Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/03/2024

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας μεταμόρφωσης κι επέκτασης που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Στις 8 του μήνα έχουμε ολική ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη στις 19 μοίρες του Κριού, εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται και ο Χείρωνας, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια τις αγιάτρευτες πληγές μας και τα τραύματα που εμποδίζουν την εξέλιξή μας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι πάντα κάτι λείπει. Όλο σχεδόν το μήνα, ο Ερμής θα κινείται στο ζώδιο του Κριού είτε ανάδρομα είτε στη σκιά του, οπότε είναι καιρός για αναθεωρήσεις, επαναδιαπραγματεύσεις και προσεχτικό σχεδιασμό. Στις 20 του μήνα, ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου και φέρνουν ξαφνικές και αναπάντεχες ευκαιρίες για επέκταση, απελευθέρωση, πρωτοπορία και νόημα. Η πανσέληνος στις 24 του μήνα στο ζώδιο του Σκορπιού φέρνει αποκαλύψεις στις σχέσεις μας και ζητάει ενδοσκόπηση και μεταμόρφωση.

Καρκίνος

Η νέα σελήνη κι έκλειψη στο ζώδιο του Κριού στις 8 του μήνα πραγματοποιείται στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας και δίνει έμφαση στον τομέα που αφορά, κυρίως, την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας. Είναι, λοιπόν, πιθανό να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας και να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα χάρη στην οποία θα μπορείτε να βοηθάτε περισσότερους ανθρώπους και να νιώθετε μεγαλύτερη πληρότητα ή να δεχθείτε μια προαγωγή ή να χρειαστεί να διαχειριστείτε μια αλλαγή που αφορά προϊστάμενους ή άλλα πρόσωπα εξουσίας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με κάποιο θέμα που αφορά κάποιον από τους γονείς σας, να θέσετε υγιή όρια στη μεταξύ σας σχέση ή να θεραπεύσετε κάποια τραύματα που κουβαλάτε από την παιδική σας ηλικία.

Με τον Ερμή να κινείται ανάδρομα σχεδόν όλο το μήνα στο ζώδιο του Κριού, θα χρειαστεί να αναλογιστείτε τις επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές υποχρεώσεις σας, τις σχέσεις σας με πρόσωπα εξουσίας ή τους ανθρώπους που λειτουργούν ως πρότυπα για εσάς αλλά και τις σχέσεις με τους γονείς σας. Ίσως νιώσετε ότι τα θέματα σε αυτούς τους τομείς δεν εξελίσσονται όπως θα θέλατε αλλά μην απογοητεύεστε, καθώς είναι προτιμότερο να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να ξανασκεφτείτε μια επαγγελματική πρόταση ή να βελτιώσετε μια παρουσίαση, να μεθοδεύσετε τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα, να ξανασκεφτείτε κάποιες από τις προηγούμενες επιλογές σας και να επεκτείνετε με κάποιο τρόπο τις γνώσεις σας. Μη βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και, αν μπορείτε, αφήστε την υπογραφή συμβολαίων για τον Μάιο, οπότε ο Ερμής θα κινείται πλέον ορθόδρομα.

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται και αυτή στο ζώδιο του Κριού από τις 5 μέχρι τις 24 του μήνα, που σημαίνει ότι οι σχέσεις με ανωτέρους ή πρόσωπα εξουσίας θα βελτιωθούν, θα μπορέσετε να προχωρήσετε κάποια από τα σχέδια σας ενώ, ίσως, αποφασίσετε να ξοδέψετε κάποια χρήματα για να αποκτήσετε επιπλέον προσόντα και να βελτιώσετε το επαγγελματικό ή το κοινωνικό σας προφίλ. Με τον Άρη να κινείται στο ζώδιο των Ιχθύων όλο το μήνα θα θελήσετε να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν επαφές με το εξωτερικό ή κάποιο μακρινό ταξίδι, ανώτερη μόρφωση ή πνευματικές αναζητήσεις και νομικές υποθέσεις. Η παρουσία του Κρόνου στο ίδιο ζώδιο είναι πιθανό να φέρει κάποια εμπόδια ή καθυστερήσεις, ειδικά κοντά στις 10 του μήνα που οι δύο πλανήτες συναντιούνται με ακρίβεια αλλά, από την άλλη, θα σας βοηθήσει να βάλετε πρόσωπα και καταστάσεις σε ρεαλιστικές βάσεις. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε καθοδήγηση από δασκάλους, μέντορες ή ειδικούς για να βρείτε νέο νόημα στη ζωή σας.

Ο Δίας θα κινείται όλο το μήνα πολύ κοντά στον Ουρανό αλλά στις 20 Απριλίου θα συναντηθούν με ακρίβεια κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου. Είναι πιθανό να δείτε κάποια επιθυμία σας ή όνειρο να γίνονται πραγματικότητα από κει που δεν το περιμένετε, να προκύψουν κάποιες αναπάντεχες ευκαιρίες μέσω φίλων ή κάποιας ομάδας στην οποία ανήκετε ή να δεχθείτε τη στήριξη και τη βοήθεια αυτών των ατόμων για να πετύχετε αυτά που θέλετε με τρόπο ασυνήθιστο ή πρωτότυπο. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να συμβεί κάποιο ευχάριστο και αναπάντεχο γεγονός σε έναν καλό σας φίλο και να μοιραστείτε μαζί του αυτή τη χαρά ή να προκύψει μια αναπάντεχη εξέλιξη που θα αφορά κάποιο σύλλογο ή ομάδα στην οποία ανήκετε.

Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 24 του μήνα, θα φέρει μια ολοκλήρωση σε κάποιο επιχειρηματικό σας σχέδιο, το τέλος ή κάποια αλλαγή σε μια ερωτική σχέση από την οποία ίσως νιώσετε προδομένοι ή μια αλλαγή στη σχέση σας με κάποιο από τα παιδιά σας, ειδικά αν υπήρχαν μεταξύ σας μυστικά ή έλλειψη εμπιστοσύνης. Από την άλλη, ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε κάποια χρήματα που δεν είχατε υπολογίσει προκειμένου να καλύψετε κάποια σημαντική ανάγκη που αφορά τα παιδιά σας ή κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα ή επένδυση.

Λέων

Η νέα σελήνη κι έκλειψη που πραγματοποιείται στις 8 του μήνα κοντά στις 19 μοίρες του Κριού, φέρνει για εσάς σημαντικές ευκαιρίες και νέα ξεκινήματα σε σχέση με ανώτερη μόρφωση και διδασκαλία, νομικές υποθέσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό, εκδόσεις και προώθηση μέσω marketing. Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή και, ίσως, σας βοηθήσει να βρείτε νέο νόημα και να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό μονοπάτι, με αφορμή την επαφή σας με άλλους πολιτισμούς, τη βοήθεια κάποιου δασκάλου ή μέντορα και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις που θα διευρύνουν την αντίληψή σας. Το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό αν επιθυμείτε να ασχοληθείτε με κάτι που θέλετε να έχει μεγάλη απήχηση, πιθανώς μέσω του διαδικτύου.

Με τον Ερμή στο ζώδιο του Κριού να κινείται ανάδρομα μεταξύ 1 και 25 του Απρίλη είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποιες από τις προσδοκίες σας ή τις επιλογές σας, γι’ αυτό δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να ακολουθήσετε ένα νέο κύκλο μαθημάτων, να αντιμετωπίσετε με διαφορετικό τρόπο μια νομική υπόθεση που σας απασχολεί ή να επανεξετάσετε κάποιο θέμα που αφορά το εξωτερικό. Στον Κριό θα βρίσκεται και η Αφροδίτη χάρη στην οποία θα βελτιωθούν οι σχέσεις σας με καθηγητές ή μέντορες, θα έχετε μια θετική έκβαση σε κάποια νομική υπόθεση, ενώ μπορεί να κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με άτομο από το εξωτερικό, στη διάρκεια κάποιου ταξιδιού ή όταν βρίσκεστε σε κάποιο χώρο σπουδών ή επιμόρφωσης.

Ο Δίας και ο Ουρανός θα κινούνται πολύ κοντά όλο το μήνα αλλά θα συναντηθούν με απόλυτη ακρίβεια στις 20 του Απρίλη κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου, κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας πρόκειται να επηρεαστούν με ξαφνικό και απρόσμενο τρόπο. Για παράδειγμα, κάποιος προϊστάμενος μπορεί να αποχωρήσει ξαφνικά και να χρειαστεί να αναλάβετε εσείς περισσότερες ευθύνες, κάτι που θα επιβαρύνει το πρόγραμμά σας και θα σας κουράσει. Επιπλέον, η σχέση σας με κάποιο δάσκαλο ή μέντορα ή κάποιο θέμα που σχετίζεται με το νόμο ή το εξωτερικό μπορεί να πάρει μια αναπάντεχη τροπή. Από την άλλη, ίσως νιώθετε ότι ο δρόμος που ακολουθείτε δε βοηθάει την επαγγελματική σας εξέλιξη κι έχει έρθει ο καιρός για μια σημαντική και απελευθερωτική αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, θα νιώσετε ότι σας δίνεται μεγαλύτερη ελευθέρια για να εκφράσετε με πρωτότυπο τρόπο τη δημιουργική κι αυθεντική πλευρά του εαυτού σας κι αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε νέο σκοπό στη ζωή.

Ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο των Ιχθύων όλο το μήνα του Απριλίου, όπου θα συναντήσει τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Είναι πιθανό να προκύψουν κάποιες συγκρούσεις με το σύντροφο ή το συνεργάτη για τα οικονομικά που μοιράζεστε ή να χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα. Επιπλέον, μπορεί να αποφασίσετε να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποια φοβία, εμμονή ή τραύμα που χρήζει κάποιας μορφής ψυχολογική υποστήριξη, ενώ θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια έντονη ερωτική σχέση ή να εμβαθύνετε τη σχέση που ήδη έχετε. Γενικά, ίσως νιώσετε ότι οι άλλοι σας κάνουν τη ζωή δύσκολη και πρέπει να ξεβολευτείτε αλλά μάλλον αυτό είναι που χρειάζεστε στην παρούσα φάση ώστε να αφυπνιστείτε και να κάνετε περισσότερο συνειδητές επιλογές προς την κατεύθυνση που ξέρετε ότι πρέπει να ακολουθήσετε.

Η πανσέληνος στις 24 του μήνα κοντά στις 4 μοίρες του Σκορπιού μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή το κλείσιμο θεμάτων που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να ασχοληθείτε με κάποιο συγγενικό πρόσωπο κι αυτό να αποδειχθεί προκλητικό και κουραστικό για εσάς, ειδικά αν δεν έχετε από το σύντροφό σας τη συμπαράσταση που θα θέλατε. Κάποιοι από εσάς μπορεί να θέλετε να μετακομίσετε ή να ολοκληρώσετε μια ανακαίνιση στο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου και τις επόμενες μέρες να εγκριθεί το δάνειο που περιμένετε. Κάποιοι άλλοι μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση με το σύντροφό σας για ένα θέμα που αφορά τη συγκατοίκησή σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε πρωτότυπους ή αντισυμβατικούς τρόπους για να εξομαλύνετε τις όποιες δυσκολίες κι εμπόδια και κρατήστε στο μυαλό σας ότι οι αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνετε, τελικά θα βελτιώσουν τις συνθήκες τόσο στο σπίτι όσο και στην καριέρα σας.

Παρθένος

Η νέα σελήνη κι έκλειψη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού στις 8 του μήνα, αφορά για εσάς το τέλος και μια νέα αρχή σε σχέση με τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη και τα οικονομικά που αφορούν τράπεζες, δάνεια, εφορίες, ασφάλειες, κληρονομιές ή αποζημιώσεις. Για παράδειγμα, ίσως λάβετε κάποια χρήματα από μια προαγωγή ή μια επένδυση αλλά, μαζί με αυτά, ίσως προκύψουν και περισσότερες υποχρεώσεις ή ευθύνες. Από την άλλη, βαθιά ψυχολογικά θέματα, φοβίες, εμμονές ή ταμπού που μπορεί να αφορούν τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματα αλλά και τη συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια που νιώθετε, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα νέο διαφορετικό τρόπο, ενώ είναι καλή περίοδος για να ασχοληθείτε με τις μεταφυσικές επιστήμες και την εξερεύνηση των μυστηρίων της ζωής.

Όσο ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Κριού, δηλαδή μεταξύ 1 και 25 Απρίλη, θα θελήσετε να εμβαθύνετε στα θέματα που θα φέρει στο προσκήνιο η εν λόγω έκλειψη και ίσως αναθεωρήσετε κάποιες παλαιότερες απόψεις σας ή συμπεριφορές. Επιπλέον, είναι πιθανό να θελήσετε να επαναδιαπραγματευτείτε κάποιες οικονομικές συμφωνίες ή επενδύσεις και να θελήσετε να συμβουλευτείτε κάποιον οικονομικό σύμβουλο ο οποίος θα καθοδηγήσει τα επόμενα σας βήματα. Σε κάθε περίπτωση, δώστε σημασία σε όποιο οικονομικό θέμα προκύψει αλλά μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις κι αποφύγετε την υπογραφή συμβολαίων αυτό το μήνα, μέχρι ο Ερμής να γυρίσει σε ορθή πορεία το Μάιο.

Ο Άρης θα κινείται όλο το μήνα στους Ιχθύες, στο ζώδιο δηλαδή που βρίσκεται απέναντι από το δικό σας, οπότε είναι πιθανό να βιώσετε κάποιες εντάσεις με κάποιον από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής. Ίσως να διανύουν κι εκείνοι μια δύσκολη περίοδο με πολλές αλλαγές που επηρεάζουν και τη δική σας ζωή και να πρέπει να βάλετε τις σχέσεις σας σε νέες βάσεις. Από την άλλη, αν είστε αδέσμευτοι, ίσως αποφασίσετε να ασχοληθείτε ενεργά με την εύρεση κάποιου νέου συντρόφου αλλά μπορεί να συναντήσετε κάποια εμπόδια ή ψυχρότητα από το άτομο που σας ενδιαφέρει, ειδικά κοντά στις 10 του μήνα που ο Άρης θα συναντήσει με ακρίβεια τον Κρόνο κοντά στις 14 μοίρες του ζωδίου. Μην απογοητεύεστε και προσπαθήστε να μην πιέζετε τις καταστάσεις, καθώς η παρουσία του Ποσειδώνα θολώνει το τοπίο και δημιουργεί παρεξηγήσεις.

Ο Δίας με τον Ουρανό θα κινούνται σε πολύ κοντινές μοίρες όλο το μήνα αλλά θα συναντηθούν με απόλυτη ακρίβεια στις 20 Απριλίου κοντά στις 21 μοίρες στο, φιλικότατο για εσάς, ζώδιο του Ταύρου. Είναι, λοιπόν, πιθανό να προκύψουν ξαφνικές και απροσδόκητες εξελίξεις που θα σας προσφέρουν βοήθεια και στήριξη σε θέματα σπουδών και διδασκαλίας, νομικές υποθέσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό και άλλους πολιτισμούς. Επιπλέον, μπορεί να κάνετε νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες ενώ ταξιδεύετε ή βρίσκεστε σε κάποιο χώρο μάθησης ή σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση ή να έρθετε σε επαφή με άτομα έξω από τα συνηθισμένα σας. Οι εμπειρίες που θα βιώσετε το επόμενο διάστημα θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να απελευθερωθείτε από παλιές αντιλήψεις που εμποδίζουν την έκφραση της αυθεντικότητάς σας.

Η πανσέληνος στις 24 του μήνα που γίνεται κοντά στις 4 μοίρες του Σκορπιού, φέρνει κάποιες αποκαλύψεις ή μια ολοκλήρωση σε κάποιο θέμα σπουδών, στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, σε κοντινές μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο και στις σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Ίσως θελήσετε να κάνετε ένα κοντινό ταξίδι για να ηρεμήσετε και να ξεφύγετε από τις εντάσεις ή για να απομονωθείτε και να μελετήσετε ή να γράψετε. Από την άλλη, ίσως να διαπιστώσετε ότι πρέπει να βελτιώσετε τις γνώσεις σας ή να μάθετε μια νέα δεξιότητα που θα σας κάνει περισσότερο ανταγωνιστικούς και απαραίτητους στο χώρο της εργασίας σας ή να ακολουθήσετε μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας και την υγεία σας.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα