Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/06/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 6 Ιουλίου Νέα Σελήνη στην 15 Καρκίνου
  • 21 Ιουλίου Πανσέληνος στην 29 Αιγόκερω

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Ιουλίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 2 Ιουλίου ο Ερμής στον Λέοντα
  • 12 Ιουλίου η Αφροδίτη στον Λέοντα
  • 21 Ιουλίου ο Άρης στους Διδύμους
  • 22 Ιουλίου ο Ήλιος στον Λέοντα
  • 26 Ιουλίου ο Ερμής στην Παρθένο

“Με της φωτιάς τα άλογα ο ήλιος ταξιδεύει/ σε πάει όνειρο χρυσό στους δρόμους του ουρανού”, λέει ο στιχουργός Ηλίας Κατσούλης μέσα από το τραγούδι του Παντελή Θαλάσσινού, Ιούλιος Πορθητής. Έτσι ξεκινάει ο μήνας με καυτή ορμή, με Ερμή στον Λέοντα, φλογερό και παιχνιδιάρη, ερωτικό και ενθουσιώδη. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη ψυχραιμία η αντίθεση που θα κάνει στις 3 του μήνα με τον Πλούτωνα, θέματα με τα παιδιά, με νεαρά άτομα, πιθανόν να προκύψουν. Η Αφροδίτη πιο πρακτική σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και δίνει αξιοπρέπεια και σοβαρότητα στις νέες σχέσεις. Αυτή θα βοηθήσει αρκετά όσους ξεκινήσουν μια σχέση εκείνο το διάστημα με τη νέα Σελήνη σούπερ δυνατή στο ζώδιο του Καρκίνου. Μια αναγεννητική Σελήνη για τα περισσότερα ζώδια, που ακόμα και αυτούς που προκαλεί, στο τέλος της μέρας τους δίνει μια ευκαιρία. Στις 12 και η Αφροδίτη μπαίνει με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια στον Λέοντα. Θέλει να μας ομορφύνει, να διασκεδάσει, να χαρεί, αλλά και να ξοδέψει! Προσοχή στο budget!

Οι δυσκολίες συνεχίζονται και με την αλλαγή ζωδίου του Ήλιου να επισκιάζεται από την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα. 

Φυσικά δε λείπει η κοινωνικοποίηση και η δραματοποίηση των καταστάσεων. Από εκεί και έπειτα, -13 και 16 του μήνα προκλητικές ημερομηνίες-, κλιμακώνεται ένα δύσκολο κομμάτι αυτού του καλοκαιριού με μια κορύφωση το φεγγάρι στις 21 Ιουλίου. Οι δυσκολίες συνεχίζονται και με την αλλαγή ζωδίου του Ήλιου να επισκιάζεται από την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα. Επίσης, γύρω στις 26 θα χρειαστούμε βοήθεια στη διαχείριση καταστάσεων. Thank God, Ερμής στην Παρθένο κοντά στο τέλος του μήνα, ας επιστρατεύσουμε τη λογική, τη σταθερότητα, τη μεθοδικότητα, την εξυπνάδα, την ειλικρίνεια, την κριτική και την αξιοπιστία που τον διακρίνουν. Έρχεται να πει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη! Και καθώς θα αναδρομήσει σε λίγες μέρες εκεί, δώστε τη δέουσα προσοχή, καθώς τα θέματα τα οποία ζητούν τώρα την προσοχή σας θα την ξαναζητήσουν και σε δεύτερο χρόνο, αργότερα!

Ζυγός

Το μέλλον σας προβληματίζει αρκετά και είστε έτοιμοι να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα. Ένας μήνας ο Ιούλιος που θα ασχοληθείτε αρκετά με θέματα που αφορούν τις επόμενες κινήσεις. Να θυμάστε ότι όλο το καλοκαίρι θα χρειαστεί να το κάνετε -προσεκτική εξέταση και διερεύνηση- και να επανέρχεστε σε αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό μόνον! Έρωτες, φιλίες, ομάδες, ανταλλαγή ιδεών -και φωτογραφιών!!-, θέματα με τα παιδιά, με απόγονους, συνομιλίες από κοντά και από μακριά, μια υπερκινητικότητα η οποία θα τονώσει και την αυτοπεποίθησή σας. Προσοχή, όπως σε όλους η 3η Ιουλίου, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα ζήλιας, προσκόλλησης και εμμονής μέσα στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Η νέα Σελήνη στις 6 μιλάει για εσάς για αναγέννηση, σας καλεί να κατευθυνθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση από ότι μέχρι τώρα κάνατε.

Σας καλεί να διεκδικήσετε τη δική σας θέση στον ήλιο, να επαναστατήσετε στην καθεστηκυία τάξη. Βάζετε τα σημαιάκια κατάκτησης στις κορυφές που πατάτε και συνεχίζετε ανοδικά. Μέσα από τις προκλήσεις η ζωή σας ανταμείβει. Κρύο-ζεστό και από τις 12 με την κρυάδα στις 13, να σας ταρακουνάει. Σε όλα τα παραπάνω θέματα, αξιολογείτε τη στάση τη δική σας και των άλλων, ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και η ανοδική πορεία συνεχίζεται με κλιμάκωση από τις 22 κι έπειτα … Ναι μεν, αλλά … Τι θα πρέπει να προσέξετε. Την 16 Ιουλίου, την ημέρα της πανσελήνου, λίγο πριν 20 και 21. Από τις 26 μπαίνετε σε μια κατάσταση σαν να παίζετε κρυφτούλι με τον εαυτό σας, να θέλετε να κρυφτείτε από τους άλλους, να αποσυρθείτε μακριά από όλα αυτά τα τετριμμένα. Καλό διάστημα να ασχοληθείτε με τις σκέψεις σας, με θέματα πνευματικής διάστασης και μεταφυσικής, με τη φύση και το διαλογισμό. Κάντε την έρευνά σας και κρατήστε για λίγο τα συμπεράσματα δικά σας. Τέλος, αναζητήστε την ξεκούραση όσο μπορείτε! Ο επόμενος μήνας έρχεται καυτός!

Σκορπιός

Για να δούμε αγαπητοί Σκορπιοί, θα καταφέρετε να ξεκουραστείτε αυτό το καλοκαίρι; Η δουλειά πάντως δεν σταματά και δε σας αφήνει, οπότε εσείς πρέπει να βρείτε τον τρόπο να βάλετε stop, χωρίς να το περιμένετε από τους άλλους. Είναι ένας γεμάτος μήνας που για εσάς καλύπτει τόσο θέματα εργασίας, όσο και προσωπικής φροντίδας. Με ρεαλισμό και με γείωση θέλετε να εξελίξετε τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Καμπανάκι η νέα Σελήνη στις 6 Ιουλίου, σας δίνει ώθηση προς τη χαρά, την αισιοδοξία, τη διέξοδο. Χωρίς τις εκπλήξεις να θέλουν να σας αφήσουν λεπτό, κάνετε αυτό που γνωρίζετε καλά. Συνεχίζετε με μέθοδο, με οργάνωση και πρόγραμμα να εργάζεστε με σκοπό τη διαύγεια, το ξεμπλοκάρισμα. Αφήστε αυτή τη φορά στους άλλους τις ίντριγκες, τις θεωρίες συνωμοσίας. Ας αναλωθούν οι γύρω, καθώς εσείς προχωράτε μπροστά. Χαρά, αυτο-πραγμάτωση και εξέλιξη είναι το επόμενο στάδιο και είστε στη φάση αυτή να το βιώσετε.

Οι συνθήκες σας εμπνέουν να έλξετε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν. Επίσης, προωθείτε θέματα αναβάθμισης στο γραφείο και σε τεχνικές και σε πιο προσωπικές, ιδιαίτερες δεξιότητες. Αρκετά πιο ισορροπημένος φαίνεται αυτός ο μήνας, όσο κρατάτε το τιμόνι και συνεχίζετε να εργάζεστε, να είστε δημιουργικοί καλύτερα, και αυτό να φαίνεται άμεσα ή έμμεσα. Από τις 21 μπαίνουν κι άλλα πολεμοφόδια στη φαρέτρα σας. Η διαίσθηση σας – και η επιφυλακτικότητά σας!- δεν σας αφήνουν λεπτό να ανακαλύπτετε νέους τρόπους επίλυσης θεμάτων. Και αυτό να σας βοηθάει και στην εργασία. Όλο το καλοκαίρι θα ασχοληθείτε αρκετά με τα αποτελέσματα της δουλειάς σας, αυτά που προσδοκάτε, πως αντικατοπτρίζονται στο σύνολο. Τι πως και γιατί μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, ώστε να είστε ολιστικά πιο κοντά στους στόχους σας. Ημερομηνίες που πρέπει να προσέξετε 3, 13, 16, 22. Αισιόδοξος και δημιουργικός αυτός ο Ιούλιος για εσάς. Χαρείτε τον σε όλα τα επίπεδα.

Τοξότης

Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας που ζητάει από εσάς γείωση και ρεαλισμό. Πάλι το θέμα αφορά το ιδεολογικό υπόβαθρο, τα ταξίδια, την εξέλιξη. Και έχετε πολλά να σκεφτείτε πάνω στις επόμενες κινήσεις σας. Είτε βάζετε περιορισμούς οι ίδιοι στον εαυτό σας, είτε σας τους βάζουν οι άλλοι, υπάρχει αυτό το άγχος, η πίεση, που δεν είναι και το πιο εύκολο να διαχειριστείτε. Τα καλούπια νομίζετε ότι δεν έχουν φτιαχτεί για εσάς. Ωστόσο, είναι και η οριοθέτηση, η υγεία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όχι όλα ίσα κι όμοια!. Και αυτή η προοπτική είναι μια μοναδική ευκαιρία εξέλιξης, ιδιαίτερα για τους καλομαθημένους. “Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι”, από τις 12 βάζετε τη διπλωματία σε εφαρμογή. Ο μήνας κρύβει παγίδες και από τις 21 οι εντάσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας -κυρίως σύντροφο και συνεργάτες, παρά οικογένεια- βγαίνουν στην επιφάνεια. Όχι το πιο εύκολο διάστημα του χρόνου. Μικρές και μεγαλύτερες, ελεγχόμενες εκτονώσεις θα πρέπει να γίνονται όχι μόνο τον Ιούλιο, αλλά όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η κατάσταση κρύβει μια ταλαιπωρία ούτως ή άλλως. Και στα επαγγελματικά και στις προσωπικές σχέσεις. Μη βιαστείτε να καταδικάσετε τους άλλους. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Ψυχραιμία! Κρατήστε τις εντάσεις χαμηλά, και ό,τι θέλετε να πείτε … μετά το καλοκαίρι. 3, 13, 22 είναι μέρες που πρέπει να προσέξετε παραπάνω. Τουλάχιστον αν είναι να πολεμήστε για κάτι, αναζητήστε ένα λόγο που αξίζει. Μην κυνηγάτε ανεμόμυλους … Η επαγγελματική σας εικόνα και το κύρος είναι κάτι που θα σας απασχολήσει και θα εξετάσετε από όλες τις πλευρές από τις 26 και έπειτα. Να θυμάστε ότι ό,τι σας προβληματίζει τώρα θα επανέρχεται και θα σας τροφοδοτεί και μετά το καλοκαίρι. Baby steps, λοιπόν, με στοχοπροσήλωση, στρατηγική και ευελιξία. Βρείτε χρόνο να συνδεθείτε με την αλήθεια σας, και όσο δεν εκφράζεστε με μονομανία και ακαμψία, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα