Μηνιαίες Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
31/08/2022

Ο Σεπτέμβριος σε τίτλο: Καθαρότητα σώματος και ψυχής, μέσα από νοητική ισορροπία, τήρηση λεκτικής διπλωματίας και όλα αυτά ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 27/8 Νέα Σελήνη στις 4° της Παρθένου
 • 10/9 Πανσέληνος στην 17° των Ιχθύων
 • 25/9 Νέα Σελήνη στις 2° του Ζυγού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 05/9 η Αφροδίτη περνάει στην Παρθένο
 • 10/9 ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στις 8° του Ζυγού (έως 01/10/22)
 • 23/9 ο Ήλιος περνάει στον Ζυγό
 • 23/9 ο Ερμής περνάει στην Παρθένο (ως ανάδρομος)
 • 29/9 η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Ως φωτιά και λαύρα πέρασε αυτό το τελευταίο δίμηνο κυριολεκτικά ή μεταφορικά, εξωτερικά (στο περιβάλλον μας) ή εσωτερικά (στις σκέψεις και στην ψυχή μας)… Εδώ και πολύ καιρό οι αποδέκτες των κοσμικών επιρροών είναι τα ζώδια/Ωροσκόποι του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και αυτό θα κρατήσει για λίγους μήνες ακόμη, αλλά με άλλη χροιά και διαφορετικές εκφάνσεις!

Τον προηγούμενο μήνα έγραψα πως το ζητούμενό τους είναι να καταλάβουν πως σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε δέντρα…και πως στο λεξικό υπάρχουν και οι λέξεις «αλλαγή» κι «ευελιξία»! Νομίζω πως θα συνεχίσω να το γράφω μέχρι να κλείσει η χρονιά, προσθέτοντας κάθε μήνα κι ένα ακόμη συστατικό για να τελειοποιηθεί η συνταγή. (Ευτυχώς δε γράφω αυτόν τον μήνα για τους Ταύρους, αλλιώς θα είχαν φέρει ήδη χαρτί και μολύβι για να γράψουν τη μυστική συνταγή…) Κι επειδή πάντα ξεκινάω τον μήνα από την πιο κοντινή Νέα Σελήνη (ακόμη κι αν είναι εντός του Αυγούστου), το ιδιαίτερο συστατικό του Σεπτεμβρίου για όλα τα ζώδια είναι η κάθαρση, με ό,τι αυτό συναποτελείται: καθαριότητα, τάξη, αφαίρεση των αχρήστων, καθαρό μυαλό, οργανωτικότητα και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την Υπηρεσία και τη Θεραπεία (Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων).

Επιπλέον των παραπάνω, ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο «εσωτερικός» μήνας του 2022… Έξι από τους οκτώ πλανήτες που υπάρχουν στην Αστρολογία θα βρίσκονται ανάδρομοι (Ήλιος και Σελήνη δεν αναδρομούν ποτέ). Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα η φωτιά και οι εντάσεις να δώσουν τη θέση τους στην στροφή προς τα μέσα, στην ενδοσκόπηση, στην εκ των έσω καθαριότητα προκειμένου να μπουν οι ζωές, οι σκέψεις και οι δράσεις σε τάξη!

Αρωγός στα ζητούμενα της Νέας Σελήνης είναι και η διέλευση της Αφροδίτης σχεδόν όλο τον μήνα από την Παρθένο. Σίγουρα όχι στη χαρά της, όμως κάτι υπαρκτό και γήινο έχει να δώσει και από εκεί. Ο Ερμής θα παίξει και αυτός τον ρόλο του μέσα στον Σεπτέμβριο, μήνας της 3ης αναδρομής του, όπου θα κληθεί να συμμετάσχει ενεργά στην παρέα των «ανάδρομων». Μικρός στο μάτι αλλά όχι στην ενέργεια… μη σου πω πως αυτός κρατάει την κουτάλα της κατσαρόλας! Για το τέλος, άφησα εκείνη την πρέζα καυτερής πιπεριάς… εκείνη που στην αρχή δεν την πολυκαταλαβαίνεις, αλλά όσο περνάει ο καιρός (δηλαδή ο μήνας), την νιώθεις να σε καίει όλο και πιο πολύ: το τετράγωνο του Κρόνου-Ουρανού, που κορυφώνεται μεν αρχές Οκτωβρίου, αλλά σίγουρα δείχνει τα σημάδια του, ειδικά στο 2ο μισό του μήνα, και συμβάλλει με τη σειρά του σε εκείνες τις εκκαθαρίσεις που ανέφερα πιο πάνω.

Καλή η θεωρία λοιπόν, αλλά πάμε να δούμε και τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται εδώ.

Ζυγός

Αν υπήρχε διαγωνισμός για το ΄ζώδιο του μήνα΄ μεταξύ αυτών που γράφω, θα ήσασταν εσείς με διαφορά! Όχι με την έννοια της τύχης αλλά με την έννοια της ύπαρξης των πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων προκειμένου να εξελίξετε προς το καλύτερο μερικά από τα θέματα της ζωής σας. Η Νέα Σελήνη στο τέλος Αυγούστου έγινε σε έναν τομέα της ζωής σας που έχει να κάνει με προετοιμασία, ανασκόπηση, νέες ιδέες, κλείσιμο κύκλων…κάτι σαν τα πρώτο φως του Ήλιου πριν την Ανατολή του! Αν σε αυτήν την κατάσταση, προσθέσουμε και την εσωτερικότητα που φέρνουν οι τόσες αναδρομές του μήνα, την Αφροδίτη που θα βρίσκεται εκεί σχεδόν όλο τον Σεπτέμβριο καθώς και τον Ερμή προς το τέλος του μήνα, τότε σίγουρα θα πρότεινα αυτόν τον μήνα ως τον απόλυτα κατάλληλο για να βάλετε σε τάξη σκέψεις, σχέδια, οικονομικά θέματα και δημιουργικά πλάνα!

Τα δε θέματα επικοινωνίας για το πρώτο 20ήμερο του μήνα είναι στη χαρά τους… ξέρετε εσείς! Διπλωματία μέχρι εξαντλήσεως! Για να μην πω και ολίγον χειραγώγηση του λόγου (αλλά δεν το λέω!) Από εκεί και μετά μπαίνουν και αυτά στο πρίσμα της επαναξιολόγησης, της πρακτικότητας και του ξεκαθαρίσματος. Ευνοημένος είναι επίσης για εσάς ο τομέας των ταξιδιών, των ενάρξεων μαθημάτων/νέου κύκλου σπουδών ή γενικώς του οτιδήποτε σάς κάνει να βρείτε το νόημα και τη χαρά της ζωής σας. Από την άλλη, εκεί που όλοι οι άλλοι τα βάζουν με τον Κρόνο όλη μέρα και όλη νύχτα, σε εσάς δημιουργεί ευνοϊκές όψεις (ειδικά στους γεννημένους 9-15/10 ή Ωροσκόπων 16-22 μοιρών του Ζυγού), χαρίζοντάς σας υπομονή, δομή και υπευθυνότητα στα δημιουργικά σας σχέδια, στις ερωτικές σας σχέσεις ή στη σχέση με τα παιδιά σας. Μπορεί η χροιά να μην είναι τριλαλί τριλαλό, μπορεί η χαρά σας να είναι λίγο περιορισμένη, το αποτέλεσμα όμως θα σάς ανταμείψει και θα είναι εις όφελός σας στον απολογισμό.

Άφησα για τον τέλος την Πανσέληνο του μήνα στις 10/9, καθώς αυτή γίνεται σε έναν τομέα που αφορά τη ροή της καθημερινότητάς σας, την υγεία σας καθώς και την εργασία σας. Θέματα που ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου του 2022 έφτασε η ώρα να ολοκληρωθούν ή να δώσουν καρπούς ή να βγουν στο φως. Παρόλα αυτά, δώστε λίγο παραπάνω σημασία στα θέματα υγείας σας, προσέξτε για αλλεργίες ή κατάχρηση φαρμάκων, ενώ ειδικά τις μέρες πέριξ της πανσελήνου, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν εξαπατήσεις, θολή σκέψη ή ψεύτικες πληροφορίες. Ειδικότερα, οι του 1ου δεκαημέρου δέχονται τις ευεργετικές ιδιότητες του Δία στον τομέα των συντρόφων ή/και συνεργατών, ανοίγοντας δρόμο για ευκαιρίες που δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Μπορεί να μην είναι το καταλληλότερο διάστημα για υπογραφές και οριστικοποιήσεις γάμων ή συνεργασιών (λόγω ανάδρομου Ερμή), σίγουρα όμως έχει θετική χροιά σε αυτά τα θέματα, γι’ αυτό και εκμεταλλευτείτε το για τους επόμενους μήνες. Οι του 2ου δεκαημέρου μπορεί να απασχοληθείτε (ίσως και χωρίς να το περιμένετε) με οικονομικά θέματα τρίτων (συντρόφου, συνεργάτη, δημοσίου φορέα, κληρονομιών κλπ.), ενώ εσείς εκείνου του τέλους του 3ου δεκαημέρου περιμένετε στωικά να κλείσετε τους κύκλους που σχετίζονται με τα οικογενειακά ή στεγαστικά σας θέματα. Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά θα τελειώσει! Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις επιβοηθήσεις του μήνα.

Σκορπιός

Ελάτε! Παραδεχτείτε το! Έφυγε ο Άρης από απέναντί σας στις 20 Αυγούστου και πήρατε ανάσες! Ναι; Ναι! Πάρτε λίγες ακόμη εντός του Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν μερικές εκλείψεις ακόμη για εσάς το επόμενο διάστημα (έλα μωρέ, για μια-δυο Εκλειψούλες κάνετε έτσι;;) Πφφφ! Εντάξει, σας καλοπιάνω! Αλλά σάς καλοπιάνει και ο μήνας… Έχετε τη Νέα Σελήνη στον τομέα των φίλων, των κοινωνικών σας ομάδων αλλά και των στόχων και σχεδίων σας. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο για όλο σχεδόν το μήνα, και μάλιστα με χροιά εξυπηρέτησης, καθαρότητας και τακτοποίησης. Βγείτε έξω στον κόσμο, ανασάνετε λίγο, διασκεδάστε, συσχετιστείτε με ομοϊδεάτες… μπορεί κι εκεί κάπου να βρίσκετε το ταίρι που ψάχνατε (εφόσον είσαι χωρίς σύντροφο) ή μπορεί εκεί να βρίσκεται η εύνοια σε κάτι που σχετίζεται με τα οικονομικά σας. Μιλώντας για οικονομικά, αυτό είναι ένα ακόμη θέμα που πιθανώς να σάς απασχολεί αυτόν το μήνα, όχι απαραίτητα με αρνητική χροιά. Σίγουρα όμως μια ενασχόληση με οικονομικά θέματα θα την έχετε, οικονομικά από άλλες πηγές κυρίως(όχι τις δικές σας). Προσοχή μόνο γιατί όσο ευνοϊκά μπορεί να έρθουν χρήματα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να ξοδευτούν. Συναισθηματικά/ερωτικά θέματα είναι επίσης στα φόρτε τους. Συναισθηματικά ξεχειλίζετε από ένταση κι ερωτικά φλέγεστε από διάθεση! Κι εδώ αρχίζουν τα θέματα…

 • α) ο Ερμής, και ανάδρομος και στον 12 οίκο σας σάς κρατάει το στόμα κλειστό το πρώτο 20ήμερο του μήνα κυρίως! Άντε να πεις αυτά που θέλεις με ανάδρομο και να είσαι και Σκορπιός!
 • β) παίζει και να έχετε πρόσφατα χωρίσει, έπειτα από τον ορυμαγδό όψεων που δεχτήκατε το προηγούμενο διάστημα και
 • γ) αυτός ο Δίας σας έχει κάνει να τρέχετε όλη μέρα και να μη φτάνετε.

Πείτε μου τώρα! Όχι, πείτε μου! Πού και πώς να την εκτονώσετε τόση ενέργεια; Στη γυμναστική θα σας απαντήσω (ορίστε ένας χώρος με κοινωνικές συναναστροφές!), στον χορό, στις καλλιτεχνίες, στις δημιουργικές ενασχολήσεις, αφού άλλωστε εκεί σας βρίσκει και η Πανσέληνος στις 10 Σεπτεμβρίου. Εκεί ολοκληρώνετε τα θέματα που είχατε ξεκινήσει αρχές Μαρτίου, εκεί βλέπετε αποτελέσματα, εκεί μπορεί να εισπράξετε χαρά. Κάντε κάτι όμως… ξεκουνηθείτε. Το τελευταίο τετράγωνο του Κρόνου-Ουρανού δεν σας αφήνει αλώβητους. Σας θέλει να σπάσετε όσα σας κρατάνε δέσμιους, να εμβαθύνετε, να ψαχτείτε αλλά και να προχωρήσετε, αφήνοντας πίσω τις ρίζες σας, είτε αυτές λέγονται οικογένεια, είτε λέγονται σπίτι (ως οίκημα), είτε λέγεται πατρίδα (ως ευρύτερος χώρος). Οι πολλαπλές αναδρομές του μήνα αλλά και του Ερμή σας βοηθούν να τα βάλετε κάτω, ξεχνώντας περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν σας εξυπηρετούν…Πάρτε χαρτί και μολύβι, γράψτε τα, σχεδιάστε τα, κάντε τα πράξη ακόμη κι αν χρειαστεί να πάτε σε άγνωστα μονοπάτια. Μπορεί να έχετε δυσκολίες, αλλά έχετε κι εύνοια όσον αφορά την εσωτερική σας δύναμη. Just do it!

Τοξότης

Τα χαρούμενα παιδιά του ζωδιακού αυτόν τον μήνα έχουν και καλές και περίεργες μέρες… Η Νέα Σελήνη στο τέλος του Αυγούστου σάς βρίσκει στον τομέα της καριέρα σας με διάθεση να κάνετε κάτι νέο ή κάτι διαφορετικό. Το μυαλό σας δουλεύει με δέκα χιλιάδες στροφές αυτήν την περίοδο αλλά πάλι κάτι δεν σας βγαίνει, κάτι σάς εκνευρίζει. Ταυτόχρονα οι συναισθηματικές ή συνεργατικές σας σχέσεις περνάνε από μια προκλητική φάση. Υπάρχει κινητικότητα, υπάρχει ένταση, υπάρχει μια ζωντάνια βρε παιδί μου που καλώς ή κακώς θα κρατήσει για αρκετούς μήνες ακόμη! Για κάποιους από εσάς μπορεί να φέρει στο προσκήνιο δικαστικές υποθέσεις που θέλετε είτε να ξεκινήσουν ή να ξεκαθαριστούν. Επομένως χρησιμοποιήστε μια πιο διπλωματική γλώσσα, ειδικά το πρώτο 20ήμερο του μήνα, καθώς μετά ο λόγος θα γίνει πιο κοφτός, πιο αναλυτικός και πιο λεπτομερής, χωρίς ωραιοποιήσεις και εξομαλύνσεις.

Η Πανσέληνος στις 10/9 από την άλλη μεριά αγγίζει έναν τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με την οικογένεια ή/και την ακίνητη περιουσία. Πιθανώς να ολοκληρώνεται ή να φέρνει αποτελέσματα ή να έρχεται στο φως κάτι σχετικό που είχατε ξεκινήσει αρχές Μαρτίου του 2022. Όπως και να έχει, εκείνες τις ημέρες κάτι σχετικό θα σάς απασχολήσει, έχοντας όμως μια χροιά λίγο χαοτική να την πω… ονειρική να την πω…ζεν να την πω… ή να την πω και κάπως εξαπατητική, απατηλή ή ψεύτικη; Επειδή θα είναι λίγο περίεργες αυτές οι μέρες, απλά θα σας επιστήσω την προσοχή να έχετε τις κεραίες ανοικτές και το μυαλό στη θέση του (λίγο δύσκολο για εσάς, αλλά κάντε μια προσπάθεια!)

Γενικώς, από όπου και να σάς πιάσω εσάς, υπάρχει ένας εκνευρισμός ή μάλλον για να μην χρησιμοποιήσω λέξη με αρνητική χροιά, θα πω μια κινητικότητα… Στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στις προσωπικές σχέσεις, ακόμη και στην καθημερινότητα και στις καθημερινές συνήθειες κάτι δεν σας αρέσει, κάτι θέλετε να αλλάξει. Παλεύετε να διατηρήσετε μία ρουτίνα (καλά, δεν παλεύετε και πολύ σκληρά!!) και μετά κάτι δεν σάς αρέσει και μετά όλα από την αρχή. Οι πολλαπλοί πλανήτες σε αναδρομή εγείρουν πολλά ερωτηματικά σε διάφορα πλαίσια της ζωής σας. Ερωτηματικά εσωτερικά που ψάχνουν απαντήσεις. Οι λιγότερο ευνοημένοι του μήνα είναι εκείνου του τέλους του 3ου δεκαημέρου που ζορίζονται εδώ και καιρό με τα οικονομικά τους θέματα (θα κάνετε λίγους μήνες υπομονή ακόμη), ενώ οι περισσότερο ευνοημένοι είναι εκείνοι του 1ου δεκαημέρου όπου ζουν μάλλον στιγμές απόλυτης χαράς, ανεβασμένης δημιουργικότητας, ίσως μίας νέας συναισθηματικής σχέσης… γενικώς βρίσκονται κάτω από το πρίσμα των ροζ γυαλιών… όχι εκείνων που τα βλέπουν θολά ή απατηλά, αλλά εκείνων που τα βλέπουν όλα όμορφα κι αισιόδοξα, ακριβώς επειδή κυρίως κοιτάνε προς την καλή πλευρά της ζωής!

Μέσα στον Σεπτέμβριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Ζυγός, Α’ δεκαημέρου, να σκάνε πυροτεχνήματα στο κεφάλι μου από τις ιδέες που έχω, να έχω ξεκαθαρίσει στο κεφάλι μου με τι θέλω να ασχοληθώ, να έχω όρεξη να τα πω παντού (αλλά η αστρολόγος μου μού είπε να κλείσω το στόμα μου – αλήθεια τώρα;;;;), να θέλω να πάω να γραφτώ σε μια σχολή Αστρολογίας (ονόματα να μην λέμε, στο Μεταξουργείο είναι) και ο σύντροφος της ζωής μου να μου κάνει πρόταση γάμου για τον Σεπτέμβριο (αλλά έχει ανάδρομο Ερμή ο μήνας κι εγώ τώρα πόσο διπλωματικά να απαντήσω;)
 • Σκορπιός, Β’ δεκαημέρου, να έχω χωρίσει (ναι παιδιά, δεν είναι πάντοτε κακό αυτό!)… να μετακομίζω και να φτιάχνω το σπίτι μου με απίστευτη έμπνευση πλέον, να γραφτώ στο γυμναστήριο που είναι στην παρακάτω γωνία κι εκεί που λέω πως πάω να φτιάξω τα πράγματα από την αρχή, με ηρεμία και χωρίς περισπασμούς, να το το παλληκάρι στη γωνία (στον απέναντι πάγκο δηλαδή) και να’σου όλος ο κόσμος τ’ ανάποδα, και λέξη να μην βγαίνει από το στόμα μου! Και μού είπε η κολλητή μου «μετά τις 20 του μήνα θα πας γυμναστήριο». Αχ, δεν ακούω… δεν ακούω!!
 • Τοξότης, Α’ δεκαημέρου, που ξαφνικά γύρισε από διακοπές και του έχουν πέσει όλα στο κεφάλι από τις εκκρεμότητες στη δουλειά και το σπίτι και που αποφάσισε να κάνει διαφορετικά πράγματα για τη σωματική του ευεξία, γιατί έχει έρθει με πολύ καλή διάθεση και δεν γίνεται να αφήσει κανέναν να του τη χαλάσει, κι έτσι πήγε και γράφτηκε στο γυμναστήριο της γειτονιάς… (τη συνέχεια την ξέρετε, άμα διαβάσετε το προηγούμενο ζώδιο!)

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα