Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/03/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 8 Απριλίου Νέα Σελήνη / Έκλειψη στη 19 Κριού
  • 24 Απριλίου Πανσέληνος στη 4 Σκορπιού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για αν γυρίσει ανάδρομος
  • 5 Απριλίου η Αφροδίτη στον Κριό
  • 19 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
  • 25 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για αν επιστρέψει σε ορθή πορεία
  • 29 Απριλίου η Αφροδίτη στον Ταύρο
  • 30 Απριλίου ο Άρης στον Κριό

Ο Απρίλης λέγεται και «Γρίλης», δηλαδή γκρινιάρης, επειδή στον μήνα αυτόν τελείωναν τα αποθέματα της προηγούμενης συγκομιδής και δημιουργούνταν οικογενειακές γκρίνιες.

Εμείς έχουμε άλλους λόγους να γκρινιάζουμε φέτος γιατί Πρωταπριλιά ο Ερμής μπαίνει σε στάση για να αναδρομήσει μέχρι τις 25 του μήνα. «Απρίλης με τα λούλουδα και τα τρανά τα ψέματα.» Τρικλοποδιές και αναστάτωση σε μια προκλητική περίοδο εκλείψεων. Στις 8 έχουμε τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς στον Κριό, μια ολική έκλειψη Ηλίου. Γενικότερα, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, τονίζονται τα θέματα του Κριού και του Άρη: με τον Ήλιο να κάνει σύνοδο με το βόρειο δεσμό της Σελήνης στις 4, με την Αφροδίτη να κάνει είσοδο στον Κριό στις 5, στις 17 σε σύνοδο με το βόρειο δεσμό και, πάλι, σε σύνοδο με τον Ερμή ανάδρομο στις 19. Την ίδια μέρα ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο φυσικά, μαζί με την είσοδο του Ήλιου στον Ταύρο. Μια μέρα πριν την ορθοδρόμηση του Ερμή, στις 24 πανσέληνος στον Σκορπιό, να δείξει δόντια και σθένος όποιος θέλει να εξελιχθεί, να μεταμορφωθεί, να συνδεθεί με το μέσα του με ουσία. Και αφήνουμε σιγά-σιγά τον Απρίλιο σαν να ήταν όλα ένα κακό όνειρο. Με τους στίχους του Κυριάκου Ντούμου αποχαιρετάμε αυτόν τον μήνα «Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ Να ξεγελάσω τον χαμένο τον καιρό/ Ήταν κάποτε η Άνοιξη δική μου/ Ήμουν κάποτε Απρίλης σου εγώ». Στις 29 η Αφροδίτη στον Ταύρο και στις 30 ο Άρης στον Κριό και οι δύο δυνατοί και στη θέση τους, επιτέλους

Ζυγός

Με ποδαρικό μετά από μια έκλειψη -αλήθεια, πως τη βιώσατε..!- τσουπ, κι ο Ερμής ανάδρομος, έρχεται να φέρει ξεκαθαρίσματα, συζητήσεις αλλά και… να ‘χαμε, να λέγαμε θέματα πάνω σε σχέσεις και συνεργασίες. Μετακινήσεις, θέματα επικοινωνίας και σύνδεσης, θέματα τα οποία είχατε αφήσει ανολοκλήρωτα για αργότερα, το αργότερα έφτασε! Άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν καρμικό ρόλο στη ζωή σας ή μέλλει να παίξουν εμφανίζονται στις 4 και 17 του μήνα. Γενικότερα, ο μήνας έχει μια διάσταση πληρωμένης απάντησης και αντιστροφής των ρόλων, έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Μια οι εκλείψεις, μία ο ανάδρομος, μία η Αφροδίτη στον Κριό έρχονται να παίξουν παιχνίδια με την υπομονή και τα νεύρα σας. Το σίγουρο είναι ότι εστιάζετε σε σχέσεις και συνεργασίες είτε μιλάμε για διάλυση, είτε για ενίσχυση αυτών. Και έχετε μια ανάγκη τόσο να κάνετε μια νέα αρχή, και το οφείλετε στον εαυτό σας πάνω από όλα. Αυτό ζητά και η έκλειψη και νέα Σελήνη απέναντί σας, αυτοέλεγχο και ανεξαρτησία, αυτονομία είτε βρίσκεστε σε σχέση, είτε όχι.

Στις 10 του μήνα εστιάστε σε πρακτικά θέματα γύρω από την υγεία, θέματα υγείας τα οποία έχετε αφήσει πίσω, και όσο αφορά το κατοικίδιο, θέματα οργάνωσης στον εργασιακό χώρο, θέματα με συναδέλφους στο γραφείο. Δωράκι η είσοδος του Ήλιου στον Ταύρο, ένα ζώδιο το οποίο υποστηρίζει εξίσου την Αφροδίτη σας, τώρα σας πλευρίζει μέσα από ένα εσωτερικό, βαθύτερα ψυχολογικό υπόβαθρο, να κάνετε τη σημαντικότερη ανακάλυψη της ζωής σας, αυτή του εαυτού σας. Σας δείχνει το δρόμο της ασφάλειας μέσα από την ανασφάλεια; Και έτσι πορεύεστε μες τον Απρίλη των λουλουδιών, μαζί με την αναγέννηση της φύσης, αναγεννάστε και εσείς. Πανσέληνος στις 24, για δείτε τώρα τι αντίκτυπο είχαν όλα αυτά που προηγήθησαν και στην ψυχή και στην τσέπη σας… 25 Απριλίου κλείσιμο κύκλων και συνειδητοποιήσεων. Πλανήτες στη θέση τους και σε ορθή πορεία. Εσείς επίσης. Και ξανά προς τη δόξα τραβά! Μπράβο Ζυγοί!

Σκορπιός

Τι φάση, Σκορπιοί! Μόλις περάσατε τις Συμπληγάδες της έκλειψης του Μαρτίου και τώρα ο Απρίλης έρχεται να σας κάνει ανακεφαλαίωση όσων προηγήθηκαν. Αλλά και να τα βάλει σε σειρά, σε πράξη στην καθημερινότητά σας. Η αναδρομή του Ερμή συνδέεται στην περίπτωσή σας με τον ψυχισμό και την αναγέννησή σας. Μια εσωτερική ανανέωση με σκοπό να φέρει ανανέωση και στο μέλλον, σε σχέδια και προσδοκίες, τα οποία περιμένετε και σας περιμένουν. Στις 3 του μήνα ακούστε και τι έχει να σας πει το σύμπαν στο πλαίσιο της αυτο-πραγμάτωσης, αλλά και του έρωτα. Η ζωή έχει και χαρούμενη πλευρά και ευκαιρία να βγάλετε τα μαύρα σας γυαλιά. Ήγγικεν η ώρα για αυτό-φροντίδα, για μεταμορφωτικές δράσεις, ενέργειες, συνήθειες, με σκοπό την υγεία και την ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Σώμα και πνεύμα υγιή, άσκηση, διατροφή, εξετάσεις και για το κατοικίδιο.

Καλύτερες σχέσεις μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Bonus από τον εργοδότη, γιατί όχι; Τα πάντα είναι ανταποδοτικά σε τούτη τη ζωή αργά ή γρήγορα! Το κομμάτι αυτό προωθεί η έκλειψη στις 8, και κάνετε μια φρέσκια αρχή στην οργάνωση της καθημερινότητας, σε αναπλαισίωση της ζωής μέσα από τις μικρές σας συνήθειες. Τι κρατάτε και τι απορρίπτετε … Στις 10 μια πιο προκλητική μέρα με νεύρα και κούραση με τον ερωτικό σύντροφο ή τα παιδιά! Και αφού κάθε spring cleaning με τον εαυτό σας, προχωράτε σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Βλέπετε πως οι ίδιοι λειτουργείτε μέσα στη σχέση. Αναγνωρίζετε τι ανάγκες έχετε από επαγγελματίες να σας συμβουλέψουν ψυχολογικά, νομικά, γενικά. Αυτό το διάστημα μπορεί να φέρει και διαμάχες και να μην είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Αναπάντεχες ευκαιρίες και γνωριμίες για όσους είστε μόνοι, τάση για ελευθερία ή εξιδανίκευση σχέσεων αλλά και δέσμευση οι απαιτήσεις προς τους άλλους. Είστε οι επιλογές σας. Ακόμα πιο έντονα με την πανσέληνο πάνω στις 24. Και από τις 25 το τρένο στη ράγα και δρομολογείτε τα πάντα όλα.

Τοξότης

Επιτέλους άνοιξη και για τα ταλαιπωρημένα και πιεσμένα Τοξοτάκια! Το φως μπαίνει στον οίκο της χαρά ς και της ζωής και σας μεταδίδει ενέργεια, διάθεση, αυτοπεποίθηση. Διότι η αλήθεια είναι ότι έχετε να ασχοληθείτε με σημαντικά κεφάλαια της ζωής σας, τις σχέσεις και τις επαγγελματικές συνεργασίες και πως αυτές εκφράζουν το κοινωνικό σας προφίλ. 4 και 17 δύο ημερομηνίες όπου σημαντικοί άνθρωποι ή καταστάσεις έρχονται να σας βοηθήσουν καρμικά στο μονοπάτι σας, είτε αφορά το ερωτικό κομμάτι, είτε οικονομικά, είτε τους στόχους. Γενικότερα, όλος ο Απρίλης έχει πολύ έρωτα και χαρά και τώρα αξίζει και να ξεκουραστείτε και να συνειδητοποιήσετε τι θέλετε από τη ζωή σας για να αισθάνεσθε πληρότητα. Στο ίδιο τέμπο και η δεύτερη έκλειψη, η οποία αφορά τον ερωτικό σύντροφο, είτε είστε μόνοι, είτε όχι, τα παιδιά, και το προσωπικό σας έργο, την ταυτότητα, το στίγμα το οποίο θέλετε να αφήσετε. Φρέσκια σαν την άνοιξη η νέα αρχή και σε στόχους, ομάδες, σύνδεση με φίλους, έκφραση στα σόσιαλ, μπροστά εσείς για να εκφράσετε την κουλτούρα, τη φιλοσοφία σας για τη ζωή.

Προσοχή στις 10 του μήνα, μια πιο προκλητική ημερομηνία, κατά την οποία καλό θα ήταν να εκτονώστε επικεντρωμένοι σε χειρωνακτικοί εργασία και όχι σε σκέψεις. Από τις 19 μπαίνετε στην τελική φάση της Άνοιξης, που η κάμπια γίνεται πεταλούδα. Μέσα από την καθημερινότητα και τις μικρές συνήθειες -καλές και κακές-, μέσα από την οργάνωσή σας και το εργασιακό χώρο ευκαιρίες, μέσα από την ανάγκη σας για φροντίδα και υγεία, ευκαιρίες εμφανίζονται να ασχοληθείτε με τη ζωή πρακτικά -όχι μόνο φιλοσοφικά! Η πανσέληνος στις 24 τονίζει την ανασφάλειά σας, υποσυνείδητες συμπεριφορές, κρυφές και ανομολόγητες πτυχές της ζωής σας. Τονίζει και την πνευματική, φιλοσοφική, μεταφυσική σας διάσταση. Είναι καλή ευκαιρία για αποσύνδεση από τους άλλους και απομόνωση με τον εαυτό σας. Επικοινωνία σε άλλο level! Από τις 25 έχετε το ελεύθερο να πείτε ό,τι θέλετε και να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Τέλος, από τις 29 μπορείτε να ασχοληθείτε πιο επισταμένως με θέματα υγείας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα