Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουάριος 2024: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
23/12/2023

Καλή χρονιά! Ας έχουμε όλοι ένα χαρούμενο 2024 με λιγότερες απώλειες και περισσότερη ελπίδα!

Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στις 2 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη κι αυτό σημαίνει ότι η διάθεση μας γίνεται πιο αισιόδοξη, η σκέψη μας αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο ξεκάθαρη και η επικοινωνία με τους γύρω μας να βελτιώνεται. Θα θέλαμε να δούμε τα σχέδια μας να προχωρούν και να εξελίσσονται αλλά αυτό θα συμβεί μετά τα μέσα του μήνα όταν ο πλανήτης θα μετακινηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα σχηματίσει ευνοϊκές όψεις με τον Δία. Το πιο σημαντικό πλανητικό γεγονός του μήνα αλλά και όλης της χρονιάς που ξεκινάει, ειδικά αν έχουμε πλανήτες ή σημεία στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων Σκορπιός και Υδροχόος), είναι ότι ο Πλούτωνας, ο πλανήτης των μεταμορφωτικών αλλαγών, της αναγέννησης και της καρμικής εξέλιξης, θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στον Υδροχόο στις 21 του Γενάρη. Ο Πλούτωνας είχε μπει για λίγο στο ζώδιο αυτό και το Μάρτιο του 2023 (24 Μαρτίου – 12 Ιουνίου) κι έδωσε σε όλους μας μια ιδέα για το τι έχουμε να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, δεν έχει τελειώσει ακόμα το πέρασμα του από τον Αιγόκερω, καθώς στο τέλος του καλοκαιριού θα γυρίσει ανάδρομος και θα αγγίξει και πάλι την τελευταία μοίρα αυτού του ζωδίου αλλά μετά τις 20 του Νοέμβρη θα μπει για τα καλά στον Υδροχόο.

Οι σχέσεις με την οικογένεια ή άλλες ομάδες χρειάζονται προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρξουν ρήξεις και δυσκολίες στη συνεργασία.

Με τη νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 11 του μήνα κοντά στις 20 μοίρες του Αιγόκερω, θα πρέπει να θέσουμε νέους, ρεαλιστικούς στόχους και να αγωνιστούμε για την επίτευξή τους αλλά και να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να περάσουμε καλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Αν λειτουργήσουμε με αυθεντικότητα και ευσυνειδησία θα υπάρξουν ευκαιρίες για θετικές αλλαγές και πρόοδο. Οι σχέσεις με την οικογένεια ή άλλες ομάδες χρειάζονται προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρξουν ρήξεις και δυσκολίες στη συνεργασία. Η πανσέληνος στις 25 του μήνα πραγματοποιείται κοντά στις 5 μοίρες του Λέοντα και θα φέρει την κορύφωση ή την ολοκλήρωση κάποιων δημιουργικών σχεδίων, γείωση στην πραγματικότητα και αίσθημα καθήκοντος αλλά και αρμονία στις σχέσεις. Οι μέρες που ακολουθούν είναι κατάλληλες για να σκεφτούμε σοβαρά τα επόμενά μας βήματα, τα οποία μπορεί να αφορούν τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας ή κάποιο δημιουργικό ή καλλιτεχνικό σχέδιο. Σίγουρα θα έχουμε πολλές ιδέες, έντονη διαίσθηση και διορατικότητα αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να σκεφτούμε πριν δράσουμε ή πάρουμε σημαντικές αποφάσεις επειδή η βιασύνη και η απερισκεψία θα μας οδηγήσουν σε λάθη.

Ζυγός

Ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία στις αρχές του μήνα αλλά η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στην επικοινωνία με κοντινούς συγγενείς και γείτονες και κάποιες παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν βλάβες σε μέσα μεταφοράς και ηλεκτρικές συσκευές και καθυστερήσεις σε σχέση με ταξίδια ή υπογραφές συμβολαίων. Μετά τις 14 του Γενάρη που θα περάσει στον Αιγόκερω, θα σχηματίσει ευνοϊκή όψη με τον Δία από τον Ταύρο, οπότε είναι πιθανό να βιώσετε μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σας. Επιπλέον, εκείνες τις ημέρες θα ευνοούνται οι αγοραπωλησίες ακινήτων και τα οικονομικά που συνδέονται με τον σύντροφο και το συνεργάτη αλά και εκείνα από τρίτες πήγες, όπως δάνεια, κληρονομιές ή αποζημιώσεις και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε κάποιο κύκλο σπουδών ή επιμόρφωσης ή να προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι.

Στις 4 του μήνα ο Άρης κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Αιγόκερω, μια θέση που του ταιριάζει πολύ, και είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού ή να αγοράσετε γη ή κάποιο ακίνητο. Από την άλλη, ίσως γίνετε περισσότερο διεκδικητικοί μέσα στην οικογένειά σας και θελήσετε να επιβάλλετε τις απόψεις σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις καθώς οι άλλοι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε αυτό. Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε το χώρο του σπιτιού σας ή να κάνετε μια μετακόμιση, να ασχοληθείτε με τους γονείς σας και τα άλλα άτομα της οικογένειάς σας και να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι με τον εαυτό σας. Με το πέρασμα του Ήλιου στον Υδροχόο στις 21 του μήνα αλλά κυρίως του Πλούτωνα, θα θελήσετε να βρείτε νόημα και δύναμη σε όσα σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση, να ασχοληθείτε με κάτι καλλιτεχνικό ή δημιουργικό ή να ξεκινήσετε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιπλέον, είναι πιθανό να βιώσετε μια μεταμορφωτική εμπειρία σε σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε ή βιώνετε τον έρωτα, να αλλάξετε τη δυναμική μέσα στις σχέσεις σας και να αντλήσετε δύναμη μέσα από διαφορετικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Μέχρι τις 23 του μήνα η Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιο του Τοξότη και θα ευνοεί τις σχέσεις με στενούς συγγενείς και γείτονες, θέματα μόρφωσης και γραπτού ή προφορικού λόγου και τις κοντινές μετακινήσεις σας. Η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων μεταξύ 17 και 22 περίπου, μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά σας και να φέρει κάποιες απογοητεύσεις στο χώρο της εργασίας. Ευτυχώς η επιρροή της δε θα κρατήσει πολύ και μετά τις 24 που θα κάνει θετικές όψεις με τον Δία από τον Ταύρο, θα μπορέσετε να νιώσετε μεγαλύτερη στήριξη και εντονότερο αίσθημα ασφάλειας. Με την πανσέληνο στο ζώδιο του Λέοντα στις 25 του μήνα, μπορεί να υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με φιλίες ή ομάδες στις οποίες ανήκετε και να χρειαστεί να πάρετε κάποιες αποφάσεις που είτε θα βελτιώσουν τις καταστάσεις είτε θα τις τελειώσουν. Επιπλέον, μπορεί να δείτε κάποιους στόχους σας να ολοκληρώνονται και να θελήσετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο που θα βασίζεται περισσότερο στις δημιουργικές σας ικανότητες και θα σας δίνει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση.

Σκορπιός

Ο Ερμής θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 2 του μήνα, κοντά στις 22 μοίρες του Τοξότη και θα αρχίσετε να βλέπετε σιγά σιγά κάποιες εξελίξεις σε θέματα οικονομικής φύσης αλλά και συναισθηματικής ασφάλειας και αυτοεκτίμησης. Με την Αφροδίτη και τον Άρη επίσης στο ζώδιο του Τοξότη είναι πιθανό να κάνετε κάποια σχέδια ή να προετοιμάσετε μια νέα δραστηριότητα που μπορεί να σας αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Όμως, λόγω της δύσκολης επιρροής του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες, θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα οπότε ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα σχηματίσει αρμονική όψη με τον Δία από τον Ταύρο. Στις 4 του μήνα, ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, οπότε η δράση σας θα επικεντρωθεί σε θέματα μάθησης, διδασκαλίας, επικοινωνίας, μετακινήσεων και σχέσεων με κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Δείξτε προσοχή όταν οδηγείτε και όταν χειρίζεστε αιχμηρά αντικείμενα, καθώς λόγω βιασύνης ή απροσεξίας μπορεί να έχετε κάποιους τραυματισμούς. Στις 12 πραγματοποιείται στο ίδιο ζώδιο και η νέα σελήνη του μήνα που σημαίνει ότι οι μέρες στα μέσα του Γενάρη είναι ευνοϊκές για να θέσετε νέους στόχους στα παραπάνω θέματα και να συναναστραφείτε με καινούργιους ανθρώπους στην καθημερινότητά σας.

Στις 20 του Γενάρη, ο Ήλιος μετακινείται στο ζώδιο του Υδροχόου και φωτίζει θέματα σπιτιού και οικογένειας και σας βοηθάει να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους οικείους σας. Την επόμενη μέρα ακολουθεί και η μετακίνηση του Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο, η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 χρόνια. Ο Πλούτωνας μας δείχνει σε ποιον τομέα μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη και να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας απαλλαγμένοι από φοβίες και τοξικές καταστάσεις. Οι αλλαγές αυτές για εσάς σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια αλλά και τους τρόπους που αναζητάτε εσωτερική ασφάλεια και ηρεμία και, με τη βοήθεια του Πλούτωνα, θα μάθετε να λειτουργείτε με πιο υγιή, αληθινά και αυθεντικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Κοντά στις 17 του μήνα, η Αφροδίτη θα σχηματίσει μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα η οποία θα κρατήσει περίπου μέχρι τις 23 του Γενάρη και ίσως δημιουργήσει κάποιες οικονομικές δυσκολίες ή απογοητεύσεις σε θέματα συναισθηματικής ασφάλειας. Όταν στη συνέχεια περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, θα σχηματίσει ευνοϊκή όψη με τον Δία και τότε είναι πιθανό να δείτε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους να βελτιώνονται και να κυλούν πιο αρμονικά, ενώ μπορεί να κάνετε και μια ρομαντική γνωριμία μέσα από τους χώρους που κινείστε καθημερινά. Στις 25 του Γενάρη πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα κοντά στις 5 μοίρες του Λέοντα, στην οποία συμμετέχουν ο Πλούτωνας και ο Δίας, οπότε είναι πιθανό να ολοκληρώσετε κάποιο επαγγελματικό σχέδιο ή να θελήσετε να αλλάξετε με κάποιο τρόπο την κοινωνική σας εικόνα. Σε κάθε περίπτωση θα έχετε τη στήριξη του συντρόφου ή του συνεργάτη σας και την τύχη με το μέρος σας.

Τοξότης

Η χρονιά ξεκινάει με τον Ερμή να γυρίζει σε ορθή πορεία στο δικό σας ζώδιο και αυτό θα σας βοηθήσει σταδιακά να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις στο άμεσο περιβάλλον σας με μεγαλύτερη διαύγεια και καθαρότητα. Όταν ο Ερμής περάσει στον Αιγόκερω στις 14 του μήνα και απομακρυνθεί από τη δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα, θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους άλλους με μεγαλύτερη ευκολία και αμεσότητα. Με τον Άρη στο δικό σας ζώδιο θα έχετε την ενέργεια να βάλετε σε εφαρμογή προσωπικά σχέδια, ενώ από τις 4 του μήνα που θα περάσει στον Αιγόκερω θα γίνετε περισσότερο διεκδικητικοί με όσα έχουν αξία για εσάς, ενώ θα πρέπει να αναλάβετε δράση και να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Από την άλλη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι προκύπτουν κάποια αναπάντεχα έξοδα ή ότι ξοδεύετε χρήματα για να προστατεύσετε την περιουσία σας ή την οικογένειά σας.

Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω θα νιώθετε την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες και τα ταλέντα σας για να κερδίσετε οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια με έναν διαφορετικό τρόπο, ο οποίος σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματικός. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και είναι πιθανό να θελήσετε να ομορφύνετε την εμφάνισή σας αλλά και το άμεσο περιβάλλον σας, ενώ θα είστε περισσότερο γοητευτικοί και ελκυστικοί από ότι συνήθως και δεν αποκλείεται να κάνετε και μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία. Μετά τις 24 του μήνα που η Αφροδίτη θα περάσει στον Αιγόκερω θα σχηματίσει ευνοϊκή όψη με τον Δία από τον Ταύρο και είναι πιθανό να σας φέρει κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες ή κάποιες ευχάριστες αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Η είσοδος του Ήλιου και του Πλούτωνα στον Υδροχόο μετά τις 20 του μήνα θα δυναμώσει τη νοητική σας λειτουργία, θα σας βοηθήσει να συγκεντρώνεστε καλύτερα και να φτάνετε στο βάθος των καταστάσεων ενώ μπορεί να διαπιστώσετε ότι σας είναι ευκολότερο να αντιληφθείτε πράγματα που μέχρι πρόσφατα σας φαίνονταν δυσνόητα. Από την άλλη, μπορεί να αποφασίσετε να μάθετε μια νέα δεξιότητα ή να μελετήσετε σε μεγαλύτερο βάθος κάτι που ήδη γνωρίζετε ή να κάνετε κάποιες ευνοϊκές διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, μπορεί να προκύψουν κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονας και αυτό να μεταμορφώσει τη σχέση σας ή να κάνετε κάποιο ταξίδι που θα έχει σημαντική επίδραση πάνω σας. Στις 25 του μήνα η πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Λέοντα τονίζει την ανάγκη σας να βρείτε το νόημα στη ζωή και να αναζητήσετε την αλήθεια μέσα από διαφορετικές εμπειρίες. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε κάποιες νομικές υποθέσεις ή θέματα που αφορούν το εξωτερικό ή συγγενείς εξ αγχιστείας.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα