Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
30/07/2022

Το φετινό καλοκαίρι δεν αναμενόταν ήπιο και ξεκούραστο για την πλειοψηφία, κι από αυτό δεν εξαιρείται ο τελευταίος μήνας του, ο Αύγουστος. Φιλοξενεί μία από τις προκλητικότερες Πανσελήνους του έτους και παράλληλα την ενεργοποίηση της έκλειψης του περασμένου Μαΐου, γεγονός που θα “αναστατώσει” τα Σταθερά ζώδια του Γ’ δεκαημέρου – Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους – αλλά και όσους έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία στο ωροσκόπιο τους, κοντά στην 25η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Οι ευνοϊκότερες μέρες του μήνα είναι το διάστημα από 15 ως 18 Αυγούστου, με τα τρίγωνα της Αφροδίτης με τον Δία και του Ερμή με τον Ουρανό αλλά και του Άρη με τον Πλούτωνα, να σηκώνουν την λευκή σημαία της ανακωχής και να φέρνουν δώρα και ευκαιρίες. Στην εκπνοή του Αυγούστου, στις 27.8, έχουμε μία Νέα Σελήνη στην Παρθένο, αρκετά έντονη, που θα μας απασχολήσει κυρίως τον Σεπτέμβριο. Περιγράφει την επιστροφή στις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα αφ’ ενός αλλά και τον κίνδυνο επαναφοράς θεμάτων που σχετίζονται με ασθένειες και φυσικά, ιώσεις, με κυρίαρχο τον ιό που απασχολεί την ανθρωπότητα.

Αναλυτικότερα:

Ζυγός

Για όσους ανήκετε στο Α’ δεκαήμερο του ζωδίου (22.9 έως 3.10), τα πράγματα δεν είναι άσχημα, με την Αφροδίτη να μπαίνει στο ζώδιο του Λέοντα στις 11.8 και να συναντά τον Δία μία εβδομάδα αργότερα, δίνοντας σας την ευκαιρία όχι μόνο να γεμίσετε τις μπαταρίες σας περνώντας καλά αλλά και φέρνοντας ευχάριστα νέα στην προσωπική σας ζωή. Με τον Δία απέναντί σας, οι ευκαιρίες να γνωρίσετε ανθρώπους, να σχετιστείτε, να επανασυνδεθείτε ή να περάσετε τη σχέση σας σε ένα επόμενο επίπεδο – ακόμα και να απαλλαγείτε από μία σχέση ή συνεργασία που δεν λειτουργεί πλέον- θα είναι πολλές και όχι μόνο τον Αύγουστο. Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού θα έχει και στιγμές εσωστρέφειας, μιας και όπως φαίνεται έχετε ανάγκη τον εσωτερικό διάλογο ώστε να προχωρήσετε αργότερα σε αποφάσεις. Αυτό θα σας φέρει αντιμέτωπους με ψυχολογικά σας ζητήματα που ζητούν την προσοχή σας. Παράλληλα, κρυφές συζητήσεις, συμφωνίες και συναντήσεις θα λάβουν χώρα για πολλούς από εσάς: Κρατήστε τα μυστικά σας καλά φυλαγμένα για να αποφύγετε το “σούσουρο” που μπορεί να γίνει πίσω από την πλάτη σας. Στο τέλος του μήνα, προσέξτε την υγεία σας και αναμένετε ότι το κλείσιμο ενός κύκλου και οι εσωτερικές αποφάσεις που το συνοδεύουν, προμηνύουν την έναρξη ενός νέου. Κάτι ετοιμάζεται – ή κάτι ετοιμάζετε – και θα έρθει σύντομα η ώρα να βγει στην επιφάνεια. Άλλωστε ο Άρης έχει ήδη μπει στους Διδύμους από τις 20.8 και στέκεται συμπαραστάτης σας, ενδυναμώνοντας σας και βοηθώντας σας σε κάθε σας προσπάθεια.

Το Β’ δεκαήμερο του ζωδίου (3.10 – 13.10), έχει να περιμένει ωραία πράγματα μέσα από το φιλικό του περιβάλλον: Προτάσεις, διασκέδαση, χαρά και στιγμές που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα και να δείτε το επόμενο διάστημα και τον σχεδιασμό του, με περισσότερη αισιοδοξία. Υπάρχει ένα αγκάθι, που είναι κυρίως ψυχολογικό και σας προκαλεί ανασφάλεια και πολλές αμφιβολίες σε σχέση με εσάς και τους άλλους παράλληλα. Θυμηθείτε ότι είναι εποχή “κάθαρσης” και μεγάλων αλλαγών, και εκείνα που σας “τρώνε” εσωτερικά”, φαίνονται ευκρινέστερα τώρα για να προχωρήσετε σε εσωτερικές αλλαγές και να τα αποτινάξετε. Έτσι, κοντά στα τέλη του μήνα, ίσως διαπιστώσετε ότι μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξαν πολλά, μάθατε πολλά και βλέπετε καθαρότερα τώρα τι πρέπει να σας απασχολεί ακόμα και τι πρέπει να σταματήσει να σας απασχολεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι δύσκολο να προκύψουν αλλαγές που σχετίζονται και με τις οικονομικές σας συναλλαγές, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μία παροδική ανασφάλεια. Θα νιώσετε την ανάγκη “απόσυρσης” σε κάποια φάση, κι είναι λογικό, υπάρχει ανάγκη να φορτιστούν οι μπαταρίες σας. Πολλή σκέψη αλλά και συναντήσεις και συνομιλίες που θα κρατηθούν σε στενό κύκλο. Έχει σημασία να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας ενώ πολλοί από εσάς, θα θελήσετε να σταθείτε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να θυσιάσετε τον χρόνο σας γι’ αυτό.

Οι Ζυγοί του Γ’ δεκαημέρου, που είστε και οι πιο πιεσμένοι από όλους, μέχρι τις 20 Αυγούστου έχετε να ασχοληθείτε με πολλά ανοιχτά οικονομικά ζητήματα κι αυτό θα απαιτήσει πολλή από την προσωπική σας ενέργεια. Φαίνεται ότι οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε όπως θα θέλατε κι αυτό δεν μπορεί να σας αφήσει ανεπηρέαστους ψυχολογικά. Οι μέρες κοντά στα μέσα του μήνα, παρά το ότι για πολλούς θα αποτελέσουν μία ανάσα μέσα στο καλοκαίρι, εσάς σας θέλουν προσεκτικούς, προκειμένου να διαχειριστείτε με σύνεση τα όποια θέματα προκύψουν. Σε εκείνη τη φάση είναι σημαντικό να προσέξετε την υγεία σας και την οικονομική διαχείριση, όσο αυτό είναι εφικτό. Οι 20, 21, 22, 23/8 επίσης θέλουν προσοχή επίσης, και σε ό,τι αφορά την υγεία σας αλλά και σε ό,τι σχετίζεται με πληροφορίες που δεν θέλετε ή δεν πρέπει ακόμα να επικοινωνηθούν σε πολύ κόσμο. Εκείνες τις μέρες δεν θα είναι δύσκολο να διαρρεύσουν πράγματα ή να μην φτάσει σε εσάς όλη η αλήθεια. Θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να προσέχετε τον εαυτό σας για να μην απομονωθείτε λόγω κάποιας ίωσης ή ενός μικρο – ατυχήματος. Θα πάρετε πληροφορίες που θα αποδειχτούν και χρήσιμες στην πορεία όμως και να θυμάστε, έχει μεγάλη σημασία η εσωτερική σας φωνή, το ένστικτο σας, που θα σας προφυλάξει από όσα πρέπει.

Σκορπιός

Ανήκετε στα σταθερά ζώδια που υφίστανται είτε με την θέληση τους είτε όχι, ριζικές και ξαφνικές αλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι ο Αύγουστος δεν εξαιρείται από αυτή την ενέργεια, αντίθετα, έχει πολλές εκπλήξεις και δυστυχώς όχι όλες ευχάριστες. Θα το έχετε ακούσει πολλές φορές και θα το ακούσετε ακόμα περισσότερες, όσο τουλάχιστον ο Ουρανός βρίσκεται απέναντι σας: Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές από φόβο, θα εκδηλωθούν θέλετε δεν θέλετε.

Το Α’ δεκαήμερο του ζωδίου σας – και υπό την προϋπόθεση ότι βοηθά και το προσωπικό σας ωροσκόπιο – φαίνεται να υποδέχεται έναν πιο ήπιο Αύγουστο, με τον Άρη να έχει απομακρυνθεί από εσάς και να κοπάζει η φουρτούνα του προηγούμενου διαστήματος. Ο Ερμής μάλιστα, που περνά στις 4.8 στο ζώδιο της Παρθένου, σας φέρνει πιο κοντά με φίλους και ομάδες αλλά και… στο μέλλον σας και τον σχεδιασμό του, που φαίνεται να απασχολεί το μυαλό σας αρκετά. Μάλιστα, προς το τέλος του μήνα, αρκετοί θα θελήσετε να δραστηριοποιηθείτε στα πλαίσια μίας ομάδας ή μέσω διαδικτύου, ενώ φαίνεται πως θα παίξει ρόλο η κοινωνική σας στάση το επόμενο διάστημα. Από τις 11.8, σας δίνεται η ευκαιρία εξομάλυνσης σχέσεων στον επαγγελματικό χώρο αλλά και περισσότερων κερδών. Από τις 20.8 κι έπειτα – κι ενδεχομένως για πολύ μεγάλο διάστημα – το ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά, τα κληρονομικά και τις συναλλαγές σας με τους άλλους. Θα έχετε πολλά να σκεφτείτε και να συζητήσετε εκεί, εν μέσω διλημμάτων και αμφιβολιών.

Για το Β’ δεκαήμερο του ζωδίου, το…ποδαρικό του Αυγούστου αναμένεται επεισοδιακό, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί 10,11,12 Νοεμβρίου – ισχύει και για τα τρία δεκαήμερα αν έχετε πλανήτες κοντά στην 18η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Η όλη ενέργεια συγκεντρώνεται, που αλλού; Στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, κι έτσι θα είναι, ώσπου να δείτε την αλήθεια των πραγμάτων και των καταστάσεων και να μετακινήσετε κι εσείς τις απόψεις και την στάση σας απέναντι στους άλλους. Ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τις ανάγκες του κάθε ωροσκοπίου, τον Αύγουστο θα προκύψουν τριγμοί σε σχέσεις και συνεργασίες, ανατροπές, χωρισμοί, καβγάδες αλλά και ξαφνικοί έρωτες, συνειδητοποιήσεις και αποφάσεις. Γίνονται “εκκαθαρίσεις” και από πλευράς σας αλλά και από την πλευρά των άλλων και το τοπίο καθαρίζει, έστω και με τρόπους που δεν αναμένατε και σας αφήνουν την αίσθηση του σοκ.  Όσο πιο γρήγορα καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να τα διαχειρίζεστε ή να τα ελέγχετε όλα, και αφεθείτε σε εκείνο που θέλει να σας δείξει η ζωή, τόσο το καλύτερο για εσάς. Υπάρχει κίνδυνος για εντάσεις και αλλαγές στον χώρο της δουλειάς αλλά και της οικογένειας, με εσάς να καλείστε να διατηρήσετε ισορροπίες ανάμεσα στα δύο.

Οι Σκορπιοί του Γ’ δεκαημέρου (2.11 – 12.11) – όπως και όλοι οι Σκορπιοί, έχετε ανοιχτή ήδη την πιθανότητα κάποιων ανατροπών με τη σειρά σας, ιδιαίτερα αν έχετε πλανήτες και στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου ή άλλων σταθερών ζωδίων. Τα δύσκολα νέα έχουν να κάνουν με τον Κρόνο, που συνεχίζει να πιέζει τον τομέα της οικογένειας αλλά και της ακίνητης περιουσίας, και φυσικά, εσάς ψυχολογικά και σωματικά, που δεν φαίνεται να ανανεώνετε τις δυνάμεις σας στο βαθμό που θα θέλατε. Γιατί κατά τ’ άλλα, έχετε ακόμα στήριξη από άλλους πλανήτες (Ποσειδώνας-Πλούτωνας). Το πιθανότερο όμως είναι να μην σας αφήνουν οι πιέσεις και οι υποχρεώσεις να το αντιληφθείτε. Το ίδιο και οι άλλοι, που θα έχουν έως τις 20 του μήνα μία απαιτητική, ακόμα κι επιθετική διάθεση απέναντί σας, γεγονός που θα δημιουργήσει στρες κι εκνευρισμό και σε εσάς. Έως τις 20.8 δε, είναι καλό να προσέχετε την υγεία σας αλλά και τυχόν ατυχήματα, ενώ δεν θα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν όρια στις σχέσεις σας που θα σας απομακρύνουν. Είναι ένα σημαντικό καλοκαίρι για εσάς που θα δώσει τη σειρά του σε έναν ακόμα πιο σημαντικό χειμώνα (κι αυτό αφορά και τα τρία δεκαήμερα). Όπως φαίνεται, με την εκπνοή του, θα λάβετε σημαντικές αποφάσεις, που θα καθορίσουν την μετέπειτα πορεία των σημαντικών σχέσεων και συνεργασιών σας αλλά και της ίδιας σας της ζωής, που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα βασικά επίπεδα της.

Τοξότης

Οι πιο ευνοημένοι όλων, είστε ξεκάθαρα οι Τοξότες του Α’ δεκαημέρου, ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί έως και 30 Δεκεμβρίου. Θα είναι αρκετές οι ευκαιρίες να περάσετε όμορφα, να διασκεδάσετε, να ερωτευτείτε και να ξεκουραστείτε, σε έναν κατά τ’ άλλα κουραστικό για πολλούς Αύγουστο. Αυτό τουλάχιστον μέχρι τις 20.8, όπου ο Άρης μπαίνει στο ζώδιο των Διδύμων – και θα παραμείνει έως τις 25.3.2023 λόγω της αναδρομής του – θέση προκλητική για εσάς η αλήθεια είναι, όπως και για τα υπόλοιπα δύο δεκαήμερα του ζωδίου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βρεθείτε σε θέση άμυνας πολλές φορές, απέναντι στον σύντροφο, τους συνεργάτες, σημαντικούς ανθρώπους του κύκλου σας και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την ψυχραιμία σας απέναντι στο στρες που θα σας δημιουργήσουν οι άλλοι. Η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα, σας υπενθυμίζει ότι οι υποχρεώσεις του φθινοπώρου ξεκινούν ήδη και είναι αρκετές σε ό,τι αφορά τον χώρο εργασίας σας.

Το Β’ δεκαήμερο του ζωδίου: Η – κατά τ’ άλλα δύσκολη- Πανσέληνος του Αυγούστου, δεν έχει κακές προθέσεις απέναντι σας και φαίνεται να φανερώνονται τρόποι να ισορροπήσετε τυχόν αντιθέσεις (κυρίως επικοινωνιακού τύπου) στο περιβάλλον σας. Πιθανόν οι μέρες κοντά στις 12.8 να περιλαμβάνουν μία μετακίνηση ή να έχουν πρακτικές απαιτήσεις. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, είναι ευνοϊκό για να μετακινηθείτε επίσης, ενώ ευνοούνται όχι μόνο ταξίδια αλλά και γενικά ζητήματα που σχετίζονται με το εξωτερικό. Οι πρώτες μέρες του μήνα όμως, δεν είναι δύσκολο να σας στρεσάρουν, ιδιαίτερα σε σχέση με τις οικονομικές σας συναλλαγές και ανάγκες και να σας πιέσουν ψυχολογικά. Καλό θα είναι τις ίδιες μέρες να προσέχετε τυχόν ατυχήματα, όσοι έχετε γεννηθεί 9 -10-11 Δεκεμβρίου κυρίως. Από τις 10 Αυγούστου και μετά, αυξάνονται οι επικοινωνίες και οι επαφές στον χώρο εργασίας για πολλούς.

Για το Γ’ δεκαήμερο του ζωδίου, ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που κρύβει και παγίδες. Τα καλά νέα είναι ότι αρκετοί από εσάς, θα μπορέσετε να προβλέψετε τον όποιο κίνδυνο και να αλλάξετε δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, από τις 19 έως τις 22.8, έχετε το νου σας για την λάθος κίνηση ή την λάθος απόφαση και φυσικά, για την λάθος πληροφορία που μπορεί να πάρετε ή να δώσετε. Πιθανές απάτες ή παραπλανήσεις είναι πολύ πιθανές εκείνες τις μέρες και θα είναι φρόνιμο να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας. Τα ζώα και τα παιδιά του περιβάλλοντος σας θέλουν προσοχή, το ίδιο και το μεταφορικό σας μέσον όπως και οι επικοινωνίες σας στο διαδίκτυο. Ο τομέας της δουλειάς θα απαιτήσει επίσης προσοχή, το ίδιο και οι επαφές σας εκεί, που θα πρέπει να είναι καθαρές και ασφαλείς, για να αποφύγετε παρανοήσεις και εξαπατήσεις. Καλύτερο το διάστημα από το τέλος του μήνα και μετά.

Καλό μήνα σε όλους!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα