Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
30/01/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • Νέα Σελήνη 9 Φεβρουαρίου στην 20.40 Υδροχόου
  • Πανσέληνος 24 Φεβρουαρίου στην 5.24 Παρθένου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 5 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Υδροχόο
  • 13 Φεβρουαρίου ο Άρης στον Υδροχόο
  • 16 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη στον Υδροχόο
  • 19 Φεβρουαρίου ο Ήλιος στον Ιχθύ
  • 23 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Ιχθύ

Καλό μήνα σε όλους! Το τέλος του χειμώνα πλησιάζει… Οι πλανήτες είναι σε δράση και ετοιμάζονται να κάνουν παρέα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα που ήδη βρίσκονται στον Υδροχόο και εμπνέουν με αντισυμβατικότητα και αλτρουισμό τον κόσμο! Στις 5, να ‘τος και ο Ερμής έξυπνος, αντικειμενικός, προοδευτικός και ιδεολόγος. Ιδιοφυής! Το εξάγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 6 του μήνα μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να αποσυρθούμε, να διαλογιστούμε. Ενώ, την επόμενη μέρα, το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού θέλει να μας βγάλει από τα συνηθισμένα, να βάλουμε λίγο ενθουσιασμό στη ζωή μας. Η νέα Σελήνη στις 9 Φεβρουαρίου μας δίνει την ευκαιρία να εφεύρουμε ξανά τον εαυτό μας, σαν κομμάτι της κοινωνίας. Τέτοια θέλει ο Υδροχόος, ανεξαρτησία, μεταρρύθμιση, αμφισβήτηση, εξέγερση.

Μεταβλητότητα, οραματισμός και υπερβολικός συναισθηματισμός!

Η 13 Φεβρουαρίου κρύβει εκπλήξεις! Η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα είναι κυριολεκτικά ατυχηματική, συγκρουσιακή, επικίνδυνη! Αν δεν εκδηλωθεί δημιουργικά και συνειδητά μπορεί να σπείρει τον όλεθρο … 19 Φεβρουαρίου και ο Ήλιος στον Ιχθύ, μεταβλητότητα, οραματισμός και υπερβολικός συναισθηματισμός, χρωματίζουν τον Ήλιο αυτό. Και η Αφροδίτη θέλει να αγγίξει τη δύναμη του Πλούτωνα. Θα καταφέρει να το κάνει χωρίς να καεί; 23 και ο Ερμής στα Ψάρια. Λίγο ψεύτης, λίγο αφελής, λίγο εύπιστος και αρκετά συναισθηματικός. Στρώνει το χαλί για την πανσέληνο στις 24 και την πρώτη έκλειψη στα μεταβλητά τον Σεπτέμβρη. Για να δούμε, τι θα δούμε. Κλείνει ο… κουτσοφλέβαρος με σύνοδο Ήλιου-Ερμή-Κρόνου στα Ψάρια. “… Αντί να φάει η γάτα το ψαράκι/ Το ψάρι τρώει τη γατούλα που αγαπώ”!

Ζυγός

Αρκετά προκλητικός δημιουργικά ο Φεβρουάριος ξεκινά και σας φέρνει -θέλετε, δε θέλετε- απέναντι στην παρούσα κατάσταση, στις επιλογές και στο μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι συνειδητοποίησης και δράσης. Δύο πράγματα που έχουν σκοπό να σας τραβήξουν από τη ζώνη ασφαλείας, όπου την αισθάνεσθε. Θα χρειαστεί να… παίξετε με το θέμα ασφάλειας-ανασφάλειας, να απομονωθείτε, να αποσυρθείτε και να το κάνετε και με συγκεκριμένες πράξεις, με έργα που δείχνουν αυτό ακριβώς. Για εσάς είναι ένα διάστημα κατά το οποίο οι δυσκολίες είναι αυτόματα ευκαιρίες υπέρ σας. Και αυτό αφορά και στη σύνδεση με τους άλλους και στην επικοινωνία σας με αυτούς. Όλα χτίζουν μια νέα φόρμουλα … επιβίωσης. Πάντα δημιουργικά! Η νέα Σελήνη στις 9 του μήνα λαμβάνει χώρα στον οίκο της χαράς, της αναψυχής, της αυτοπραγμάτωσης. Επιπλέον, των παιδιών και του έρωτα! Αναζητήστε και εκφράστε πραγματικά τι σας καλύπτει σε όλα αυτά και ζήστε το!

Επικίνδυνη η 13 Φεβρουαρίου, μια μέρα αρκετά προκλητική. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι με ανθρώπους που αγαπάτε. Από 19 του μήνα, αφήνετε τα “ποιος είμαι” και πιάνετε υποχρεώσεις προς τους άλλους και την καθημερινότητα. Εστίαση στην ικανότητα και την αποτελεσματικότητα. Η 20 Φεβρουαρίου, επίσης, φαίνεται να έχει περισσότερα στοιχεία να γίνει για εσάς η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Δείτε και πράξτε αναλόγως. Έχοντας προσπεράσει τις εντάσεις του προηγούμενου διαστήματος, προχωράτε σε πιο πρακτικά ζητήματα. Η οργάνωση βοηθάει αρκετά. Αυτό που δε θα βοηθήσει είναι η τάση για κριτική. Ή τουλάχιστον κάντε το, χωρίς να ποδοπατάτε τα συναισθήματα των άλλων. Επίσης, δώστε προσοχή σε τυπικά θέματα τα οποία αφορούν εξετάσεις υγείας, και κατά πόσο σωματοποιείτε τα πάντα. Υιοθετήστε πρακτικές συνήθειες που θα βελτιώσουν την υγεία σας, τη διατροφή σας, που θα προσθέσουν στην ευεξία σας. Η πανσέληνος στις 24 θα ανακινήσεις φόβους και ανησυχίες του κρυφού εαυτού. Βρείτε μια ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης και αυτοκυριαρχίας. Αντιμετωπίστε με ειλικρίνεια ακόμα και αυτά τα οποία δε σας αρέσουν, δε σας βολεύουν.

Σκορπιός

Σκορπιουδάκια αγαπημένα, ήρθε η στιγμή του χρόνου όπου κάνετε ανασύνταξη, μαζεύετε τις δυνάμεις σας για να συγκεντρωθείτε, για να σκεφτείτε πως θα βγείτε ξανά έξω, προς τη δόξα. Είναι η ώρα του χρόνου που αποσύρεστε πνευματικά, αυτό έχετε ανάγκη, αλλά όχι με αρνητικό πρόσημο. Θέλετε να επανεξετάσετε καταστάσεις, επιλογές, ώστε να προχωρήσετε υγιώς τα πλάνα σας. Η διαδικασία αυτή έχει αποτέλεσμα. Να συζητήσετε για ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας. Να μεταβολίσετε αυτά που συνέβησαν, να κάνετε τη σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, και αυτό μπορεί να σας δώσει λύσεις. Γύρω στις 5 του μήνα αυτό γίνεται με μεγαλύτερη εμμονή, αλλά το γνωρίζετε, το αναγνωρίζετε, το δουλεύετε. Η 7 του μήνα είναι μια καλή ημερομηνία να ανανεώσετε τις σχέσεις σας με έναν διαφορετικό τρόπο. Διαλέξτε κάποια δραστηριότητα ή μέρος που εξάπτει τη φαντασία και σας ενθουσιάζει. Διαλέξτε το αναπάντεχο!

Και η νέα Σελήνη στο σπίτι σας, μέσα και στην ψυχολογία. Νέα αρχή, νέα εκκίνηση, -καλή χρονιά, ουσιαστικά- σε ένα περιβάλλον πιο υπόγειο, πιο σκορπίσιο, σας δίνει δύναμη για το restart. Προσοχή η 13 Φεβρουαρίου, είναι μια πιο προκλητική ημέρα. Αισθάνεσθε ότι δοκιμάζεστε, ότι σας προκαλούν. Οδηγείστε σε διαφωνίες και διαμάχες, ξεσπάτε σε νεύρα, και όλο αυτό καταλήγει σε ένα φαύλο κύκλο, κι εσείς εγκλωβισμένοι στα νεύρα σας. Δύσκολη μέρα! Όλος ο Φεβρουάριος είναι ένα ηλεκτρομυογράφημα με χαμηλή και υψηλή ένταση. Από τις 19 του μήνα, “κι όμως υπάρχει χαρά…”! Σκέφτεστε τρόπους ξεκούρασης και αποσυμπίεσης. Θέλετε τη σύνδεση με τον ερωτικό σύντροφο, με τα παιδιά. Η πανσέληνος ρίχνει φως στα αποτελέσματα της εργασίας σας, ιδίως στα οικονομικά αποτελέσματα. Και από κει και έπειτα, τι; Νέοι στόχοι, νέες ελπίδες, νέα όνειρα. Παράλληλα, διαχειρίζεστε υπερβολές και την δική σας μια πιο προκλητική στάση απέναντι σε ό,τι συμβαίνει. Θα σας βοηθήσει να ισορροπήστε και ορθολογιστικά, μεθοδικά, υπομονετικά να συνεχίσετε …

Τοξότης

Αν και ο μήνας σας βρίσκει να μετράτε τα έσοδα και τα έξοδα, και το τι έχει μείνει στο πορτοφόλι σας, από τις 5 Φεβρουαρίου, επικοινωνείτε τις ανάγκες σας -οι εντάσεις και ο ηλεκτρισμός δεν λείπουν!-, μετακινείστε, συζητάτε, διαπραγματεύεστε γαι να καταλήξετε σε συμπεράσματα. Βρίσκεστε σε ένα μεταίχμιο, όπου οι ιδέες σας είναι εύκολο να σας παρασύρουν σε ένα μονοπάτι αδιαλλαξίας, ενώ τώρα χρειάζεστε την ευελιξία. Στις 7 του μήνα δείτε από ποιο κομμάτι της εργασίας μπορούν να έρθουν χρήματα που πιθανόν δεν περιμένετε, ή να ενισχυθούν σχέσεις με έναν θετικό αναπάντεχο τρόπο. Η νέα Σελήνη ζητάει από εσάς ένα φρεσκάρισμα στον τρόπο που επικοινωνείτε και σε αυτά τα οποία επικοινωνείτε. Λανσάρισμα ενός νέου εαυτού μέσω σύνδεσης με τα αδέρφια, τους γείτονες, τους συγγενείς. Μια αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης, στο αυτοκίνητο ή στη συσκευή του τηλεφώνου. Κάτι νέο και τεχνολογικό είναι το κλειδί στη δική σας επανεφεύρεση.

Η 13 Φεβρουαρίου δύσκολή, και για εσάς μέρα. Ένταση, θυμός, ανταγωνισμός και εσάς θα εκφραστεί μέσα από την επικοινωνία. Προσέξτε τι, πως και σε ποιον το λέτε. Η επικοινωνία σας, κάθε τύπος συναλλαγής και σύνδεσης θα παίξουν κρίσιμο ρόλο για ό,τι ακολουθήσει. Από τις 19 έχετε ανάγκη και εσείς να αποσυρθείτε στο σπίτι, στο ασφαλές περιβάλλον. Να αναλογιστείτε τι πέρασε και πως μπορείτε να προχωρήσετε πιο πέρα, συνδέοντας δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν. Θα το δείτε ακόμα πιο έντονα, θα βγει στην επιφάνεια μέσα από την εργασία σας, θα αναδειχθεί γύρω στις 24 του μήνα με την πανσέληνο. Μια πανσέληνος η οποία θα τονίσει τα θέματα στα οποία θα δουλέψετε και θα αλλάξετε τα προσεχή χρόνια. Δημόσιες σχέσεις και επαγγελματικές αντιπαραθέσεις, όλα στην επιφάνεια. Ο Φεβρουάριος είναι μια περίοδος γαι να βρείτε το μέτρο σας στη δουλειά, στο λόγο, σε όποια δράση. Ναι, έχετε το χάρισμα του Δία εν γένει, ωστόσο οφείλετε κι εσείς να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Με υπευθυνότητα, με οργάνωση, με μεθοδικότητα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα