Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουαρίου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
23/12/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 11 Ιανουαρίου νέα Σελήνη στην 20.44 Αιγόκερω
  • 25 Ιανουαρίου πανσέληνος στην 5.15 Λέοντα

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 4 Ιανουαρίου Άρης στον Αιγόκερω
  • 14 Ιανουαρίου Ερμής στον Αιγόκερω
  • 21 Ιανουαρίου Ήλιος και Πλούτωνας στον Υδροχόο
  • 23 Ιανουαρίου Αφροδίτη στον Αιγόκερω
  • 26 Ιανουαρίου ο Ουρανός σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία

Καλή Χρονιά! Χαρούμενο το 2024! Με δυναμική έναρξη η νέα χρονιά ξεκινά! Με τον Πλούτωνα ένα βήμα πριν αλλάξει ζώδιο, τον Ποσειδώνα στη μοίρα της επερχόμενης έκλειψης, αλλά και τον Ερμή σε ορθή πορεία, ποδαρικό! Οι πιο προκλητικές όψεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο και το Δία από την αρχή του μήνα βάζουν φρένο στην κραιπάλη, αλλά και τα έξοδα των εορτών. Από κοντά και ο Άρης δυνατός, πανίσχυρος στον Αιγόκερω, κλιμακώνει την ένταση για τη νέα Σελήνη. Μας προετοιμάζει με θάρρος, ένταση και αρκετή παρόρμηση το πρώτο φεγγάρι της χρονιάς. Πόσοι θα επιμείνουμε στα New Year’s Resolutions; Αρκετά επιβοηθητικά τα τρίγωνα και τα εξάγωνα στο πλανητικό σκηνικό με τη συμμετοχή Άρη -φυσικά!- Δία, Κρόνου, αλλά και του Ουρανού σε τρίγωνο με τη νέα Σελήνη.

Tο μεγάλο boom είναι η είσοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα, επίσημα και πανηγυρικά φέτος στον Υδροχόο!

Επίκουρος και ο Ερμής κάνει είσοδο στον Αιγόκερω να σοβαρέψει μαζί με τη δράση και το μυαλό μας. Μέχρι το τέλος του μήνα που θα κάνει σύνοδο με τον Άρη, θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Με πολλή αποφασιστικότητα και διεκδίκηση, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Αλλά και η Αφροδίτη στις 23 και αυτή στον Αιγόκερω, με αξιοπρέπεια και γείωση. Φαίνεται ότι όλο τον Ιανουάριο προσπαθούμε λόγω ανασφάλειας και με μια εμμονή να βγάλουμε από τη μύγα… ξίγκι σε σχέσεις και οικονομικά. Ωστόσο, το μεγάλο boom είναι η είσοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα, επίσημα και πανηγυρικά φέτος στον Υδροχόο. Πέρυσι ίσα που πρόλαβε να δείξει κάποια δείγματα… γραφής, για τα επόμενα χρόνια έχει σκοπό να αλλάξει τον κόσμο, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται στη ζωή μας με μια μορφή κυριολεκτικά επανάστασης. «Είναι το τέλος του κόσμου, όπως τον ξέρουμε μέχρι τώρα», τραγουδούσαν οι R.E.M. το μακρυνό 1987… «και αισθάνομαι μια χαρά!»

Καρκίνος

Καλή χρονιά, μοναδικοί Καρκίνοι! Οι ανάγκες της καθημερινότητας φαίνεται να μπλοκάρουν την εξέλιξή σας, ή έτσι αισθάνεσθε στην αυγή της νέας χρονιάς. Ή ακόμα ότι αλλάζουν το δρόμο της στοχοπροσήλωσης στα θέλω σας. Από τις 4 του μήνα, τα ξεχνάτε αυτά και ενεργοποιείστε πάλι, με μια ένταση, αλλά και μια συνειδητότητα/συνειδητοποίηση η οποία σας βάζει σε τροχιά διεκδίκησης και αντιπαράθεσης, απέναντι στους άλλους. Για καλύτερα ή χειρότερα… Τα εμπόδια είναι αρκετά, δεν είναι ο Ιανουάριος ο καλύτερος μήνας. Έχετε πάρει μυρουδιά τις αλλαγές που έρχονται, είτε δουλεύετε με τον εαυτό σας προς τα εκεί, είτε τις αποφεύγετε. Το τσουνάμι των αλλαγών έρχεται αυτή τη χρονιά! Μέγας σηματοδότης η νέα Σελήνη στις 11 του μηνός. Η αντιπαράθεση είναι σίγουρη, ωστόσο μπορείτε να την εκτονώσετε δημιουργικά. Παρά τις εκπλήξεις τις οποίες θα δείτε μπροστά σας σε προσωπικό ή και οικονομικό επίπεδο, υπάρχει και η χαρά του αναπάντεχου και η φρεσκάδα του καινούριου.

Μην μείνετε σε καταπιεσμένα και ενοχικά συναισθήματα, μπείτε σε τροχιά ανανέωσης. Αδράξτε τα συναισθήματα αυτά σαν μια ευκαιρία επανάστασης, πρόκλησης, επίτευξης εκτός συντηρητικού πλαισίου. Μετά τις 20 του μήνα έρχεστε αντιμέτωποι με πιο βαθιά δικά σας συναισθήματα, ψυχολογικά και ενδόμυχα αίτια τα οποία σας κρατάνε πίσω. Τα βλέπετε, ρίχνετε το φως πάνω τους και βρίσκετε την ευκαιρία για μεταμόρφωση και υπέρβαση. Εξηγείτε και αναλύετε τις δυσκολίες, και τους προβληματισμούς σας. Πάρτε και τη γνώμη των ειδικών, αν χρειαστεί. Οικονομικά και ψυχολογικά μπαίνετε σε ένα παιχνίδι εμπλοκής και συσχετισμού με τους άλλους και που θα σας βγάλει … Όσο προκλητικό κι αν φαίνεται, άλλο τόσο παραγωγικό θα είναι, και όχι μόνο στα λόγια! Οπότε εκτός από την πανσέληνο στις 25, δώστε προσοχή και στις 27 του μήνα, επεισόδια με πρωταγωνιστές την ένταση και τον ανταγωνισμό με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, σύντροφο και συνεργάτες. Σημαντικός ο Ιανουάριος σας δείχνει τα δόντια του και τώρα πρέπει να τα δείξετε και εσείς.

Λέων

Καλή χρονιά γενναία Λιοντάρια! Η χρονιά ξεκινάει με μια ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση την οποία καλό θα ήταν να δείξετε σε οικονομικά θέματα και σπατάλες, τις οποίες θέλετε να κάνετε για να περάσετε καλά. Δείξτε αυτοσυγκράτηση και μαζευτείτε. Από τις 4 πέφτετε με τα μούτρα στη ρουτίνα και στα μικρά της καθημερινότητας. Επιθυμείτε να πέσετε χαμηλά, προκειμένου να γίνει η δουλειά και να προσφέρετε την υπηρεσία σας στους άλλους, αλλά για πόσο μπορεί αυτό να είναι λειτουργικό; Με τέτοια ασχολείστε, με τις λεπτομέρειες, με τα διάφορα υγείας και προσωπικής φροντίδας, άθληση και διατροφή, συνήθειες, με τα κατοικίδια. Και το νέο φεγγάρι από εκεί παίρνει σκυτάλη και ο Γενάρης σας βρίσκει να κάνετε προωθητικές κινήσεις με θετικό πρόσημο. Έχετε ευκαιρία να σχεδιάσετε με επιμέλεια και υπομονή τις επόμενες κινήσεις.

Έχετε το σθένος, την ενέργεια και την απαραίτητη τύχη να προχωρήσετε τα σχέδιά σας, αποφεύγοντας λανθασμένα βήματα και ρίσκο. Σύμμαχος και ο Ερμής μετά τις 14 του μήνα βάζει και τη μέθοδο, την τεχνική και τη λεπτομέρεια, προκειμένου να έχετε την αίσθηση του σκοπού. Πάντα προσοχή σε θέματα υγείας, τσεκ-απ και εξετάσεις που πρέπει να γίνουν, και φυσικά και στη διατροφή! Γύρω στις 20 σας πιάνει μέχρι και εμμονή σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθήστε να το διαχειριστείτε από την πλευρά των υποχρεώσεων και των καθηκόντων στα οποία οφείλετε να ανταπεξέλθετε χωρίς να σας πιάσει εμμονή. Μετά την 21 Ιανουαρίου η εμμονή μεταφέρεται στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Και ακολουθεί η πανσέληνος πάνω σας, τα φώτα πάνω σας, Όλες οι ευαίσθητες χορδές σας είναι ενεργοποιημένες. Η αντικειμενικότητά σας έχει χαθεί -ούτως ή άλλως, δεν είστε και το πλέον αντικειμενικό ζώδιο!- και θέλετε να τα δείτε μέσα από κατανόηση και ζεστασιά. Οι τελευταίες μέρες του μήνα είναι πιο αποδοτικές έως και γενναιόδωρες προς εσάς. Εκμεταλλευτείτε τις κρατώντας ισορροπία και πειθαρχία, αποφεύγοντας υπερβολές!

Παρθένος

Καλή χρονιά πρακτικοί Παρθένοι! Και η φετινή χρονιά έρχεται να βάλει φρένο σε πρόσωπα και καταστάσεις οι οποίες φθίνουν και σας κουράζουν, σας αποθαρρύνουν. Μια κούραση την έχετε και ξεκινάει λίγο πιο δυσκολεμένα για εσάς αυτό το έτος … Αρκεί να δείξετε λίγη υπομονή ακόμη και οι δοκιμασίες θα μεταμορφωθούν σε ευκαιρίες. Ήδη από τις 4 του μήνα αισθάνεστε πιο δυνατοί, γειωμένοι και με αυτοπεποίθηση. Και ενέργεια και ηθικόν ακμαιότατον! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η νέα Σελήνη στις 11 έρχεται να σας τονώσει ακόμα περισσότερο. Αρχίζουν και αποδίδουν όλες οι προηγούμενες ενέργειές σας. Ξαναβρίσκετε το ρυθμό και την αρμονία. Βλέπετε απόδοση, αποτελέσματα, επίτευξη.

Οι ευκαιρίες εμφανίζονται με ξαφνικό τρόπο και φέρουν αρκετή εύνοια. Ό,τι για τους άλλους είναι δοκιμασία και πρόκληση για εσάς μεταμορφώνεται σε ευκαιρία. Ακόμα και όποια εμμονή σε θέματα έρωτα και παιδιών, αρχίζουν να γονιμοποιούνται. Σώμα και πνεύμα στην καλύτερη κατάσταση! Μπράβο! Μια προσοχή σε τρικλοποδιές και τάση προς ψέμα και εξαπάτηση, 8, 14, 19 Ιανουαρίου. Και τέλος του μήνα πάλι η δουλειά και η κοινωνική σας προσφορά, «το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί» σας καλούν να οργανώσετε αυτά τα οποία πρέπει. Να τα κρίνετε, να τα ορίσετε, να τα εξετάσετε. Με ακρίβεια, με πειθαρχία, με πρόγραμμα. Στον αντίποδα αφήνετε το συναίσθημα στο χάος, να σας παρασύρει και θέλετε να το επικοινωνήσετε με τους άλλους -με το ένα πρόσωπο για την ακρίβεια, το μόνο που εμπιστεύεστε. Επίσης, 12 και 28 Ιανουαρίου δύο εξαιρετικές ημερομηνίες για να απογειώσετε τα σχέδιά σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα