Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/05/2024

Στις 26 Μαΐου, ο Δίας άφησε το ζώδιο του Ταύρου, όπου βρισκόταν για έναν ολόκληρο χρόνο, και πέρασε στο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2025.

Στο ζώδιο των Διδύμων ο Δίας βρίσκεται κάθε 12 χρόνια περίπου, κάτι που ισχύει για όλα τα ζώδια άλλωστε. Αυτό είναι σημαντικό α το γνωρίζουμε, καθώς μπορούμε να ανατρέξουμε σε προηγούμενες περιόδους της ζωής μας (2012-2013, 2000-2001, 1988-1989 κ.ο.κ.) και να αναλογιστούμε σε ποιον τομέα διευρύνθηκε η αντίληψη μας ή χρειάστηκε να κάνουμε μια επέκταση, πιθανώς με δραματικό, παρορμητικό ή ριψοκίνδυνο τρόπο, και αν μέσα από αυτές ευεργετηθήκαμε ή προέκυψε κάποια βελτίωση των συνθηκών μας. Επιπλέον, την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ο Δίας σχηματίζει θετική όψη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο κάτι που μας βοηθάει να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές μέσα από την απόκτηση σκοπού και την ανανέωση της ελπίδας.

Στις 4 του μήνα ο Ερμής συναντάει τον Δία κοντά στις 2 μοίρες των Διδύμων ενώ, την ίδια μέρα, η Αφροδίτη και ο Ήλιος συναντιούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 14 μοίρες των Διδύμων και στις 8 Ιουνίου σχηματίζουν δύσκολη όψη με τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Στις 16 του μήνα η Αφροδίτη και ο Ερμής σχηματίζουν προκλητική όψη με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων, μια όψη που επαναλαμβάνει και ο Ήλιος στις 20 Ιουνίου, λίγο πριν περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου. Πρόκειται για ένα διάστημα κατά το οποίο η διάθεση για δημιουργία, μάθηση κι επικοινωνία εναλλάσσονται με πνευματικές και συναισθηματικές αναστολές, τάσεις απαισιοδοξίας κι αίσθημα του ανικανοποίητου, ίσως λόγω υπερβολικών προσδοκιών και της επακόλουθης απογοήτευσης και διάψευσης. Στις 11 Ιουνίου, ο Άρης και ο Πλούτωνας σχηματίζουν μια δύσκολη όψη η οποία δημιουργεί για αρκετές ημέρες ένα αίσθημα εξαναγκασμού και τάσεις για άσκηση βίας.

Μετά τις 16 του μήνα, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος περνάνε σταδιακά στο ζώδιο του Καρκίνου και η γενική διάθεση και ενέργεια αλλάζει. Η ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση, η διασκόρπιση της ενέργειας και η ανάγκη για συλλογή πληροφοριών και γνώσης που μας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα μετατρέπονται σταδιακά σε ανάγκη για ασφάλεια κι εσωτερική ηρεμία, με έμφαση στο σπίτι, την οικογένεια και την πατρίδα.

  • Νέα σελήνη: 6 Ιουνίου κοντά στις 16 μοίρες των Διδύμων
  • Πανσέληνος: 22 Ιουνίου κοντά στην 1η μοίρα του Αιγόκερω.

Καρκίνος

Με τον Δία για τον επόμενο χρόνο στο ζώδιο πριν από το δικό σας, είναι πιθανό να ασχοληθείτε περισσότερο με θέματα που αφορούν το παρασκήνιο και την προετοιμασία των προσωπικών σας σχεδίων, με θέματα μεταφυσικής, εσωτερικής ισορροπίας και ψυχικής και πνευματικής ευεξίας. Αν εργάζεστε σε νοσοκομεία, χώρους εγκλεισμού ή άλλα ιδρύματα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εξελιχθείτε και να διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας σε αυτούς τους χώρους. Ταυτόχρονα, θα μπορέσετε να βοηθήσετε  ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη είτε λόγω κάποιων εθισμών είτε επειδή βιώνουν άλλες δύσκολες καταστάσεις. Από την άλλη, είναι καλή περίοδος για να ξεκουραστείτε, να βελτιώσετε την ψυχολογική σας κατάσταση μέσα από κάποια θεραπεία και να ασχοληθείτε με τη μελέτη διεργασιών που ενισχύουν την πνευματικότητά σας και τη σύνδεση με το υποσυνείδητο και τα ανώτερα πεδία. Τα όνειρά σας θα είναι ιδιαίτερα έντονα το επόμενο διάστημα και, ίσως, θα ήταν καλή ιδέα να κρατάτε ένα ημερολόγιο με αυτά ή να καταγράφετε ιδέες και σκέψεις, τις οποίες θα μπορέσετε να συνδέσετε με τα γεγονότα της ζωής σας σε ανύποπτο χρόνο.

Η νέα σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου κοντά στις 16 μοίρες των Διδύμων κι ενεργοποιεί για εσάς θέματα που αφορούν την πνευματική πλευρά του εαυτού σας, το υποσυνείδητο, τα όνειρα, το παρασκήνιο και καρμικούς κύκλους. Το επόμενο διάστημα θα διαπιστώσετε ότι αντιλαμβάνεστε με διαφορετικό τρόπο κάθε τι πνευματικό, ενώ η διαίσθησή σας θα είναι αυξημένη και τα όνειρά σας μπορεί να έχουν μια προφητική χροιά. Ιδανική περίοδος για να αποτραβηχτείτε, να φροντίσετε την πνευματική και ψυχική σας υγεία και να ασχοληθείτε με δημιουργικές δραστηριότητες που απαιτούν απομόνωση. Τέλος, μπορεί να ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία που θα θελήσετε να κρατήσετε κρυφή, όσο αυτή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Ταύρου από τις 9 του μήνα και είναι πιθανό να θελήσετε να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί ή να αναλάβετε ηγετική δράση σε κάποια ομάδα στην οποία πιθανώς να ανήκετε. Από την άλλη, όμως, μπορεί να γίνετε περισσότερο ανταγωνιστικοί και διεκδικητικοί και γι’ αυτό να προκύψουν κάποιες συγκρούσεις με φίλους ή μέσα σε ομάδες. Επιπλέον, ίσως νιώσετε την ανάγκη να προβάλετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας πιο έντονα στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κινηθείτε περισσότερο στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Η προκλητική όψη του Άρη με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει κάποιες οικονομικές διαφωνίες με τον σύντροφο ή το συνεργάτη, με κάποια ασφαλιστική εταιρεία, τράπεζες ή εφορίες.

Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου στην 1η μοίρα του Αιγόκερω και φέρνει κάποιες αποκαλύψεις ή μια μορφή ολοκλήρωσης σε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες αλλά και δικαστικές υποθέσεις. Ίσως κάποιες σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους το επόμενο διάστημα ή αλλάξουν μορφή ώστε να δημιουργηθεί στην πορεία κάτι νέο. Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να επανεκτιμήσετε τις προσωπικές σας πεποιθήσεις και τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεστε και να γίνετε περισσότερο ρεαλιστές και αυθεντικοί σε σχέση με αυτά που μπορείτε να δώσετε στους άλλους αλλά και αυτά που περιμένετε από αυτούς.

Λέων

Τον επόμενο χρόνο που ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο των Διδύμων, θα ευνοήσει τα μακροπρόθεσμα σχέδια και τους στόχους σας, ενώ θα διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο και την υποστήριξη που έχετε από φίλους και ομάδες στις οποίες ανήκετε. Επιπλέον, θα έχετε ευκαιρίες να προβάλετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τύχετε μεγαλύτερης αποδοχής και ανταπόκρισης από το ευρύ κοινό. Αν ασχολείστε με κάποιο καλλιτεχνικό ή επιχειρηματικό εγχείρημα ή κάποια δραστηριότητα που σας προσφέρει εσωτερική πληρότητα και χαρά, οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν το επόμενο διάστημα και θα βρεθείτε στο προσκήνιο. Αν έχετε παιδιά, η θέση αυτή του Δία μπορεί να αφορά κάποια δική τους δραστηριότητα η οποία τα φέρνει στο προσκήνιο. Σε κάθε περίπτωση, έχετε μπροστά σας μια ολόκληρη χρονιά για να μπορέσετε να εκφράσετε την αυθεντική πλευρά του εαυτού σας με μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία, να νιώσετε αισιοδοξία και να βρείτε νόημα στις απλές χαρές της ζωής.

Η νέα σελήνη στις 6 του μήνα πραγματοποιείται κοντά στις 16 μοίρες των Διδύμων κι ενεργοποιεί για εσάς θέματα που αφορούν φιλικές σχέσεις και ομάδες στις οποίες πιθανώς να ανήκετε, τον τρόπο που προβάλετε τον εαυτό σας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και όνειρα ή μακροπρόθεσμους στόχους. Θα μπορέσετε να ενταχθείτε με μεγαλύτερη ευκολία σε κάποια νέα ομάδα ή σύλλογο, να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί και να διευρύνετε τον κύκλο σας με νέες γνωριμίες, να βρείτε νέους τρόπους να προβάλετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας αλλά και να θέσετε τις βάσεις για κάποιο νέο προσωπικό στόχο, ακόμα κι αν αυτό είναι κάτι που σας φοβίζει. Θα έχετε μεγάλη στήριξη και βοήθεια από φιλικά πρόσωπα, ενώ μπορεί να βρείτε ένα νέο δάσκαλο ή μέντορα.

Μετά τις 9 του μήνα, ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Ταύρου και η ενέργεια και η δράση σας θα επικεντρωθούν στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας. Θα θελήσετε να κυνηγήσετε τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες και να κατακτήσετε τους στόχους σας με τόλμη και δυναμισμό και οι προσπάθειές σας δε θα περάσουν απαρατήρητες. Από την άλλη, ίσως γίνετε περισσότερο ανταγωνιστικοί και επιθετικοί από ότι συνήθως κι αυτό προκαλέσει κάποιες συγκρούσεις με άτομα εξουσίας ή κάποιον γονιό. Η  προκλητική όψη που σχηματίζει ο Άρης με τον Πλούτωνα κοντά στις 11 του μήνα, ίσως φέρει κάποιες εντάσεις ή διαφωνίες με τον σύντροφο ή το συνεργάτη σας σε σχέση με τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις ή άλλες ευθύνες που έχετε αναλάβει.

Η πανσέληνος στις 22 του μήνα που γίνεται στην 1η μοίρα του Αιγόκερω φέρνει κάποιες αποκαλύψεις ή μια μορφή ολοκλήρωσης σε θέματα που σχετίζονται με την εργασία σας, την καθημερινή ρουτίνα σας, τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και κάποιο κατοικίδιο, αν έχετε, αλλά και θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα. Ίσως ολοκληρώσετε κάποιο θεραπευτικό σχήμα ή συνειδητοποιήσετε ότι κάποιες συμπεριφορές και τακτικές που ακολουθούσατε δεν σας εξυπηρετούν άλλο και πρέπει να προβείτε σε σημαντικές αλλαγές. Από την άλλη, ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε το εργασιακό σας περιβάλλον επειδή θα διαπιστώσετε ότι αυτά που σας προσφέρει δεν είναι πλέον αρκετά.

Παρθένος

Με τον Δία στο ζώδιο των Διδύμων για έναν ολόκληρο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι οι προσπάθειες και οι κόποι σας στον επαγγελματικό τομέα δεν περνούν απαρατήρητοι και αναγνωρίζονται από τους ανωτέρους σας και τα πρόσωπα που ασκούν κάποια εξουσία πάνω σας. Αν αυτό που κάνετε αφορά την έκθεσή σας στο ευρύ κοινό, το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό για να έχετε μεγαλύτερη απήχηση προς πολλές κατευθύνσεις και διάφορες ομάδες ανθρώπων. Από την άλλη, ίσως ο σύντροφός σας  ασχολείται με κάτι το οποίο θα του φέρει μεγαλύτερη δημοσιότητα κι αυτό θα επηρεάσει τη μεταξύ σας σχέση. Όμως, δεν αποκλείεται να γνωρίσετε κι εσείς κάποια νέα άτομα που θα σας προσφέρουν υποστήριξη και θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε επαγγελματικά. Σε κάθε περίπτωση, η φήμη και η κοινωνική σας εικόνα θα σας απασχολήσουν σοβαρά το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε τους κατάλληλους ανθρώπους για να σχετιστείτε τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά.

Η νέα σελήνη στις 6 του μήνα πραγματοποιείται κοντά στις 16 μοίρες των Διδύμων κι ενεργοποιεί για εσάς τον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σας. Είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να ξεκινήσετε την καριέρα σας ή να κάνετε μια σημαντική αλλαγή στο επάγγελμα που ήδη εξασκείτε ή να θελήσετε να αναλάβετε κάποιες νέες υποχρεώσεις που θα επηρεάσουν την κοινωνική σας εικόνα. Επιπλέον, θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις σχέσεις με ανωτέρους, άτομα εξουσίας ή κάποιον από τους γονείς σας, να προβάλετε τις επαγγελματικές σας προσπάθειες και να ενισχύσετε τη φήμη σας. Τις ημέρες αυτές, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σας και ό,τι κάνετε μπορεί να λάβει ξαφνική δημοσιότητα.

Από τις 9 του μήνα ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Ταύρου και αυτό για εσάς σημαίνει ότι θα θελήσετε να ασχοληθείτε με περισσότερη πειθαρχία και δυναμισμό με τις σπουδές σας, την προώθηση της δουλειάς σας μέσω κάποιας δημοσίευσης, νομικές υποθέσεις που εκκρεμούν ή θέματα που αφορούν το εξωτερικό. Από την άλλη, είναι πιθανό να γίνετε περισσότερο ανταγωνιστικοί και προκλητικοί σε σχέση με τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σας κι αυτό να σας φέρει σε σύγκρουση με κάποιους δασκάλους ή μέντορες. Αν ταξιδέψετε το επόμενο διάστημα, φροντίστε για την ασφάλειά σας και αποφύγετε παρακινδυνευμένες δραστηριότητες ή οτιδήποτε θα μπορούσε να σας αφήσει εκτεθειμένους.

Η πανσέληνος στις 22 του μήνα πραγματοποιείται στην 1η μοίρα του Αιγόκερω και είναι πιθανό να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή μιας μορφής ολοκλήρωσης σε σχέση με κάποιο δημιουργικό ή επιχειρηματικό σας σχέδιο, τα παιδιά σας, μια ρομαντική σχέση ή κάποια άλλη δραστηριότητα που σας προσφέρει χαρά και ικανοποίηση. Ίσως κάτι έχει κάνει τον κύκλο του και πρέπει να τελειώσει ώστε να υπάρξει χώρος για κάτι καινούργιο στην πορεία, οπότε οι επόμενες μέρες είναι κατάλληλες για να κάνετε τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα, να βελτιώσετε τη σχέση σας με τα παιδιά σας ή τον ερωτικό σας σύντροφο και να διορθώσετε εκείνους τους τομείς που δε σας γεμίζουν ψυχικά.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα