Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουάριος 2024: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
23/12/2023

Καλή χρονιά! Ας έχουμε όλοι ένα χαρούμενο 2024 με λιγότερες απώλειες και περισσότερη ελπίδα!

Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στις 2 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη κι αυτό σημαίνει ότι η διάθεση μας γίνεται πιο αισιόδοξη, η σκέψη μας αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο ξεκάθαρη και η επικοινωνία με τους γύρω μας να βελτιώνεται. Θα θέλαμε να δούμε τα σχέδια μας να προχωρούν και να εξελίσσονται αλλά αυτό θα συμβεί μετά τα μέσα του μήνα όταν ο πλανήτης θα μετακινηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα σχηματίσει ευνοϊκές όψεις με τον Δία. Το πιο σημαντικό πλανητικό γεγονός του μήνα αλλά και όλης της χρονιάς που ξεκινάει, ειδικά αν έχουμε πλανήτες ή σημεία στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων Σκορπιός και Υδροχόος), είναι ότι ο Πλούτωνας, ο πλανήτης των μεταμορφωτικών αλλαγών, της αναγέννησης και της καρμικής εξέλιξης, θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στον Υδροχόο στις 21 του Γενάρη. Ο Πλούτωνας είχε μπει για λίγο στο ζώδιο αυτό και το Μάρτιο του 2023 (24 Μαρτίου – 12 Ιουνίου) κι έδωσε σε όλους μας μια ιδέα για το τι έχουμε να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, δεν έχει τελειώσει ακόμα το πέρασμα του από τον Αιγόκερω, καθώς στο τέλος του καλοκαιριού θα γυρίσει ανάδρομος και θα αγγίξει και πάλι την τελευταία μοίρα αυτού του ζωδίου αλλά μετά τις 20 του Νοέμβρη θα μπει για τα καλά στον Υδροχόο.

Οι σχέσεις με την οικογένεια ή άλλες ομάδες χρειάζονται προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρξουν ρήξεις και δυσκολίες στη συνεργασία.

Με τη νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 11 του μήνα κοντά στις 20 μοίρες του Αιγόκερω, θα πρέπει να θέσουμε νέους, ρεαλιστικούς στόχους και να αγωνιστούμε για την επίτευξή τους αλλά και να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να περάσουμε καλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Αν λειτουργήσουμε με αυθεντικότητα και ευσυνειδησία θα υπάρξουν ευκαιρίες για θετικές αλλαγές και πρόοδο. Οι σχέσεις με την οικογένεια ή άλλες ομάδες χρειάζονται προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρξουν ρήξεις και δυσκολίες στη συνεργασία. Η πανσέληνος στις 25 του μήνα πραγματοποιείται κοντά στις 5 μοίρες του Λέοντα και θα φέρει την κορύφωση ή την ολοκλήρωση κάποιων δημιουργικών σχεδίων, γείωση στην πραγματικότητα και αίσθημα καθήκοντος αλλά και αρμονία στις σχέσεις. Οι μέρες που ακολουθούν είναι κατάλληλες για να σκεφτούμε σοβαρά τα επόμενά μας βήματα, τα οποία μπορεί να αφορούν τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας ή κάποιο δημιουργικό ή καλλιτεχνικό σχέδιο. Σίγουρα θα έχουμε πολλές ιδέες, έντονη διαίσθηση και διορατικότητα αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να σκεφτούμε πριν δράσουμε ή πάρουμε σημαντικές αποφάσεις επειδή η βιασύνη και η απερισκεψία θα μας οδηγήσουν σε λάθη.

Αιγόκερως

Ο Ερμής ολοκληρώνει την αναδρομή του στις αρχές του μήνα, οπότε θα αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε κάποιες εξελίξεις σε θέματα εργασίας και καθημερινών υποχρεώσεων. Βέβαια, η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες δυσχεραίνει την επικοινωνία στις καθημερινές σας συναναστροφές, δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις σας και ασάφεια σε θέματα που απαιτούν προσοχή στις λεπτομέρειες. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, μέχρι τα μέσα του μήνα που θα είναι ενεργή αυτή η όψη, να περάσετε περισσότερο χρόνο μόνοι σας, να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον στο χώρο του σπιτιού και να προετοιμάσετε με την ησυχία σας τα επόμενα σχέδια σας, τα οποία θα μπορέσετε να θέσετε σε εφαρμογή το δεύτερο μισό του μήνα. Στις 5 του Γενάρη ο Άρης περνάει στο δικό σας ζώδιο, μια θέση που του ταιριάζει πολύ, και σας δίνει την ενέργεια και τη σωματική δύναμη για να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζετε αλλά και να υλοποιήσετε προσωπικά σχέδια και επιδιώξεις. Με τη νέα σελήνη στις 11 του μήνα στο δικό σας ζώδιο θα μπορέσετε να θέσετε νέους στόχους σε όλα τα επίπεδα και να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε, καθώς θα έχετε πολλές ιδέες και θα σας δοθούν αρκετές ευκαιρίες για να κυνηγήσετε τους προσωπικούς σας στόχους.

Στις 21 του μήνα, ο Πλούτωνας αποχωρεί επιτέλους από το δικό σας ζώδιο και συναντάει τον Ήλιο στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά θα μπορέσετε να ηρεμήσετε από τις συνεχείς κρίσεις και τις πιεστικές καταστάσεις που βιώσατε τα τελευταία χρόνια, οι οποίες φυσικά σας ταλαιπώρησαν αλλά και σας ώθησαν να γίνετε περισσότερο ανεξάρτητοι και δυνατοί. Η νέα φάση που ακολουθεί θα σας μάθει να αξιολογείτε με διαφορετικό τρόπο αυτά που είναι σημαντικά για εσάς και να χειρίζεστε τα θέματα από τα οποία αντλείτε οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια με γνώμονα το κοινό καλό και όχι μόνο το προσωπικό όφελος. Με αυτό τον τρόπο δε θα δημιουργήσετε μόνο νέες πηγές εσόδων αλλά θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και θα μεταμορφώσετε και τις ζωές των άλλων. Ο επόμενος μήνας είναι ιδανικός για να ανανεώσετε κάποια οικονομική συμφωνία ή να ξεκινήσετε κάποιο νέο δημιουργικό ή επιχειρηματικό σχέδιο.

Στις 24 η Αφροδίτη περνάει στο δικό σας ζώδιο και φέρνει ηρεμία και αρμονία στο περιβάλλον σας αλλά και στις προσωπικές σας σχέσεις, καθώς γίνεστε περισσότερο γοητευτικοί κι ελκυστικοί. Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο του Λέοντα και μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κάποια θέματα που αφορούν τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη ή χρήματα που λαμβάνετε από τρίτες πηγές, όπως τράπεζες, εφορίες ή επενδύσεις. Επιπλέον, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε μια εσωτερική αναζήτηση, να αντιμετωπίσετε θέματα που σας έχουν πληγώσει και να απαλλαγείτε από περιττά βάρη ώστε να μπορέσετε να ασχοληθείτε με αυτά που σας δίνουν χαρά και τονώνουν τη δημιουργική σας πλευρά.

Υδροχόος

Με τον Ερμή στον Τοξότη και σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες μέχρι τις 14 του μήνα, είναι πιθανό οι στόχοι που έχετε να μην είναι ξεκάθαροι ή ρεαλιστικοί, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες μέσα σε ομάδες, φιλικές παρέες ή σε θέματα που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω κακής επικοινωνίας και συνεννόησης. Μετά της 15 που ο Ερμής θα περάσει στον Αιγόκερω και θα σχηματίσει ευνοϊκή όψη με τον Δία από τον Ταύρο, θα μπορέσετε να χειριστείτε καλύτερα θέματα που λειτουργούν στο υποσυνείδητο ή στο παρασκήνιο και συμπεριφορές που, ίσως, δεν είναι τόσο ξεκάθαρες για εσάς. Δεν αποκλείεται να κάνετε κάποιες σκέψεις ή συζητήσεις που δε θέλετε να αποκαλύψετε ακόμα ή οι άλλοι να κρατούν κάποια πράγματα κρυφά από εσάς. Θέματα σπιτιού και οικογένειας, επίσης, βελτιώνονται και μπορείτε να νιώσετε μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια και ηρεμία.

Στις 4 του μήνα ο Άρης περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και είναι πιθανό να θελήσετε να ασχοληθείτε περισσότερο πειθαρχημένα με την πνευματική διάσταση της ζωής σας και να ξεκινήσετε κάποιες νέες δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτή. Επιπλέον, θα έχετε στήριξη από το οικογενειακό σας περιβάλλον και ενθάρρυνση για να πετύχετε αυτά που θέλετε. Στο ζώδιο του Αιγόκερω πραγματοποιείται και η νέα σελήνη στις 11 του μήνα, η οποία σας καλεί να περάσετε κάποιο χρόνο μόνοι σας, να βρείτε χαρά και αρμονία σε μοναχικές ενασχολήσεις, να τονώσετε τη διαίσθησή σας και να φροντίσετε την πνευματική σας υγεία. Μετά τις 24 Γενάρη που θα περάσει και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, μπορεί να ανακαλύψετε κάποιο νέο μεταφυσικό ενδιαφέρον, να έχετε κάποια κρυφά οικονομικά έσοδα ή να εμφανιστεί ένας έρωτας από το παρελθόν.

Στις 20 του μήνα, ο Πλούτωνας θα περάσει στο δικό σας ζώδιο όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα 20 χρόνια περίπου και θα ξεκινήσει για εσάς ένας νέος σημαντικός κύκλος, ειδικά αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες 4-5 μέρες του ζωδίου σας. Τα επόμενα χρόνια, θα μπορέσετε σταδιακά να ξεκαθαρίσετε θέματα που αφορούν εσάς και τις σχέσεις σας με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, να βρείτε τη δύναμη να δώσετε οριστικό τέλος σε σχέσεις που δε σας ικανοποιούν εδώ και καιρό, να κυνηγήσετε τα προσωπικά σας σχέδια και οράματα και να αλλάξετε ριζικά κάποια πλευρά του εαυτού σας ώστε να γίνετε περισσότερο δυνατοί κι αυθεντικοί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας που θα σοκάρουν τους γύρω σας αλλά και εσάς τους ίδιους, καθώς η επιρροή του Πλούτωνα μπορεί να σας ωθήσει στα άκρα. Το βέβαιο είναι, πως ότι λέτε και ότι κάνετε θα έχει μεγάλη βαρύτητα, γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε προσεχτικοί, καθώς θα έχετε την ικανότητα να μαγνητίζετε τους γύρω σας και να ασκείτε έντονη επιρροή πάνω τους. Με την πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 25 του μήνα στο ζώδιο του Λέοντα, θα μπορέσετε να κλείσετε κάποιες εκκρεμότητες ή να αλλάξετε τη δυναμική μέσα σε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες ή να τις δείτε από άλλη οπτική γωνία και να αναθεωρήσετε τη συμπεριφορά σας ανάλογα.

Ιχθύες

Ο Ερμής θα κινείται σε ορθή πορεία από τις 2 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη αλλά η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα από το δικό σας ζώδιο θα συνεχίσει να δημιουργεί κάποια προβλήματα και απογοητεύσεις σε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες, πιθανώς επειδή δυσκολεύεστε αμφότεροι να επικοινωνήσετε με σαφήνεια αυτά που έχετε ανάγκη. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εξετάζετε και την παραμικρή λεπτομέρεια σε θέματα που αφορούν την καριέρα και την κοινωνική σας εικόνα. Οι καταστάσεις αυτές θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μετά τις 15 του μήνα που ο Ερμής θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στον Αιγόκερω, οπότε θα γίνετε πολύ πιο κοινωνικοί και δραστήριοι μέσα σε παρέες και ομάδες. Οι θετικές όψεις που θα κάνει εκείνες τις ημέρες με τον Δία από τον Ταύρο θα ευνοήσουν την επικοινωνία και τις μετακινήσεις και θα σας βοηθήσουν να περάσετε όμορφα με αδέλφια, στενούς συγγενείς ή γείτονες, οι οποίοι θα είναι υποστηρικτικοί και γενναιόδωροι προς εσάς. Στις 4 του μήνα ο Άρης θα εισέλθει στο ζώδιο του Αιγόκερω και είναι πιθανό να θελήσετε να αναλάβετε εντονότερη δράση και να ηγηθείτε με τρόπο οργανωμένο και πειθαρχημένο μέσα σε παρέες και ομάδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, θα θελήσετε να υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας και να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρά σας.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 11 του μήνα στον Αιγόκερω, σας βοηθάει να θέσετε νέους μακροπρόθεσμους στόχους, να κάνετε νέες γνωριμίες και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, να ενταχθείτε σε νέες ομάδες ή να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η είσοδος του Ήλιου και του Πλούτωνα στον Υδροχόο μετά τις 20 του μήνα, τονίζουν θέματα του υποσυνείδητου και συνήθειες που μπορεί να κρατάτε κρυφές ή να χρησιμοποιείτε για να ξεφύγετε κάποιες φορές από την εξαντλητική πραγματικότητα. Προσπαθήστε να συμφιλιωθείτε με το άγνωστο και το γεγονός ότι κάποιες φορές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και προτιμήστε να βρείτε νόημα μέσα από την πνευματικότητα και όχι από τις τεχνητές αποδράσεις. Η παραμονή του Πλούτωνα στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια περίπου, θα σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε κάποιες συμπεριφορές που επιδρούν αρνητικά στην πνευματική και σωματική σας υγεία και να τις μετατρέψετε σε κάτι θετικό, μέσα από το οποίο θα αντλήσετε δύναμη και θα μάθετε να ζείτε με έναν πιο αληθινό και αυθεντικό τρόπο.

Στις 24 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και φέρνει χαρά, αρμονία και κατανόηση στις φιλικές σας σχέσεις ή στις ομάδες στις οποίες ανήκετε, ενώ μπορεί να προκύψει και ένα ερωτικό ενδιαφέρον με κάποιο άτομο με το οποίο μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα ή σας συνδέει μια φιλική σχέση. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 25 στο ζώδιο του Λέοντα, αφορά τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και μπορεί εκείνες τις ημέρες να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο θεραπευτικής αγωγής ή να θελήσετε να αλλάξετε κάτι στη διατροφή ή στο πρόγραμμα σωματικής άσκησης που ακολουθείτε. Από την άλλη, μπορεί να θελήσετε να αλλάξετε τον τρόπο που οργανώνετε την καθημερινότητά σας και τις διάφορες υποχρεώσεις που έχετε ή να κάνετε κάποια σημαντική αλλαγή στην εργασία σας.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα