Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2024: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
27/04/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 8 Μαΐου Νέα Σελήνη στην 17 Ταύρου
  • 23 Μαΐου Πανσέληνος στην 3 Τοξότη

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 2 Μαΐου Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 15 Μαΐου Ερμής στον Ταύρο
  • 20 Μαΐου Ήλιος στους Διδύμους
  • 23 Μαΐου Αφροδίτη στους Διδύμους
  • 26 Μαΐου Δίας στους Διδύμους

«Ο Απρίλης έχει τ’ όνομα κι ο Μάης τα λουλούδια», λέει ο λαός. Ο μήνας σαν να θέλει να κάνει μια ολοκλήρωση, να κλείσει ένα κεφάλαιο και μαζί και το Πάσχα το Ορθόδοξο να το πενθήσει. Ακολουθεί η στάση του Πλούτωνα να αναδρομήσει, και να μας φτάσει μέχρι και τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου πάλι. Ο Ποσειδώνας μπαίνει σε μια δύσκολη μοίρα, μοίρα ανθρωπότητας την τελευταία των Ιχθύων. Ο Άρης διελαύνοντας τον Κριό κυκλοφορεί και … οπλοφορεί πυροδοτώντας όλα τα σημεία των εκλείψεων που προηγήθησαν και που έρχονται. 8 Μαΐου και νέα Σελήνη στον Ταύρο. Μετά το Πάσχα, Ανάσταση. Και ανάταση. Πολύ κοντά στις μοίρες τις περσινής έκλειψης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την εκκίνησή μας! 13 Μαΐου ο Ήλιος συναντά τον Ουρανό. Εκπλήξεις, αλήθειες, συνειδητοποιήσεις. Ας προσέξουμε γύρω μας το αλλόκοτο, το επαναστατικό, το αναπάντεχο. Προσοχή τα σταθερά κοντά σε αυτές τις μοίρες και στο ατυχηματικό. Με βαρύ το βήμα ο φτερωτός Ερμής κάνει είσοδο στον πεισμωμένο και αμετακίνητο Ταύρο στις 15. 18 του μήνα ο Ήλιος συναντά τον Δία, ποιος θα φτάσει πρώτος στους Διδύμους; Φυσικά, πιο ταχύς ο Ήλιος στις 20, η Αφροδίτη στις 23 και ο Δίας με τα δώρα του, την ευεργετικότητα και τη σοφία, να μας διδάξει από την άλλη πλευρά, όχι της δύναμης του Τοξότη και του Ιχθύ, αλλά της αδυναμίας, των Διδύμων. Θέλει λογική, λέξεις, λόγια, νούμερα. Όχι θεωρίες, φανατισμό και επιπολαιότητα. Πριν από αυτό θα τον υποδεχτεί η Σελήνη με την Πανσέληνο στον Τοξότη, να ρίξει φως και ενέργεια στα μεταβλητά. Τρίγωνο Αφροδίτης με Πλούτωνα στις 25 και Δία με Πλούτωνα στις 31 στον αέρα, μαζί με σύνοδο των αέρινων Ερμή και Ουρανού στον Ταύρο.

«Ο Μάης έχει μυστικά κι ένα κλειδί κρυμμένο/ που ανοίγει μάτια σκοτεινά και χείλη πικραμένο/ έχει και άνεμο τρελό που κουβαλάει τη γύρη/ και πυροβάτες της καρδιάς σαν βγεις στο πανηγύρι», τραγουδάμε με τον Δίδυμο Παντελή Θαλασσινό.

Καρκίνος

Ένα αρκετά δραστήριο διάστημα μόλις ξεκίνησε για εσάς, και δείχνει ότι οι εκλείψεις χρειαζόταν να σας βγάλουν από τη νωθρότητα! Τώρα ξεκινάτε να βλέπετε τα θετικά, χρήματα από τη δουλειά, να ανταμείβεστε για τον κόπο σας. Πολύ καλό διάστημα για επαγγελματικά, παραγωγικά, αποδοτικά, είστε έτοιμοι να αδράξετε τις ευκαιρίες, να δραστηριοποιηθείτε. Ενεργοί με φίλους και με social, περνάτε καλά και σας πάει και ερωτικά. Βρίσκεστε συνεχώς σε μια συζήτηση, μια κουβέντα, θέλετε να βρείτε την δική σας αλήθεια, να συνδεθείτε με τον άλλο, με τους άλλους και σε κοινωνικό επίπεδο.. Είστε … δαιμόνιοι σε θέματα της εργασίας, καθώς φιλοδοξία και επίτευξη χτυπούν κόκκινο κυριολεκτικά. Ξεκινάτε να εκφράζετε τη γνώμη σας και δεν ανέχεστε πολλά-πολλά. Αυτό μπορεί να φέρει και συγκρούσεις, κυρίως με εκείνους που αισθάνονται ότι απειλούνται από εσάς! Μια γόνιμη και παραγωγική περίοδος, για να την εκμεταλλευτείτε με ψυχραιμία και σταθερότητα, χωρίς βιασύνη και παρόρμηση! 8, 18, 22, 23, 25, 31 εξαιρετικές ημερομηνίες. Λίγο περισσότερο προσοχή στις 13.

Επίσης, το διάστημα μετά τις 20 σας ενεργοποιεί πιο εσωτερικά, υποσυνείδητα, ξεκινάει να θέλει από εσάς συναισθηματικό κλείσιμο, παρατήρηση σε συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σας κρατάνε πίσω. Η πανσέληνος στις 23 θα αναδείξει και θέματα υγείας, αν έχετε αφήσει πίσω, ή θα σας δώσει την επιβεβαίωση ότι τα πάτε καλά. Αξίζει να ασχοληθείτε με εξετάσεις, αλλά και αλλαγή σε συνήθειες, αν χρειάζεται, με στόχο την καλύτερη διατροφή και άσκηση. Μπορεί να είναι μικρά, αλλά θαυματουργά πραγματάκια, που θα σας ανανεώσουν! Αρκετά ευεργετικό το διάστημα από το τέλος του μήνα -και τον επόμενο!- για αξιολόγηση, εκτίμηση καταστάσεων, κλεισίματα. Γεγονός της χρονιάς, και για εσάς, η είσοδος του Δία στους Διδύμους σας επηρεάζει σε ένα πλαίσιο εσωτερικών φόβων, φοβιών, ανησυχιών, και πιθανόν να τους μεγενθύνει. Εύνοια και ανάταση έρχονται αφού δείτε όλη την εικόνα με ειλικρίνεια και ουσιαστικά. Οι πρόσφατες αλλαγές, μαζί και η δουλειά που κάνατε το προηγούμενο διάστημα έρχονται να σας δικαιώσουν …

Λέων

Η άνοιξη μόλις ξεκίνησε και για εσάς πολύ προωθητική. Ένα διάστημα που από το κουκούλι μεταμορφώνεστε σε πεταλούδες, έτοιμοι να πετάξετε, έτοιμοι να θέσετε στόχους και να τους κυνηγήσετε. Είστε πλέον έτοιμοι να βγείτε προς τα έξω, να βρείτε την ομάδα σας, να βρείτε συμμάχους και μαζί να πορευτείτε. Ένα διάστημα παραγωγικό, βρίσκετε ανθρώπους να εμπνευστείτε ή να εμπνεύσετε. Η περίοδος αυτή ζητάει και σωματικά ενεργοποίηση και πνευματικά. Στην καριέρα και τα του δημόσιου βίου λάμψη, γοητεία, σας στέφουν βασιλιάδες. Το κακό όνειρο που περάσατε το προηγούμενο διάστημα, πάει, τέλειωσε. Έλκετε συνθήκες, εύνοια, ανθρώπους πάνω από εσάς. Δίνετε αξία μόνο σε ό,τι έχει πραγματικά για εσάς. Βάζετε προτεραιότητες, γονείς, σπίτι, δουλειά, οικογένεια, σπίτι.

Με το βλέμμα στο μέλλον τα μεθοδεύετε και τα προχωράτε όλα. Προσοχή γύρω στις 13 Μαΐου, μια μέρα με τάση ατυχηματική! Από τις 15 ξαναγυρνάτε στη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι μυαλό είναι σε θέματα εργασίας και η κινητοποίησή σας προς νέους στόχους. Ταξίδια επίσης, είτε τα κάνετε, είτε τα προγραμματίζετε. 18 του μήνα εμφανίζεται μια ευκαιρία που αφορά στην καριέρα. Επίσης, ξεκινάει μία περίοδος η οποία σας δίνει σε χρήματα από την εργασία. Όλα τα κομμάτια της ανταμοιβής, υλική και ηθική, αλλά και αναγνώριση. Τέλη Μαΐου, νιώθετε το καλοκαίρι να πλησιάζει και αυτό σας αναζωογονεί και ψυχικά. Είναι ζωογόνος δύναμη για εσάς. Ενέργεια και δράση στο μέλλον. Φίλοι, παρέες, ομάδες, έμπνευση, νέοι στόχοι πιο κοντά στην επίτευξη, αλλά και έρωτας και τα παιδιά, ιδιαίτερα κοντά στην πανσέληνο στις 23 Μαΐου. Όπως και θέματα τα οποία σχετίζονται με τη δημιουργία και τη δημιουργικότητά σας, τη χαρά και τη ζωή, είναι ο τομέας σας! Η τελευταία μέρα κλείνει και σας κλείνει το μάτι με μια ιδέα, μια σκέψη εκτός πλαισίου. “Κι αν σου κάτσει;”

Παρθένος

Από το τέλος του προηγούμενου μήνα η αισιοδοξία φουντώνει μέσα σας. Το μυαλό σας παίρνει αέρα, ταξίδια, εκδρομές, σκέφτεστε τι θα κάνετε πως θα ανοίξετε το μυαλό σας, πως θα περάσετε καλά να διασκεδάσετε, να βγείτε από τα συνηθισμένα, να μάθετε πράγματα. Αναζητάτε την ηρεμία, την απόλαυση, με τα λίγα, ταπεινά αλλά ουσιαστικά -και η ζωή μοιάζει με διακοπές, ακόμα κι αν εργάζεστε! Έλκετε ανθρώπους και καταστάσεις που θα σας βγάλουν από τα συνηθισμένα. Στο άλλο κομμάτι της ιστορίας, υπάρχει και η πλευρά σας η εσωτερική, εκείνη που ζητάει την μεταμόρφωση σας υπόγεια τώρα, με λιγότερη χαρά. Και αυτά γίνονται παράλληλα.

Έρχεστε αντιμέτωποι με τον εαυτό σας, με αφορμή τα χρήματα, ωστόσο θα προκύψουν και αξιακά ζητούμενα. Σα να αναζητάτε μια επιβεβαίωση, -μέσω της ασφάλειας των χρημάτων και του sex- με απώτερο σκοπό να μεταλλάξετε τον κόσμο σας. Αυτό πιο υπόγεια, αρκετά προκλητικό και να το δείτε και να το αποδεχτείτε ακόμα περισσότερο. Για αρχή παρατηρήστε το. Από τις 13 σχεδιάζετε ταξίδια και το μέλλον. Από τις 20 τα επαγγελματικά στην πρώτη γραμμή. Σκέφτεστε τρόπους να ανεβείτε κοινωνικά και επαγγελματικά. Ένα σεμινάριο, μια εκπαίδευση που μπορείτε να κάνετε, ένα τηλέφωνο, μια επαφή. Η αλήθεια είναι ότι κάτι αλλάζει. Ακόμα πιο σίγουρα και δυνατά από τις 23 Μαΐου κι έπειτα, γνωριμίες, εύνοια και άνθρωποι από πάνω έρχονται με το μέρος σας. Είναι μια ευκαιρία να ξεκλειδώσουν πόρτες και να ανοιχτείτε. Από το τέλος του μήνα αρχίζετε να δουλεύετε με ακόμα περισσότερη μεθοδικότητα προς την επίτευξη των στόχων ενώνοντας τις τελείες, ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ από όσα προηγήθησαν, και δημιουργείται … μαγεία! Αυτοπεποίθηση, ταξίδια αλλά και νόημα πίσω από κάθε σας κίνηση.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα