Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
30/01/2024

Το μήνα Φεβρουάριο όλοι οι πλανήτες θα κινούνται σε ορθή πορεία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αφού θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τους στόχους μας και να δούμε εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Δίας και ο Κρόνος συνεχίζουν να κινούνται και αυτό το μήνα με αρμονική όψη μεταξύ τους, κάτι που μας ωθεί να λειτουργούμε με υπομονή κι επιμονή και βοηθάει τα σχέδιά μας να είναι ρεαλιστικά και με μεγαλύτερες πιθανότητες μακροημέρευσης.

Το ζώδιο του Υδροχόου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μήνα καθώς 6 συνολικά πλανήτες θα συγκεντρωθούν εκεί μετά τις 17 του Φλεβάρη. Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη εκεί από τις 20 του Ιανουαρίου, ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο αυτό στις 5 του μήνα, η Σελήνη στις 8, ο Άρης στις 13 και η Αφροδίτη στις 17. Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στον Υδροχόο, θα συναντήσουν τον Πλούτωνα, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη μηδενική μοίρα του ζωδίου και θα μας δώσουν μια δυνατή γεύση από αυτά που θα επακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε κάτι νέο και διαφορετικό και να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο αυθεντικοί και λιγότερο εγωκεντρικοί.

Μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές…

Η νέα σελήνη του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 10 του μήνα κοντά στις 20 μοίρες του Υδροχόου και συμμετέχει σε αυτή με τετράγωνο ο Ουρανός, ενώ οι Δεσμοί της σελήνης σχηματίζουν ευνοϊκές όψεις. Επομένως, σε κοσμικό επίπεδο, μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές, νευρικότητα και ευερεθιστικότητα, αντιδραστικότητα κι επιθυμία για ελευθερία που θα ενώσουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων σε έναν κοινό αγώνα ή σκοπό. Από την άλλη, ο Άρης που βρίσκεται στην απόλυτη έξαρσή του και η εμπλοκή του Κρόνου και του Πλούτωνα μας μιλάνε για γεγονότα που χαρακτηρίζονται από φανατισμό, σκληρότητα, βία, εξαναγκασμό κι ομαδικό περιορισμό.

Θα μπορούσε να εκδηλωθεί με μια έξαρση σε μολύνσεις ή μεταδοτικές ασθένειες, ενώ μπορεί να υπάρξουν και ερωτικές ή οικονομικές εξαπατήσεις και απογοητεύσεις.

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα κοντά στις 5 μοίρες της Παρθένου και συμμετέχουν σε αυτή ο Κρόνος και ο Ερμής, οι οποίοι βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων και πολύ κοντά στον Ήλιο και μας μιλάνε για έναν ιδεολογικό αγώνα που σκοπό έχει να βοηθήσει όσους υποφέρουν. Από την άλλη, ο Άρης από τον Υδροχόο σε δύσκολη όψη με τον Δία από τον Ταύρο, μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιτίθεται στο κατεστημένο. Επιπλέον, η εμπλοκή του Άρη και του Ποσειδώνα θα μπορούσε να εκδηλωθεί με μια έξαρση σε μολύνσεις ή μεταδοτικές ασθένειες, ενώ μπορεί να υπάρξουν και ερωτικές ή οικονομικές εξαπατήσεις και απογοητεύσεις.

Καρκίνος

Η συγκέντρωση πολλών πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου τονίζει για εσάς θέματα που αφορούν εσωτερικές αναζητήσεις, ταμπού, μυστικά και πάθη αλλά και τον τρόπο που νιώθετε ότι μπορείτε να βασίζεστε στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Μπορεί να θελήσετε να καλλιεργήσετε νέα ενδιαφέροντα σε σχέση με την ψυχολογία ή τις αποκρυφιστικές επιστήμες αλλά και να αναζητήσετε μια βαθύτερη σύνδεση με τους άλλους. Η θετική όψη που σχηματίζουν ο Δίας από τον Ταύρο και ο Κρόνος από τους Ιχθύες θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις φιλοσοφικές και πνευματικές σας αναζητήσεις με τη βοήθεια των φίλων και των ανθρώπων που σας στηρίζουν ή μέσα από την επαφή με άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες και οράματα.

Στις αρχές του μήνα η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Αιγόκερω και θα ευνοεί τις σχέσεις με το σύντροφο ή το συνεργάτη αλλά και να αυξήσει την πελατεία σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο μπορεί να χρειαστεί να στηρίξετε το σύντροφό σας σε κάποια δική του προσπάθεια ενώ, αν είστε αδέσμευτοι, μπορεί να αποφασίσετε να επιδιώξετε μια νέα σχέση. Λόγω της θετικής επιρροής του Ουρανού από τον Ταύρο, σύλλογοι, ομάδες, φίλοι ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας βοηθούν να πετύχετε τους στόχους σας ή να κάνετε μι ερωτική γνωριμία. Η συνάντηση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τραύματα που σχετίζονται με την αναγνώριση που εισπράττετε στον επαγγελματικό χώρο ή στον κοινωνικό περίγυρο. Αν νιώθετε ότι κάποιοι σας εκμεταλλεύονται και καρπώνονται τις δικές σας προσπάθειες θα πρέπει να πιστέψετε στη δική σας αξία και να μην επιζητάτε την επιβράβευση από τους άλλους.

Με τη νέα σελήνη στις 10 του μήνα είναι πιθανό να ξεκινήσετε ένα νέο αποταμιευτικό πρόγραμμα, να εγκριθεί κάποιο δάνειο που περιμένατε ή να κάνετε μια νέα οικονομική συνεργασία. Από την άλλη, μπορεί να θελήσετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό σε σχέση με τις εσωτερικές σας αναζητήσεις ή τη θεραπεία κάποιου ψυχολογικού τραύματος ενώ, δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε ότι η συντροφική σχέση που έχετε αποκτά μεγαλύτερο βάθος και ουσία κι αυτό σας φέρνει πιο κοντά. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 24 του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου είναι πιθανό να φέρει το τέλος σε κάποιες συμφωνίες ή συμβόλαια από τα οποία θέλατε να απαλλαγείτε εδώ και καιρό. Από την άλλη, μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις που αφορούν αδέλφια, ξαδέλφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες. Επιπλέον, μπορεί να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο σπουδών ή διδασκαλίας ή να προκύψει κάποιο θέμα με το μεταφορικό σας μέσο ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή.

Λέων

Η ενέργεια αυτού του μήνα είναι συγκεντρωμένη, κυρίως, στο ζώδιο του Υδροχόου και επηρεάζει τις σημαντικές σας σχέσεις και τους τρόπους που συνδέεστε με τους άλλους. Είναι πιθανό, οι σύντροφοι που θα προσελκύσετε το επόμενο διάστημα να ασκήσουν μεγάλη επιρροή πάνω σας αλλά και να προσπαθήσουν να σας επιβληθούν ή να σας εμπλέξουν σε τοξικές καταστάσεις. Αν είστε ήδη σε μια σχέση και νιώθετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ξεκινήστε αυτή την αλλαγή από εσάς τους ίδιους και μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τους άλλους. Η θετική όψη που σχηματίζει ο Δίας από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες σας βοηθάει να νιώσετε μεγαλύτερη στήριξη και ασφάλεια από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας και να βελτιώσετε θέματα καριέρας, τη δημόσια εικόνα σας και σχέσεις με άτομα εξουσίας.

Στις αρχές του μήνα, η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε με κάποιο τρόπο την καθημερινότητά σας και να ελαφρύνει τις υποχρεώσεις σας. Επιπλέον, οι σχέσεις με συναδέλφους ή υφιστάμενους θα είναι πιο αρμονικές, αν και η παρουσία του Άρη στο ίδιο ζώδιο είναι πιθανό να σας κάνει περισσότερο ανταγωνιστικούς, ειδικά αν προκύψουν ευκαιρίες που θα πρέπει να διεκδικήσετε. Φυσικά, κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να περιμένετε και από τους συναδέλφους σας. Ο Χείρωνας συναντάει τον Βόρειο Δεσμό της σελήνης στο ζώδιο του Κριού και είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια τραύματα που σχετίζονται με τις προσωπικές σας αντιλήψεις για τη ζωή, θέματα θρησκείας ή ανώτερης μόρφωσης αλλά και τη σχέση σας με δασκάλους ή μέντορες. Είναι σημαντικό να ζείτε τη ζωή σας με βάση τις δικές σας αξίες και να ακολουθείτε ο δικό σας μονοπάτι, ακόμα κι αν κάποιες φορές σας φαίνεται ότι αυτό είναι λίγο.

Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου στις 10 του μήνα είναι πιθανό να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική συνεργασία ή μια συντροφική σχέση ή να κάνετε νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες με άτομα διαφορετικά και ασυνήθιστα για τα δικά σας δεδομένα. Η πανσέληνος στις 24 του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου αφορά τα χρήματα που κερδίζετε με την εργασία σας αλλά και την αναγνώριση που εισπράττετε από τους γύρω σας. Θα έχετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας με διαφορετικό τρόπο και να αυξήσετε το εισόδημά σας, ενώ κάποιοι μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο ή εργασία και με αυτό τον τρόπο να κερδίζετε περισσότερα χρήματα. Από την άλλη, αν οι συνθήκες ή το ωράριο στην εργασία επιβαρύνουν με κάποιο τρόπο την υγεία σας, ίσως, επιλέξετε να μειώσετε τις ώρες που εργάζεστε και, κατά συνέπεια, τις αποδοχές σας.

Παρθένος

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, η μεγάλη συγκέντρωση πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου τονίζει για εσάς θέματα καθημερινής ρουτίνας κι εργασίας, τους τρόπους που φροντίζετε το σώμα σας και την υγεία σας αλλά και τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας, γενικότερα. Το επόμενο διάστημα, θα έχετε τις ευκαιρίες να αλλάξετε συνήθειες και συμπεριφορές που θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση, θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας, ενώ θα μπορέσετε να θέσετε αυστηρότερα κριτήρια σε σχέση με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση.

Η θετική όψη μεταξύ του Δία από τον Ταύρο και του Κρόνου από τους Ιχθύες σας βοηθάει να δομήσετε τις σημαντικές σχέσεις τις ζωής σας σε πιο γερές βάσεις και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες μέσα από νέες φιλοσοφίες, ανώτερη μόρφωση και διδασκαλία, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό. Με την Αφροδίτη και τον Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω το πρώτο μισό του μήνα, θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με κάποιο δημιουργικό ή επιχειρηματικό σχέδιο, να νιώσετε μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση σε μια ρομαντική σχέση, να βελτιώσετε τη σχέση σας με τα παιδιά σας και να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Ο Χείρωνας συναντάει τον Βόρειο Δεσμό της σελήνης στο ζώδιο του Κριού και είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια κάποιες φοβίες ή εμμονές, μυστικά ή τραύματα. Από την άλλη, μπορεί να φοβάστε να διαχειριστείτε κάποια οικονομικά θέματα ή να νιώθετε ότι δεν έχετε κανένα συναισθηματικό ή οικονομικό στήριγμα. Η μόνη επιλογή είναι να κοιτάξετε κατάματα το σκοτάδι και να αποδεχθείτε ότι και αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τη νέα σελήνη στον Υδροχόο στις 10 του μήνα θα μπορέσετε να κάνετε μια νέα αρχή σε σχέση με το εργασιακό σας περιβάλλον, τον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας και την υγεία σας, γενικότερα αλλά και τον τρόπο που οργανώνετε την καθημερινότητά σας. Μπορεί να αναλάβετε νέα καθήκοντα στη δουλειά και να αναβαθμίσετε το ρόλο σας επαγγελματικά και αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εικόνα σας. Η πανσέληνος στις 24 του μήνα που γίνεται στο δικό σας ζώδιο θα σας βοηθήσει να κλείσετε κάποια θέματα και να αφήσετε πίσω σας ότι σας βαραίνει κι εμποδίζει την εξέλιξή σας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε κάποιο προσωπικό σας σχέδιο και να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας, να βεβαιωθείτε ότι η ζωή σας είναι δομημένη σε γερές βάσεις και να κάνετε αλλαγές όπου το έχετε ανάγκη.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα