Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/05/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 6 Ιουνίου Νέα Σελήνη στη 16 Διδύμων
  • 22 Ιουνίου Πανσέληνος στη 1 Αιγόκερω

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 3 Ιουνίου Ερμής στους Διδύμους
  • 9 Ιουνίου Άρης στον Ταύρο
  • 17 Ιουνίου Ερμής και Αφροδίτη στον Καρκίνο
  • 21 Ιουνίου Ήλιος στον Καρκίνο
  • 30 Ιουνίου Κρόνος σε στάση για να αναδρομήσει

Θέρος, τρύγος, πόλεμος, στασιό δεν έχουν, λέει ο λαός για τον Ιούνιο. Το συγκλίνον τρίγωνο Δία-Πλούτωνα στον αέρα έρχεται να το επιβεβαιώσει, θέλοντας να μας κάνει να συνδυάσουμε το προσωπικό καλό με το συλλογικό. Συνηγορεί έξυπνος και γοργοπόδαρος ο Ερμής, ο οποίος μπαίνει στην κυβέρνησή του στους Διδύμους στις 3 του μήνα, και θα είναι ένα εξαιρετικό διάστημα να τρέξουμε δουλειές, χαρτιά, συμβόλαια, συναλλαγές, αγορές. Η νέα Σελήνη δυο μέρες μετά το υπογράφει κι αυτή. Από τις 9 Ιουνίου ο αρρενωπός και δυναμικός Άρης μπαίνει στον Ταύρο, σε ζώδιο Αφροδίτης και λίγο βαριέται … Ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση γίνονται βραδύτητα, αλλά και σταθερότητα!

Ρεαλισμός και πρακτικότητα κυρίως για θέματα ασφάλειας, όπως τα οικονομικά. Από τα μέσα του μήνα Ερμής και Αφροδίτη χεράκι – χεράκι κατευθύνονται προς τον Καρκίνο, όπου και εισέρχονται στις 17. Η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο και με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο στις 21, όσο και με την πανσέληνο την επόμενη μέρα στον Αιγόκερω. Τα τετράγωνα του Κρόνου με την Αφροδίτη στις 8 και με τον Ήλιο στις 10 και με τον Ερμή στις 12 ενισχύουν την πρακτική διάσταση του μήνα. Και θα τα βρούμε ξανά μπροστά μας καθώς ο υπεύθυνος και εξίσου πρακτικός ο Κρόνος μπαίνει σε στάση για να αναδρομήσει την τελευταία μέρα του μήνα! Θεριστής με το δρεπάνι, τον καιρό του δεν τον χάνει!

Ζυγός

Ο μήνας ξεκινάει με μια πραγματικά σούπερ προωθητική όψη τόσο για να οραματιστείτε, όσο και για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας τα όνειρά σας. Η αλλαγή θέσης των πλανητών σας βγάζουν κυριολεκτικά από το σκοτάδι και σας ανεβάζουν ηθικά. Ανακτάτε την αισιοδοξία και την πίστη που πιθανόν να είχατε χάσει το προηγούμενο διάστημα. Άνθρωποι και ευκαιρίες -από το εξωτερικό!- με κάποιο τρόπο σας βοηθούν. Να θυμάστε ότι και το προηγούμενο διάστημα, ασχέτως προκλήσεων ήταν ένα τεράστιο μάθημα για εσάς. Τώρα μπορείτε να δείτε με πόσο … αέρα θα το αξιοποιήσετε στις μελλοντικές σας κινήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο και η νέα Σελήνη στις 6 του μήνα, σας ενισχύει με αεικινησία και παρόρμηση να κάνετε νέα, καινοτόμα, ριζοσπαστικά πράγματα, να βγείτε από τα συνηθισμένα. Να κοινωνικοποιηθείτε, να γνωρίσετε, να πάρετε εμπειρία. Μια προκλητική μέρα που θα ανακινήσει θέματα του παρελθόντος είναι η 8 Ιουνίου.

Ωστόσο, μπορείτε πρακτικά και αποστασιοποιημένα να οδηγηθείτε σε κινήσεις οι οποίες θα σας κάνουν να επανεκτιμήσετε τον εαυτό σας! Παρομοίως στις 10 και 12 του μήνα πιθανόν να αποθαρρυνθείτε, αλλά έχετε μια ευκαιρία να βάλετε όρια σε εσάς και τους άλλους. Στις 15 ταξίδια και επικοινωνίες συνεχίζονται, με τη διαφορά ότι γίνονται με επίκεντρο εσάς, θέλετε να εκφράσετε ξεκάθαρα τη γνώμη σας. Από τις 17, μυαλό και καρδιά αφιερώνονται στα επαγγελματικά -τα οποία υπήρξαν μεγάλο… αγκάθι φέτος- το κοινωνικό σας προφίλ και τους γονείς. Καλείστε να δείτε τι έχετε πετύχει όλη την προηγούμενη χρονιά και αν χρειάζεται να αναδιαμορφώσετε τη στάση και τη θέση σας. Προαγωγή, αλλαγή στην καριέρα, επιμόρφωση, δημόσιες σχέσεις, αξιολόγηση, προϊστάμενοι, φήμη, ευθύνες, ικανότητες είναι μερικές μόνο πτυχές που θα σας απασχολήσουν. Προσοχή για τους γεννημένους τις πρώτες-πρώτες μέρες, θα κρύβουν και ίχνη διάψευσης, απογοήτευσης ή εξαπάτησης. Ένας μήνας που χρειάζεται να διαχειριστείτε ό,τι μάθατε μέχρι τώρα και να διεκδικήσετε τη θέση σας.

Σκορπιός

Ένας μήνας που ξεκινάει εξαιρετικά υποστηρικτικά σε βαθύ, εσωτερικό επίπεδο. Είναι η κατάλληλη περίοδος -και οι συνθήκες το επιβεβαιώνουν σε κάθε περίπτωση-, να στρέψετε την προσοχή μέσα σας, σε κρυφές πτυχές του εαυτού σας, μέσα από μια πιο εκλογικευμένη διάσταση. Θέματα θανάτου, κληρονομιάς, διατροφής, χρήματα του συντρόφου, δάνεια, ρυθμίσεις, είναι τώρα -και μέχρι τις 17 του μήνα-, το διάστημα να τα συζητήσετε, να τα διαπραγματευτείτε. Αυτή την τάση ενισχύει και η νέα Σελήνη στις 6 του μήνα, να αγγίξετε με έξυπνο και πρακτικό τρόπο ενέργειες που δε διαφαίνονται. 8 του μήνα κάποιο θέμα υγείας, κάποιο θέμα στον εργασιακό χώρο, τα οποία σας είχαν απασχολήσει πέρυσι, προκύπτουν πάλι για την τελική επίλυση. Από τις 9 πιο προκλητικά τα πράγματα, γάμος και συνεργασίες σας δυσκολεύουν, εντάσεις, που ωστόσο μπορεί να γίνουν και δημιουργικές, όταν αφορά καταστάσεις για τις οποίες αξίζει να παλέψετε.

Έτσι από τη μία μπορεί να έχετε την οργή και το θυμό, μια καταπίεση που έμεινε, τη γεύση της ήττας, ή από την άλλη μπορεί να είναι μια επιβράβευση για όσα δουλέψατε το προηγούμενο διάστημα και τώρα πρέπει με αποφασιστικότητα να δημιουργήσετε γόνιμο έδαφος για το μέλλον. Εδω να πούμε ότι 16 και 30 του μήνα θα ενεργοποιηθούν πάλι τα θέματα των περσινών εκλείψεων … Ψυχραιμία, το έχετε μάθει τώρα. Και οι ημερομηνίες 10 και 12 αν και σας παγώνουν με κάποιο τρόπο, σας βοηθούν να σταθεροποιήσετε την βάση σας. Λίγο πιο μακριά από τη δική σας πεσιμιστική αντίληψη, από τις 17 και έπειτα, το φως της αισιοδοξίας έρχεται να σας τονώσει. Ο φοίνικας ξαναγεννιέται και είστε εσείς. Και η πανσέληνος τονίζει θέματα έκφρασης και επικοινωνίας, θέματα με τις μετακινήσεις και το μεταφορικό μέσο, θέματα με έγγραφα και συμβόλαια, θέματα με τα αδέρφια. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και συνδεδεμένοι με το όραμα σας, συνεχίζετε με πίστη.

Τοξότης

Μια σημαντική επέκταση προσωπική έχει μόλις ξεκινήσει και φαίνεται να αλλάζει τα πάντα γύρω σας. Σας διευρύνει μέσα από παρελθούσες συμπεριφορές, μέσα από τις σχέσεις σας με τους άλλους, μέσα από πεποιθήσεις και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει γύρω, τον τρόπο που επικοινωνείτε. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα έχετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε, να εξηγήσετε θέματα που μέχρι τώρα δεν αγγίζατε, όλα αυτά που σας δυσκόλευαν σε σχέση με τους άλλους. Σε πιο πρακτικό επίπεδο ανοίγει κύκλος διαπραγματεύσεων για όλα όσα θέλετε να συμφωνήσετε, για συμβόλαια μέσα από τα οποία θέλετε να δεσμευθείτε.

Στο ίδιο φόντο συναινεί και η νέα Σελήνη, αλλά προσθέτει και το συναίσθημα, ενισχύοντας είτε την ασφάλεια και την υποστήριξη, είτε τη ζήλια και την κτητικότητα, -εξαρτάται από εσάς, πως βλέπετε την κατάσταση. Η ένταση, η αντιπαράθεση δε λείπουν με σκοπό να θέσουν νέα βάση στο πως αντιμετωπίζετε τις σχέσεις. Η πρακτικότητα επίσης, παίζει σοβαρό ρόλο όλο το μήνα και αυτό βοηθά και στην αποστασιοποίηση και στην αντικειμενικότητά σας, στις 8, 10, 12, 15 κυρίως του μήνα. Από τις 17 και όσο προχωρά ο μήνας είστε αποφασισμένοι να σκάψετε πιο βαθιά μέσα σας και να ρίξετε φως στο σκοτάδι, κυριολεκτικά. Εστιάζετε σε οικονομικά, ασφάλειες, διαχείριση. Η πανσέληνος στις 22 Ιουνίου σας προκαλεί εκκωφαντικά-υπόγεια σε όλα τα παραπάνω, είτε ωθώντας σας να ξοδέψετε περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, είτε μα αναγνωρίσετε την προσωπική σας αξία μέσα από τα κεκτημένα. Προσπαθήστε να ελέγξετε την παρόρμησή σας εκείνο το διάστημα και παρατηρήστε, -χωρίς να εξηγήσετε ή να δικαιολογήσετε- όποια συμπεριφορά. Η 26 του μήνα μια επιβοηθητική μέρα να βάλετε τα δεδομένα σε πρακτική βάση ή να επικεντρωθείτε μόνοι σας στις δικές σας σκέψεις. 28 Ιουνίου μια καλή μέρα για φιλικές, ερωτικές, αλλά και οικονομικές σχέσεις.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα