Προβλέψεις Μαρτίου 2024 | Απαιτητικές Ημερομηνίες

ASTROTEAM GUEST
28/02/2024

Ο Μάρτιος είναι ένας ακόμη ενδιαφέρον μήνας και κομβικός θα έλεγα κατά την άποψη μου καθώς φιλοξενεί την πρώτη έκλειψη στον άξονα Κριού – Ζυγού για την φετινή χρονιά στις 25/3 και ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει αυτή όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι η πολυαστρία στο ζώδιο των Ιχθύων όπου εκτός από τον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα που βρίσκονται ήδη εκεί θα έρθει ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης και μία νέα Σελήνη συνθέτουν ένα άκρως υπερευαίσθητο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα όπως ακριβώς αντιπροσωπεύει το δωδέκατο αυτό ζώδιο του νερού. Οι Ιχθύες θα έχετε την τιμητική σας αλλά και αντίστοιχα τις προκλήσεις. Ας δούμε τις βασικότερες αστρολογικές κινήσεις, τις τυχερές αλλά και τις απαιτητικές ημερομηνίες του μήνα για κάθε ζώδιο για να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ή έστω να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για να μην αιφνιδιαστούμε από τις εξελίξεις που θα βρούμε μπροστά μας.

Η ανάγκη για ελευθερία μπορεί να γίνει αφορμή να ξεσπάσουν διαφωνίες άνευ προηγουμένου.

Ο μήνας ξεκινά με μια πολλά υποσχόμενη όψη Ήλιου – Δία στις 11ο Ιχθύων -Ταύρου (1/3) με την τύχη να χτυπά την πόρτα σε Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους, Ιχθύες, Αιγόκερους & Παρθένους του 2ου δεκαημέρου σε σπουδές, ταξίδια, σχέσεις και επαγγελματικά. Να σημειώσουμε παρόλα αυτά ότι το πνεύμα της αντισυμβατικότητας και της ελευθερίας που έχουμε σηκώσει ήδη από τον Φλεβάρη συνεχίζεται ειδικά μέχρι τα μέσα του μήνα όπου Αφροδίτη και Άρης κινούνται μαζί στο ζώδιο του Υδροχόου και ειδικά το σαββατοκύριακο (2-3/3) με την όψη τετραγώνου της Αφροδίτης από τον Υδροχόο και του Ουρανού από τον Ταύρο έρχονται τα πάνω-κάτω σε ερωτικές σχέσεις και οικονομικά. Η ανάγκη για ελευθερία μπορεί να γίνει αφορμή να ξεσπάσουν διαφωνίες άνευ προηγουμένου. Βέβαια αν νιώθετε πώς είστε σε μια καταπιεστική σχέση τώρα είναι η ευκαιρία να δραπετεύσετε. Η επιρροή αφορά τα σταθερά ζώδια, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες & Υδροχόους τέλος 2ου με αρχές 3ου δεκαημέρου. Αμέσως μετά (4/3) ο Ερμής ως ο πιο γρήγορος, από το ζώδιο των Ιχθύων συναντά σε εξάγωνο τον Ουρανό στο Ταύρο προσπαθώντας μετά τα ευτράπελα να περισώσει τη κατάσταση για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε αρκεί και εμείς να μην επιμένουμε με απολυτότητα στις θέσεις μας, έτσι η επικοινωνία και οι επαφές βελτιώνονται.

Ο Ερμής να μην είναι ανάδρομος αλλά μοιάζει κάπως έτσι!

Οι επόμενες μέρες 8-10/3 φαίνεται να έχουνε τις προκλήσεις τους καθώς οι όψεις του Ερμή, του Άρη και η νέα Σελήνη δημιουργούν ένα ασταθές και περίεργο κλίμα όπου μπορεί να υπάρξουν ανατροπές και μπερδέματα στις σχέσεις. Στις 8/3 η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στις 27ο των Ιχθύων είναι μια όψη που μπορεί να φέρει σύγχυση και θολούρα στο μυαλό. Μπορεί ο Ερμής να μην είναι ανάδρομος αλλά μοιάζει κάπως έτσι, καθώς δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα στην μεταξύ μας επικοινωνία, υπάρχει παραπληροφόρηση από μίντια αλλά και προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αγορές ή συμφωνίες που κάνουμε. Ιδιαίτερα επηρεάζονται Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι & Ιχθύες στα τέλη του 3ου δεκαημέρου. Ο Άρης από τον Υδροχόο θα βρεθεί σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 19ο του Ταύρου (9/3). Είναι μια όψη αστάθειας και αιφνίδιων καταστάσεων τόσο σε προσωπικές όσο και σε επαγγελματικές σχέσεις. Συνήθως γίνονται απρόβλεπτα γεγονότα από αυτά που έχουμε υπολογίσει, η αλήθεια βγαίνει με βίαιο τρόπο στην επιφάνεια και “παγώνει” το αίμα. Χρειάζεται να είστε μετρημένοι ή καλύτερα να κάνετε ένα βήμα πίσω αν δεν θέλετε να έχετε ρήξεις και συγκρούσεις. Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να φέρει προβλήματα στο διαδίκτυο, το ηλεκτρικό, διαδικτυακές απάτες, αεροπορικά δυστυχήματα, κοινωνικές ταραχές ή αποκαλύψεις σκανδάλων.

“Νέα Σελήνη στους Ιχθύς”

Σε αυτό το κλίμα, πραγματοποιείται και η νέα Σελήνη του μήνα Μάρτη (10.3) στις 20ο των Ιχθύων κάπου ανάμεσα στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο αλλά ευτυχώς σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ουρανό δείχνοντας μας ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε νέα ξεκινήματα σε αυτά που θέλουμε δεν αρκεί μόνο το όραμα αλλά και μια ρεαλιστική προσέγγιση, να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε με λίγα λόγια, αφήνοντας για λίγο έξω τον υπερβάλλοντα συναισθηματισμό ή ιδεαλισμό και βλέποντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Μπορεί να παρατηρηθούν έντονα μετεωρολογικά ή γεωλογικά φαινόμενα με το στοιχείο του νερού να παίρνει το πάνω χέρι ή να έχουμε μολύνσεις του υγρού στοιχείου, ή αύξηση σε ιώσεις. Μια άλλη μετάφραση μπορεί να είναι αυτή της εμφάνισης σκανδάλων που σχετίζονται με φαρμακευτικές εταιρίες, ιδρύματα ή το κλήρο. Περισσότερο αφορά όσους είναι στο τέλος του 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου & Ιχθύων. Την ίδια μέρα περνά και ο Ερμής στο ζώδιο του Κριού σχηματίζοντας ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη που δείχνει ότι είναι αναγκαίο να πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις σε θέματα που μας απασχολούν από εδώ και κάτω.

Δώστε έμφαση σε θέματα υγείας (ψυχικής και σωματικής) λίγο περισσότερο αυτό τον μήνα…

Το πεδίο των ερωτικών αλλά και γενικώς όλη η γκάμα των σχέσεων πέρασε από διάφορες διακυμάνσεις μέχρι τώρα καθώς η Αφροδίτη από τον Υδροχόο συνάντησε τον Πλούτωνα και τον Ουρανό και δεν ήταν καθόλου εύκολες οι συνθήκες συνύπαρξης μεταξύ μας. Πλέον η Αφροδίτη στους Ιχθύς από 12.3 έρχεται για να αποκαταστήσει ως ένα βαθμό τις διαπροσωπικές σχέσεις αφού εκεί είναι σε θέση έξαρσης και θα βελτιώσει αρκετά τις πληγές του προηγούμενων εβδομάδων για Ταύρους, Σκορπιούς και φυσικά θα αποτελεί μια τονωτική ένεση για Καρκίνους, Ιχθύς & Παρθένους. Στις 17/3 η σύνοδος του Ηλίου με τον Ποσειδώνα στις 27ο των Ιχθύων είναι μια ωραία όψη αν είσαι καλλιτέχνης ή αν έχεις φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σε αντίθετη περίπτωση “φουσκώνει” τις προσδοκίες μας, εξιδανικεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις ενώ λίγο μετά απογοητευόμαστε όταν βλέπουμε την πραγματική διάσταση. Δώστε έμφαση σε θέματα υγείας (ψυχικής και σωματικής) λίγο περισσότερο αυτό τον μήνα, καθώς οι έντονα “Ποσειδώνιες” ημέρες ρίχνουν πιο εύκολα την άμυνα του οργανισμού και το ανοσοποιητικό μας, ιδιαίτερα αν είστε στο τέλος του 3ου δεκαημέρου των Διδύμων, Τοξοτών, Παρθένων & Ιχθύων.

Ο Ερμής προχωρώντας στον Κριό θα συναντήσει τον Βόρειο Δεσμό (κάρμα) και τον Χείρωνα στο ζώδιο αυτό (18-20/3). Μια όψη που δείχνει καρμικές συναντήσεις, γνωριμίες ή ακόμη και συζητήσεις με ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μας, φέροντας μας αντιμέτωπους με δικές μας ανασφάλειες ή τραύματα του παρελθόντος προκειμένου να τα αναγνωρίσουμε. Καλό είναι να είστε όσο το δυνατόν λιγότερο παρορμητικοί στις μετακινήσεις σας καθώς ο Χείρωνας συνδέεται και με ατυχήματα, ειδικά αν βρίσκεστε στο 2ο δεκαήμερο των Κριών, Ζυγών, Καρκίνων και Αιγόκερων.

“Η εαρινή ισημερία έρχεται μαζί με την έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε σχέσεις και συνεργασίες”

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη έχουμε την ενεργοποίηση της Αφροδίτης από τους Ιχθύς, την είσοδο του Άρη στους Ιχθύς, την είσοδο του Ηλίου στον Κριό (εαρινή ισημερία) και φυσικά την έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό που θα αλλάξει τις ισορροπίες στις σχέσεις. Στις 20/3 ο Ήλιος περνά στον Κριό σημαίνοντας και την έναρξη της άνοιξης επισήμως με τα γενέθλια των Κριών να ξεκινάνε κάτω από ένα καρμικό πρόσημο λόγω των εκλείψεων στον άξονά τους. Λίγο μετά (25/3) ολοκληρώνεται η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού και αφορά σε ισορροπίες που θα κληθούμε να βρούμε σε όλη τη γκάμα των σχέσεων, πολύ περισσότερο δε, όσοι ανήκετε στο 1ο δεκαήμερο των Κριών, Ζυγών, Καρκίνων & Αιγόκερων! Παράλληλα μια άλλη ομάδα ζωδίων θα πιεστεί να πάρει αποφάσεις στις ερωτικές σχέσεις καθώς έχουμε τη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στις 12ο των Ιχθύων (22/3), μια όψη που δείχνει απογοητεύσεις ή αναγκαστική προσγείωση σε ερωτικά και οικονομικά. Όσοι είστε στο 2ο δεκαήμερο των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου & Ιχθύων θα αποφασίσετε αν θα δεσμευτείτε για να κάνετε μια νέα αρχή σε προσωπικό επίπεδο ή αν θα χωρίσετε καθώς θα νιώθετε σοβαρές ελλείψεις μέσα σε μια σχέση ή ένα γάμο. Τις ίδιες μέρες (23/3) περνά και ο Άρης στους Ιχθύς αρχίζοντας να στριμώχνει τα ίδια ζώδια, τον μεταβλητό σταυρό, έτσι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες των πρώτων ημερών θα πρέπει να δουλέψουν υπό πίεση για να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους. Καλύτερη προοπτική φυσικά στις 24 και 28/3 με την Αφροδίτη να σχηματίζει αντίστοιχα εξάγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο όπου τώρα υπάρχουν δυνατότητες για ερωτική ανανέωση και ευχάριστες γνωριμίες που μπορεί να μας ενθουσιάσουν αρκετά. Πολύ ευνοϊκό για δεσμεύσεις, επισημοποιήσεις σχέσεων ή προτάσεις γάμου ή ακόμη και επαγγελματικών συνεργασιών είναι το διάστημα αυτό για Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους, Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

  • Απαιτητικές ημ/νιες του μήνα: 3, 8, 9, 17, 22 & 25/3
  • Τυχερές ημ/νιες του μήνα: 1, 10, 18, 24 & 28/3

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα