Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
23/11/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 13 Δεκεμβρίου νέα Σελήνη στις 20 Τοξότη
  • 27 Δεκεμβρίου Πανσέληνος στην 5 Καρκίνου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 2 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Αιγόκερω
  • 6 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομος στην 24.53 Ιχθύων
  • 13 Δεκεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 8 Αιγόκερω
  • 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στον Αιγόκερω
  • 24 Δεκεμβρίου ο Ερμής ανάδρομος κάνει είσοδο στον Τοξότη
  • 30 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη
  • 30 Δεκεμβρίου ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στην 5 Ταύρου

Καλό μήνα! Καλό χειμώνα! Τώρα μπορούμε να το πούμε επίσημα! Μετά τα αστραπόβροντα και τις καταιγίδες, μετακίνηση των πλακών, tetris η φάση είναι, μπαίνουμε σε μια περίοδο με ένα πιο ευνοϊκό πρόσημο. Ερμής στον Αιγόκερω σε εξάγωνο με τον Κρόνο, Αφροδίτη στο Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Κρόνο. Αγίου Νικολάου και ο Ποσειδώνας ορθόδρομος, και οι δύο αγαπάνε και προστατεύουν το υγρό στοιχείο. Ωστόσο, ο Δίας ακόμα ανάδρομος και έτσι θα τον βρει απέναντί της η Αφροδίτη, προσοχή σε υπερβολές σε ψώνια και δώρα, κάντε budget από πριν, για να προστατέψετε το πορτοφόλι σας. Επίσης, προσοχή σε υπερβολές στις… απολαύσεις! Νέα Σελήνη στις 13 στον Τοξότη και ο Ερμής κάνει την τελευταία του αναδρομή στον Αιγόκερω, που είχε μπει αρχές του μήνα, για να επιστρέψει ξανά και να υποδείξει κάτι.

Τελευταίες ξεκαθαριστικές κινήσεις. Αύριο είναι μια νέα χρονιά! Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα!

Κατ’ αρχάς θα περάσει από το σημείο της έκλειψης του επόμενου χρόνου. Από εκεί που ο Ποσειδώνας ήταν ανάδρομος, θα ταρακουνήσει έτσι τα μεταβλητά, αρκετά νοητικά πάντα, -και, ίσως στο στοιχείο του, με λίγη πλάκα- για να μας επαναφέρει στο τώρα. 21 Δεκεμβρίου αντίθεση Αφροδίτης με τον Ουρανό, -αν μη τι άλλο η Αφροδίτη φέτος σκόραρε!- ποια σχέση δεν ταρακουνήθηκε; Τώρα θα την περιλάβει και αυτή. Έτσι για να μή ξεχνιόμαστε!!! 22 Δεκεμβρίου και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, να αναλάβει τον ανάδρομο και να μας βάλει στο μονοπάτι της σοβαρότητας. Χριστούγεννα και ένα θεόσταλτο πραγματικά τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα. Κάντε μια ευχή! Στις 27 πανσέληνος στον Καρκίνο. Μέσα από συναίσθημα ο απολογισμός της χρονιάς. Τελευταίες μέρες του χρόνου και Αφροδίτη στον Τοξότη και σε τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, και ο Δίας σε στάση για ορθοδρόμηση. Τελευταίες ξεκαθαριστικές κινήσεις. Αύριο είναι μια νέα χρονιά! Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα!

Αιγόκερως

Και μπαίνουμε στο μήνα σας, που ξεκινάει με τους Τοξότες, ωστόσο εσείς κόβετε το νήμα της χρονιάς! Και είστε σε φάση εσωτερικής προετοιμασίας, -και εσείς- και απολογισμού. Το μυαλό πάει από το ένα θέμα στο άλλο μέσα από ένα πιο κριτικό πρίσμα. Βάζετε κάτω τι πρέπει, τι θέλετε να αλλάξετε πάνω σας, τι projects σας αφορούν και θέλετε να προχωρήσετε. Λεφτά από την εργασία και τα αποτελέσματα της εργασίας, τα οποία τα βλέπετε κοντά σας. Σύνδεση με στόχους και ομάδες. Πάντα εσείς αγαπάτε τη δουλειά και βρίσκετε κάτι παραπάνω να κάνετε! Γύρω στις 10 Δεκεμβρίου προσοχή σε σπατάλες και ξοδέματα, προσοχή σε βουτιά στις απολαύσεις! Και πάμε στην τελευταία νέα Σελήνη της χρονιάς και εσείς κάνετε μια ανασκόπηση, έναν απολογισμό, σύνδεση με τα προηγούμενα για να προχωρήσετε στα επόμενα. 21 Δεκεμβρίου προσοχή σε ένα πάγωμα, μια απόσταση που θα νιώσετε με τα παιδιά ή τον ερωτικό σύντροφο. Και, ναι, πανηγυρικά φτάνουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και την μικρότερη μέρα του χρόνου, που όμως για εσάς είναι τεράστια καθώς σηματοδοτεί τε γενέθλιά σας. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά!

Μια εξαιρετική μέρα για εσάς να ασχοληθείτε με θέματα της εργασίας και τους στόχους που αφορούν την εξέλιξή σας. Παραμονή Χριστουγέννων και κλείνεστε λίγο περισσότερο επικοινωνιακά, και καλά κάνετε αν έτσι νιώθετε. Οι μέρες έχουν άλλη βαρύτητα, άλλη ενέργεια! Μια μοναδική όψη ανήμερα Χριστούγεννα σας συνδέει με την ανιδιοτελή αγάπη και εξιδανίκευση, προσοχή για εσάς γιατί θα θέλετε να συνδέσετε αυτή την αίσθηση με πρακτικά θέματα. Αποφύγετε τα πρακτικά, κρατήστε μόνο τη δόνηση της ημέρας. Πανσέληνος απέναντί σας στις 27, πιο ευερέθιστοι σε σχέσεις και συνεργασίες, μπορεί να οδηγηθείτε συνειδητά ή ασυνείδητα σε διαπληκτισμούς. Προσοχή και πάλι! Η τελευταία μέρα της χρονιάς σας συνδέει με την φιλανθρωπία και την ανιδιοτελή αγάπη, ό,τι κάνετε εθελοντικά, χωρίς να κρύβει πρακτικά οφέλη από πίσω. Ίσως να κρύβει και μια αποθάρρυνση, απογοήτευασ, εξαπάτηση. Κάντε συντήρηση ενέργειας και δυνάμεων. Ετοιμάζεστε για να εγκαινιάσετε τη χρονιά. Όλα πάνε καλά, και όλο και καλύτερα έρχονται!

Υδροχόος

Με το βλέμμα στραμμένο στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις και σε πρακτικό-οικονομικό κομμάτι, βρίσκετε τρόπο να πάρετε απάνω σας και να μεθοδεύσετε καταστάσεις με έναν δικό σας μοναδικό τρόπο. Και τα αποτελέσματα έρχονται, τα βλέπετε, η δουλεία και το αντίκτυπό σας στην κοινωνία είναι σημαντικό και ανταποδοτικό. Είναι σημαντικό επίσης να δείτε πως θα ξοδέψετε τον εαυτό σας και τις οικονομικές πηγές σας για να προωθήσετε καλύτερα θέματα δουλειάς και σπιτιού. Η νέα Σελήνη στις 13 σας βοηθά να βρείτε λύσεις, να κάνετε ενάρξεις με παλαιότερες ιδέες στο παρόν. Προσοχή στην αναδρόμησηση του Ερμή, που όλο το μήνα θα αφορά και σε συναλλαγές και επικοινωνίες, σε χρήματα της δουλειάς και πως θα κινηθείτε. Μετριοπάθεια και ψυχραιμία.

21 Δεκεμβρίου, ένα πάγωμα σε σχέσεις και δημόσιες σχέσεις, μέσα στη δουλειά και στην οικογένεια. Δώστε λιγάκι προσοχή στη διαχείριση του. 22 του μήνα, ο Ήλιος μπαίνει στους γείτονες Αιγόκερους, και σας συνδέει με την εσωτερική σας πλευρά, το υποσυνείδητο, και εσείς μπαίνετε σε φάση απολογισμού και ανασκόπησης. Και πάλι τα χρήματα της δουλειάς σας και η σύνδεση με ομάδες, κοινότητες, νεαρότερα άτομα έρχεται στην επιφάνεια, για θέματα εκκρεμή, στα οποία οφείλετε να εστιάσετε. 25 Δεκεμβρίου μια πολύ δυνατά ενεργειακή μέρα, αφήστε πρακτικότητες στην άκρη και συνδεθείτε με τις πραγματικές σας αξίες. Προσοχή σε εξιδανίκευση και ψευδαισθήσεις. Και πανσέληνος στις 27 σε ένα πρακτικό τελείως κομμάτι, το οποίο αφορά σε καθημερινότητα, σε οργάνωση, σε πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, αλλά και σε θέματα υγείας, σωματικής φροντίδας, άσκησης και διατροφής, στα οποία πρέπει να εστιάσετε. Το τέλος του χρόνου σας βρίσκει με χρήματα, όλα δουλεύουν, όλα αποδίδουν, μην αφήσετε καμία αποθάρρυνση να σας ρίξει την ενέργεια χαμηλά. Απολαμβάνετε δυνατές στιγμές μες την οικογένεια, μες το σπίτι, με τους γονείς, με τον εαυτό σας.

Ιχθύες

Ο Δεκέμβριος ξεκινά με μια πιο κριτική ματιά προς τα έσοδα από τη δουλειά αλλά και τους φίλους. Θέματα τα οποία είχατε στον αυτόματο το προηγούμενο διάστημα και τώρα καλείστε να κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις. Από τις 5 του μήνα επιθυμείτε να συζητήσετε σχέσεις που αφορούν σημαντικούς ανθρώπους, τον ερωτικό σύντροφο και τα παιδιά. Επίσης, βάζετε τιμή στη δημιουργικότητα. Όπως και τη σταθερότητα, τη δικαιοσύνη και την πρακτικότητα. Στις 10 Δεκεμβρίου προσοχή σε υπερβολές και σπατάλες σε διακοπές και δραστηριότητες με φίλους. Και 13 Δεκεμβρίου το νέο φεγγάρι και η ανάδρομη κίνηση του Ερμή για εσάς επιφυλάσσουν κάποια θέματα στον επαγγελματικό στίβο, στην καριέρα, τα οποία θέλουν ξανά την προσοχή σας. Μια από τα ίδια, για να κάνετε κλείσιμο χρονιάς δεν πρέπει να αφήσετε εκκρεμότητες.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα ένα πάγωμα σχέσεων αισθάνεσθε με φίλους, μέσα στα σόσιαλ, με το παιδί, με τον ερωτικό σύντροφο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Από τις 22 του μηνός με το χειμερινό ηλιοστάσιο, έντονες συζητήσεις κυρίως για οικονομικά, αλλά και την κοινωνικοποίησή σας. Προσοχή στην εξιδανίκευση φίλων και ομάδων, διότι έχετε μια τάση προς τα εκεί… Παραμονή Χριστουγέννων είστε ακόμα στη δουλειά και ακόμα κι αν είστε εκτός, πάλι η έννοια και η κουβέντα σας πάλι τη δουλειά αφορά. Και Χριστούγεννα! Μια μέρα με υψηλή δόνηση. Δημιουργία, κατανόηση, τρυφερότητα συμπόνοια, προσοχή, πάλι εξιδανίκευση! Φροντίστε να μην ασχοληθείτε με πρακτικά θέματα σήμερα για κανένα λόγο. Προσπαθήστε να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε. Και αυλαία με πανσέληνο για εσάς με έμφαση στη δημιουργικότητα, τα παιδιά, τον έρωτα. Με έμφαση σε αυτά που αγαπάτε και στη χαρά της ζωής. Γιορτάστε το! Από τις 30 διευκολύνονται και καλυτερεύουν οι σχέσεις και τα οικονομικά στα τόσο… ταλαιπωρημένα επαγγελματικά. Κι αν αισθανθείτε μια αμφιβολία, απελπισία ή εξαπάτηση, κάντε συντήρηση δυνάμεων. Αύριο, όντως ξημερώνει μια καινούρια μέρα!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα