Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
30/01/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • Νέα Σελήνη 9 Φεβρουαρίου στην 20.40 Υδροχόου
  • Πανσέληνος 24 Φεβρουαρίου στην 5.24 Παρθένου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 5 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Υδροχόο
  • 13 Φεβρουαρίου ο Άρης στον Υδροχόο
  • 16 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη στον Υδροχόο
  • 19 Φεβρουαρίου ο Ήλιος στον Ιχθύ
  • 23 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Ιχθύ

Καλό μήνα σε όλους! Το τέλος του χειμώνα πλησιάζει… Οι πλανήτες είναι σε δράση και ετοιμάζονται να κάνουν παρέα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα που ήδη βρίσκονται στον Υδροχόο και εμπνέουν με αντισυμβατικότητα και αλτρουισμό τον κόσμο! Στις 5, να ‘τος και ο Ερμής έξυπνος, αντικειμενικός, προοδευτικός και ιδεολόγος. Ιδιοφυής! Το εξάγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 6 του μήνα μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να αποσυρθούμε, να διαλογιστούμε. Ενώ, την επόμενη μέρα, το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού θέλει να μας βγάλει από τα συνηθισμένα, να βάλουμε λίγο ενθουσιασμό στη ζωή μας. Η νέα Σελήνη στις 9 Φεβρουαρίου μας δίνει την ευκαιρία να εφεύρουμε ξανά τον εαυτό μας, σαν κομμάτι της κοινωνίας. Τέτοια θέλει ο Υδροχόος, ανεξαρτησία, μεταρρύθμιση, αμφισβήτηση, εξέγερση.

Μεταβλητότητα, οραματισμός και υπερβολικός συναισθηματισμός!

Η 13 Φεβρουαρίου κρύβει εκπλήξεις! Η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα είναι κυριολεκτικά ατυχηματική, συγκρουσιακή, επικίνδυνη! Αν δεν εκδηλωθεί δημιουργικά και συνειδητά μπορεί να σπείρει τον όλεθρο … 19 Φεβρουαρίου και ο Ήλιος στον Ιχθύ, μεταβλητότητα, οραματισμός και υπερβολικός συναισθηματισμός, χρωματίζουν τον Ήλιο αυτό. Και η Αφροδίτη θέλει να αγγίξει τη δύναμη του Πλούτωνα. Θα καταφέρει να το κάνει χωρίς να καεί; 23 και ο Ερμής στα Ψάρια. Λίγο ψεύτης, λίγο αφελής, λίγο εύπιστος και αρκετά συναισθηματικός. Στρώνει το χαλί για την πανσέληνο στις 24 και την πρώτη έκλειψη στα μεταβλητά τον Σεπτέμβρη. Για να δούμε, τι θα δούμε. Κλείνει ο… κουτσοφλέβαρος με σύνοδο Ήλιου-Ερμή-Κρόνου στα Ψάρια. “… Αντί να φάει η γάτα το ψαράκι/ Το ψάρι τρώει τη γατούλα που αγαπώ”!

Αιγόκερως

Με ορμή ξεκινά για εσάς ο μήνας αυτός! Τώρα ρευστοποιείτε την προηγούμενή σας επένδυση και δουλειά που κάνατε και αρχίζετε να βλέπετε τις εισροές στην τσέπη σας. Είστε ένα πρακτικό ζώδιο και έχετε ανάγκη να σκεφτείτε τι αξίζετε στη ζωή, τι αξίζει για εσάς στη ζωή. Να διαπραγματευτείτε, να συζητήσετε για χρήματα και ακίνητα. Να ορίσετε τι είναι σημαντικό στη διαβίωση και πως θα ανεβάσετε επίπεδο στην ποιότητα ζωής σας. Να αγοράσετε, να πουλήσετε. Να καλλιεργήσετε ταλέντα και συμπεριφορές που σας αναβαθμίζουν. Με λιγότερη ή περισσότερη ένταση, η νοοτροπία πάει προς τα εκεί. Η νέα Σελήνη θα σας ανοίξει το παράθυρο προς τα έσοδα και πως θα τα συντηρήσετε. Και από τα μέσα του μήνα και η δράση σας συνάδει με την προηγούμενη νοοτροπία. Ισχυροποιείτε οικονομικά τη θέση -έχετε τη δυνατότητα αυτή-, διεκδικείτε, αγωνίζεστε για όσα κατέχετε.

Μεγάλη προσοχή η 13 Φεβρουαρίου. Μια σκληρή ημερομηνία. Μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τα οικονομικά σας εκείνο το διάστημα. Υπάρχει μια τάση που ενισχύει περισσότερο αισθήματα απειλής και κινδύνου. Αποφύγετε να παίξετε με τη φλόγα. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ανταγωνισμού, το οποίο φαίνεται να σας “τρέφει” συναισθηματικά. Η συνειδητότητα, η ψυχραιμία και η διαύγεια είναι οι καλύτεροι βοηθοί για να ξεπεράσετε τα σκαμπανεβάσματα του μήνα αυτού. Αυτό αποτυπώνεται όπως προχωράει ο μήνας και στην επικοινωνία σας. Καταρχάς είστε έτοιμοι να ακούσετε τον άλλο, αλλά και ό,τι διατυπώνετε το κάνετε ξεκάθαρο, με διαύγεια. Είστε αεικίνητοι. Αν βρείτε ευκαιρία κάντε και ένα διάλειμμα, κάπου κοντά. Και το έχετε ανάγκη και θα σας ανανεώσει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ανάπτυξης εκδηλώνεται και η πανσέληνος. Διεύρυνση, νέα όρια, γείωση ξανά. Νέοι στόχοι, νέες ευκαιρίες, νέοι άνθρωποι, νέα μέρη. Εξίσου βοηθητικός ο μήνας αυτός μέχρι την τελευταία του… κουτσή μέρα. Σας δίνει χώρο να επιβεβαιωθείτε και να ενσωματώσετε ιδέες, στόχους με τον κοινωνικό σας κύκλο. Με οργάνωση, λεπτομέρεια και μέθοδο.

Υδροχόος

Χρόνια πολλά και καλά αγαπημένοι Υδροχόοι! Ο μήνας των γενεθλίων σας έχει ήδη ξεκινήσει και έχετε αυτό το διάστημα να επαναφορτιστείτε για την επόμενη χρονιά. Η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιό σας είναι από τα μεγαλύτερα αστρολογικά γεγονότα των τελευταίων … αρκετών χρόνων! Και για άλλη μια φορά τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας. Ωστόσο, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, εσείς πρέπει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστείτε τις διελεύσεις των πλανητών. Η ένταση, η τάση για έλεγχο, για διαχείριση ενισχύεται με κάθε πέρασμα προσωπικού πλανήτη με τον Πλούτωνα. Και, πρώτος, από τις 5 του μήνα το μυαλό πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, και χρειάζεται αντικειμενικότητα και ψυχραιμία στη νευρικότητα και το άγχος που προκαλείται. Το ίδιο θα νιώσετε και με τη νέα Σελήνη, θέλετε να ενισχύσετε την ανάγκη για αντικειμενικότητα σε έναν κόσμο υποκειμενικότητας. Και το δύσκολο είναι όταν τα άκρα τραβάει το ένα προς το άλλο.

Υπάρχει μια υπερβολή και η τάση να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό και την υπερ-αισιοδοξάι χωρίς να μείνετε στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Προσοχή και για εσάς η 13 Φεβρουαρίου, μια επικίνδυνη, ατυχηματική, μια αρκετά προκλητική ημερομηνία. Προσοχή και η 16 του μήνα, που εγείρει εντάσεις και συναισθήματα ζήλιας και η 20 ανταγωνισμό! Από εκεί κι έπειτα τα πράγματα είναι πιο εύκολά; Εξαρτάται από εσάς πως τα βλέπετε. Αν είστε συνειδητοί και εστιάζετε σε πρακτικές λύσεις. Αν βάζετε την αξία σας -ό,τι αξία σημαίνει για εσάς- και τη διεκδικείτε. Συζητήσεις, αγορές, πωλήσεις, διάφορα οικονομικά θέματα θα σας απασχολήσουν προς το τέλος του μήνα και τον επόμενο, φυσικά. Και μια πανσέληνος να τονίσει τα κοινά οικονομικά ή τα χρήματα του συντρόφου, διατροφές, δάνεια, ρυθμίσεις. Δικαίως ασχολείστε με το τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Μην παρασύρεστε. Έχετε εργαλεία στα χέρια σας να οργανωθείτε και να … κοιτάξετε και λίγο το συμφέρον σας.

Ιχθύες

Το διάστημα πριν τα γενέθλιά σας είναι μια χρονική περίοδος που συνδέεστε με το υποσυνείδητό σας, με τα περασμένα. Και η δικιά σας ένταση και ο προβληματισμός μπορεί να μπερδέψει τόσο εσάς, όσο και τους γύρω σας. Αφήνοντας συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και προηγούμενες συμπεριφορές πίσω, είναι μια ευκαιρία να παρατηρήσετε, να αναγνωρίσετε και να απαλλαγείτε ή να ενισχύσετε παλαιότερα μοτίβα συμπεριφορών, τα οποία, είτε σας βοηθούν, είτε όχι. Το μήνα πριν τα γενέθλιά σας υπάρχει ένα πιο έντονα παρασκηνιακό, αρκετά ψαρίσιο υπόβαθρο, τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στο μυαλό σας. Αυτό καλείστε να διαχειριστείτε και τα συναισθήματα που σας προκαλεί. Μην αφήσετε την αμφιβολία και την ασάφεια να σας καταπιεί! Στο ίδιο πλαίσιο και η νέα Σελήνη στις 9, με λίγη από υπερβολή. Οφείλετε να διαχειριστείτε ανασφάλειες και φόβους, τα βαθύτερα και κρυμμένα συναισθήματα και τον τρόπο που τα εκφράζετε.

Ένας τεράστιος συναισθηματικός ιστός σας σας τυλίγει, εκτός αν καταφέρετε να του επιβληθείτε. Η δυσκολία να εμπιστευτείτε τους γύρω κάνει την κοινωνικοποίηση αρκετά δύσκολή και προτιμάτε να αποσυρθείτε μόνοι, κάπου, εσείς και οι σκέψεις σας. Με την έναρξη των γενεθλίων σας στις 19, “γλυκοχαράζουν τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά”, κάτι αλλάζει μέσα και έξω σας. Έχετε την ευκαιρία, την οποία καλό είναι να την εκμεταλλευτείτε και να μην την πετάξετε να κοιτάξετε με εγωισμό -όχι εγωπάθεια- τον εαυτό σας. Να βάλετε την αντικειμενικότητα σύμμαχο και να μη δώσετε τον έλεγχο στους συναισθηματισμούς και την υποκειμενικότητα. Ατέρμονα μπορούν να σας παρασέρνουν και εσείς να κλυδωνίζεστε. Φυσικά και είναι στο χέρι σας η επιλογή για το τι δρόμο θα ακολουθήσετε. Η πανσέληνος σας φέρνει απέναντι σε θέματα σχέσεων, στους σημαντικούς άλλους, αγαπημένους ή όχι, φίλους και εχθρούς, απέναντι σε μια νομική αντιπαράθεση. Και εσείς έχετε εργαλεία στη διάθεσή σας. Τη λεπτομέρεια, τη μέθοδο, την οργάνωση. Χρησιμοποιείστε τα χωρίς να κρίνετε τον εαυτό σας ή τη διαδικασία.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα