Μηνιαίες Προβλέψεις Μαρτίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
27/02/2024

Και αυτόν το μήνα όλοι οι πλανήτες θα κινούνται σε ορθή πορεία, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε σημαντικά σχέδια τα οποία μπορεί να αφορούν σχέσεις και συνεργασίες, αγοραπωλησίες, αλλαγή κατοικίας ή εργασίας, οικονομικές συμφωνίες ή επενδύσεις.

Όμως, μετά τις 19 Μαρτίου ο Ερμής θα περάσει στις 16 μοίρες του Κριού και θα αρχίσει να κινείται στη σκιά της αναδρομής του, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του Απρίλη. Κατά συνέπεια, το τελευταίο 10ημερο του Μάρτη, είναι προτιμότερο να φροντίσουμε μόνο τα πολύ σημαντικά θέματα και να αφήσουμε τα υπόλοιπα να έρθουν σε εμάς αντί να τα κυνηγάμε εμείς, καθώς είναι πολύ πιθανό τα σχέδιά μας να ανατραπούν, να συναντήσουμε εμπόδια, να αμφιβάλλουμε για τις προηγούμενες επιλογές μας ή ακόμα και για τις ικανότητές μας να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Από την άλλη, όμως, θα είναι και μια περίοδος κατά την οποία μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά γυρίσματα της τύχης και αναπάντεχες ευκαιρίες, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα. Ο Χείρωνας θα κινείται όλο το μήνα κοντά στο Βόρειο Δεσμό της σελήνης, οπότε θα μπορούμε να επουλώσουμε κάποια τραύματα του μακρινού ή και του πιο πρόσφατου παρελθόντος και να προχωρήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Στις 10 του μήνα, έχουμε νέα σελήνη στις 20 μοίρες του ζωδίου των Ιχθύων, με τον Ήλιο και τη Σελήνη να βρίσκονται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Οι νέες Σελήνες, γενικά, είναι ευνοϊκές για νέα ξεκινήματα αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, είναι πιθανό να βιώσουμε χαμηλή ζωτικότητα κι εξασθένηση σωματική και ψυχολογική, γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας. Πάνω από όλα, όμως, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό, κάτι που θα δώσει νόημα στη ζωή μας και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση με αργά και σταθερά βήματα.

Η έκλειψη στις 25 του μήνα, πραγματοποιείται στις 5 μοίρες του Ζυγού και συνδέεται με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Κατά συνέπεια, αφορά θέματα του παρελθόντος ή θέματα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ώστε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε. Ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, η οποία θα βρίσκεται πολύ κοντά με τον Κρόνο στο ζώδιο των Ιχθύων. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε πάλι έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού και τότε η Αφροδίτη βρισκόταν στο ζώδιο της Παρθένου και σχημάτιζε προκλητική όψη με τον Κρόνο από την πρώτη μοίρα των Ιχθύων. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν να ολοκληρώνονται αυτό το μήνα κάποια θέματα που προέκυψαν το περασμένο φθινόπωρο, σαν να κλείνουμε έναν κύκλο και να ανοίγουμε έναν καινούργιο, έχοντας καλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας για την προσωπική μας αξία και τη σημασία που έχουν για τη ζωή μας οι σχέσεις μας με τους άλλους.

Ζυγός

Με τη νέα σελήνη στις 10 του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων, θα μπορέσετε να κάνετε νέα ξεκινήματα στον τομέα της εργασίας σας, να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα και τον τρόπο που διεκπεραιώνετε τις υποχρεώσεις σας, να βελτιώσετε τη φροντίδα του εαυτού σας μέσω της διατροφής και της σωματικής άσκησης αλλά και να ασχοληθείτε με τα κατοικίδια ζωάκια σας. Λίγο αργότερα, στις 11 Μαρτίου, η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων θα βελτιώσει την καθημερινή σας ρουτίνα, θα φέρει αρμονία στον εργασιακό σας χώρο και θα σας βοηθήσει να φροντίσετε το σώμα σας με ξεκούραση και πρακτικές που βασίζονται περισσότερο στην πνευματική σας διάσταση. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο από τις 23 του μήνα, θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, να ανταπεξέλθετε στις απαίτησης της εργασίας σας και να είστε περισσότερο πειθαρχημένοι με το πρόγραμμα σωματικής άσκησης και διατροφής που θέλετε να ακολουθήσετε.

Στις 10 του μήνα, ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο του Κριού, οπότε είναι πιθανό να υπάρχει εντονότερη επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών με τον σύντροφο, τους συνεργάτες ή τους πελάτες σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Μετά τις 19 του μήνα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες επιλογές ή συμφωνίες ή να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς προτού μπορέσετε να δείτε τα σχέδια σας να υλοποιούνται μετά το τέλος του Απρίλη. Στις 20 Μαρτίου έχουμε την εαρινή ισημερία, με τον Ήλιο να κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού και τον τομέα που αφορά για εσάς σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Επομένως, το επόμενο διάστημα θα θελήσετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες στις σχέσεις σας, να δημιουργήσετε νέες συνεργασίες ή να διευρύνετε το πελατολόγιο σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και να βελτιώσετε τις φιλικές σας σχέσεις.

Η έκλειψη που πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο στις 25 του μήνα, αφορά σημαντικές αλλαγές που μπορεί να σχετίζονται με το φυσικό σώμα και την προσωπικότητά σας, τους προσωπικούς σας στόχους, το άμεσο περιβάλλον σας και τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες σας. Η θετική όψη που σχηματίζει ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο με τον Ήλιο και τη Σελήνη θα σας προσφέρει βοήθεια και στήριξη για να μεταμορφώστε τη ζωή σας και να εξελιχθείτε. Επομένως, θα μπορέσετε να αλλάξετε κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σας ή μια πλευρά του εαυτού σας που δε σας ωφελεί, να αλλάξετε με κάποιο θετικό τρόπο το φυσικό σας σώμα αφαιρώντας κάτι περιττό και να βρείτε ισορροπία και αρμονία στις σχέσεις σας, χωρίς να χάνετε τον εαυτό σας μέσα από υπερβολικές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Σκορπιός

Η νέα σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων στις 10 του μήνα θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε νέα δημιουργικά και καλλιτεχνικά σχέδια, να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας, να κάνετε μια νέα ερωτική σχέση αν είστε αδέσμευτοι και να ασχοληθείτε με οτιδήποτε σας βοηθάει να εκφράσετε τη μοναδικότητά σας και σας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Τα θέματα αυτά θα ευνοήσει και η Αφροδίτη η οποία θα βρίσκεται στους Ιχθύες από τις 11 του Μάρτη μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο από τις 23 του μήνα, θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια και τη φιλοδοξία να ασχοληθείτε με τα δημιουργικά σας σχέδια, να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι ή να αναλάβετε την πρωτοβουλία για μια νέα ερωτική σχέση. Με τον Ερμή στον Κριό από τις 10 του μήνα, θα σας απασχολήσουν θέματα εργασίας, καθημερινότητας, σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και τα κατοικίδια ζωάκια σας. Όταν ο Ερμής περάσει στη σκιά του μετά τις 19 του μήνα, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις ή επιλογές σε σχέση με τα παραπάνω θέματα ή να αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις.

Στις 20 του μήνα ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού κι αυτό σηματοδοτεί την εαρινή ισημερία αλλά και την έναρξη μιας νέας αστρολογικής χρονιάς. Το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό για να αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες σε θέματα εργασίας και να ξεκινήσετε κάποιες νέες δραστηριότητες που θα δώσουν μεγαλύτερο νόημα στην καθημερινότητά σας και θα βελτιώσουν τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας. Επιπλέον, είναι καλή περίοδος αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάποια φιλανθρωπική οργάνωση και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στους άλλους. Η έκλειψη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού στις 25 του μήνα θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας, θα ενεργοποιήσει πνευματικές διεργασίες και θα ενισχύσει τη διαίσθησή σας. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας και να βρείτε εσωτερική αρμονία και ισορροπία.

Τοξότης

Η νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων στις 10 του μήνα θα σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή σε σχέση με το σπίτι, την οικογένεια, τις ρίζες σας και τους τρόπους που σας βοηθούν να νιώθετε εσωτερική ασφάλεια και γαλήνη. Θα θελήσετε να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές στους παραπάνω τομείς αλλά, ίσως, να συναντήσετε κάποια εμπόδια ή να μην έχετε την υποστήριξη που νιώθετε ότι έχετε ανάγκη. Λίγο αργότερα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και θα φέρει αρμονία στο χώρο του σπιτιού και ευκαιρίες για να βελτιώσετε τις σχέσεις με τα άτομα της οικογένειάς σας, να αυξήσετε το εισόδημά σας αν εργάζεστε από το σπίτι ή να ωφεληθείτε από την αγοραπωλησία κάποιου ακινήτου. Επιπλέον, μπορεί να προκύψει κάποιο ευχάριστο γεγονός σε σχέση με ένα συγγενικό σας πρόσωπο. Μετά τις 23, με την παρουσία του Άρη στις Ιχθύες είναι πιθανό να ξεκινήσετε κάποια ανακαίνιση στο χώρο του σπιτιού, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και κάποιες εντάσεις με τα άτομα της οικογένειάς σας.

Στις 10 του μήνα, ο Ερμής θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού και στον τομέα που αφορά για εσάς τα δημιουργικά σας σχέδια, τα παιδιά σας, τον έρωτα και όλα όσα σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Μετά τις 19 του μήνα που ο Ερμής θα αρχίσει να κινείται στη σκιά του, είναι πιθανό να χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες επιλογές σας ή να προτιμήσετε να κινηθείτε παρασκηνιακά μέχρι ο πλανήτης να πάρει την ευθεία πορεία του στο τέλος του Απρίλη. Στις 20 του μήνα έχουμε την εαρινή ισημερία και την αρχή μιας νέας αστρολογικής χρονιάς, καθώς ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού. Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα θελήσετε να πάρετε νέες πρωτοβουλίες και να ρισκάρετε με νέα δημιουργικά ή επιχειρηματικά σχέδια, με μια νέα ερωτική σχέση, με το να εκφράσετε τη μοναδικότητά σας και να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση με ότι κι αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε.

Η έκλειψη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού στις 25 Μαρτίου, είναι πιθανό να φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές στους μακροπρόθεσμους στόχους σας, στον κοινωνικό σας κύκλο, στις ομάδες στις οποίες ανήκετε ή στον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ό,τι κι αν χρειαστεί να αφήσετε πίσω σας θα είναι επειδή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πρέπει να βάλετε νέους στόχους και να κινηθείτε προς άλλες κατευθύνσεις για να βρείτε το νόημα που αναζητάτε.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα