Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2024: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
29/03/2024

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας μεταμόρφωσης κι επέκτασης που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Στις 8 του μήνα έχουμε ολική ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη στις 19 μοίρες του Κριού, εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται και ο Χείρωνας, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια τις αγιάτρευτες πληγές μας και τα τραύματα που εμποδίζουν την εξέλιξή μας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι πάντα κάτι λείπει. Όλο σχεδόν το μήνα, ο Ερμής θα κινείται στο ζώδιο του Κριού είτε ανάδρομα είτε στη σκιά του, οπότε είναι καιρός για αναθεωρήσεις, επαναδιαπραγματεύσεις και προσεχτικό σχεδιασμό. Στις 20 του μήνα, ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου και φέρνουν ξαφνικές και αναπάντεχες ευκαιρίες για επέκταση, απελευθέρωση, πρωτοπορία και νόημα. Η πανσέληνος στις 24 του μήνα στο ζώδιο του Σκορπιού φέρνει αποκαλύψεις στις σχέσεις μας και ζητάει ενδοσκόπηση και μεταμόρφωση.

Κριός

Με την έκλειψη και νέα σελήνη στο δικό σας ζώδιο στις 8 του μήνα, θα ακολουθήσει μια περίοδος κατάλληλη για δυναμικά νέα ξεκινήματα και σημαντικές αλλαγές οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σας και να αλλάξουν την πορεία της. Οι αλλαγές αυτές αφορούν εσάς ως προσωπικότητες, τα προσωπικά σας σχέδια και τις φιλοδοξίες σας αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω σας. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε νέες συνθήκες στο άμεσο περιβάλλον σας, να ασχοληθείτε με νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, να εκφράσετε τη μοναδικότητά σας και να ακολουθήσετε ένα νέο μονοπάτι ζωής, αρκεί να είστε πιο ανοιχτοί στις εξωτερικές μεταβολές και διατεθειμένοι να επουλώσετε τραύματα εξαιτίας των οποίων νιώθετε ότι δεν φαίνεστε ή δεν ακούγεστε.

Με τον Ερμή ανάδρομο όλο σχεδόν τον Απρίλιο στο δικό σας ζώδιο ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις, να επανεξετάσετε θέματα που σας προβλημάτισαν και να κάνετε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Επιπλέον, είναι πιθανό να αλλάξετε κάποιες δικές σας συμπεριφορές και τον τρόπο που προβάλετε τον εαυτό σας κι επικοινωνείτε με τους άλλους, κάτι που χρειάζεται θάρρος και αυτοπεποίθηση από τη μεριά σας. Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο για πολλές μέρες όπως και ο Ήλιος, γεγονός που σας κάνει περισσότερο κοινωνικούς κι ευχάριστους και σας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσετε νέα πρόσωπα στη ζωή σας και να δημιουργήσετε ευχάριστες καταστάσεις. Αν προκύψει κάποιο νέο ερωτικό ενδιαφέρον αυτό το μήνα, προσπαθήστε να περάσετε καλά αλλά μετριάστε τις προσδοκίες σας και μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, καθώς μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή τον επόμενο μήνα θα μπορείτε να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις πιο καθαρά. Ο ύπνος σας μπορεί να είναι ανήσυχος αλλά δώστε σημασία στα όνειρά σας.

Ο Άρης και ο Κρόνος θα κινούνται στο ζώδιο των Ιχθύων όλο το μήνα και θα συναντηθούν με ακρίβεια στις 10 Απρίλη, οπότε μπορεί να προκύψουν κάποιες καθυστερήσεις ή εμπόδια και να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να αναλάβετε δράση όπως συνήθως. Όμως, αν πιστέψετε στους στόχους σας θα μπορείτε να προσηλωθείτε σε αυτούς με περισσότερη πειθαρχία και να κινηθείτε με μεγαλύτερη μεθοδικότητα προς την επίτευξή τους. Επιπλέον, είναι καλή περίοδος για να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα σε καταστάσεις που σας κρατούσαν πίσω αλλά και να ασχοληθείτε περισσότερο με πνευματικές πρακτικές και την εσωτερική σας ανάπτυξη, κάτι που επιτάσσει και ο Ποσειδώνας με την παρουσία του εδώ και πολύ καιρό στους Ιχθύες.

Όλο το μήνα ο Δίας και ο ο Ουρανός θα βρίσκονται σε πολύ κοντινές μοίρες στο ζώδιο του Ταύρου αλλά θα συναντηθούν με ακρίβεια στις 20 Απριλίου. Είναι πολύ πιθανό να προκύψουν για εσάς κάποια απροσδόκητα οικονομικά οφέλη ή να έχετε ευκαιρίες να βελτιώσετε με κάποιο τρόπο την οικονομική σας κατάσταση, ενώ θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε ταλέντα και δεξιότητες με περισσότερη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η αυτοεκτίμησή σας βελτιώνεται και αποκτάτε μεγαλύτερη προσωπική αξία, γεγονός που μπορεί να σας κάνει περιζήτητους στον επαγγελματικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση, θα νιώσετε περισσότερο ελεύθεροι να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε και να βελτιώσετε τη ζωή σας με όποιο τρόπο εσείς αποφασίσετε.

Με την πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 24 του μήνα κοντά στις 4 μοίρες του Σκορπιού, θα υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις ή μια ολοκλήρωση σε σχέση με τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη αλλά και τα οικονομικά που αφορούν τράπεζες, εφορίες, αποζημιώσεις, ασφάλειες ή κληρονομιές, οπότε κάποια επένδυση ή επαγγελματικό σχέδιο μπορεί να τελειώσει ή να αλλάξει μορφή. Επιπλέον, μπορεί να αποκαλυφθεί κάποιο μυστικό σας ή να θελήσετε να αντιμετωπίσετε κάποια φοβία ή ταμπού και να αναζητήσετε θεραπεία.

Ταύρος

Η νέα σελήνη κι έκλειψη στις 8 Απριλίου που πραγματοποιείται κοντά στις 19 μοίρες του Κριού, προσφέρει σε εσάς την ιδανική ευκαιρία να αλλάξετε παλιές συνήθειες και να απαλλαγείτε από συμπεριφορές που δε σας εξυπηρετούν πια ή μυστικά που δε θέλετε να κρατάτε άλλο. Θα έχετε την ανάγκη για περισσότερο προσωπικό χρόνο και δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, αν αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να έρθετε σε επαφή με την ασυνείδητη πλευρά του εαυτού σας και να κατανοήσετε σε βάθος τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τις επιλογές που έχετε κάνει το τελευταίο διάστημα. Νέες πνευματικές διεργασίες κι εσωτερική ανάπτυξη, μυστικές επαφές και σχέσεις, εργασίες στο παρασκήνιο, ξεκαθαρίσματα καρμικού χαρακτήρα, κλείσιμο ενός σημαντικού κύκλου για να ανοίξει ένας καινούργιος.

Με τον Ερμή να κινείται ανάδρομα μέχρι τις 25 του μήνα στο ζώδιο του Κριού, το μυαλό και οι σκέψεις σας θα επικεντρώνονται κυρίως σε επικοινωνίες και σχέδια που δε θέλετε να αποκαλύψετε ακόμα. Πιθανώς να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις ή αναβολές ή να νιώθετε αμφιβολίες για όσα θέλετε να κάνετε και μια δυσκολία να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να αξιοποιήσετε αυτό το μήνα για να μελετήσετε πολύ προσεχτικά τα επόμενα βήματά σας και να ερευνήσετε σε βάθος όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να μπορέσετε να υποστηρίξετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.

Στις 20 του μήνα, ο Δίας θα συναντήσει με ακρίβεια τον Ουρανό κοντά στις 21 μοίρες του δικού σας ζωδίου κι αυτό θα φέρει για εσάς ξαφνικές και αναπάντεχες εξελίξεις σε σχέση με τους προσωπικούς σας στόχους, την προσωπική σας ανάπτυξη και αναγνώριση, το άμεσο περιβάλλον σας, το φυσικό σας σώμα και τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να αναλάβετε ηγετικό ρόλο στην εργασία σας ή να ξεκινήσετε μια παράλληλη απασχόληση, κάτι που προσυπογράφει και η νέα σελήνη στον Κριό. Είναι πιθανό να έχετε ξαφνικές ιδέες και συνειδητοποιήσεις για το τι πρέπει να κάνετε και θα μπορείτε να “δείτε” τις καλές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, ώστε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι η αλλαγή ξεκινάει πρώτα από εμάς και γι’ αυτό είναι σημαντικό πάνω από όλα να βασίζεστε στον εαυτό σας και να βρείτε τη δύναμη μέσα σας για να απελευθερωθείτε από ότι δε σας εκφράζει πια και σας κρατάει πίσω.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνάντηση Δία – Ουρανού, ο Ήλιος εισέρχεται στο δικό σας ζώδιο κι αυτό θα ανεβάσει την ενέργεια και τη ζωτικότητά σας και θα νιώθετε μεγαλύτερη αισιοδοξία και διάθεση για να κυνηγήσετε τα προσωπικά σας σχέδια. Η Αφροδίτη, κυβερνήτρια του δικού σας ζωδίου, θα κινείται στο ζώδιο του Κριού σχεδόν όλο το μήνα κι αυτό μπορεί να φέρει κάποια κρυφά έσοδα, μειωμένη διάθεση για κοινωνικές επαφές ή την τάση να περνάτε καλύτερα μόνοι σας, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Από την άλλη, ίσως εμπλακείτε σε μια ερωτική σχέση που θα θελήσετε να κρατήσετε μυστική ή να αναπτύξετε συναισθήματα για κάποιο άτομο τα οποία δε θα έχουν την ανταπόκριση που επιθυμείτε. Από τις 29 του μήνα, όμως, και για όλο το Μάιο η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο, κάτι που θα αλλάξει κατά πολύ το κοινωνικό σας προφίλ.

Η πανσέληνος στις 24 του μήνα που πραγματοποιείται κοντά στις 4 μοίρες του Σκορπιού επικεντρώνει το ενδιαφέρον σας στις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες σας ή στο πελατολόγιο σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Κάτι τελειώνει ή αλλάζει μορφή ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο αλλά πιθανώς αυτό να γίνει μέσα από κάποια κρίση ή προσπάθεια επιβολής, καθώς ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο σχηματίζει προκλητική όψη με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη στον Σκορπιό. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις που αφορούν το σύντροφο ή το συνεργάτη σας κι αυτό να κλονίσει την εμπιστοσύνη σας απέναντι του.

Δίδυμοι

Η έκλειψη του μήνα που είναι και νέα σελήνη, πραγματοποιείται στις 8 του Απρίλη κοντά στις 19 μοίρες του Κριού και αφορά τον κοινωνικό σας περίγυρο, φιλίες και ομάδες στις οποίες ανήκετε αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους και όνειρα. Τους επόμενους μήνες, θα έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε νέους στόχους και σχέδια πάνω σε μια νέα τροχιά και να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας, αν το επιθυμείτε. Κάτι θα πρέπει να εκλείψει ή να αλλάξει ώστε να υπάρξει χώρος για νέες φιλίες και ένταξη σε νέες ομάδες που θα σας στηρίζουν περισσότερο και, ίσως, καταφέρετε να νιώσετε ότι κάπου ανήκετε. Επιπλέον, θα αλλάξει και ο τρόπος που προβάλλετε την επιχείρησή σας ή ωφελείστε οικονομικά από αυτή αλλά και οι τρόποι με τους οποίους προσεγγίζετε τους άλλους με τη βοήθεια του διαδικτύου ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με τον κυβερνήτη του ζωδίου σας Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Κριού μέχρι το τέλος σχεδόν αυτού του μήνα, είναι πιθανό μακροπρόθεσμοι στόχοι και κοινωνικές επαφές να μπουν στον μικροσκόπιο και να σας δημιουργηθούν κάποιες αμφιβολίες για τις μέχρι τώρα επιλογές σας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με γραπτά ή άλλου είδους επικοινωνίες από το παρελθόν ή να σας προσεγγίσουν άτομα με τα οποία είχατε χάσει την επαφή. Με την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο από τις 5 μέχρι τις 24 του μήνα, θα διαπιστώσετε ότι είναι ευκολότερο για εσάς να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα αλλά και να βελτιώσετε το κοινωνικό σας προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γενικά, η κοινωνικότητα σας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε θα έχουν φιλική διάθεση απέναντι σας και θα είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

Η συνάντηση του Δία και του Ουρανού γίνεται με απόλυτη ακρίβεια στις 20 του μήνα κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου, στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά το υποσυνείδητο, το κρυφό, το παρασκήνιο, τα όνειρα αλλά τους τρόπους με τους οποίους υποσκάπτουμε οι ίδιοι την εξέλιξή μας. Το επόμενο διάστημα, είναι πιθανό να παρουσιαστούν ξαφνικές και αναπάντεχες ευκαιρίες οι οποίες θα βοηθήσουν την πνευματική σας ανάπτυξη και επέκταση, ενώ μπορεί να νιώθετε ότι κάποιο αόρατο χέρι κινεί τα νήματα και σας προστατεύει. Επιπλέον, ο σύντροφος ή ο συνεργάτης σας μπορεί να είναι οι αφανείς ήρωες της ζωής σας αυτή την περίοδο, καθώς σας βοηθούν από το παρασκήνιο κι αφήνουν εσάς να εισπράξετε το χειροκρότημα.

Με τον Άρη να κινείται στο ζώδιο των Ιχθύων όλο το μήνα, θα έχετε την ενέργεια και την έντονη φιλοδοξία να προωθήσετε την καριέρα σας και να βελτιώσετε τη δημόσια εικόνα σας. Η παρουσία του Κρόνου στο ίδιο ζώδιο, ίσως φέρει εμπόδια και κάποιες καθυστερήσεις ή υπερβολικές απαιτήσεις από προϊστάμενους ή γονείς που θα σας κουράσουν ή θα σας δυσκολέψουν, ειδικά κοντά στις 10 του μήνα όταν οι δύο πλανήτες θα συναντηθούν με ακρίβεια στις 14 μοίρες του ζωδίου. Θα πρέπει να κινηθείτε μεθοδικά και οργανωμένα για να καταφέρετε το καλύτερο δυνατό και να κάνετε οικονομία δυνάμεων για να μη σας βρει το τέλος του μήνα εξαντλημένους σωματικά και πνευματικά. Επιπλέον, αν ρίξετε όλη σας την ενέργεια στη δουλειά, μπορεί να νιώσετε αποκομμένοι από τον κοινωνικό σας περίγυρο ή να δημιουργηθούν εντάσεις με τους φίλους σας, οπότε προσπαθήστε να βρείτε μια ισορροπία.

Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 24 του μήνα κοντά στις 4 μοίρες του Σκορπιού, μπορεί να φέρει στο φως κάποιο πρόβλημα υγείας ή εργασίας που έχετε αμελήσει ή να φέρει την ολοκλήρωση κάποιας θεραπείας που ακολουθούσατε το προηγούμενο διάστημα ή κάποιας επαγγελματικής υποχρέωσης. Σε κάθε περίπτωση, με τη Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι η κατάλληλη περίοδος για να εμβαθύνετε στο υποσυνείδητό σας και να δείτε με ποιο τρόπο αυτό επηρεάζει την υγεία ή την εργασία σας. Από την άλλη, μπορεί να προκύψουν αλλαγές στο χώρο εργασίας ή στην καθημερινή σας ρουτίνα, ενώ μπορείτε να βελτιώσετε με κάποιο τρόπο την ψυχική σας υγεία και τον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας μέσα από την άσκηση και τη διατροφή.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα