Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου 2024: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
28/05/2024

Στις 26 Μαΐου, ο Δίας άφησε το ζώδιο του Ταύρου, όπου βρισκόταν για έναν ολόκληρο χρόνο, και πέρασε στο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2025.

Στο ζώδιο των Διδύμων ο Δίας βρίσκεται κάθε 12 χρόνια περίπου, κάτι που ισχύει για όλα τα ζώδια άλλωστε. Αυτό είναι σημαντικό α το γνωρίζουμε, καθώς μπορούμε να ανατρέξουμε σε προηγούμενες περιόδους της ζωής μας (2012-2013, 2000-2001, 1988-1989 κ.ο.κ.) και να αναλογιστούμε σε ποιον τομέα διευρύνθηκε η αντίληψη μας ή χρειάστηκε να κάνουμε μια επέκταση, πιθανώς με δραματικό, παρορμητικό ή ριψοκίνδυνο τρόπο, και αν μέσα από αυτές ευεργετηθήκαμε ή προέκυψε κάποια βελτίωση των συνθηκών μας. Επιπλέον, την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ο Δίας σχηματίζει θετική όψη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο κάτι που μας βοηθάει να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές μέσα από την απόκτηση σκοπού και την ανανέωση της ελπίδας.

Στις 4 του μήνα ο Ερμής συναντάει τον Δία κοντά στις 2 μοίρες των Διδύμων ενώ, την ίδια μέρα, η Αφροδίτη και ο Ήλιος συναντιούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 14 μοίρες των Διδύμων και στις 8 Ιουνίου σχηματίζουν δύσκολη όψη με τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Στις 16 του μήνα η Αφροδίτη και ο Ερμής σχηματίζουν προκλητική όψη με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων, μια όψη που επαναλαμβάνει και ο Ήλιος στις 20 Ιουνίου, λίγο πριν περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου. Πρόκειται για ένα διάστημα κατά το οποίο η διάθεση για δημιουργία, μάθηση κι επικοινωνία εναλλάσσονται με πνευματικές και συναισθηματικές αναστολές, τάσεις απαισιοδοξίας κι αίσθημα του ανικανοποίητου, ίσως λόγω υπερβολικών προσδοκιών και της επακόλουθης απογοήτευσης και διάψευσης. Στις 11 Ιουνίου, ο Άρης και ο Πλούτωνας σχηματίζουν μια δύσκολη όψη η οποία δημιουργεί για αρκετές ημέρες ένα αίσθημα εξαναγκασμού και τάσεις για άσκηση βίας.

Μετά τις 16 του μήνα, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος περνάνε σταδιακά στο ζώδιο του Καρκίνου και η γενική διάθεση και ενέργεια αλλάζει. Η ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση, η διασκόρπιση της ενέργειας και η ανάγκη για συλλογή πληροφοριών και γνώσης που μας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα μετατρέπονται σταδιακά σε ανάγκη για ασφάλεια κι εσωτερική ηρεμία, με έμφαση στο σπίτι, την οικογένεια και την πατρίδα.

  • Νέα σελήνη: 6 Ιουνίου κοντά στις 16 μοίρες των Διδύμων
  • Πανσέληνος: 22 Ιουνίου κοντά στην 1η μοίρα του Αιγόκερω.

Κριός

Με τον Δία στους Διδύμους για έναν ολόκληρο χρόνο, θα υπάρξει για εσάς ανάπτυξη κι επέκταση σε θέματα επικοινωνίας, γνώσεων, σπουδών και διδασκαλίας, συγγραφής, κοντινών μετακινήσεων και μεταφορικών μέσων, εμπορικού ενδιαφέροντος ή διαφήμισης. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να διευρύνετε και να αναπτύξετε τις σχέσεις σας με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες ενώ, ίσως, διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν με κάποιο τρόπο να διευρύνουν και να επεκτείνουν τη δική τους ζωή, πχ κάποιο από τα αδέλφια σας αποκτά δικό του παιδί κι έτσι μεγαλώνει την οικογένειά του. Επιπλέον, η νέα του θέση θα σας βοηθήσει να ασχοληθείτε με το υποσυνείδητο και την πνευματική πλευρά του εαυτού σας, πιθανώς μέσα από συζητήσεις ή με το να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και με αυτό τον τρόπο να μπορέσετε να απαλλαγείτε από κάποιες συνήθειες ή συμπεριφορές σας οι οποίες σαμποτάρουν την εξέλιξή σας.

Η νέα σελήνη στις 6 του μήνα, σε προκλητική όψη με τον Κρόνο από το ζώδιο των Ιχθύων φέρνει στην επιφάνεια καρμικά υπόλοιπα και υποσυνείδητες συμπεριφορές που πρέπει να αντιμετωπίσετε προκειμένου να ξεμπλοκάρετε κάποιες αγκυλώσεις και να μπορέσετε να εξελιχθείτε. Από την άλλη, χάρη στην παρουσία του Ερμή, του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο, θα έχετε εύνοια σε συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων, συνεργασίες που αφορούν εσάς και ένα ακόμη άτομο, ενώ διευκολύνετε η επικοινωνία και οι κοινωνικές επαφές με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς, γείτονες και άλλους ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση. Νέα ξεκινήματα που αφορούν επιμόρφωση, συγγραφή, επικοινωνία, διαφήμιση, διαδίκτυο, κοντινά ταξίδια.

Με τον Άρη στο ζώδιο του Ταύρου από τις 10 του μήνα, θα έχετε μεγάλη ενέργεια και φιλοδοξία για να αυξήσετε με κάποιο τρόπο τα έσοδά σας αλλά και να αξιοποιήσετε ταλέντα και δεξιότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρόλ’ αυτά, ίσως προκύψουν κάποια ξαφνικά έξοδα γι’ αυτό προσπαθήστε να κάνετε καλό έλεγχο στις δοσοληψίες σας και προσέξτε κάποιες διαφωνίες ή εντάσεις που είναι πιθανό να προκύψουν από φίλους ή τις ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκετε. Η προκλητική όψη που σχηματίζει ο Άρης με τον Πλούτωνα, μπορεί να φέρει κάποιες κρίσεις ή αποκαλύψεις σε φιλικές σχέσεις ή μέσα σε ομάδες, κάτι που είναι πιθανό να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ποιοι είναι με το μέρος σας και ποιοι όχι.

Η πανσέληνος του μήνα δέχεται τις επιρροές του Ποσειδώνα κι αυτό για εσάς μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κάποια δυσκολία να συγκεντρωθείτε στα σημαντικά και να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες ή εμπόδια στον τομέα της καριέρας λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων που μπορεί να έχουν από εσάς οι προϊστάμενοί ή άλλα άτομα εξουσίας. Αν νιώθετε ότι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας δεν εξυπηρετούνται από τις τρέχουσες καταστάσεις, ίσως θελήσετε να κάνετε μια σημαντική αλλαγή στην καριέρα σας ή σε σχέση με άλλες σημαντικές ευθύνες που μπορεί να έχετε,. Από την άλλη, όμως, θα νιώθετε ιδιαίτερα δημιουργικοί, ειδικά αν ασχολείστε με τις Τέχνες, το θέαμα ή τη συγγραφή.

Ταύρος

Μπορεί ο Δίας να έχει αφήσει το δικό σας ζώδιο αλλά από τη νέα του θέση στους Διδύμους θα σας προσφέρει για έναν ολόκληρο χρόνο σημαντικές ευκαιρίες για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, να αυξήσετε το εισόδημά σας και να γνωρίσετε τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πιθανό να αυξήσετε τα υλικά αγαθά ή τα ακίνητα που κατέχετε και να κάνετε κάποιες σημαντικές αγορές, αν και θα ήταν καλό να αναλογιστείτε πρώτα τις πραγματικές σας ανάγκες  και να παραμείνετε πιστοί στις αξίες σας. Επιπλέον, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε καλύτερα τα ταλέντα και τις ικανότητες σας ώστε να αυξήσετε την προσωπική σας αξία και να λάβετε την αναγνώριση που επιθυμείτε είτε στην εργασία που έχετε ήδη είτε σε κάποια καινούργια. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα έξοδά σας, καθώς μπορεί να νιώθετε υπερβολική αισιοδοξία και να νομίζετε ότι μπορείτε να ξοδεύετε όσα θα θέλατε. Επιπλέον, ίσως πάρετε κάποια κληρονομιά, μια αποζημίωση ή ένα μεγάλο δάνειο, ενώ μπορεί να ευνοηθείτε και από τα οικονομικά του συντρόφου ή του συνεργάτη σας.

Η νέα σελήνη του μήνα που πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου στις 16 μοίρες των Διδύμων, ευνοεί νέα ξεκινήματα που αφορούν τα οικονομικά σας, την προσωπική σας αξία και τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας. Επιπλέον, χάρη στην παρουσία του Ερμή, του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο, η αυτοπεποίθηση σας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την περίοδο, θα νιώθετε ότι αξίζετε τα καλύτερα και γι’ αυτό θα είναι πιο πιθανό να ικανοποιήσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας και να έχετε κάποια οικονομικά οφέλη. Από την άλλη, ίσως εκτιμήσετε περισσότερο την αξία της μάθησης και αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο μαθημάτων για να βελτιώσετε γνώσεις ή δεξιότητες.

Όσο ο Άρης κινείται στον Κριό, θα λειτουργείτε παρασκηνιακά και δε θα θέλετε να αποκαλύψετε τα σχέδιά σας, ενώ η ενέργεια σας θα είναι γενικά μειωμένη και θα έχετε ανάγκη από ξεκούραση. Από τις 9 του μήνα, όμως, που ο πλανήτης θα περάσει στο δικό σας ζώδιο θα θελήσετε να προωθήσετε τα προσωπικά σας σχέδια και θα νιώθετε ιδιαίτερα τολμηροί και αποφασιστικοί. Η προκλητική όψη ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιες εντάσεις ή αποκαλύψεις σε σχέση με την καριέρα ή την οικογένεια και να χρειαστεί να επιστρατεύσετε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης προκειμένου να τις ξεπεράσετε.

Με την πανσέληνο στις 22 του μήνα κοντά στην 1η μοίρα του Αιγόκερω, φωτίζονται ή ολοκληρώνονται κάποια θέματα που αφορούν νομικές υποθέσεις, συγγενείς εξ αγχιστείας, επαφές με το εξωτερικό, ανώτερη μόρφωση και πνευματικές αναζητήσεις. Η διαίσθησή σας θα είναι ιδιαίτερα έντονη και είναι πιθανό να βρείτε τις απαντήσεις στα θέματα που σας απασχολούν μέσα από ανώτερα πνευματικά πεδία. Ίσως προκύψουν κάποια γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και, κατ’ επέκταση, να αλλάξετε τη φιλοσοφία σας και τη στάση ζωής που κρατούσατε τα προηγούμενα χρόνια.

Δίδυμοι

Με τον Δία στο δικό σας ζώδιο για έναν ολόκληρο χρόνο, θα έχετε ευκαιρίες να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους και να βελτιώσετε την καριέρα σας, να αλλάξετε το άμεσο περιβάλλον σας με μια μετακόμιση ή μια νέα εργασία και να ασχοληθείτε με τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το επόμενο διάστημα, είναι σημαντικό να αφοσιωθείτε σε ότι έχει πραγματική αξία και μεγάλη σημασία για εσάς και να μην διασκορπίζετε την ενέργειά σας σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή σας. Θέματα υγείας μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο ενώ είναι σημαντικό να προσέξετε τη διατροφή σας, καθώς θα έχετε την τάση να πάρετε κάποια παραπάνω κιλά.  Αν ανήκετε στους Διδύμους των τελευταίων ημερών ή έχετε προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας, είναι πιθανό να ταλαιπωρηθείτε από διάφορες αμφιβολίες και να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, καθώς ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες κάνει προκλητική όψη με το δικό σας ζώδιο. Μην αφήσετε τους άλλους να σας πιέσουν και πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι κινείστε προς την κατεύθυνση εκείνη η οποία προάγει την προσωπική σας εξέλιξη.

Με τη νέα σελήνη στο δικό σας ζώδιο στις 6 του μήνα αλλά και τον Ερμή, τον Ήλιο και την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο, είστε χωρίς αμφιβολία οι πρωταγωνιστές του μήνα. Η σκέψη σας είναι ξεκάθαρη, η συγκέντρωση και  οι επικοινωνιακές σας ικανότητες μεγάλες, ενώ γίνεστε περισσότερο κοινωνικοί και ελκυστικοί, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για νέες γνωριμίες και σχέσεις. Νέα ξεκινήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες, δημιουργικά σχέδια και προσωπικούς στόχους,  εμπορικές συμφωνίες, διαφήμιση, συγγραφή, διδασκαλία και μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό μέσα από διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες.

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου από τις 9 του μήνα, ρίχνει λίγο την ενέργειά σας και τονίζει την ανάγκη για ξεκούραση και απομόνωση, ενώ θα διαπιστώσετε ότι προτιμάτε να κινείστε παρασκηνιακά και να μην αποκαλύπτετε τα σχέδιά σας. Ίσως ο ύπνος σας γίνει πιο ανήσυχος ή διαπιστώσετε ότι είστε πιο συγκεντρωμένοι τις νυχτερινές ώρες και αποδίδετε καλύτερα σε σχέση με την ημέρα. Η προκλητική όψη του Άρη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο μπορεί να διευρύνει με κάποιο τρόπο την πνευματική διάσταση του εαυτού σας και να φέρει μια μεταμορφωτική αλλαγή στη φιλοσοφία σας και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή, γενικότερα.

Στις 22 του μήνα έχουμε την πανσέληνο στην 1η μοίρα του Αιγόκερω η οποία θα φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή μια μορφή ολοκλήρωσης σε σχέση με τα οικονομικά του συντρόφου ή του συνεργάτη, τα οικονομικά από τρίτες πηγές, όπως τράπεζες, εφορίες, διατροφές, αποζημιώσεις, ασφάλειες ή κληρονομιές. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να αποπληρώσετε κάποιο δάνειο ή άλλο χρέος ή να σταματήσετε να εισπράττετε  κάποιο παθητικό εισόδημα. Από την άλλη, είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια κάποιοι υποσυνείδητοι φόβοι ή ανασφάλειες και να χρειαστεί να επιστρατεύσετε τη διαίσθησή σας προκειμένου να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις στις πραγματικές τους διαστάσεις.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα