Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/06/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 6 Ιουλίου Νέα Σελήνη στην 15 Καρκίνου
  • 21 Ιουλίου Πανσέληνος στην 29 Αιγόκερω

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Ιουλίου ο Ποσειδώνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 2 Ιουλίου ο Ερμής στον Λέοντα
  • 12 Ιουλίου η Αφροδίτη στον Λέοντα
  • 21 Ιουλίου ο Άρης στους Διδύμους
  • 22 Ιουλίου ο Ήλιος στον Λέοντα
  • 26 Ιουλίου ο Ερμής στην Παρθένο

“Με της φωτιάς τα άλογα ο ήλιος ταξιδεύει/ σε πάει όνειρο χρυσό στους δρόμους του ουρανού”, λέει ο στιχουργός Ηλίας Κατσούλης μέσα από το τραγούδι του Παντελή Θαλάσσινού, Ιούλιος Πορθητής. Έτσι ξεκινάει ο μήνας με καυτή ορμή, με Ερμή στον Λέοντα, φλογερό και παιχνιδιάρη, ερωτικό και ενθουσιώδη. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη ψυχραιμία η αντίθεση που θα κάνει στις 3 του μήνα με τον Πλούτωνα, θέματα με τα παιδιά, με νεαρά άτομα, πιθανόν να προκύψουν. Η Αφροδίτη πιο πρακτική σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και δίνει αξιοπρέπεια και σοβαρότητα στις νέες σχέσεις. Αυτή θα βοηθήσει αρκετά όσους ξεκινήσουν μια σχέση εκείνο το διάστημα με τη νέα Σελήνη σούπερ δυνατή στο ζώδιο του Καρκίνου. Μια αναγεννητική Σελήνη για τα περισσότερα ζώδια, που ακόμα και αυτούς που προκαλεί, στο τέλος της μέρας τους δίνει μια ευκαιρία. Στις 12 και η Αφροδίτη μπαίνει με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια στον Λέοντα. Θέλει να μας ομορφύνει, να διασκεδάσει, να χαρεί, αλλά και να ξοδέψει! Προσοχή στο budget!

Οι δυσκολίες συνεχίζονται και με την αλλαγή ζωδίου του Ήλιου να επισκιάζεται από την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα. 

Φυσικά δε λείπει η κοινωνικοποίηση και η δραματοποίηση των καταστάσεων. Από εκεί και έπειτα, -13 και 16 του μήνα προκλητικές ημερομηνίες-, κλιμακώνεται ένα δύσκολο κομμάτι αυτού του καλοκαιριού με μια κορύφωση το φεγγάρι στις 21 Ιουλίου. Οι δυσκολίες συνεχίζονται και με την αλλαγή ζωδίου του Ήλιου να επισκιάζεται από την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα. Επίσης, γύρω στις 26 θα χρειαστούμε βοήθεια στη διαχείριση καταστάσεων. Thank God, Ερμής στην Παρθένο κοντά στο τέλος του μήνα, ας επιστρατεύσουμε τη λογική, τη σταθερότητα, τη μεθοδικότητα, την εξυπνάδα, την ειλικρίνεια, την κριτική και την αξιοπιστία που τον διακρίνουν. Έρχεται να πει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη! Και καθώς θα αναδρομήσει σε λίγες μέρες εκεί, δώστε τη δέουσα προσοχή, καθώς τα θέματα τα οποία ζητούν τώρα την προσοχή σας θα την ξαναζητήσουν και σε δεύτερο χρόνο, αργότερα!

Καρκίνος

Χαρούμενη ηλιακή επιστροφή, πολύχρονοι και πολυχρονεμένοι, τρυφεροί Καρκίνοι! Σαν τα καβουράκια κρύβεστε και εμφανίζεστε με τον δικό σας παράδοξο, ανάποδο τρόπο, και έπειτα γκρινιάζετε γιατί οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν! Ο Ιούλιος είναι ο μήνας σας και από τις πρώτες μέρες του σκέφτεστε πως να ανεβάσετε την αξία σας. Η σχέση σας με τα οικονομικά είναι φύσει καλή, τώρα δε μένει παρά να το επιβεβαιώσετε. Προσοχή σε συναισθηματικές σπατάλες στις 3 του μήνα που μπορεί να σας εκθέσουν και στην καρδιά και στην τσέπη! Η νέα Σελήνη στις 6 ανοίγει δρόμους και ξαναγεννιέστε κυριολεκτικά και μεταφορικά προς όποια κατεύθυνση επιθυμείτε. Τι είναι αυτό που επιθυμείτε διακαώς; Τι είναι αυτό που σας λείπει;

Τώρα έχετε την ευκαιρία να το κατακτήσετε, αφού πρώτα κινηθείτε, ενεργοποιηθείτε. Τέρμα το κλάμα και το δράμα για εσάς. Έχετε τα όπλα να οδηγήσετε καράβι ολόκληρο και να το κάνετε με ασφάλεια. Έχετε την ευκαιρία να ανεβάσετε οι ίδιοι την ψυχολογία σας μην περιμένοντας από τους γύρω την επιβεβαίωση πρώτα. Και πάνω σε αυτό έρχεται να σας δοκιμάσει η ανασφάλεια, ζήλια, κτητικότητα, ανεπάρκεια στα μέσα του μήνα. Ναι! Οι ευκαιρίες και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αλλά εσείς πως θα τις διαχειριστείτε; Προσοχή και στις 16, στόχοι, φιλίες, ομάδες, κοινωνικά δίκτυα, τα αποτελέσματα από τη δουλειά σας, ακουμπούν την κόκκινη γραμμή! Συνολικά, θετικές ημερομηνίες οι 8, 22 και 24, ενώ μια παραπάνω προσοχή την 21η. Καταστάσεις των δύο τελευταίων χρόνων, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. Και η 26η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία που έχει ιδιαιτερότητα. Θα καταφέρετε να τιθασεύσετε την παρόρμησή σας, άραγε; Το σίγουρο είναι ότι τον Ιούλιο έχετε και το καρπούζι και το μαχαίρι!

Λέων

Αγαπημένοι Λέοντες! Από την αρχή του μήνα έχετε την ικανότητα να εξετάσετε τα θέματα που σας απασχολούν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, και να το κάνετε μακριά από το απόλυτα ηγεμονικό και εγωκεντρικό σας προφίλ. Υπάρχει η τάση και να τρέχετε από τη μια … φωτιά στην άλλη -να σβήσετε!-, ή να ξεφύγετε, όπου αισθανθείτε ότι ζορίζεστε, ή να νευριάζετε. ‘Ολο το υπόλοιπο καλοκαίρι θα πάει κάπως έτσι, οπότε δείτε πως θα το χειριστείτε και θα το αξιοποιήσετε. Προσοχή στις 3 του μήνα, σκληρές αντιπαραθέσεις με το σύντροφο ή το συνεργάτη, λόγια που θα ανταλλάξετε και μια τάση εμμονής ως προς το να στηρίξετε και να πείσετε τους άλλους ότι είναι σωστά. Η νέα Σελήνη στις 6 ωστόσο, σας δείχνει και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι μια ευκαιρία να δείτε τη μεγάλη εικόνα, το παρασκήνιο, όχι μόνο αυτό που βγαίνει μπροστά, αλλά και αυτό που χρειάζεται να γίνει από πίσω. Με τους πλανήτες να μετακινούνται πάνω σας και τα γενέθλιά σας να πλησιάζουν αισθάνεσθε τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Οι πλανήτες είναι σε δράση, ωστόσο τι δράση αναλαμβάνετε εσείς; Είναι ένα αρκετά παραγωγικό διάστημα.

Προσοχή και στις 13 του μήνα σχέσεις και θέματα διαχείρισης και ζήλιας σας εκθέτουν σε προκλητικές καταστάσεις. Μέχρι τις 21 κόκκινο πανί αλλά και σκληρή δουλειά εκεί που όλοι σας βλέπουν και σας θαυμάζουν. Από εκεί και έπειτα, αρκετά καλύτερα τα πράγματα. Πέρα από μια γενικότερα προσοχή ιδιαίτερη που πρέπει να έχετε σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης της καθημερινότητας, -όλα ξαφνικά στο φως!-, στρώνετε τις καταστάσεις με το πως σας βολεύουν. Σκέψεις πολλές πάνω σε οικονομικά, επενδύσεις, και συνάμα θέματα αυτο-εκτίμησης. Εκεί θα εστιάσετε όλο το επόμενο αρκετά μεγάλο διάστημα και θα παίζετε με το μυαλό σας πινγκ-πονγκ τι και πως και γιατί. Η υπερανάλυση και η ανάγκη για σαφήνεια θα δώσουν ρέστα. Από την άλλη και τι σημασία έχουν όλα αυτά! Τα γενέθλιά σας ξεκινάνε και ενέργεια, ζωτικότητα, σχέσεις, παιδιά, επάγγελμα, στο προσκήνιο να τα δείτε με χαρά! Να θυμάστε ότι ακόμα και μέσα από την κατάρρευση, ξεπηδούν ευκαιρίες για νέα δόμηση!

Παρθένος

Υπεραναλυτικοί και πολυλογάδες καθώς είστε, αυτό το μήνα, προτιμάτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας. Είτε γιατί φοβάστε ότι πείτε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, είτε γιατί σας πνίγει η αμφιβολία και η αβεβαιότητα, κάντε το για να κάνετε τη δική σας έρευνα και αν σιγουρευτείτε. Η πνευματικότητα και η απόσυρση μπορεί να σας βοηθήσει, αν κάνετε μια προσπάθεια να δείτε τα πράγματα αλλιώς, εκτός πλαισίου λογικής και αντικειμενικότητας. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον στην περίπτωσή σας, καθώς είναι πρόγευση του τι θα ακολουθήσει. Ευκαιρία για απολογισμό και κλεισίματα και πάνω σε αυτά θα επανέρχεστε μέχρι και τα γενέθλιά σας, μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση! Για δείτε το!

Από τις 12 του μήνα και τα οικονομικά και οι σχέσεις μπαίνουν σε ένα πιο κλειστό, σκοτεινό πλαίσιο. Θέλετε να δώσετε, θέλετε να σώσετε, όλα καλά και άγια αν ξέρετε γιατί το κάνετε αυτό, για ποιο λόγο θέλετε να μπείτε σε αυτή τη θέση του… μάρτυρα, της ανιδιοτέλειας. Η πνευματική διάσταση και η φαντασία, το συναίσθημα σας κυκλώνουν. Από την άλλη, από τις 21 στο κοινωνικό σας προφίλ είστε μάχιμοι και δυναμικοί, φιλόδοξοι, σχεδόν απειλητικοί για τους άλλους. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε χωρίς να εκθέτετε τους άλλους. Κάντε βήματα για τη δική σας πρόοδο, χωρία να πατάτε επί πτωμάτων. Αρκετά πιο ξεκάθαρα, μέσα σας -και έξω σας!- τα ζητούμενααπό τις 26. Ωστόσο, πάλι μπαίνετε σε λούπα, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού καταστάσεις και πρόσωπα επανέρχονται, ξανά και ξανά. Τι θέλουν από τη ζωή σας έχει να κάνει με το τι θέλετε εσείς πρώτα, και πόσο σίγουροι είστε για την επόμενη κίνηση! Θα ήταν φρόνιμο σε ένα γενικότερο πλαίσιο μην καταλήξετε σε σημαντικές αποφάσεις πριν τον Σεπτέμβριο. Ημερομηνίες που χρειάζεται να δείξετε και ψυχραιμία και υπομονή επίσης οι 16 και 26.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα