Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
24/11/2023

Το σημαντικότερο αστρολογικό φαινόμενο του τελευταίου μήνα του χρόνου είναι η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από τις 13 Δεκέμβρη έως τις 2 Γενάρη στα ζώδια του Αιγόκερω και του Τοξότη.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω, αφορά την καριέρα μας, τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας και τον τρόπο που δομούμε και οργανώνουμε τη ζωή μας. Στο ζώδιο του Τοξότη, η οπτική του είναι περισσότερο διευρυμένη και μπορεί να δει τη μεγάλη εικόνα ενώ έχει μεγάλη πίστη και αισιοδοξία. Κατά την αναδρομή του πλανήτη στα ζώδια αυτά, θα δοκιμαστούμε λίγο έως πολύ στα παραπάνω θέματα και θα πρέπει να ξανασκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε κάποιες αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο και πιο σταθερό με τη νέα χρονιά. Στις αρχές του μήνα, πραγματοποιείται μια δύσκολη όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα  η οποία μπορεί να φέρει μεταμορφωτικές αλλαγές στις προσωπικές μας σχέσεις ενώ, σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να δούμε αλλαγές σε πολιτικές συμμαχίες και μια έμφαση στα οικονομικά των κρατών. Από τις 5 του μήνα που η Αφροδίτη θα περάσει στον Σκορπιό, θα σχηματίζει λιγότερο προκλητικές όψεις και θα διευκολύνει τα οικονομικά και τα αισθηματικά μας θέματα.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να θελήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό κι έξω από τα συνηθισμένα, γεγονός που μπορεί να ξαφνιάσει ή να σοκάρει κάποιους.

Ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Τοξότη όλο τον μήνα και είναι πιθανό να λειτουργήσουμε περισσότερο δογματικά και απόλυτα και να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις προσωπικές μας απόψεις και πεποιθήσεις. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να υποστηρίξουμε θέσεις και σκοπούς που ωφελούν το γενικό καλό και να αποφύγουμε τις ακρότητες και τον φανατισμό. Η νέα σελήνη του μήνα, πραγματοποιείται στις 13 Δεκέμβρη κοντά στις 20 μοίρες του Τοξότη και δημιουργεί ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα, τα οποία θα είναι προτιμότερο να τα διοχετεύσουμε σε κάποιο καλλιτεχνικό ή δημιουργικό έργο και σε φιλανθρωπίες ή σε βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας  και όχι σε φανατισμό, υπερβολικές αντιδράσεις ή αντιπαραθέσεις. Στις 27 Δεκέμβρη έχουμε την πανσέληνο του μήνα κοντά στις 5 μοίρες του Καρκίνου οπότε και θα νιώθουμε έντονα την ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, ενώ θα θέλουμε να βρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, ειδικά τόσο κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να θελήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό κι έξω από τα συνηθισμένα, γεγονός που μπορεί να ξαφνιάσει ή να σοκάρει κάποιους. Επιπλέον, χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή κατά τις μετακινήσεις μας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Σε κοσμικό επίπεδο, η πανσέληνος αυτή τονίζει θέματα πατρίδας, πολέμου και ξεριζωμού.

Κριός

Ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω την πρώτη μέρα του μήνα και θα μείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 22, γι’ αυτό η καριέρα, η δημόσια εικόνα σας και ο τρόπος που επικοινωνείτε με το ευρύτερο περιβάλλον σας θα είναι από τα θέματα που θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα. Όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, δηλαδή μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, θα χρειαστεί να εργαστείτε πολύ για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που θα προκύψουν στην καριέρα σας ενώ θα μπορέσετε να σκεφτείτε νέους τρόπους για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τους άλλους και τον τρόπο που προβάλετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Επιπλέον, μετά τις 23 που θα περάσει στον Τοξότη, μπορεί να σας απασχολήσουν θέματα φιλοσοφικά, νομικά ή εκπαιδευτικά ή να αναθεωρήσετε κάποιες σημαντικές επιλογές της ζωής σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού και είναι πιθανό να φέρει κάποια σημαντική οικονομική ευκαιρία ή να ωφελήσει με κάποιον τρόπο τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή τον συνεργάτη σας ή να σας βοηθήσει να εισπράξετε χρήματα από το κράτος, από κάποια ασφάλεια ή αποζημίωση ή κάποια κληρονομιά. Επιπλέον, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας που νιώθετε στις πολύ προσωπικές σας σχέσεις και θα σας φέρει πιο κοντά με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Στις 30 του μήνα, θα περάσει κι αυτή στο ζώδιο του Τοξότη και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναζητήσετε νέες εμπειρίες κι επαφές ενώ, δεν αποκλείεται να γνωρίσετε κάποιον σημαντικό άνθρωπο που θα λειτουργήσει ως μέντορας και θα σας δώσει την κατάλληλη καθοδήγηση ή τις συμβουλές που χρειάζεστε.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη θα φέρει κάτι νέο σε θέματα εκπαίδευσης και ανώτερης μόρφωσης, φιλοσοφικές αναζητήσεις, ταξίδια στο εξωτερικό κι επαφές με ξένους πολιτισμούς, νομικές υποθέσεις, δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή. Επιπλέον, μπορεί να φέρει μεγαλύτερο νόημα στη ζωή σας και να αλλάξει την κοσμοθεωρία σας. Στις 22 του μήνα, ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω και θα φωτίσει τη δημόσια εικόνα σας και την καριέρα σας και θα σας βοηθήσει να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί και εξωστρεφείς με αυτά που θέλετε να πετύχετε. Στις 27 Δεκέμβρη πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα κοντά στις 5 μοίρες του Καρκίνου και θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κάποια θέματα που αφορούν το σπίτι, όπως μια ανακαίνιση ή μια μετακόμιση ή μπορεί να φέρει κάποια αλλαγή στη δομή της οικογένειας ή να χρειαστεί να ασχοληθείτε με κάποιο θέμα που αφορά τους γονείς σας.

Ταύρος

Στην 1 του μήνα ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω οπότε είναι πιθανό να σας απασχολήσει κάποιο θέμα που αφορά τις σπουδές σας ή να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποιο νέο πρόγραμμα σπουδών ή να ψάχνετε τρόπους για να μοιραστείτε γνώσεις ή πληροφορίες με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε με φιλοσοφικές αναζητήσεις ή να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποιες δραστηριότητες που θα δώσουν βαθύτερο νόημα στη ζωή σας και στις σχέσεις σας. Από τις 12 και μέχρι το τέλος του μήνα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα μπορεί να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα σε οικονομικό ή προσωπικό επίπεδο ή να ασχοληθείτε με εσωτερικές αναζητήσεις προκειμένου να καταλήξετε σε κάποιες καινούργιες αποφάσεις με τη νέα χρονιά. Από την άλλη, μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις ή εμπόδια σε σχέση με κάποιο ταξίδι που μπορεί να θέλετε να κάνετε. Η Αφροδίτη στις 5 Δεκέμβρη αλλάζει ζώδιο και περνάει στον Σκορπιό, από όπου θα βελτιώσει τις σημαντικές σας σχέσεις και συνεργασίες, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και μια σημαντική νέα γνωριμία για εσάς. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι οι άλλοι είναι περισσότερο φιλικοί και δοτικοί απέναντί σας και εισπράττετε μεγαλύτερη εκτίμηση και αναγνώριση. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι πιθανό να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες ή να κάνετε μια επικερδή συμφωνία. Στις 30 του μήνα που θα μπει στον Τοξότη, θα ευνοήσει τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη ή χρήματα από τρίτες πηγές (εφορίες, τράπεζες, ασφάλειες, κληρονομιές κτλ.) και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και οικειότητας στις προσωπικές σας σχέσεις.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη δημιουργεί για εσάς τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσετε να θεραπεύσετε τραύματα του παρελθόντος και να απαλλαγείτε από βάρη που κουβαλάτε εδώ και καιρό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια συνειδητή επιλογή ή να χρειαστεί να βιώσετε μια μεταμορφωτική αλλαγή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα μέσα από μια κάθαρση. Σε αυτό θα βοηθήσει και η παρουσία του Άρη στο ίδιο ζώδιο που θα σας δώσει την απαραίτητη δύναμη και αποφασιστικότητα για να φτάσετε στη ρίζα του θέματος και να κάνετε τις αλλαγές που επιβάλλονται. Από την άλλη, η παρουσία του Άρη στον Τοξότη μπορεί να σημαίνει για εσάς ότι θα πρέπει να ασχοληθείτε με κάποια οικονομική συμφωνία στην οποία είτε θα προσπαθήσετε να υπερισχύσετε έναντι των άλλων είτε οι άλλοι θα προσπαθήσουν να επιβληθούν σε εσάς. Σε κάθε περίπτωση, δώστε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, ειδικά αν πρέπει να υπογράψετε κάποια έγγραφα.

Όταν ο Ήλιος περάσει στον Αιγόκερω στις 22 του μήνα, θα τονώσει την αισιοδοξία σας και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και τις επιλογές σας και να καταστρώσετε νέα δημιουργικά σχέδια τα οποία μπορεί να αφορούν σπουδές, διδασκαλία, εκδόσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό. Η πανσέληνος στις 27 του Δεκέμβρη στο ζώδιο του Καρκίνου τονίζει θέματα επικοινωνίας και μετακινήσεων, σπουδών και διδασκαλίας αλλά και σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες, και είναι πιθανό να φέρει στο φως προβληματικές καταστάσεις που σχετίζονται με κάποιο από τα παραπάνω. Ίσως μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια σοβαρή υποχρέωση που είχατε αναλάβει σε σχέση με κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή αποφασίσετε να μην ανανεώσετε κάποιο συμβόλαιο. Από την άλλη, μπορεί να κάνετε κάποιο κοντινό ταξίδι με την οικογένειά σας ή να ολοκληρώσετε έναν κύκλο σπουδών.

Δίδυμοι

Από την 1 του μήνα που ο Ερμής θα βρίσκεται στον Αιγόκερω, είναι πιθανό να σας απασχολήσουν τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή τον συνεργάτη σας ή κάποια οικονομική συμφωνία την οποία θα πρέπει να μελετήσετε πολύ σοβαρά προτού υπογράψετε. Οι μέρες κατά τις οποίες ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, δηλαδή μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, είναι ιδανικές για να ρίξετε τους ρυθμούς, να κάνετε μια ενδοσκόπηση και να καθαρίσετε το περιβάλλον αλλά και την ενέργειά σας, ώστε να υπάρχει χώρος για να έρθουν καινούργια και καλύτερα πράγματα στη ζωή σας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, είναι καλές μέρες για να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα σε κάποιο θέμα που σας έχει προβληματίσει και να ανακαλύψετε πληροφορίες που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην πορεία.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού και θα βελτιώσει την καθημερινή ρουτίνα και τις σχέσεις με συναδέλφους ή υφισταμένους, ενώ θα σας δώσει την ευκαιρία να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία για κάποιο θέμα υγείας που σας απασχολεί ή να φροντίσετε το σώμα σας μέσα από ένα νέο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Στις 30 του Δεκέμβρη που θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη θα βελτιώσει σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες ή θα φέρει νέα πρόσωπα στη ζωή σας και θα διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο. Η νέα σελήνη στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη είναι πιθανό να φέρει για εσάς μια νέα σχέση ή συνεργασία ή να ανανεώσει μια ήδη υπάρχουσα. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, θα μπορέσετε να προσελκύσετε νέα πελατεία. Όταν ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στο ίδιο ζώδιο μετά τις 22 Δεκέμβρη θα σας βοηθήσει να επανεξετάσετε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες, να κάνετε σοβαρές συζητήσεις και να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις.

Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω από τις 22, μπορεί να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας ή να ασχοληθείτε με οικονομικά θέματα ή να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ή κάποια άλλη μορφή εσωτερικής αναζήτησης ώστε να μπορέσετε να αφήσετε πίσω αυτά που σας βαραίνουν κι εμποδίζουν την εξέλιξή σας. Η πανσέληνος στις 27 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια θέματα οικονομικής και συναισθηματικής ανασφάλειας, ίσως λόγω κάποιας αλλαγής στο εισόδημά σας ή επειδή πρέπει να προβάλετε τον εαυτό μας με τρόπο που ενισχύει την προσωπική σας αξία κι αυτό σας αγχώνει. Από την άλλη, ίσως καταφέρετε να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας που έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτο ή να εξερευνήσετε κάποιο καινούργιο, το οποίο θα μπορούσε να σας αποφέρει και κάποιο οικονομικό όφελος.

Καρκίνος

Στην 1 του μήνα, ο Ερμής θα περάσει στον Αιγόκερω και για αρκετές μέρες τη σκέψη σας θα απασχολούν οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες που έχετε και είναι πιθανό να θελήσετε να βάλετε μια τάξη σε αυτές ή να αποκαταστήσετε τον τρόπο που επικοινωνείτε μέσα σε αυτές. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μέρες είναι κατάλληλες για να οργανώσετε τις πελατειακές σας σχέσεις και να τις βάλετε σε νέες βάσεις. Κατά την αναδρομή του Ερμή από τις 12 του Δεκέμβρη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες και, ίσως, είναι προτιμότερο να ακούσετε τους άλλους και να μιλήσετε όταν ο πλανήτης θα κινείται σε ορθή πορεία με τη νέα χρονιά, αφού θα έχετε πάρει το χρόνο σας για να σκεφτείτε σοβαρά τις επιλογές σας. Όταν ο Ερμής περάσει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, πιθανώς να αναθεωρήσετε τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία σας, το πρόγραμμα σωματικής άσκησης και διατροφής που ακολουθείτε και τον χρόνο που αφιερώνετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Επίσης, μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο κάποιο εργασιακό θέμα που σας είχε απασχολήσει στο παρελθόν ή κάποιο θέμα υγείας στο οποίο δεν είχε δοθεί οριστική λύση.

Η Αφροδίτη θα περάσει στον Σκορπιό στις 5 του μήνα και θα ευνοήσει τις ρομαντικές σας σχέσεις ενώ, δεν αποκλείεται, να φέρει μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία. Επίσης, είναι καλή εποχή για να τονώσετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε αυτά που σας κάνουν ιδιαίτερους και μοναδικούς, να ασχοληθείτε με κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο ή απλώς να περάσετε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο σας με φίλους ή με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Στις 30 του μήνα θα περάσει στον Τοξότη και θα φέρει αρμονία και ισορροπία σε θέματα εργασίας και καθημερινότητας, ενώ δεν αποκλείεται να θελήσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την υγεία σας με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στον Τοξότη στις 13 του μήνα θα φέρει κάτι νέο στον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας, στην καθημερινή ρουτίνα σας, στην εργασία σας ή στον τρόπο που προσφέρετε και βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, οι μέρες είναι κατάλληλες για να ενδυναμώσετε τη φυσική σας κατάσταση μέσα από ένα νέο ή βελτιωμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Επιπλέον, ίσως γίνετε περισσότερο μαχητικοί και διεκδικητικοί στο χώρο της δουλειάς ή αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τον τρόπο που αξιοποιείτε το χρόνο σας. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω από τις 22 του Δεκέμβρη, οι σχέσεις σας μπορούν να ανανεωθούν και να μπουν σε νέες βάσεις, καθώς αλλάζει με κάποιο τρόπο και η δική σας στάση απέναντι τους. Η πανσέληνος που γίνεται στο δικό σας ζώδιο στις 27 του μήνα, φωτίζει τα προσωπικά σας σχέδια και τις δικές σας ανάγκες και σας ωθεί να δραστηριοποιηθείτε με νέους τρόπους που θα γεμίσουν τη ζωή σας και θα της δώσουν μεγαλύτερο νόημα. Ίσως να νιώθετε περισσότερο ευσυγκίνητοι ή κυκλοθυμικοί αυτές τις μέρες αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε χαμηλούς τόνους, καθώς έτσι θα μπορέσετε να διασφαλίσετε τα κεκτημένα σας και να πετύχετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Λέων

Με τον Ερμή στον Αιγόκερω από την 1 του μήνα θα έχετε την ευκαιρία να αναλογιστείτε κάποια θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν, τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τον χρόνο που αφιερώνετε για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Ίσως μπορέσετε να μάθετε κάτι καινούργιο σε σχέση με αυτά τα θέματα ή να τα βελτιώσετε με κάποιο τρόπο. Στις 13 Δεκέμβρη, ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω και οι μέρες θα είναι ευνοϊκές για να σκεφτείτε νέους τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορούσατε να προσφέρετε στους γύρω σας πιθανώς με κάποια φιλανθρωπική δράση, ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιες συνεντεύξεις, αν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε εργασία ή να επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους που έχετε στην τωρινή σας απασχόληση. Όταν επιστρέψει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποια από τα πράγματα που σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση είτε αυτά είναι τα χόμπι σας και η δημιουργική σας έκφραση είτε είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους είτε είναι η δουλειά σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές, τις οποίες είναι προτιμότερο να τις σκεφτείτε σοβαρά και να τις θέσετε σε εφαρμογή με τη νέα χρονιά.

Στις 22 του μήνα, ο Ήλιος μπαίνει κι αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερω και φωτίζει την καθημερινότητά σας με μια διάθεση ανανέωσης, οπότε είναι καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια καλή συνήθεια η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεσή σας, όπως να αφιερώνετε λίγα λεπτά παραπάνω για περπάτημα ή να ελαττώσετε την ποσότητα καφεΐνης ή ζάχαρης. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό από τις 5 του μήνα και θα διαπιστώσετε ότι οι σχέσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια είναι πιο ήρεμες και αρμονικές ή ότι, τουλάχιστον, οι διαφορές εξομαλύνονται πιο εύκολα. Αν το θέλετε, μπορείτε να περάσετε όμορφες στιγμές στο σπίτι σας ή να δεχθείτε επισκέψεις ή να κάνετε το χώρο σας πιο όμορφο και άνετο με μια αλλαγή στη διακόσμηση. Στις 30 Δεκέμβρη που η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη, είναι πιθανό να έχετε περισσότερο ρομαντική διάθεση, να θελήσετε να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό ή καλλιτεχνικό ή να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς.

Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να νιώσετε και πάλι παιδί, να βγάλετε προς τα έξω τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε όλα όσα σας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς. Επιπλέον, ίσως προκύψει μια νέα ερωτική σχέση ή ξεκινήσετε κάποιο επιχειρηματικό ή δημιουργικό project. Προς το τέλος του μήνα, με την πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου, θα έχετε τη διάθεση να αποτραβηχτείτε λίγο από την ένταση της καθημερινότητας και να ασχοληθείτε με την περισσότερο πνευματική πλευρά του εαυτού σας, να καλλιεργήσετε τη διαίσθησή σας και να καθαρίσετε την ενέργειά σας, ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη και ισορροπία. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν η επαφή με τη φύση και ιδιαίτερα με το νερό ή τα πνευματικά ταξίδια μέσα από την προσευχή και τον διαλογισμό ή ένα ταξίδι σε κάποιο μέρος που θα σας προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση. Από την άλλη, μπορεί να ολοκληρώσετε κάποιο σημαντικό κύκλο ζωής ή να κάνετε κάποιες μυστικές επαφές και να δράσετε στο παρασκήνιο μέχρι να αποφασίσετε να ανακοινώσετε τα σχέδια σας.

Παρθένος

Στην 1 του Δεκέμβρη, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από όσα σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Όταν ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές ώστε να νιώθετε καλύτερα μέσα σας και να μπορείτε να εκφράζετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας με τρόπο που να σας γεμίζει, ενώ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιο δημιουργικό project ή μια ρομαντική σχέση. Στις 24 του μήνα που ο Ερμής θα επιστρέψει στον Τοξότη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας σε σχέση με τα άτομα της οικογένειάς σας ή τους στενούς σας φίλους που είναι σαν οικογένεια για εσάς και να προσπαθήσετε να εξομαλύνετε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν μεταξύ σας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να δείξετε κάποια εγκράτεια με συγγενικά πρόσωπα που πιθανώς σας εκνευρίζουν ή σας κουράζουν αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε λόγω των γιορτών. Η ψυχική σας ηρεμία και υγεία είναι πιο σημαντικές, γι’ αυτό αφήστε και κάτι να πέσει κάτω και μην εμπλακείτε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού και φέρνει χαρά και αρμονία στις σχέσεις σας με αδέλφια, στενούς συγγενείς και γείτονες, ενώ ευνοεί τα μεταφορικά σας μέσα, τις κοντινές μετακινήσεις και κάθε είδους επικοινωνία, καθώς οι μέρες είναι καλές για να μοιραστείτε όμορφες ιδέες και συναισθήματα με τους γύρω σας. Στις 30 του μήνα η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη και είναι πιθανό να θελήσετε να ομορφύνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας ή να προσκαλέσετε κόσμο στο σπίτι σας για να διασκεδάσετε, ενώ θα βελτιωθούν και οι σχέσεις σας μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να φέρει κάτι νέο σε σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας κάποια βαριά συναισθήματα και παλιές συμπεριφορές που δε σας ωφελούν πια. Είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες συνειδητές επιλογές σε σχέση με τα συγγενικά σας πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και θα τονώσουν την ψυχική σας δύναμη.

Ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω στις 22 του μήνα και θα φωτίσει τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, θα ανανεώσει τις ρομαντικές σας σχέσεις και τον τρόπο που χαίρεστε και διασκεδάζετε και θα τονώσει το γενικότερο αίσθημα χαράς και ικανοποίησης που έχετε. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 27 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου, φωτίζει το ευρύτερο κοινωνικό σας περιβάλλον, τις σχέσεις μέσα σε ομάδες και παρέες και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχετε. Είναι πιθανό κάποια σχέδια ή φιλίες να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα