Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
30/01/2024

Το μήνα Φεβρουάριο όλοι οι πλανήτες θα κινούνται σε ορθή πορεία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αφού θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τους στόχους μας και να δούμε εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Δίας και ο Κρόνος συνεχίζουν να κινούνται και αυτό το μήνα με αρμονική όψη μεταξύ τους, κάτι που μας ωθεί να λειτουργούμε με υπομονή κι επιμονή και βοηθάει τα σχέδιά μας να είναι ρεαλιστικά και με μεγαλύτερες πιθανότητες μακροημέρευσης.

Το ζώδιο του Υδροχόου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μήνα καθώς 6 συνολικά πλανήτες θα συγκεντρωθούν εκεί μετά τις 17 του Φλεβάρη. Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη εκεί από τις 20 του Ιανουαρίου, ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο αυτό στις 5 του μήνα, η Σελήνη στις 8, ο Άρης στις 13 και η Αφροδίτη στις 17. Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στον Υδροχόο, θα συναντήσουν τον Πλούτωνα, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη μηδενική μοίρα του ζωδίου και θα μας δώσουν μια δυνατή γεύση από αυτά που θα επακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε κάτι νέο και διαφορετικό και να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο αυθεντικοί και λιγότερο εγωκεντρικοί.

Μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές…

Η νέα σελήνη του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 10 του μήνα κοντά στις 20 μοίρες του Υδροχόου και συμμετέχει σε αυτή με τετράγωνο ο Ουρανός, ενώ οι Δεσμοί της σελήνης σχηματίζουν ευνοϊκές όψεις. Επομένως, σε κοσμικό επίπεδο, μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές, νευρικότητα και ευερεθιστικότητα, αντιδραστικότητα κι επιθυμία για ελευθερία που θα ενώσουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων σε έναν κοινό αγώνα ή σκοπό. Από την άλλη, ο Άρης που βρίσκεται στην απόλυτη έξαρσή του και η εμπλοκή του Κρόνου και του Πλούτωνα μας μιλάνε για γεγονότα που χαρακτηρίζονται από φανατισμό, σκληρότητα, βία, εξαναγκασμό κι ομαδικό περιορισμό.

Θα μπορούσε να εκδηλωθεί με μια έξαρση σε μολύνσεις ή μεταδοτικές ασθένειες, ενώ μπορεί να υπάρξουν και ερωτικές ή οικονομικές εξαπατήσεις και απογοητεύσεις.

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα κοντά στις 5 μοίρες της Παρθένου και συμμετέχουν σε αυτή ο Κρόνος και ο Ερμής, οι οποίοι βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων και πολύ κοντά στον Ήλιο και μας μιλάνε για έναν ιδεολογικό αγώνα που σκοπό έχει να βοηθήσει όσους υποφέρουν. Από την άλλη, ο Άρης από τον Υδροχόο σε δύσκολη όψη με τον Δία από τον Ταύρο, μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιτίθεται στο κατεστημένο. Επιπλέον, η εμπλοκή του Άρη και του Ποσειδώνα θα μπορούσε να εκδηλωθεί με μια έξαρση σε μολύνσεις ή μεταδοτικές ασθένειες, ενώ μπορεί να υπάρξουν και ερωτικές ή οικονομικές εξαπατήσεις και απογοητεύσεις.

Κριός

Η συγκέντρωση πολλών πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου θα φέρει για εσάς αλλαγές σε σχέση με φιλίες, ομάδες ή με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Κάτι πρέπει να τελειώσει και να φύγει από τη ζωή σας ή να μεταμορφωθεί με κάποιο τρόπο ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη στήριξη από φιλίες και ομάδες και να μπορέσετε να πετύχετε όσα επιθυμείτε. Με τον Ερμή στον Υδροχόο θα έχετε πολλές και πρωτότυπες ιδέες, η Αφροδίτη θα σας βοηθήσει να κάνετε νέες φιλίες ή να ενταχθείτε σε νέες ομάδες, ενώ ο Άρης θα σας δώσει την ώθηση να κυνηγήσετε πιο ενεργά τους στόχους σας.

Η ευνοϊκή όψη του Δία και του Κρόνου θα σας βοηθήσει αφενός να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να αντλήσετε δύναμη από την οικονομική ή συναισθηματική σας υπόσταση και, αφετέρου, να είστε πιο πειθαρχημένοι και γειωμένοι και να ελέγχετε τις τάσεις φυγής που μπορεί να νιώθετε. Στις αρχές του μήνα, η Αφροδίτη και ο Άρης θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα ευνοούν θέματα καριέρας και δημόσια εικόνας, ενώ η θετική όψη που σχηματίζουν με τον Ουρανό από τον Ταύρο είναι πιθανό να φέρει κάποιες ευκαιρίες και ευόδωση των προσπαθειών σας στον επαγγελματικό στίβο.

Η συνάντηση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποιο τραύμα που αφορά την εμφάνιση ή την αυτοεκτίμησή σας ή κάποιο θέμα υγείας. Είναι σημαντικό να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, εστιάστε στα θετικά σας στοιχεία και κάντε πράματα που ευχαριστούν εσάς. Η νέα σελήνη στις 10 του μήνα, μπορεί να σας βοηθήσει να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και να δημιουργήσετε νέες φιλίες, να ενταχθείτε σε μια νέα ομάδα ή να προβάλετε τον εαυτό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη βοήθεια αυτών να μπορέσετε να προωθήσετε κάποιο επαγγελματικό σχέδιο ή προσωπικό σας στόχο. Με την πανσέληνο στις 24 του μήνα, θα μπορέσετε να αφήσετε πίσω σας κάποιες κακές συνήθειες που επιδρούν αρνητικά στη φυσική σας κατάσταση και να πάρετε την απόφαση να βελτιώσετε τη διατροφή και τον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας, γενικότερα. Από την άλλη, μπορεί να ολοκληρώσετε κάποιον επαγγελματικό στόχο ή να αλλάξετε με κάποιο τρόπο την καθημερινή σας ρουτίνα.

Ταύρος

Η μεγάλη συγκέντρωση ενέργειας στο ζώδιο το Υδροχόου αυτό το μήνα θα φέρει σε εσάς αλλαγές σε θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας ή σε σχέση με άτομα εξουσίας. Ότι δε σας ικανοποιεί ή σας αφήνει αδιάφορους θα πρέπει να τελειώσει και τη θέση του να πάρει κάτι άλλο, το οποίο θα ξυπνήσει τη δημιουργική σας δύναμη και θα θελήσετε να το μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο. Με τον Ερμή στον Υδροχόο μπορείτε να κλείσετε κάποιες σημαντικές συμφωνίες, η Αφροδίτη θα βελτιώσει τη δημόσια εικόνα σας και τις σχέσεις με τους ανωτέρους σας, ενώ ο Άρης θα σας κάνει πιο μαχητικούς και διεκδικητικούς στον εργασιακό χώρο.

Η ευνοϊκή όψη του Δία από το ζώδιο σας και του Κρόνου από το ζώδιο των Ιχθύων, σας βοηθάει να επεκταθείτε και να προωθήσετε τον εαυτό σας στον κοινωνικό σας κύκλο και να συνδεθείτε με ομάδες ή ανθρώπους που σας στηρίζουν και σας βοηθούν να πετύχετε τους στόχους σας. Στις αρχές του μήνα, η Αφροδίτη και ο Άρης από το ζώδιο του Αιγόκερω σχηματίζουν θετική όψη με τον Ουρανό κι ευνοούν θέματα ανώτερης μόρφωσης, νομικές υποθέσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται να φέρουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη ζωή και τις επιλογές που κάνετε. Η συνάντηση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της σελήνης στο ζώδιο του Κριού μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποιο τραύμα που σχετίζεται με την οικονομική σας κατάσταση ή την τάση που έχετε να μειώνεται τον εαυτό σας και να σαμποτάρετε οι ίδιοι τις προσπάθειές σας. Προσπαθήστε να εστιάσετε στα δυνατά σας στοιχεία και να πιστέψετε στις ικανότητές σας.

Με τη νέα σελήνη στις 10 του μήνα, θα μπορέσετε να δραστηριοποιηθείτε και να δημιουργήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε στον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνα σας. Μη φοβηθείτε να αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες, καθώς οι προσπάθειές σας θα φανούν και θα εκτιμηθούν από τους ανωτέρους σας ή τους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν. Η πανσέληνος στις 24 του μήνα, μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κάποιο δημιουργικό ή επιχειρηματικό σχέδιο, ειδικά αν αυτό σχετίζεται με τα παιδιά, την προφορά υπηρεσιών, τη σωματική άσκηση ή τη διατροφή. Από την άλλη, μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με μια ερωτική σας σχέση, η οποία είτε θα τελειώσει είτε θα αλλάξει μορφή με κάποιον τρόπο.

Δίδυμοι

Η ενέργεια αυτού του μήνα επικεντρώνεται κυρίως στο ζώδιο του Υδροχόου κι αυτό για εσάς αφορά θέματα ανώτερης μόρφωσης και διδασκαλίας, φιλοσοφικές αναζητήσεις, νομικές υποθέσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό. Κάτι θα τελειώσει ή θα αλλάξει μορφή ώστε να μπορέσετε να αναγεννηθείτε και να εξελιχθείτε σταδιακά το επόμενο διάστημα. Με τον Ερμή στον Υδροχόο θα θελήσετε να μάθετε καινούργια πράγματα, ειδικά σε σχέση με νέες φιλοσοφίες, ξένους πολιτισμούς ή θρησκείες. Με την Αφροδίτη εκεί θα έχετε εύνοια σε νομικές υποθέσεις ή μπορεί να κάνετε κάποιο μεγάλο ταξίδι, ενώ ο Άρης θα σας κάνει πιο μαχητικούς και διεκδικητικούς σε σχέση με τις πεποιθήσεις και την κοσμοθεωρία σας.

Η θετική όψη του Δία από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες σας βοηθάει να δομήσετε την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας μέσα από πειθαρχία και προσήλωση στους στόχους σας αλλά και να τονώσετε την πνευματική σας διάσταση και να ενδυναμώσετε τη διαίσθησή σας. Στις αρχές του μήνα, η Αφροδίτη και ο Άρης από τον Αιγόκερω ευνοούν τα οικονομικά που σχετίζονται με δάνεια, εφορίες, ασφάλειες, αποζημιώσεις ή χρήματα που μοιράζεστε με τον σύντροφο ή το συνεργάτη σας. Λόγω της θετικής όψης που σχηματίζουν με τον Ουρανό από τον Ταύρο μπορεί να έχετε ξαφνικές ή πρωτότυπες ιδέες για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας ή ότι η διαίσθησή σας σάς βοηθάει να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Ο Χείρωνας συναντάει τον Βόρειο Δεσμό της σελήνης στο ζώδιο του Κριού και είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια κάποιο τραύμα που σχετίζεται με τη δυσκολία σας να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα ή να νιώσετε ότι πραγματικά ανήκετε κάπου. Ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνετε μέλος μιας θεραπευτικής ομάδας ή για να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου στις 10 του μήνα μπορεί να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποιο κύκλο μαθημάτων ανώτερης μόρφωσης, να εκδώσετε κάποιο άρθρο ή μια μελέτη, να επιλύσετε νομικά θέματα, να κάνετε κάποιο μεγάλο ταξίδι ή κάποια φιλοσοφική αναζήτηση. Επιπλέον, ευνοούνται θέματα που αφορούν το εξωτερικό και τις επαφές με ξένους πολιτισμούς. Η πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο τη Παρθένου στις 24 του μήνα μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με το σπίτι ή την οικογένεια ή κάποιες διαφωνίες με αγαπημένα πρόσωπα. Επιπλέον, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία και να χρειαστεί να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα