Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
23/11/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 13 Δεκεμβρίου νέα Σελήνη στις 20 Τοξότη
  • 27 Δεκεμβρίου Πανσέληνος στην 5 Καρκίνου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 2 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Αιγόκερω
  • 6 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομος στην 24.53 Ιχθύων
  • 13 Δεκεμβρίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 8 Αιγόκερω
  • 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στον Αιγόκερω
  • 24 Δεκεμβρίου ο Ερμής ανάδρομος κάνει είσοδο στον Τοξότη
  • 30 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη
  • 30 Δεκεμβρίου ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στην 5 Ταύρου

Καλό μήνα! Καλό χειμώνα! Τώρα μπορούμε να το πούμε επίσημα! Μετά τα αστραπόβροντα και τις καταιγίδες, μετακίνηση των πλακών, tetris η φάση είναι, μπαίνουμε σε μια περίοδο με ένα πιο ευνοϊκό πρόσημο. Ερμής στον Αιγόκερω σε εξάγωνο με τον Κρόνο, Αφροδίτη στο Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Κρόνο. Αγίου Νικολάου και ο Ποσειδώνας ορθόδρομος, και οι δύο αγαπάνε και προστατεύουν το υγρό στοιχείο. Ωστόσο, ο Δίας ακόμα ανάδρομος και έτσι θα τον βρει απέναντί της η Αφροδίτη, προσοχή σε υπερβολές σε ψώνια και δώρα, κάντε budget από πριν, για να προστατέψετε το πορτοφόλι σας. Επίσης, προσοχή σε υπερβολές στις… απολαύσεις! Νέα Σελήνη στις 13 στον Τοξότη και ο Ερμής κάνει την τελευταία του αναδρομή στον Αιγόκερω, που είχε μπει αρχές του μήνα, για να επιστρέψει ξανά και να υποδείξει κάτι.

Τελευταίες ξεκαθαριστικές κινήσεις. Αύριο είναι μια νέα χρονιά! Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα!

Κατ’ αρχάς θα περάσει από το σημείο της έκλειψης του επόμενου χρόνου. Από εκεί που ο Ποσειδώνας ήταν ανάδρομος, θα ταρακουνήσει έτσι τα μεταβλητά, αρκετά νοητικά πάντα, -και, ίσως στο στοιχείο του, με λίγη πλάκα- για να μας επαναφέρει στο τώρα. 21 Δεκεμβρίου αντίθεση Αφροδίτης με τον Ουρανό, -αν μη τι άλλο η Αφροδίτη φέτος σκόραρε!- ποια σχέση δεν ταρακουνήθηκε; Τώρα θα την περιλάβει και αυτή. Έτσι για να μή ξεχνιόμαστε!!! 22 Δεκεμβρίου και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, να αναλάβει τον ανάδρομο και να μας βάλει στο μονοπάτι της σοβαρότητας. Χριστούγεννα και ένα θεόσταλτο πραγματικά τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα. Κάντε μια ευχή! Στις 27 πανσέληνος στον Καρκίνο. Μέσα από συναίσθημα ο απολογισμός της χρονιάς. Τελευταίες μέρες του χρόνου και Αφροδίτη στον Τοξότη και σε τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, και ο Δίας σε στάση για ορθοδρόμηση. Τελευταίες ξεκαθαριστικές κινήσεις. Αύριο είναι μια νέα χρονιά! Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα!

Ζυγός

Άλλο ένα ζώδιο εσείς, όμορφοι Ζυγοί, το οποίο έχει ανάγκη από απόσυρση και εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό του. Προσπαθήστε -όχι να δικαιολογήσετε και να δικαιολογηθείτε!- να μαλακώσετε την κριτική απέναντι στον εαυτό σας. Ίσως βοηθάει και η κυβερνήτριά σας η οποία φεύγει από πάνω σας και πάει στο τομέα ο οποίος αφορά σε κτήματα και αποκτήματα, τα λεφτά στα λεφτά. Διακρίνεστε από μια άνεση να μιλήσετε για χρήματα, δανεικά και διαπραγμάτευση. Από την άλλη μην κάνετε υπερβολές σε αγορές και σπατάλες. Ειδικά στις 10 Δεκεμβρίου, μια ιδιαίτερη προσοχή διότι θα ταρακουνήσει αρκετά την ασφάλειά σας. Η νέα Σελήνη στις 13 του μήνα μιλά για θέματα με αδέρφια και έγγραφα και μετακινήσεις και το αυτοκίνητο και συναλλαγές και όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά στα οποία τρέχετε από πίσω για να συμπληρώσετε τη μεγαλύτερη εικόνα, μιας συνειδητότητας και μιας ολότητας. Σας δίνει μια ευκαιρία να δραπετεύσετε σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο σε νέα ερεθίσματα τον οποίο έχετε μεγάλη ανάγκη. Μια μεγαλύτερη προσοχή γύρω στις 21 του μήνα, όπου θα νιώσετε ένα πάγωμα οικονομικό, συναισθηματικό ή και τα δύο μαζί.

Έσοδα δικά σας ή του συντρόφου μπαίνουν σε pause, έτσι ξαφνικά και απότομα. Από την επόμενη μέρα και το χειμερινό ηλιοστάσιο, βασική σας έννοια οι γονείς, η πατρική σας οικογένεια, το σπίτι και σαν έννοια και σαν περιεχόμενο. Ώρα για ενδοσκόπηση και αναλογισμό με παρελθούσες καταστάσεις να είναι παρούσες και να ζητάνε είτε κλείσιμο, είτε μεγαλύτερο ψυχολογικό ρούφηγμα από μέρους σας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσετε πως θα κινηθείτε. Τα Χριστούγεννα θα είναι μια μέρα εξιδανίκευσης. Προσέξτε μην πάρετε αποφάσεις οι οποίες αφορούν σε πρακτικά θέματα. Και πάμε αισίως για κλείσιμο χρονιάς με πρωταγωνίστρια μια πανσέληνο, κορώνα στο κεφάλι σας! Αποφάσεις σχετικά με το επάγγελμα, την καριέρα που πρέπει να πάρετε θα σας δοκιμάσουν. Διαπρέπετε στις δημόσιες σχέσεις αλλά που θέλετε να πάτε; Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να λογοδοτήσετε κατά κάποιον τρόπο για τη συμπεριφορά σας! Εκρηκτική για εσάς πανσέληνος. Αλλά παραγωγικά και τα ξεσπάσματα. Φροντίστε τον εαυτό σας με καλή διατροφή και άσκηση και προσπαθήστε να ενδυναμώσετε εσωτερικά και εξωτερικά.

Σκορπιός

Καλό Δεκέμβριο με ένα πιο κριτικό και … άγρυπνο βλέμμα για εσάς για θέματα τα οποία αφορούν υπογραφές και έγγραφα, συμβόλαια και χαρτιά, αδέλφια και ξαδέλφια, ταξίδια μικρά και μεγάλα. Εκμεταλλευτείτε ιδιαίτερα εσείς τον ορθό, αν και όχι τόσο εύκολο Ερμή σε αυτά ταθέματα. Από τις 5 όλο και καλύτερα τα πράγματα, αισθάνεσθε και είστε καλύτερα μέσα σας και αυτό βγαίνει και εξω σας και σας το λένε και οι άλλοι. Ο Δεκέμβριος μιλά για επίτευξη, εφόσον είστε συνειδητοί και έχετε πρόγραμμα. Τα πράγματα σίγουρα καλυτερεύουν! Προσοχή και για εσάς ιδιαίτερα γύρω στις 10 του μήνα, θέματα σπατάλης και υπερβολές, -όχι, δεν έχετε καμία υποχρέωση να κάνετε τίποτα. Στις 13 Δεκεμβρίου το ίδιο σας επιβεβαιώνει και το νέο φεγγάρι στο κομμάτι των εσόδων σας, αλλά και των προσωπικών σας αξιών και ταλέντων. Εμπρός… πίσω και εσείς μιας και η ανάδρομη πορεία του Ερμή, δεν εγγυάται και για πολλά πράγματα.

21 Δεκεμβρίου ένα ξαφνικό πάγωμα σχέσεων, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τους λόγους και τις συμπεριφοράς από μέρους σας ή από μέρους των άλλων, και όχι να δικαιολογήσετε ή να δικαιολογηθείτε σε αυτή τη φάση. Ενώ, την επόμενη μέρα πιάνετε ξανά αυτά τα ρημάδια τα χαρτιά και τα χαρτάκια στα χέρια σας και θέλετε μια και καλή να τελειώνετε. Not! Όχι με ανάδρομο! Ευκαιρία να πάτε καμιά εκδρομούλα, να περάσετε καλά, να μη σκέφτεστε τα σοβαρά, αλλά τα πιο ανάλαφρα και μικρά της ζωής αυτής. Επιμένει ο ανάδρομος πολύ για υπογραφή και συμβόλαιο, επιμείνετε και εσείς να μην το κάνετε. Επίσης, αποφύγετε σημαντικές αγορές και επενδύσεις. Χριστούγεννα και εσείς κυριεύεστε από την ανιδιοτελή αγάπη, την κατανόηση, την συμπόνοια. Προσοχή, όχι εξιδανίκευση, αλλά δημιουργικότητα! Κοιτάτε ψηλά στον ουρανό, κάντε την ευχή και θα πραγματοποιηθεί! Πολύ δυνατή πνευματικά, καλλιτεχνικά και μεταφυσικά μέρα. Και κλείσιμο χρονιάς με πανσέληνο στην εξέλιξή σας, στους επόμενους προς επίτευξιν στόχους. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά, η ψυχή σας το ξέρει. Περάσατε δια πυρός και σιδήρου και τα καταφέρατε. Τώρα πάμε γι’ άλλα!

Τοξότης

Είναι ο μήνας σας, συνεχίζονται τα γενέθλιά σας! Και ξεκινάει με μια πιο σοβαρή και κριτική ματιά στα έσοδα-έξοδα, στο τι θέλετε και πρέπει να αλλάξετε. Και σιγοντάρετε και εσείς με μια διάθεση να αλλάξετε με το δικό σας τρόπο, μέσα από ένα δικό σας πλαίσιο, με πολλή αγάπη αλλά και με όρια πλέον. Κάτι έχετε πάρει μυρουδιά! Το ζώδιό σας είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με ττην επιπολαιότητα, αλλά και με τη σοφία και τη γνώση, την οποία έχετε … κουραστεί για να αποκτήσετε! Και την αποκτήσατε, και τώρα κάπως πρέπει να συνδεθεί με τη ζωή και την ύπαρξή σας. Προσοχή σε υπερβολές και σπατάλες μέσα οικονομικές αλλά και σχεσιακές μέσα στο εργασιακό περιβάλλον στις 10 Δεκεμβρίου. Στις 13 ένα τελευταίο νέο φεγγάρι στο ζώδιό σας, μαζί και με τον ανάδρομο να κουνάει το δάχτυλο(!), σας δίνει δικαίωμα στο όνειρο και στο όραμα. Εστιάζετε σε προσωπικούς και πιο εγωκεντρικούς στόχους. Και καλά κάνετε διότι έχετε υποχρεώσεις και καθήκοντα και απέναντί σας.

Κάποια σκιά στις εργασιακές σχέσεις, ή με χρήματα τα οποία πρέπει να πάρετε. Ένα πάγωμα εκεί, ωστόσο δεν είναι προτεραιότητα. Και αποχαιρετάμε τους Τοξότες και με τα γενέθλια των γειτόνων σας, των Αιγόκερων, εσείς εστιάζετε σε οικονομικά θέματα, άλλα και θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αξία σας, την αυτοπεποίθησή σας, είτε αυτό δηλώνεται σε νούμερα και ακίνητα, είτε όχι. Από τις 24 ξανακοιτάτε κάποια εκκρεμή θέματα, εξετάζετε νέες προοπτικές και βρίσκετε ευκαιρία να ταξιδέψετε! Μην κλείσετε εισιτήρια ακόμη, έχει ανάδρομο! Τα Χριστούγεννα είναι μέρα σύνδεσης και επαφής με την οικογένεια. Και θα έχετε μια τάση για εξιδανίκευση, για αυτό καλό θα ήταν να μη βάλετε πρακτικά θέματα στο εορταστικό τραπέζι. Και πανσέληνος στις 27 Δεκεμβρίου, λίγο πριν η χρονιά ολοκληρωθεί, εσείς κάνετε με τον τρόπο σας ενδοσκόπηση και απολογισμό. Πικρία κρύβει αυτή η πανσέληνος για εσάς, μια δοκιμασία, μια αστοχία, φαίνονται να έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο πάνω σας. Μετράτε τις δυνάμεις για να βγείτε πιο δυνατοί ξανά. Με ασφάλεια, πλέον. Και η τελευταία μέρα του χρόνου κρύβει δωράκι για εσάς λάμψη, γοητεία και αυτοπεποίθηση. Ξαναπατάτε στα πόδια σας. Εμπιστεύεστε τους άλλους. Εμπιστεύεστε τις δυνάμεις σας και κλείνετε αυτή την τόσο ιδιαίτερη χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα