Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2024: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
27/04/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 8 Μαΐου Νέα Σελήνη στην 17 Ταύρου
  • 23 Μαΐου Πανσέληνος στην 3 Τοξότη

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 2 Μαΐου Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 15 Μαΐου Ερμής στον Ταύρο
  • 20 Μαΐου Ήλιος στους Διδύμους
  • 23 Μαΐου Αφροδίτη στους Διδύμους
  • 26 Μαΐου Δίας στους Διδύμους

«Ο Απρίλης έχει τ’ όνομα κι ο Μάης τα λουλούδια», λέει ο λαός. Ο μήνας σαν να θέλει να κάνει μια ολοκλήρωση, να κλείσει ένα κεφάλαιο και μαζί και το Πάσχα το Ορθόδοξο να το πενθήσει. Ακολουθεί η στάση του Πλούτωνα να αναδρομήσει, και να μας φτάσει μέχρι και τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου πάλι. Ο Ποσειδώνας μπαίνει σε μια δύσκολη μοίρα, μοίρα ανθρωπότητας την τελευταία των Ιχθύων. Ο Άρης διελαύνοντας τον Κριό κυκλοφορεί και … οπλοφορεί πυροδοτώντας όλα τα σημεία των εκλείψεων που προηγήθησαν και που έρχονται. 8 Μαΐου και νέα Σελήνη στον Ταύρο. Μετά το Πάσχα, Ανάσταση. Και ανάταση. Πολύ κοντά στις μοίρες τις περσινής έκλειψης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την εκκίνησή μας! 13 Μαΐου ο Ήλιος συναντά τον Ουρανό. Εκπλήξεις, αλήθειες, συνειδητοποιήσεις. Ας προσέξουμε γύρω μας το αλλόκοτο, το επαναστατικό, το αναπάντεχο. Προσοχή τα σταθερά κοντά σε αυτές τις μοίρες και στο ατυχηματικό. Με βαρύ το βήμα ο φτερωτός Ερμής κάνει είσοδο στον πεισμωμένο και αμετακίνητο Ταύρο στις 15. 18 του μήνα ο Ήλιος συναντά τον Δία, ποιος θα φτάσει πρώτος στους Διδύμους; Φυσικά, πιο ταχύς ο Ήλιος στις 20, η Αφροδίτη στις 23 και ο Δίας με τα δώρα του, την ευεργετικότητα και τη σοφία, να μας διδάξει από την άλλη πλευρά, όχι της δύναμης του Τοξότη και του Ιχθύ, αλλά της αδυναμίας, των Διδύμων. Θέλει λογική, λέξεις, λόγια, νούμερα. Όχι θεωρίες, φανατισμό και επιπολαιότητα. Πριν από αυτό θα τον υποδεχτεί η Σελήνη με την Πανσέληνο στον Τοξότη, να ρίξει φως και ενέργεια στα μεταβλητά. Τρίγωνο Αφροδίτης με Πλούτωνα στις 25 και Δία με Πλούτωνα στις 31 στον αέρα, μαζί με σύνοδο των αέρινων Ερμή και Ουρανού στον Ταύρο.

«Ο Μάης έχει μυστικά κι ένα κλειδί κρυμμένο/ που ανοίγει μάτια σκοτεινά και χείλη πικραμένο/ έχει και άνεμο τρελό που κουβαλάει τη γύρη/ και πυροβάτες της καρδιάς σαν βγεις στο πανηγύρι», τραγουδάμε με τον Δίδυμο Παντελή Θαλασσινό.

Κριός

Θέματα ασφάλειας στην έναρξή του ο Μάϊος. Μετά από τις προκλητικές εκλείψεις τώρα κάπου θέλετε να κλείσετε τα ανοιχτά μέτωπα, να θωρακιστείτε. Κυρίως όμως να αναλογιστείτε τις αξίες σας, τι έχει αξία για εσάς, τι σας δίνει ζωή και χαρά, τι προσδίδει αξία … Βάζετε την πρακτικότητα, ή τουλάχιστον βοηθάει περισσότερο να γίνετε πιο πρακτικοί. Επίσης, βοηθά η ψυχραιμία και η σταθερότητα, ώστε να μεταβολίσετε και να προωθήσετε τις αλλαγές τις οποίες αποφασίσατε να κάνετε το προηγούμενο διάστημα. Αισθάνεσθε ιδιαίτερα δραστήριοι και ενεργοποιημένοι, απελευθερωμένοι από βάρη, τα οποία σας κρατούσαν χαμηλά. Διεκπεραιώνετε και έτσι πρέπει! Και οικονομικά καλύτερα τα πράγματα, αρχίζετε να έχετε εισροές. Προσπαθήστε να φυλάξετε, μην ξοδεύετε αλόγιστα. Περίοδος ευνοϊκή και για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Έλκετε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να σας βοηθήσουν. Γενικότερα, ευκαιρίες προκύπτουν. Αξιολογήστε με σύνεση.

Ενάρξεις με το αναπάντεχο μαζί, την έκπληξη και το απροσδόκητο στα μέσα του μήνα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί αφορά στα έσοδα. Γενικότερα εστιάζετε σε αυτό το κομμάτι των εσόδων, αλλά και των αξιών -που είπαμε στην αρχή- και ηθικά. Αρκετά ευνοϊκή μέρα και η 22 του μήνα -στη χειρότερη περίπτωση θα το ρίξετε έξω και θα περάσετε καλά! Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, ξεκινάτε τις μετακινήσεις, ταξιδάκια, εκδρομές, εστιάζετε σε επαφές με τα αδέρφια, με χαρτιά και έγγραφα, με πράγματα της καθημερινότητας τα οποία πρέπει να κλείσετε. Με αποκορύφωμα του μήνα αυτού την πανσέληνο στις 23 Μαΐου, η οποία σας σπρώχνει να κάνετε την επανάστασή σας, είτε αυτό μεταφράζεται με το να οραματιστείτε ένα ταξίδι, μια ιδέα, μια διάθεση να βγείτε από τα συνηθισμένα. Αρχίζετε να επεξεργάζεστε σκέψεις, στόχους και αλλαγές που θέλετε να κάνετε υπό ένα πρίσμα πιο θεωρητικό. Η προοπτική σας διευρύνεται. Θέλετε να γνωρίσετε, να μάθετε, να κατανοήσετε, να ταξιδέψετε, να πιστέψετε, να εκτεθείτε. Ένα κομμάτι της συνειδητότητάς σας αλλάζει σημαντικά.

Ταύρος

Χρόνια πολλά και καλά, όμορφοι Ταύροι! Ξεκινάει ο μήνας με τα γενέθλιά σας με ακόμα περισσότερη γοητεία, λάμψη και διάθεση να εκφράσετε την αυτοεκτίμησή σας. Θέλετε να χαλαρώσετε, να αναβιώσετε άλλες εποχές που ήσαστε ξέγνοιαστοι και χαλαροί.Θέλετε και να κάνετε πίσω, να συμβιβαστείτε, να φέρετε την ειρήνη μέσα σας και γύρω σας. Φορτίζετε μπαταρίες, εστιάζετε στα θέλω σας, πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, σε εσωτερικό επίπεδο, υπάρχει όλο το μήνα διάχυτη μια τάση για σύγχυση, νεύρα, αναστάτωση. Υπάρχει μια όχι τόσο προφανής ευερεθιστικότητα, η οποία νιώθετε ότι σας καταπιέζει, σας επιβαρύνει και ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Θα είναι πιο φρόνιμο να έλθετε σε μια αντιπαράθεση με τον ίδιο σας τον εαυτό, πριν το κάνετε με τους άλλους. Η νέα Σελήνη θέλει ενάρξεις, αλλά και σε πλαίσιο υποσυνείδητο και πιο συνειδητό. Ο μήνας έχει και πρακτικά κομμάτια τα οποία τρέχετε και μεθοδεύετε, και καταλαβαίνετε ότι μαθαίνετε ακόμα, θέλετε να μάθετε.

Το αναπάντεχο και η διεύρυνση του ορίζοντα δεν σταματά να σας εκπλήσσει. Μια προσοχή παραπάνω στις 13 του μήνα και όσοι είστε γεννημένοι εκεί κοντά! Από τα μέσα του μήνα κι έπειτα έχετε σχηματίσει και σχηματοποιήσει γνώμη και είστε έτοιμοι να την εκφράσετε με τον δικό σας τρόπο στους γύρω. Εξίσου δυνατή και η 18 Μαΐου. Τα γενέθλιά σας τελειώνουν στις 20 και πρακτικότητα, σύνεση, σταθερότητα στο χέρι σας για να … σπεύσετε βραδέως με τον τρόπο σας. Λεφτά, χρήματα, διασυνδέσεις, εμφανίζονται και σας χαρίζουν εύνοια απλόχερα. Μεθοδεύετε επενδύσεις, αγορές και πωλήσεις και είναι πολύ πιο ευνοϊκό και ξεκάθαρο το τοπίο τώρα. Η πανσέληνος στις 23 Μαΐου θίγει θέματα ασφάλειας, οικονομικής και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά η ανασφάλεια θα σας δείξει τον δρόμο, για να σπάσετε καλούπια. Ο Δίας αλλάζει θέση, φεύγει από εσάς, ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη η εύνοιά του, καθώς ο οίκος που μπαίνει για εσάς είναι περισσότερο … ταυρίσιος. Κτήματα, αποκτήματα, επενδύσεις, πηγές εσόδων, η προσωπική σας αξία και εκτίμηση, ήρθε η ώρα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Δίδυμοι

Βρίσκεστε καιρό τώρα σε τροχιά δουλειάς -και με τον εαυτό σας- και είναι η κατάσταση πιο αποδοτική, εποικοδομητική, παραγωγική. Εσείς βλέπετε τα σχέδια σας ήδη να προχωρούν και θα είναι έτσι γεμάτος όλος ο μήνας! Από τους πιο όμορφους και δυναμικούς μήνες, όχι μόνο λόγω γενεθλίων. Την πίεση που αισθάνεσθε την κάνετε δράση και ενέργεια. Στόχοι, τα λεφτά της δουλειάς σας, φιλίες, έρωτες, -πολύ πιθανόν και τα δυο μαζί-, όλα γύρω σας γυρίζουν και εφιστούν την προσοχή σας. Ωστόσο, πριν φτάσετε στη δράση, νιώθετε την ανάγκη να αναλογιστείτε την προηγούμενη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι κινητοποιείται το συναίσθημα σε έναν οίκο που ρίχνει φως στα πράγματα λιγότερο απτά, πιο πνευματικά, πιο μεταφυσικά, πιο συναισθηματικά, τα οποία σας φέρνουν κοντά και στους άλλους και σε εσάς τους ίδιους, Αξιολόγηση για να δείτε συμπεριφορές, και πλευρές του χαρακτήρα σας που σας δυσκόλεψαν.

Ξεκαθάρισμα … Από τις 20 του μήνα περισσότερο φως, από τις 23 και λιγότερο συναίσθημα, που σημαίνει και μικρότερη ευαλωτότητα για εσάς. Ήλιος και Δίας πάνω σας, η εύνοια και η ζωή η ίδια, ξεκινάει μια διετία που καλείστε να μάθετε, να αποκτήσετε εμπειρίες, να εκμεταλλευτείτε την τύχη, να ανακαλύψετε τον κόσμο και τον εαυτό σας. Πιο προκλητική η πανσέληνος, να τονίσει θέματα σχέσεων, με μια εμμονή, αλλά και πιο προωθητικά, για να κάνετε τις αλλαγές, την ανανέωση, την μεταμόρφωση που επιθυμείτε. Αυτό ισχύει και επαγγελματικά. Ευκαιρία να επανορθώσετε. Καταφέρνετε να συνδεθείτε με τους γύρω και σε φυσικό επίπεδο και να διαβάσετε πίσω από τις πράξεις και τις λέξεις, να συλλάβετε και το συναίσθημα, την αίσθηση. Μια γενέθλια χρονιά έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές και υπόσχεται πολλά!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα