Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2024: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/03/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 8 Απριλίου Νέα Σελήνη/Έκλειψη στη 19 Κριού
  • 24 Απριλίου Πανσέληνος στη 4 Σκορπιού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για αν γυρίσει ανάδρομος
  • 5 Απριλίου η Αφροδίτη στον Κριό
  • 19 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
  • 25 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για αν επιστρέψει σε ορθή πορεία
  • 29 Απριλίου η Αφροδίτη στον Ταύρο
  • 30 Απριλίου ο Άρης στον Κριό

Ο Απρίλης λέγεται και «Γρίλης», δηλαδή γκρινιάρης, επειδή στον μήνα αυτόν τελείωναν τα αποθέματα της προηγούμενης συγκομιδής και δημιουργούνταν οικογενειακές γκρίνιες.

Εμείς έχουμε άλλους λόγους να γκρινιάζουμε φέτος γιατί Πρωταπριλιά ο Ερμής μπαίνει σε στάση για να αναδρομήσει μέχρι τις 25 του μήνα. «Απρίλης με τα λούλουδα και τα τρανά τα ψέματα.» Τρικλοποδιές και αναστάτωση σε μια προκλητική περίοδο εκλείψεων. Στις 8 έχουμε τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς στον Κριό, μια ολική έκλειψη Ηλίου. Γενικότερα, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, τονίζονται τα θέματα του Κριού και του Άρη: με τον Ήλιο να κάνει σύνοδο με το βόρειο δεσμό της Σελήνης στις 4, με την Αφροδίτη να κάνει είσοδο στον Κριό στις 5, στις 17 σε σύνοδο με το βόρειο δεσμό και, πάλι, σε σύνοδο με τον Ερμή ανάδρομο στις 19. Την ίδια μέρα ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο φυσικά, μαζί με την είσοδο του Ήλιου στον Ταύρο. Μια μέρα πριν την ορθοδρόμηση του Ερμή, στις 24 πανσέληνος στον Σκορπιό, να δείξει δόντια και σθένος όποιος θέλει να εξελιχθεί, να μεταμορφωθεί, να συνδεθεί με το μέσα του με ουσία. Και αφήνουμε σιγά-σιγά τον Απρίλιο σαν να ήταν όλα ένα κακό όνειρο. Με τους στίχους του Κυριάκου Ντούμου αποχαιρετάμε αυτόν τον μήνα «Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ Να ξεγελάσω τον χαμένο τον καιρό/ Ήταν κάποτε η Άνοιξη δική μου/ Ήμουν κάποτε Απρίλης σου εγώ». Στις 29 η Αφροδίτη στον Ταύρο και στις 30 ο Άρης στον Κριό και οι δύο δυνατοί και στη θέση τους, επιτέλους

Αιγόκερως

Επικοινωνία και συναίσθημα είναι για εσάς οι λέξεις κλειδιά για τον Απρίλιο λατρεμένοι Αιγόκεροι! Το έχετε πιάσει από καιρό και τώρα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε παρακάτω, να κάνετε τη θεωρία πράξη. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή θέλει από εσάς συλλογή πληροφοριών οι οποίες αφορούν στο πρακτικό κομμάτι, αλλά εκφράζουν και μια φιλοσοφική διάσταση. Τη δική σας. Ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό, επίσης, τα οποία θέλετε να κάνετε, ξαναβγαίνουν από το συρτάρι για να αρχίσετε μετά τις 25 του μήνα να τα δρομολογείτε. Ο Απρίλιος κρύβει για εσάς πιο βαθιά και εσωτερικά θέματα τα οποία κάνουν με την έκλειψη στις 8 αισθητή την παρουσία τους και τα εκφράζετε. Συναισθήματα, παρελθούσες συμπεριφορές, το περιελθόν γενικότερα, γονείς και τα θέματά τους, ακίνητη περιουσία, πατρική περιουσία, η δική σας οικογένεια, σε αυτό το εσωτερικό πλαίσιο που τόσο βαθιά σας στηρίζει κάνετε μια νέα αρχή. Ξεκαθάρισμα. Τάξη για να υπάρχει και ασφάλεια.

4 και 17 είναι ημερομηνίες οι οποίες μπορούν να σας δώσουν διορατικότητα και να σας υποδείξουν ανθρώπους με τους οποίους πρέπει να ασχοληθείτε, με κάποιο… καρμικό τρόπο θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Στις 10 του μήνα προσοχή σε νεύρα και πως εκφράζεστε. Από τις 19 βγαίνετε από το σκοτάδι και αρχίζετε δειλά-δειλά να βλέπετε το φως του Ήλιου, τις ακτίνες του να ζεσταίνουν την ψυχή σας και να γεμίζετε ενέργεια και πίστη ότι θα τα καταφέρετε και ότι προχωράτε μπροστά. Ξαφνικές ευκαιρίες, ευκαιρίες για επέκταση, για δικαίωμα στο όνειρο. Είστε και εσείς στη μεταμόρφωση σας από κάμπια σε πεταλούδα. Για εσάς παίρνει λίγο καιρό ακόμα. Πανσέληνος στις 24 και θέματα με τα έσοδα και τα αποκτήματα, τις επενδύσεις να αναδεικνύονται. Θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια σας και τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεσθε ασφαλείς και γειωμένοι. Από τις 29, “όποιος θέλει ειρήνη, ας ετοιμάζεται για πόλεμο”, όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι, είστε έτοιμοι, σίγουροι και δυνατοί για να δημιουργήσετε τις συνθήκες που επιθυμείτε.

Υδροχόος

Για εσάς Υδροχόοι, ξεκινά με το καλημέρα ένας μήνας όπου πρέπει να προσέξετε πολύ και καλά τι λέτε και τι κάνετε, καθώς οι δυσκολίες και οι προκλήσεις θα είναι σε κάθε είδους επικοινωνία σας. Παρεξηγήσεις, ασυνεννοησία, ξαφνικά γεγονότα τα οποία προκαλούν καθυστερήσεις και γενικότερα η ροή της καθημερινότητας είναι πρόβλημα. Άνθρωποι από το παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους, κάτι έχουν να πουν ή ακόμα και να σας βοηθήσουν με κάτι στις 4 και στις 17 του μήνα. Οικονομικές συναλλαγές, αγορές και ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις, φαίνεται ότι έχετε μια ανάγκη να πείτε άλλη μια κουβέντα … Όλο το διάστημα μέχρι τις 25 θα ήταν πιο φρόνιμο τόσο να συλλέξετε πληροφορίες, όσο και να καταγράψετε τις μελλοντικές σας κινήσεις πριν προχωρήσετε σε αυτές. Και να τις μελετήσετε και να τις ξαναμελετήσετε. Αφήστε βιασύνη και παρόρμηση στην άκρη. Αυτό ισχύει και σε θέματα τα οποία αφορούν την οδήγησή σας στο δρόμο και τον τρόπο που μετακινείστε. Ιδιαίτερη προσοχή!

Η έκλειψη στις 8 μιλάει για το ότι ξαναπιάνετε ένα παλιό τραύμα ή βρίσκετε τη θεραπεία για αυτό σε σχέση με τα αδέρφια σας ή κάποιο χαρτί, έγγραφο, συμβόλαιό σας. Προσοχή, επίσης, στις 10 Απριλίου ένα θέμα αυτοεκτίμησης, ένα οικονομικό θέμα βγαίνει στην επιφάνεια και μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια και θυμό, νεύρα. Τα πράγματα σοβαρεύουν για εσάς περισσότερο μετά τις 19 του μήνα. Οικογενειακά θέματα στην επιφάνεια, θέματα με το σπίτι, τους γονείς, θέματα τα οποία σας αγχώνουν και ίσως να σας φοβίζουν έρχονται στην επιφάνεια. Ευκαιρίες ξαφνικές επίσης είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν σε σχέση με τέτοια θέματα. 24 και πανσέληνος σε θέματα επαγγελματικής καταξίωσης, δουλειάς, καριέρας, αλλά και το πως σας βλέπει η κοινωνία. Τέλος του μήνα, η άνοιξη μπαίνει κυριολεκτικά και για εσάς, ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό και το σπίτι σας, να γεμίσετε μπαταρίες και να το δείξετε, χωρίς να χρειάζεται τίποτα να αποδείξετε!

Ιχθύες

Τα γενέθλιά σας τέλειωσαν και τώρα κάνετε εσείς τον απολογισμό των περασμένων. Σαν να πρέπει να διασχίσετε ένα πολύ στενό μονοπάτι και να παραμείνετε ακέραιοι, διάφανοι και … cool! Τα καμπανάκια χτυπάνε με την αναδρομή του Ερμή να βάζει φρένο σε οικονομικές αγορές, σε συναλλαγές μόνο για επιβεβαίωση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος! Και στις 4 και στις 17 έχετε και εσείς ευκαιρία να δείτε ανθρώπους να ενισχύουν ή να προκαλούν την αυτοπεποίθησή σας. Γενικότερα από τις 5 Απριλίου έχετε μια ευκολία στο να έλκετε τόσο ανθρώπους, όσο και οικονομικές ευκαιρίες. Και πάλι προσοχή στη διαχείριση και στο ξόδεμα. Επίσης, τονίζονται οι διαπραγματευτικές σας ικανότητες, αλλά καλό θα ήταν να περιμένετε πριν καταλήξετε σε κάποια συμφωνία μέχρι τις 25. Και η έκλειψη και νέα Σελήνη στον Κριό δίνει μια ώθηση να κάνετε βουτιά μέσα σας και να διαλύσετε δυσπιστία, αμφιβολία, θέματα χαμηλής αυτοπεποίθησης προς τον ευατό σας. Και θέλει προσοχή πως θα την εκτονώσετε καθώς πάλι τα οικονομικά θέματα αναδεικνύονται. Θέματα ασφάλειας και ποιες δικλείδες χρησιμοποιείτε, και εκεί αλλάζετε πολλά. Τι εστί ασφάλεια για εσάς, πως το βλέπατε παλιά και πως τελικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που στην πραγματικότητα είναι.

Ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός μήνας και για εσάς καθώς συγκεντρώνετε πληροφορίες και δρομολογείτε μακροπρόθεσμα σχέδια. Αλλάζετε πράγματα σε μια πιο πρακτική και ρεαλιστική, αρκετά πιο γειωμένη βάση, την οποία έχετε αρκετή ανάγκη. Προσοχή σε νεύρα στις 10 Απριλίου. Συγκεντρωθείτε σε πρακτικά ζητήματα και δουλέψτε με τα χέρια και το σώμα σας για να μη βγει ψυχοσωματικά. Γείωση και όλο τον υπόλοιπο -και τον επόμενο- μήνα. Καθημερινότητα, τα μικρά, οι λεπτομέρειες, οι υπογραφές, ξεσκόνισμα στα χαρτιά, θέματα με τα αδέρφια, τους γείτονες και συναλλαγές. Η πανσέληνος από την άλλη προβάλει την ανάγκη για ταξίδια, για το εξωτερικό, για εμπειρίες και στόχους που θα σας ανεβάσουν. Αυτό το φρεσκάρισμα και εσείς το χρειάζεστε τόσο! Από τέλος ήδη του μήνα βλέπετε όλα να μπαίνουν σε σειρά. Μπράβο για την υπομονή σας!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα