Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
30/09/2022

Ο Οκτώβριος σε τίτλο:

Τακτοποίηση σκέψεων, νοητική ισορροπία, τελική αξιολόγηση του τι πεποιθήσεις κρατάω/τι διαλύω, επαναξιολόγηση του τι έχω/τι με εξυπηρετεί να έχω!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 26/9 Νέα Σελήνη στις 2° του Ζυγού
 • 9/10 Πανσέληνος στην 16° του Κριού
 • 25/10 Νέα Σελήνη/Έκλειψη Ηλίου στις 2° του Σκορπιού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 2/10 ο Ερμής γυρνάει ορθόδρομος στην Παρθένο
 • 9/10 ο Πλούτωνας γυρνάει ορθόδρομος στον Αιγόκερω
 • 11/10 ο Ερμής περνάει στον Ζυγό
 • 23/10 ο Κρόνος γυρνάει ορθόδρομος στον Υδροχόο
 • 23/10 Καζίμι Ήλιου-Αφροδίτης στις 12:17πμ στις 29°26΄ του Ζυγού
 • 23/10 ο Ήλιος περνάει στον Σκορπιό
 • 23/10 η Αφροδίτη περνάει στον Σκορπιό
 • 28/10 ο Δίας περνάει στους Ιχθύες (ανάδρομος)
 • 29/10 ο Ερμής περνάει στον Σκορπιό
 • 30/10 ο Άρης γυρνάει ανάδρομος στους Διδύμους

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Το τελευταίο και πολύ στενό μαρκάρισμα (εδώ και 2 χρόνια περίπου) του Κρόνου-Ουρανού κορυφώνεται κυρίως το πρώτο 20ήμερο του μήνα, ακολουθούμενο προς τα τέλη από μία έκλειψη στον ίδιο άξονα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Είναι εκεί που όλα είναι πιο έντονα λίγο πριν συμβεί η τελευταία εκκαθάριση! Λίγους μήνες ακόμη υπομονή αγαπημένα μου σταθερά… Από την άλλη, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, επίσης, κινείται σε αέρινες ενέργειες, ήτοι νοητικές! Τρεις Πλανήτες να ορθοδρομούν μέσα στον Οκτώβριο και πέντε να βρίσκονται σε ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) κάνουν τα μυαλά να παίρνουν φωτιά από τις πολλές σκέψεις, ακολουθώντας τη διαδρομή Ξεκαθάρισμα-Ισορροπία-Εμβάθυνση! Θα είναι τόσο απλό; Όχι! Υπάρχει ένας Ποσειδώνας εκεί που καραδοκεί και θολώνει το νοητικό (κυρίως) τοπίο, εντείνοντας τις ψευδαισθήσεις, τις (αυτ)απάτες, τις αναβολές αλλά και τις απώλειες υλικών. Ένας ακόμη λόγος λοιπόν για μη εφησυχασμό!

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όμως οι ενέργειες αλλάζουν παντελώς και από εκεί που ήταν όλα γλυκά, αρμονικά και κάπως ισορροπημένα, κάτι αρχίζει να καίγεται, κάτι αρχίζει να στερεύει και κάτι αρχίζει να σκοτεινιάζει… ή μήπως διαλύεται για να λάμψει από την αρχή ξανά;

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια/Εκλείψεις του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Κριός

Η Νέα Σελήνη του τέλους Σεπτεμβρίου σάς έχει ήδη δώσει ενάρξεις ή επανεξετάσεις θεμάτων που σχετίζονται με σχέσεις ή συνεργασίες, τις οποίες θα κληθείτε να αξιολογήσετε ή να δείτε τα αποτελέσματά τους ή τα πρώτα δείγματα, πέριξ Πανσελήνου στις 9/10. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι την υπεραισιοδοξία ή την ελαφρότητα που ίσως δείξετε σε ό,τι νέο έρθει στον δρόμο σας, καθώς υπάρχει περίπτωση κάτι να μην βλέπετε/κρίνετε ορθά… είτε λόγω παρορμητισμού, είτε λόγω εξαπάτησης ή γενικά λόγω θολής σκέψης.

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα θελήσετε να βάλετε σε τάξη (στο μυαλό σας κυρίως) την καθημερινότητά σας, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες εργασιακές, να πάρετε αποφάσεις που σχετίζονται με ιατρικά θέματα ή θέματα κατοικιδίων, ενώ μετά, και έως το τέλος του μήνα υπάρχει ένα πολύ υποστηρικτικό διάστημα όπου θα θελήσετε να επαναξιολογήσετε τις σχέσεις ή τις συνεργασίες σας με ένα πιο αρμονικό βλέμμα, στοχεύοντας κυρίως να ισορροπήσετε αντίθετες ενέργειες. Πχ εσάς και την ανάγκη σας να τα κάνετε όλα μόνοι και γρήγορα με το να συνεργαστείτε με ένα άλλο άτομο κάνοντάς τα όλα ήρεμα και μοιραζόμενοι αρμοδιότητες (μία που το είπα και μία που σας έπιασε πονοκέφαλος!!)

Έχετε τους δύο πιο ευεργετικούς πλανήτες για τον Οκτώβριο σε έναν από τους δύο πιο βασικούς άξονες της ζωής σας ίσως (άξονας το Εγώ και οι Άλλοι). Εκμεταλλευτείτε ο,τι ευκαιρίες σάς δοθούν το πρώτο 20ήμερο του μήνα (ειδικά οι του 1ου δεκαημέρου) και χρησιμοποιήστε με σύνεση το νου σας για βγάλετε τα σωστότερα συμπεράσματα αλλά και για να πάρετε τις πιο ευνοϊκές για εσάς αποφάσεις, προτού η ενέργεια στραφεί, μετά τις 23 του μήνα, στον άξονα των οικονομικών σας. Εκεί, δεν θα έχει τόση αστερόσκονη να σάς πασπαλίζει… μάλλον τίποτα μετεωρίτες…να σκάνε μύτη από το πουθενά… από καμιά μαύρη τρύπα ίσως!

Η πρώτη από τις δύο φθινοπωρινές εκλείψεις επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων ή αποκτημάτων, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τρίτους (συνεργάτες, σύζυγοι, δημόσιο, κληρονομιές κλπ). Να θυμάστε πάντα πως οι δυσκολίες ή τυχόν απώλειες που μπορεί να προκύψουν ίσως να έπρεπε να γίνουν, καθώς είχαν δοθεί και στο παρελθόν ευκαιρίες αλλά κάποιοι να μην έδωσαν τη δέουσα σημασία. Οι του 2ου δεκαημέρου βιώνετε αλλαγές που σχετίζονται με τα οικονομικά σας θέματα με ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό των στόχων σας, αλλά και με τίμημα τον περιορισμό των κοινωνικών σας σχέσεων. Ο Νοέμβριος θα είναι πιο προκλητικός μήνας για αυτά τα θέματα για εσάς, επομένως εφοδιαστείτε με υπομονή (που μάλλον πρέπει να τη δανειστείτε από κανένα φίλο Ταύρο!). Οι του τελευταίου δεκαημέρου μπορεί να είστε καιρό πιεσμένοι με τα εργασιακά σας θέματα, από το τέλος του Οκτωβρίου και για το επόμενο δίμηνο όμως, θα σας δοθούν ευκαιρίες να πάρετε μερικές ανάσες ή και μερικά δωράκια.

Ταύρος

Χαρτί και μολύβι… πλάνα…νέα καθημερινότητα…εξετάσεις υγείας…νέα κατοικίδια. Τέτοια σάς έφερε η Νέα Σελήνη του τέλους Σεπτεμβρίου, αλλά φαντάζομαι να ακούσατε τον αστρολόγο σας στις προηγούμενες προβλέψεις που σάς είπε να μην υπογράψετε τίποτα μέχρι τις 2/10! Ισχύει ότι και αυτός αλλά κυρίως και ο επόμενος μήνας θα συνεχίσει να σάς ταρακουνά εκ θεμελίων! Ισχύει επίσης πως μισείτε τις αλλαγές, όμως οι Νέες Σελήνες αποτελούν πάντα καλές αφορμές να ξεκινήσετε κάτι νέο ή ιδιαίτερο ή να επανεκκινήσετε κάτι που είχατε αφήσει στη μέση.

Είναι μια καλή αφορμή για εσάς να ασχοληθείτε με την υγεία σας, να ξεκινήσετε γυμναστήριο, μία νέα καθημερινή συνήθεια ή ακόμη και να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο. Βέβαια εσείς θα προτιμούσατε να κάνετε νέες αρχές σε δουλειά ή σε ό,τι αποφέρει χρήματα! Θα σας πω ένα μυστικό (μην το πείτε πουθενά): Αυτός ο μήνας σάς ευνοεί να το κάνετε. Όχι απαραίτητα σε νέο πλαίσιο. Γενικά ευνοείται ο τομέας των οικονομικών/εργασιακών σας θεμάτων, εφόσον το σκεφτείτε και το κάνετε με υπευθυνότητα και με μακροπρόθεσμο στόχο (ευκολάκι για εσάς!). Η Πανσέληνος στις 9 του μήνα θα σας βρει λίγο στο παρασκήνιο να σκέφτεστε τι πήγε καλά και τι όχι και πώς να αναπτύξετε τις συνεργασίες σας ή τον εαυτό σας. Ιδέες έχετε αλλά νιώθετε την ανάγκη να απομονωθείτε λίγο παραπάνω.

Γενικά το μυαλό σας θα είναι απασχολημένο περισσότερο από το συνηθισμένο στα μέσα του μήνα, με έμφαση όλον τον Οκτώβριο σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τη δουλειά και τα οικονομικά σας. Μετά τις 23 όμως, η ενέργεια αλλάζει και σας ωθεί να ασχοληθείτε με τις προσωπικές σας σχέσεις ή επαγγελματικές συνεργασίες παραπάνω από το κανονικό! Μπορεί κάτι να εκλείψει, όμως σκεφτείτε τι μακροπρόθεσμο όφελος αυτό μπορεί να έχει ή τι δεν πράξατε έγκαιρα το προηγούμενο διάστημα και τώρα γίνεται απότομα. Οι του 3ου δεκαημέρου καλό θα ήταν να προσέχουν όλον το μήνα (με έμφαση γύρω στις 12/10) για τυχόν εξαπατήσεις ή απώλειες που σχετίζονται με οικονομικά θέματα και τον κοινωνικό σας κύκλο.

Δίδυμοι

Νομίζω για εσάς μόνο καλά νέα έχω (ως επί το πλείστον). Εντάξει υπάρχει και μία παγίδα μέσα στο μήνα, αλλά ποιος ασχολείται μωρέ τώρα με τα ποταπά;; Τέλος Σεπτεμβρίου έγινε μία Νέα Σελήνη στον πιο ωραίο οίκο του ζωδιακού! Στον οίκο της χαράς, του έρωτα και της δημιουργίας… Εκεί που η Αφροδίτη έχει τη χαρά της γενικώς, και μαντέψτε! Εκεί θα βρίσκεται τις πρώτες 20 μέρες του μήνα! Εκμεταλλευτείτε το! Ξεκινήστε νέες δραστηριότητες, χόμπυ… οι ελεύθεροι επαγγελματίες τολμήστε την έναρξη, οι γυναίκες που θέλουν παιδιά βάλτε τα μπροστά τώρα, οι ελεύθεροι ερωτευτείτε, οι παντρεμένοι ξανα-ερωτευτείτε, ξεκινήστε (με) τα παιδιά σας δημιουργικές ενασχολήσεις!

Στην Πανσέληνο στις 9/10 θα δείτε πώς πήγε το προηγούμενο διάστημα, θα δείτε τι αποτελέσματα έφερε και ίσως ξεκαθαρίσετε ό,τι δεν σάς εξυπηρετεί, με έμφαση τους στόχους σας, τον κοινωνικό σας κύκλο και τις ομάδες που συμμετέχετε ή τους φίλους σας. Το αέρινο στοιχείο σας, δηλαδή το νοητικό σας πεδίο ευνοείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Τρέχουν οι σκέψεις και δεν μαζεύονται, όμως υπάρχει κι εκείνη η περίεργη όψη που ακούει στο όνομα «τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα» γύρω στις 12/10.

Αυτό ίσως σάς φέρει σωματική κούραση, εξασθένηση αλλά και εξαπατήσεις ή αυταπάτες που σχετίζονται με τον άμεσο περίγυρό σας ή την εργασία σας. Εσείς δεν είχατε ποτέ ροζ γυαλιά (ακούτε οι Ιχθείς;;), έχετε όμως μια μόνιμη τάση να διασπάστε σε χίλια πράγματα και να χάνετε το βάθος και την ουσία. Δώστε λίγο παραπάνω προσοχή εκείνες τις μέρες σε όσα ακούτε ή όσα σάς συμβαίνουν, προσπαθήστε οι ίδιοι να μην καταφύγετε σε ψέματα και φροντίστε η γλώσσα σας να μην τρέχει πριν από το μυαλό σας! (εγώ το λέω αυτό, με Άρη στους Διδύμους, και γενέθλιο και διελαύνοντα… τρομάρα μου!) Από τις 23/10 και μετά δώστε περισσότερη προσοχή στην υγεία σας, γιατί το βλέπω εγώ το όνειρο! Θα έχετε ξεσαλώσει όλον το μήνα και στο τέλος η σωματική ενέργεια θα έχει πιάσει πάτο! Αφήστε που ο Ερμής και η Αφροδίτη στον Σκορπιό προς τα τέλη του μήνα θα σάς κόψουν απότομα τη λεκτική φόρα και φλυαρία…

Μέσα στον Οκτώβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Κριός, Β’ δεκαημέρου, να υπογράψω επιτέλους εκείνη τη συμφωνία για έναρξη συνεργασίας (η δικηγόρος του συνεταίρου μου είναι μια Διδυμίνα μούρλια) και μάλιστα να το παίξω και αστρολογικά ειδήμων, λέγοντάς ότι οι υπογραφές θα μπουν στις 12/10 πριν τις 10 πμ (έχουν γνώση οι αστρολόγοι! ε… οι φύλακες θέλω να πω!)
 • Ταύρος, Β’ δεκαημέρου, να ξεκινήσω τη νέα συνεργασία που έχω συμφωνήσει εδώ και μήνες στη δουλειά μου, γιατί έχω κι αυτήν την αστρολόγα που μού έχει ζαλίσει τον έρωτα να περιμένω έως τις 2/10 για να υπογράψω! Έχω κι αυτήν τη δικηγόρο μου που καλοβλέπει τον συνέταιρο και όλο με ρωτάει επίσης πότε θα υπογράψουμε! Έχω και την σύντροφό μου που όλο παραπονιέται ότι λείπω σε δουλειές! Έχω και τον γιατρό μου που γκρινιάζει να ξεκινήσω γυμναστική! Κι εγώ τι να πρωτοκάνω; Η κατάσταση είναι τρε απελπιστίκ! Ουφ! Κουράστηκα ήδη…
 • Δίδυμοι, όλων των δεκαημέρων, που δεν κρατιέμαι δεν κρατιέμαι! Έχω γνωρίσει έναν Κριό που καίγεται η καρδιά μου να ξανασυναντήσω και όλο μού καθυστερούν τα ραντεβού γιατί λέει είχε ανάδρομο Ερμή και δεν κάνει να υπογράφουμε συμβόλαια και κάτι βλακείες τέτοιες… Αλλά το αγόρι αυτό έχει προσωπική αστρολόγο που του λέει τι να κάνει κι εγώ τώρα πρέπει να κάνω υπομονή… αλλά ποιος την έχασε για να τη βρω εγώ, ε;; Αχ! Η 12/10 πλησιάζει!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα