Μηνιαίες Προβλέψεις Μαρτίου 2024: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
27/02/2024

Και αυτόν το μήνα όλοι οι πλανήτες θα κινούνται σε ορθή πορεία, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε σημαντικά σχέδια τα οποία μπορεί να αφορούν σχέσεις και συνεργασίες, αγοραπωλησίες, αλλαγή κατοικίας ή εργασίας, οικονομικές συμφωνίες ή επενδύσεις.

Όμως, μετά τις 19 Μαρτίου ο Ερμής θα περάσει στις 16 μοίρες του Κριού και θα αρχίσει να κινείται στη σκιά της αναδρομής του, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του Απρίλη. Κατά συνέπεια, το τελευταίο 10ημερο του Μάρτη, είναι προτιμότερο να φροντίσουμε μόνο τα πολύ σημαντικά θέματα και να αφήσουμε τα υπόλοιπα να έρθουν σε εμάς αντί να τα κυνηγάμε εμείς, καθώς είναι πολύ πιθανό τα σχέδιά μας να ανατραπούν, να συναντήσουμε εμπόδια, να αμφιβάλλουμε για τις προηγούμενες επιλογές μας ή ακόμα και για τις ικανότητές μας να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Από την άλλη, όμως, θα είναι και μια περίοδος κατά την οποία μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά γυρίσματα της τύχης και αναπάντεχες ευκαιρίες, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα. Ο Χείρωνας θα κινείται όλο το μήνα κοντά στο Βόρειο Δεσμό της σελήνης, οπότε θα μπορούμε να επουλώσουμε κάποια τραύματα του μακρινού ή και του πιο πρόσφατου παρελθόντος και να προχωρήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Στις 10 του μήνα, έχουμε νέα σελήνη στις 20 μοίρες του ζωδίου των Ιχθύων, με τον Ήλιο και τη Σελήνη να βρίσκονται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Οι νέες Σελήνες, γενικά, είναι ευνοϊκές για νέα ξεκινήματα αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, είναι πιθανό να βιώσουμε χαμηλή ζωτικότητα κι εξασθένηση σωματική και ψυχολογική, γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας. Πάνω από όλα, όμως, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό, κάτι που θα δώσει νόημα στη ζωή μας και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση με αργά και σταθερά βήματα.

Η έκλειψη στις 25 του μήνα, πραγματοποιείται στις 5 μοίρες του Ζυγού και συνδέεται με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Κατά συνέπεια, αφορά θέματα του παρελθόντος ή θέματα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ώστε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε. Ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, η οποία θα βρίσκεται πολύ κοντά με τον Κρόνο στο ζώδιο των Ιχθύων. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε πάλι έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού και τότε η Αφροδίτη βρισκόταν στο ζώδιο της Παρθένου και σχημάτιζε προκλητική όψη με τον Κρόνο από την πρώτη μοίρα των Ιχθύων. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν να ολοκληρώνονται αυτό το μήνα κάποια θέματα που προέκυψαν το περασμένο φθινόπωρο, σαν να κλείνουμε έναν κύκλο και να ανοίγουμε έναν καινούργιο, έχοντας καλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας για την προσωπική μας αξία και τη σημασία που έχουν για τη ζωή μας οι σχέσεις μας με τους άλλους.

Αιγόκερως

Με τη νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 10 του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε κάποιο κύκλο μαθημάτων ή άλλων δεξιοτήτων, θα θελήσετε να ασχοληθείτε με το μεταφορικό σας μέσο, να κάνετε κάποιο ταξίδι και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες. Στις 11 του μήνα και η Αφροδίτη θα περάσει στο ίδιο ζώδιο κι αυτό θα φέρει αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση, θα ευνοήσει τις αγοραπωλησίες και την υπογραφή συμβολαίων και θα διευκολύνει κάθε είδους επικοινωνία. Μετά τις 23 του μήνα με τον Άρη επίσης στο ζώδιο των Ιχθύων θα έχετε την ενέργεια και τη φιλοδοξία να μάθετε καινούργια πράγματα και να είστε περισσότερο επικοινωνιακοί. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας, μην είστε νευρικοί όταν οδηγείτε και προσπαθήστε να μην εμπλακείτε σε αντιπαραθέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες.

Στις 10 του μήνα, ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Κριού, οπότε είναι πιθανό να υπάρχει εντονότερη επικοινωνία με τα άτομα της οικογένειάς σας κι αυτό να δημιουργεί, με κάποιο τρόπο, πιεστικές καταστάσεις. Μετά τις 19 που ο Ερμής θα αρχίσει να κινείται στη σκιά του, ίσως, χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες επιλογές ή συμφωνίες που έχετε κάνει, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποιες θετικές εξελίξεις μετά το τέλος του Απρίλη. Στις 20 του μήνα ξεκινάει για όλους μια νέα αστρολογική χρονιά, καθώς ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο του Κριού και σηματοδοτεί την εαρινή ισημερία. Αυτό για εσάς σημαίνει ότι θα νιώσετε έτοιμοι να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στο χώρο του σπιτιού, να αναλάβετε πρωτοβουλίες σε σχέση με κάποιο οικογενειακό ζήτημα ή με ανθρώπους που είναι σαν οικογένεια για εσάς και να δημιουργήσετε κάτι νέο πάνω σε γερά θεμέλια ώστε, τελικά, να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια κι εσωτερική ηρεμία.

Η έκλειψη στις 25 του μήνα στο ζώδιο του Ζυγού πραγματοποιείται στο υψηλότερο σημείο του χάρτη σας και μπορεί να αφορά τη φήμη σας, το κοινωνικό σας status, την καριέρα σας ή κάποιον γονέα. Είναι σημαντικό να μην προσπαθείτε υπερβολικά να είστε αρεστοί σε άτομα εξουσίας ή στους ανωτέρους σας, καθώς τελικά αδικείτε τον εαυτό σας και χάνεται το στόχο σας. Βασιστείτε στα ταλέντα σας κι ενδυναμώστε την αυτοεκτίμησή σας για να δώσετε στην καριέρα σας την ώθηση που χρειάζεται.

Υδροχόος

Αυτό το μήνα, η μεγάλη συγκέντρωση των πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων ενεργοποιεί για εσάς τον τομέα που αφορά το εισόδημα και τις ασφάλειές σας αλλά και τους τρόπους που αξιοποιείτε τα ταλέντα σας κι ενισχύετε την αυτοεκτίμησή σας. Με τη νέα σελήνη στις 10 Μαρτίου στο ίδιο ζώδιο, θα έχετε τις δυνατότητες να βρείτε νέες πηγές εισοδημάτων και να αξιοποιήσετε με ένα διαφορετικό τρόπο τις ικανότητές σας και τις γνώσεις σας. Με την Αφροδίτη στους Ιχθύες από τις 11 του μήνα θα έχετε εύνοια και υποστήριξη για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, ενώ θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δικές σας δυνάμεις για να καταφέρετε αυτά που θέλετε. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο από τις 23 και μετά, είναι πιθανό να προκύψουν κάποια απρόοπτα έξοδα ή έξοδα που είναι απαραίτητα για να ασφαλίσετε το σπίτι σας ή κάτι άλλο που σας ανήκει. Από την άλλη, είναι πιθανό να νιώσετε την ανάγκη να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας και να κυνηγήσετε τους οικονομικούς σας στόχους με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Με την είσοδο του Ερμή στον Κριό στις 10 του μήνα, θα θελήσετε να κάνετε κάποιο νέο ξεκίνημα για να ενισχύσετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας, θα γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε μέσω του διαδικτύου και θα προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να μπορέσετε υλοποιήσετε τα σχέδια σας μετά το τέλος του Απρίλη. Όσο ο Ερμής θα κινείται στη σκιά του από τις 19 του μήνα, πιθανώς να χρειαστεί να κάνετε κάποιες διορθωτικές κινήσεις ή να αναθεωρήσετε κάποιες αποφάσεις σας, προκειμένου να δείτε τις επιθυμητές εξελίξεις. Με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Κριού στις 20 του μήνα, έχουμε την εαρινή ισημερία και το ξεκίνημα μιας νέας αστρολογικής χρονιάς για όλους. Επομένως, το διάστημα που ακολουθεί είναι ιδανικό για να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα σε σχέση με κάτι καινούργιο που θέλετε να μάθετε ή να βελτιώσετε, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και ηγετικό ρόλο στον τρόπο που εκφράζεστε κι επικοινωνείτε τις ιδέες σας αλλά και στον τρόπο που σχετίζετε με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση.

Η έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού στις 25 Μαρτίου θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κάποια νομική υπόθεση ή κάποιο θέμα που αφορά ανώτερη μόρφωση και άλλες φιλοσοφικές αναζητήσεις αλλά και ό,τι σχετίζεται με τις επαφές σας με άτομα από το εξωτερικό ή κάποιο ταξίδι. Επιπλέον, είναι πιθανό να βιώσετε κάποιες αποκαλύψεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πρόσωπα και καταστάσεις σε βάθος κι έτσι να μπορέσετε να θέσετε υγιή όρια στις σχέσεις σας και να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας επιθυμίες.

Ιχθύες

Χωρίς αμφιβολία είστε οι πρωταγωνιστές του μήνα, αφού θα φιλοξενήσετε πολλούς πλανήτες στο ζώδιο σας αλλά και τη νέα σελήνη στις 10 του Μάρτη, χάρη στην οποία θα μπορέσετε να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας. Αυτή μπορεί να αφορά το φυσικό σας σώμα και τη βελτίωση της υγείας σας, τους προσωπικούς σας στόχους ή το άμεσο περιβάλλον και τις σχέσεις σας. Από τις 11 του μήνα και η Αφροδίτη θα κινείται στο δικό σας ζώδιο και θα λειτουργεί υποστηρικτικά για εσάς και τα προσωπικά σας σχέδια. Επιπλέον, θα είστε περισσότερο ελκυστικοί, θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα νιώθετε αγάπη κι εκτίμηση από τους γύρω σας και θα μπορείτε ευκολότερα να προσελκύσετε πρόσωπα και να βελτιώσετε καταστάσεις. Με την είσοδο και του Άρη στο ζώδιο σας στις 23 του μήνα, θα έχετε την ενέργεια, τη δυναμική και τη φιλοδοξία να κυνηγήσετε τους προσωπικούς σας στόχους αλλά και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να τονώσετε τη ζωτικότητά σας.

Στις 10 του Μάρτη ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Κριού και είναι πιθανό να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποια νέα ασχολία που θα αφορά τα οικονομικά σας, τις ασφάλειές σας ή την προσωπική σας αξία. Όταν ο Ερμής θα αρχίσει να κινείται στη σκιά του από τις 19 του μήνα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες επιλογές σας και να προτιμήσετε να κάνετε κάποιες κινήσεις μόνοι σας ή να δράσετε με τρόπο ηγετικό και δυναμικό, ώστε να πετύχετε κάτι καινούργιο μετά το τέλος του Απρίλη. Στις 20 του μήνα, ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού και αυτό σηματοδοτεί την εαρινή ισημερία αλλά και μια νέα αστρολογική χρονιά για όλους μας. Κατά συνέπεια, το επόμενο διάστημα θα θελήσετε να αναλάβετε περισσότερες πρωτοβουλίες και δράση ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια σε οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο, να ξεκινήσετε κάποια νέα δραστηριότητα που θα σας αποφέρει περισσότερα χρήματα αλλά και να καλλιεργήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας με μεγαλύτερο πάθος κι ενθουσιασμό.

Η έκλειψη στις 25 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, είναι πιθανό να φέρει κάποια αποκάλυψη ή ολοκλήρωση σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη αλλά κι εκείνα που σχετίζονται με τράπεζες, εφορίες, ασφάλειες, διατροφές ή αποζημιώσεις. Επιπλέον, θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο ψυχοθεραπείας ή εσωτερικής αναζήτησης και να ξεπεράσετε τραύματα και καταστάσεις που σας εμπόδιζαν να γυρίσετε σελίδα και να προχωρήσετε τη ζωή σας με σταθερότερα βήματα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα