Μηνιαίες Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2022: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
31/08/2022

Ο Σεπτέμβριος σε τίτλο: Καθαρότητα σώματος και ψυχής, μέσα από νοητική ισορροπία, τήρηση λεκτικής διπλωματίας και όλα αυτά ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 27/8 Νέα Σελήνη στις 4° της Παρθένου
 • 10/9 Πανσέληνος στην 17° των Ιχθύων
 • 25/9 Νέα Σελήνη στις 2° του Ζυγού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 05/9 η Αφροδίτη περνάει στην Παρθένο
 • 10/9 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 8° του Ζυγού (έως 01/10/22)
 • 23/9 ο Ήλιος περνάει στον Ζυγό
 • 23/9 ο Ερμής περνάει στην Παρθένο (ως ανάδρομος)
 • 29/9 η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Ως φωτιά και λαύρα πέρασε αυτό το τελευταίο δίμηνο κυριολεκτικά ή μεταφορικά, εξωτερικά (στο περιβάλλον μας) ή εσωτερικά (στις σκέψεις και στην ψυχή μας)… Εδώ και πολύ καιρό οι αποδέκτες των κοσμικών επιρροών είναι τα ζώδια/Ωροσκόποι του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και αυτό θα κρατήσει για λίγους μήνες ακόμη, αλλά με άλλη χροιά και διαφορετικές εκφάνσεις!

Τον προηγούμενο μήνα έγραψα πως το ζητούμενό τους είναι να καταλάβουν πως σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε δέντρα…και πως στο λεξικό υπάρχουν και οι λέξεις «αλλαγή» κι «ευελιξία»! Νομίζω πως θα συνεχίσω να το γράφω μέχρι να κλείσει η χρονιά, προσθέτοντας κάθε μήνα κι ένα ακόμη συστατικό για να τελειοποιηθεί η συνταγή. (Ευτυχώς δε γράφω αυτόν τον μήνα για τους Ταύρους, αλλιώς θα είχαν φέρει ήδη χαρτί και μολύβι για να γράψουν τη μυστική συνταγή…) Κι επειδή πάντα ξεκινάω τον μήνα από την πιο κοντινή Νέα Σελήνη (ακόμη κι αν είναι εντός του Αυγούστου), το ιδιαίτερο συστατικό του Σεπτεμβρίου για όλα τα ζώδια είναι η κάθαρση, με ό,τι αυτό συναποτελείται: καθαριότητα, τάξη, αφαίρεση των αχρήστων, καθαρό μυαλό, οργανωτικότητα και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την Υπηρεσία και τη Θεραπεία (Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων).

Επιπλέον των παραπάνω, ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο «εσωτερικός» μήνας του 2022… Έξι από τους οκτώ πλανήτες που υπάρχουν στην Αστρολογία θα βρίσκονται ανάδρομοι (Ήλιος και Σελήνη δεν αναδρομούν ποτέ). Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα η φωτιά και οι εντάσεις να δώσουν τη θέση τους στην στροφή προς τα μέσα, στην ενδοσκόπηση, στην εκ των έσω καθαριότητα προκειμένου να μπουν οι ζωές, οι σκέψεις και οι δράσεις σε τάξη!

Αρωγός στα ζητούμενα της Νέας Σελήνης είναι και η διέλευση της Αφροδίτης σχεδόν όλο τον μήνα από την Παρθένο. Σίγουρα όχι στη χαρά της, όμως κάτι υπαρκτό και γήινο έχει να δώσει και από εκεί. Ο Ερμής θα παίξει και αυτός τον ρόλο του μέσα στον Σεπτέμβριο, μήνας της 3ης αναδρομής του, όπου θα κληθεί να συμμετάσχει ενεργά στην παρέα των «ανάδρομων». Μικρός στο μάτι αλλά όχι στην ενέργεια… μη σου πω πως αυτός κρατάει την κουτάλα της κατσαρόλας! Για το τέλος, άφησα εκείνη την πρέζα καυτερής πιπεριάς… εκείνη που στην αρχή δεν την πολυκαταλαβαίνεις, αλλά όσο περνάει ο καιρός (δηλαδή ο μήνας), την νιώθεις να σε καίει όλο και πιο πολύ: το τετράγωνο του Κρόνου-Ουρανού, που κορυφώνεται μεν αρχές Οκτωβρίου, αλλά σίγουρα δείχνει τα σημάδια του, ειδικά στο 2ο μισό του μήνα, και συμβάλλει με τη σειρά του σε εκείνες τις εκκαθαρίσεις που ανέφερα πιο πάνω.

Καλή η θεωρία λοιπόν, αλλά πάμε να δούμε και τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται εδώ.

Αιγόκερως

Η καθημερινότητά σας έχει πάρει φωτιά θα έλεγα, ή αν όχι φωτιά, τότε σίγουρα κάτι κινείται και δραστηριοποιείται περισσότερο από το προηγούμενο διάστημα. Θα πρότεινα να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με την υγεία σας, είτε κάνοντας εξετάσεις ρουτίνας είτε ξεκινώντας μια αθλητική δραστηριότητα, καθώς αυτό θα εκτονώσει σε κάποιο βαθμό τις κάπως πιο ‘ανεβασμένες’ άριες ενέργειες. Από την άλλη, σας απασχολούν και τα θέματα της εργασίας λίγο περισσότερο (και πότε σταμάτησαν, να μου πεις!), μόνο που αυτή τη φορά έχετε σύμμαχο έναν πολύ διπλωμάτη και καλό χειριστή του λόγου Ερμή, ο οποίος, για το πρώτο 20ήμερο του μήνα λειαίνει και μαλακώνει την επικοινωνία.

Η επικοινωνία για όλους το επόμενο διάστημα χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να κρατηθεί σε χαμηλούς τόνους, σε εσάς αυτή η θέση λοιπόν, δίνει ένα προβάδισμα ‘καλών τρόπων’. Εκτός αυτού, υπάρχει και η πιθανότητα να επαναφέρετε ή να χρειαστεί να επαναξιολογήσετε επαγγελματικές αποφάσεις ή συνεργασίες του παρελθόντος. Όσον αφορά τα φεγγάρια του μήνα (αναφερόμενη στη Νέα Σελήνη τέλους Αυγούστου και Πανσέληνο 10/9), αυτά συμβαίνουν σε έναν τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις σπουδές, τις ξένες γλώσσες, το συγγενικό περιβάλλον ή ακόμη και τη θρησκευτική σας κατεύθυνση, επομένως κάτι από όλα αυτά ξεκινάει ως νέο ή ολοκληρώνεται, βγαίνει στο φως ή δείχνει αποτελέσματα. Σύμμαχος στα παραπάνω, η Αφροδίτη που σχεδόν για όλο το μήνα θα προωθήσει κάτι από όσα προανέφερα, λειτουργώντας με το λεπτομερές, αναλυτικό και με διάθεση για προσφορά πνεύμα της.

Κοντά στις 20 του μήνα, όλο αυτό το κλίμα μπορεί να φέρει και ξαφνικούς έρωτες ή ξαφνικά χρήματα (ναι, ξέρω, θα προτιμούσατε το 2ο) ή και κάτι που σχετίζεται με το παρελθόν σας. Όπως και να έχει, είστε ήδη (ή θα μπείτε θέλετε δεν θέλετε) σε μια διαδικασία – και λόγω των πολλαπλών ανάδρομων πλανητών και λόγω της ενεργοποίησης του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού στα τέλη του μήνα- να επαναπροσδιορίσετε και να επαναξιολογήσετε (με απώτερο σκοπό να σπάσετε) τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας που σχετίζονται με τον τομέα της διαχείρισης (με κάθε έννοια) χρημάτων και συναισθημάτων. Για το τέλος, άφησα τους Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου που εδώ που τα λέμε μία χαρά παραπάνω την έχουν (μερικούς μήνες τώρα) σε θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια ή την ακίνητη περιουσία τους. Σας δίνεται απλόχερα η ευκαιρία για αλλαγές, ανακαινίσεις, αγοραπωλησίες, μετακινήσεις (με θετική χροιά) ή θέματα που σχετίζονται με τους γονείς σας. Εκμεταλλευτείτε αυτά τα συμπαντικά δώρα για να πάτε τη ζωή σας ένα βήμα παρακάτω!

Υδροχόος

Αυτόν το μήνα θα με αγαπήσετε ένα τσακ παραπάνω… το ξέρω! Έφυγε ο πολύς εκνευρισμός από πάνω σας, νιώθετε πιο ήρεμοι και μπορεί οι εκλείψεις να μην τελείωσαν για την ομάδα σας (των σταθερών ζωδίων) αλλά όλη η ενέργεια είναι τόσο διαφορετική πλέον! Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεστε σε ένα μεταίχμιο αλλαγών. Πάνω από ένα χρόνο τώρα βασανίζεστε από την μία να διατηρήσετε τις δομές σας (από συνήθεια, από βόλεμα, από φόβο) και από την άλλη κάτι μεταξύ του εαυτού σας και του οικογενειακού περιβάλλοντός σας δεν σας εξυπηρετεί και σάς σπρώχνει προς την αλλαγή. Έχετε τη συνδρομή των ανάδρομων πλανητών που σάς ωθούν σε ενδοσκόπηση, έχετε τις εκλείψεις που φωνάζουν από μακριά «κλείστε κύκλους, ανοίξτε νέους», είχατε τον Άρη να σάς φέρνει αναστάτωση στην οικογένεια, ε… ήρθε η ώρα για τη δράση! Και μάλιστα δράση δημιουργική ή και ερωτική μαζί. Για τους επόμενους 7 μήνες το σύμπαν σας προίκισε με το δώρο της κινητοποίησης μέσω της χαράς και της καλής διάθεσης. Ειδικά για εκείνους του 1ου δεκαημέρου σάς προσφέρει επιπλέον δώρα κι ευκαιρίες σχετικά με μετακινήσεις, ταξίδια, σπουδές, μεγαλύτερη ενασχόληση με το ιντερνετ, ή ακόμη κι ευχάριστες επαφές με το συγγενικό περιβάλλον.

Ο τομέας των οικονομικών σας δέχεται επίσης θετικές όψεις, κυρίως από χρήματα που περιμένετε από τρίτους και προς το τέλος του μήνα μάλλον φτάνουν και στην τσέπη σας. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να βρείτε την ισορροπία αλλά και να τα διαχειριστείτε με σύνεση, με λεπτομέρεια και με πρόγραμμα. Μιλώντας για οικονομικά, τα φεγγάρια του μήνα σάς αγγίζουν σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας, επομένως δείτε το σαν μία ακόμη ευκαιρία να ξεκινήσετε νέες συνήθειες οικονομικής διαχείρισης ή να κλείσετε οικονομικά θέματα που είχαν ξεκινήσει πριν 6 μήνες περίπου.

Ένα ακόμη θέμα που εγείρει η Νέα Σελήνη του τέλους Αυγούστου είναι η ανάγκη να ασχοληθείτε πιο σοβαρά με την ψυχολογική σας υγεία. Είσαστε στο μάτι του κυκλώνα εδώ και πολύ καιρό και το να ζητήσετε βοήθεια από θεραπευτές σίγουρα μόνο καλό μπορεί να σάς κάνει…αρκεί μόνο το πρώτο βήμα για να το πάρετε απόφαση να την αναζητήσετε! Μην εφησυχαστείτε στις θετικές όψεις του μήνα… Εκμεταλλευτείτε τις για να δράσετε και να υλοποιήσετε με αποφασιστικότητα!

Ιχθύες

Άντε να είσαι αστρολόγος και να πρέπει να γράψεις για το ζώδιό σου… και να θες να είσαι και αντικειμενική και να μη χαζεύεις κατά τη διαδικασία συγγραφής των προβλέψεων κοιτώντας τον δικό σου προσωπικό χάρτη… Γίνεται;; (Βαθιές ανάσες, η Νατάσα συγκεντρώνεται, πάμε!) Με εσάς λοιπόν θα ξεκινήσω από τα φεγγάρια του μήνα. Κομβικές θέσεις καταλαμβάνουν αυτόν το μήνα, όχι μόνο αυτά αλλά και άλλοι πλανήτες. Η Νέα Σελήνη του τέλους Αυγούστου σάς βρίσκει στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών σας. Καιρός ήταν να γίνει μία νέα αρχή εκεί, όχι απαραίτητα με την έννοια ενός χωρισμού αλλά μιας επανεκκίνησης ίσως. Η Αφροδίτη θα παραμείνει στον ίδιο τομέα για όλον τον μήνα πριμοδοτώντας ακόμη περισσότερο την καλή σας διάθεση για κάτι καινούριο, φρέσκο και με διάθεση συνεργασίας και συνύπαρξης. Εκτός από την επανεκκίνηση προσωπικών σχέσεων μπορεί να ξεκινήσουν και νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Σε αυτόν τον μήνα, που είναι τόσο εσωτερικός κι ενδοσκοπικός λόγων των πολλών αναδρομών, έρχεται για εσάς να προστεθεί κι η θέση του Κρόνου στον 12ο οίκο σας, κάτι που μπορεί μεν να σάς πιέζει ψυχολογικά αλλά από την άλλη σάς καλεί για να κάνετε μια ολική επανεκκίνηση ζωής (ειδικά από τον Μάρτιο του 2023). Η Πανσέληνος, δρώντας συνεργατικά με όλα τα παραπάνω, φέρνει στο φως ή ολοκληρώνει θέματα του εαυτού σας ή του άμεσου περιβάλλοντος σας, ειδικότερα, θέματα που είχατε ξεκινήσει να ασχολείστε πιο συνειδητά από τον προηγούμενο Μάρτιο. Θέλετε να κάνετε αλλαγές, θέλετε να βγείτε στο φως, να γίνετε πιο επικοινωνιακοί, θέλετε να ταξιδέψετε, θέλετε να (ξανα)διαβάσετε. Οι ζυμώσεις επιτελούνται εδώ και κάμποσο καιρό για εσάς και πλησιάζει η ώρα για να γίνουν και πράξη!

Στα οικονομικά σας υπάρχουν επιβοηθήσεις, ίσως να μην φαίνονται ακόμη τόσο δραστικά ή να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά υπάρχουν. Το περισσότερο προκλητικό πλαίσιο για εσάς, από τώρα και για το επόμενο 7μηνο, αφορά τα θέματα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, της σχέσης σας με τους γονείς σας ή την ακίνητης περιουσίας σας, τα οποία θα σας φέρουν λίγο παραπάνω εκνευρισμό και πιθανώς λεκτική επιθετικότητα. Είστε όμως παιδιά του Ποσειδώνα και ξέρετε πώς να ξεπερνάτε τις δυσκολίες πατώντας εκείνο το zen button που σας φέρνει σε κατάσταση ονείρου σε χρόνο dt! Χρησιμοποιείστε διπλωματική γλώσσα, κάντε μια βαθιά βουτιά στον εσωτερικό σας κόσμο, απαντήστε με ειλικρίνεια στα ψυχολογικά σας διλήμματα και προετοιμαστείτε να λάμψετε σε λίγο καιρό. Μόνο που για να μην βγει άνθρακας ο θησαυρός, θα πρέπει να έχετε κάνει όλη την επίπονη διαδικασία. Σε κανέναν δεν χαρίστηκε ο Κρόνος, το ίδιο δίκαια και αποδοτικά θα δουλέψει και για εσάς, όταν θα σάς συναντήσει face to face σε λίγους μήνες από τώρα!

Μέσα στον Σεπτέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Αιγόκερως, Β’ δεκαημέρου, να φύγω μακριά σε άλλα γη σε άλλα μέρη… Να φύγω ένα ταξίδι που το μόνο που θα έχω μαζί μου θα είναι ένα σημειωματάριο! Να φτιάξω τα επόμενα πλάνα μου και να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Και τώρα που το σκέφτομαι, σε μοναστήρι θα πάω να μείνω για λίγες μέρες. Κι εκεί γύρω στις 20 του μήνα που διάβασα από τις προβλέψεις ότι μπορεί και να ζήσω έναν έρωτα όλο τρέλα, εγώ θα εξαφανιστώ και θα πάω μόνη μου σε μια παραλία! Να το ξέρετε! (στην Πρέβελη της Κρήτης θα είμαι)
 • Υδροχόος, Α’ δεκαημέρου, να έχω γυρίσει από διακοπές (που πήγα μόνος μου), να κλειστώ για καμιά εβδομάδα στο σπίτι μου, να μεταφερθώ σε εκείνο το παράλληλο σύμπαν όπου οι άνθρωποι απαγορεύεται να μιλάνε για θεωρίες και να αερολογούν, αλλά μόνο να πράττουν, και να με δω πώς θα είμαι όταν θα έχω ξεκινήσει τη δική μου επιχείρηση coaching μέσω διαδικτύου, όταν θα έχω επαναφέρει στη ζωή μου τα αγαπημένα μου hobbies και… Ωχ! Με παίρνει τηλέφωνο το κορίτσι μου! Άντε γεια τώρα, πάω να της πω τα σχέδιά μου!
 • Ιχθύες, Β’ δεκαημέρου, να μην έχω πάει πουθενά διακοπές, (το αγόρι μου πήγε μόνος του διακοπές να ηρεμήσει), να έχω μετακομίσει, να έχω κάτι νεύρα με τους δικούς μου, και ω του θαύματος, να έρχονται κάτι ξεχασμένα χρήματα στον λογαριασμό μου κι εγώ να πάω να τα ξοδέψω (μέχρι τελευταίας δεκάρας όμως) σε DIY έπιπλα και να έχω γεμίσει το σπίτι με προσχέδια για Φτιάξτο Μόνος Σου! Ρε φίλε… πώς να φτιάξω μόνη μου μια ολόκληρη βιβλιοθήκη;; Πάω να πάρω τηλέφωνο την αγάπη μου για βοήθεια. (Τόλμα να μην σηκώσεις το τηλέφωνο τώρα με τα νεύρα που έχω. Μόνο τόλμα!)

 

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα