Μαθήματα Αστρολογίας | Ο Άρης

ASTROTEAM GUEST
03/11/2023

Ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος αντιπροσωπεύουν καθένας από μίαν Αρχή. Όπως ήδη γνωρίζουμε ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την Ζωή, το Εγώ, η Σελήνη την Δεκτικότητα, την Ανταπόκριση.

Ο Άρης με την σειρά του αντιπροσωπεύει την Αρχή της Δράσεως, την Πρωτοβουλία, την Ενέργεια, την Θερμότητα. Αν θέλουμε από το ωροσκόπιο ενός ανθρώπου να κρίνουμε πόσο δραστήριος, θαρραλέος, αποφασιστικός, δημιουργικός και παρορμητικός είναι, θα πρέπει να εξετάσουμε την θέση που κατέχει σ’ αυτό ο Άρης του. Από αυτόν θα κρίνουμε πόσο αντέχει στην κακουχία, πόσο μπορεί να σκληραγωγηθεί, πόσο τον φοβίζουν οι δυσκολίες, πόσο ανταγωνιστικός είναι. Μπορεί ένα ωροσκόπιο να δείχνει άνθρωπο με πολλές ικανότητες, που όμως δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει. Αιτία θα είναι ένας «πιεσμένος», «αδύνατος» Άρης. Ένα τέτοιο ωροσκόπιο μοιάζει σαν τέλειο αυτοκίνητο, από το οποίο λείπει η βενζίνη. Εξ’ αιτίας ενός «φτωχού» Άρη αποτυγχάνει στις εξετάσεις ένας καλά μελετημένος σπουδαστής. Εξ’ αιτίας ενός τέτοιου Άρη τις «τρώει» ένας Γολιάθ από ένα Δαυίδ!

Πολλοί, νομίζουν πως ο Άρης αντιπροσωπεύει πολύ κακά στοιχεία, την αιματοχυσία, την αγάπη για τον πόλεμο. Λάθος! Είναι θέμα θέσεώς του (δηλ. ζωδίου στο οποίο βρίσκεται) και γωνιακών σχέσεων του προς τα άλλα σώματα του Ηλιακού συστήματος. Δείχνει πάντα την Δράση, την Ενέργεια. Και αυτή η δράση και η ενέργεια μπορεί να είναι φονική ή δολοφονική ή ιπποτική, ανταγωνισμός ή ευγενική άμιλλα, επίθεση ή προστασία. Είναι θέμα θέσεως και σχέσεών του μέσα στο ωροσκόπιό του. Ο Άρης κατά κανόνα, έχει μεγαλύτερη σημασία για τα άτομα εκείνα που έχουν τον Ήλιο ή την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο σε ένα ή και τα δύο ζώδια που «κυβερνά ο ίδιος ο Άρης, δηλαδή στον Κριό και τον Σκορπιό.

Άρης στα 12 ζώδια | Σας δίνουμε τώρα τη σημασία και περίπου την αξία που έχει ο Άρης, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.

Άρης στον Κριό

Ο Άρης είναι εδώ ισχυρός και ασκεί όλη του την καλή επίδραση στον χαρακτήρα σας. Σάς δίνει ενεργητικότητα, θετικότητα, αποφασιστικότητα και πρωτοβουλία. Μερικές φορές πάντως, αυτές τις ιδιότητες τις εκδηλώνετε σε υπερβολικό βαθμό κι έτσι φθάνετε σε σημείο να σας λείπει ο αυτοέλεγχος και η ψυχραιμία. Προσβάλλεστε εύκολα και με το παραμικρό. Ο Άρης στην θέση αυτή σας προικίζει με μεγάλη ζωτικότητα και δύναμη, αλλά σας κάνει ταυτόχρονα και επιρρεπείς σε πυρετούς, μολύνσεις, τραυματισμούς, ατυχήματα και εγχειρήσεις. Πάντως είναι θέση καλή για επάγγελμα της φύσεως του Άρη όπως του στρατιωτικού, του ναυτικού, του μηχανικού, του χειρουργού κλπ.

Άρης στον Ταύρο

Από την στιγμή που θ’ αποφασίσετε να κάμετε κάτι, είναι πολύ δύσκολο για εσάς ν’ αλλάξετε, τραβάτε τον δρόμο σας, χωρίς καμία παρέκκλιση. Είστε πρακτικός, έχετε την ικανότητα της επίμονης εργασίας, δύναμη θελήσεως και αντοχή. Επίσης, χάρη σ’ αυτές τις ιδιότητες, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, αλλά και να τα χάσετε λόγων σπατάλης, γενναιοδωρίας ή ριψοκίνδυνης τοποθετήσεως σε επιχειρήσεις. Η θέση αυτή του Άρη ευνοεί τον γάμο, αλλά δεν τον απαλλάσσει από τον κίνδυνο δυσαρμονίας και ζηλοτυπίας.

Άρης στους Διδύμους

Σας δίνει ταχύτητα αντιλήψεως, αμεσότητα στην σκέψη, ικανότητα και αποφασιστικότητα στον λόγο. Πολλοί που έχουν τον Άρη εδώ διακρίνονται για την ικανότητά τους στην ειρωνεία, το πνεύμα, τον σαρκασμό και την σάτιρα. Έχετε ικανότητα στο γράψιμο, στην ομιλία, στην συζήτηση, στο να υποστηρίζετε με επιτυχία τις απόψεις σας. Διασπάτε λίγο τις δυνάμεις σας με το να καταπιάνεστε πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, ενώ πολλά μπορείτε να κατορθώσετε αν αφοσιωθείτε σε μία μόνο επιδίωξη. Από τα δυσάρεστα πράγματα που μπορεί να προκαλέσει ο Άρης όταν βρίσκεται σε αυτήν την θέση είναι: δυσκολίες που μπορεί να προέλθουν από αλληλογραφία, σπουδές και ατυχήματα ή θάνατο κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ή έξω από το σπίτι και ενοχλήσεις στους πνεύμονες.

Άρης στον Καρκίνο

Εδώ ο Άρης δίνει ανεξαρτησία πνεύματος και τάση αντιδράσεως απέναντι κανόνων, κανονισμών, ανωτέρων. Οι ανώτεροί σας ίσως σάς φερθούν κάποτε άσχημα και γενικά μπορεί να υποστείτε αδικία και ύπουλες επιθέσεις. Επίσης από υφισταμένους είναι δυνατόν ν’ αντιμετωπίσετε ανυπακοή και ανταρσία. Συχνά κάτι δεν πηγαίνει καλά με έναν από τους δύο γονείς, πιθανότερα τη μητέρα. Όσον αφορά όμως κληρονομιά από ένα των γονέων ή κέρδος από κτηματικά ζητήματα, ή απασχόληση σχετική με γη ή θέση αυτή του Άρη είναι καλή. Το στομάχι σας ή το πεπτικό σύστημα μπορεί να υποφέρουν.

Άρης στον Λέοντα

Καλή θέση για τον Άρη, ιδιαίτερα για τα θέματα του πλανήτη αυτού. Είστε δραστήριος, ανεξάρτητος και έχτε δύναμη θελήσεως και χαρακτήρος. Σας χαρακτηρίζει επίσης ειλικρίνεια, εντιμότητα, γενναιοδωρία. Οι ανώτεροι, όσοι βρίσκονται ψηλότερα από εσάς, ευνοούν και ίσως σας βοηθήσουν ν’ ανεβείτε κοινωνικά. Είστε όμως πολύ μαχητικοί και έχετε την τάση να επιβάλλεστε έτσι που σε μερικές περιόδους της ζωής σας, ίσως κάμετε εχθρούς ή αντιμετωπίσετε αντιθέσεις. Ο Άρης στον Λέοντα αυξάνει την ζωτικότητα αλλά και δίνει τάση για κάπως υψηλή θερμοκρασία, πυρετούς και ατυχήματα. Ίσως ταλαιπωρηθείτε από κοινωνικές αντιθέσεις και διαφωνίες μέσα στην οικογένεια.

Άρης στην Παρθένο

Είστε άνθρωπος πρακτικός, ικανός δραστήριος, αλλά τα καταφέρνετε καλύτερα όταν εργάζεστε για λογαριασμό άλλων ή κάτω από την καθοδήγηση κάποιου παρά όταν είστε ανεξάρτητος. Είστε βέβαια φιλόδοξος αλλά έχετε περισσότερη τύχη σαν υπάλληλος ή προϊστάμενος, παρά σαν επικεφαλής ή διευθυντής. Κάτω από ορισμένες δυσμενείς ακτινοβολίες άλλων πλανητών, μπορεί να υποστείτε από υφισταμένους και εχθρότητα, ανεντιμότητα και προδοσία. Είστε σε θέση να φέρετε εις πέρας, προσεγμένη στην λεπτομέρεια και στην ακρίβειά της, εργασία που προγραμματίστηκε ή υποδείχθηκε από άλλους. Το συκώτι, τα έντερα και το πεπτικό σύστημα ίσως σας προκαλέσουν προβλήματα.

Άρης στον Ζυγό

Ο Άρης σ’ αυτήν την θέση μπορεί να είναι κατά καιρούς καλός ή κακός για σας. Ανάμεσα στις αγαθές ιδιότητές τους είναι η ικανότητα που σας δίνει να δημιουργήσετε σχέσεις με τους άλλους. Στους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε είστε αφοσιωμένος σχεδόν με πάθος. Γίνεστε καλός εραστής, καλός φίλος και παντρεύεστε σχεδόν πάντοτε νέος ή βιαστικά με τον Άρη στον Ζυγό. Έχετε την ικανότητα να συνεργάζεστε με τους άλλους. Μερικές φορές υπάρχει ο κίνδυνος διαφωνιών, εντάσεως, προστριβής ή δυσαρμονία διαθέσεως. Να προσέχετε τα νεφρά σας, επίσης την επίδραση που μπορεί να έχει πάνω σας η δραστηριότητα ή η αμέλεια άλλων ανθρώπων.

Άρης στον Σκορπιό

Εδώ ο Άρης είναι καλά τοποθετημένος και σας κάνει σταθερό, θετικό και θεληματικό. Είστε φιλόδοξος και η σκέψη σας είναι επίμονη πάνω σε οτιδήποτε επισύρει την προσοχή σας ή για οποιαδήποτε ιδέα σας προσελκύσει το ενδιαφέρον. Μπορείτε να δείξετε μεγάλη αφοσίωση σε ένα άτομο ή μία ιδέα και να κάμετε θυσίες γι’ αυτό. Έχετε πρακτικές και δημιουργικές ικανότητες και μπορείτε να εργασθείτε σκληρά όταν θέλετε. Είστε κατάλληλος για εργασίες της φύσεως του Άρη όπως το Στρατιωτικό, το Ναυτικό, την Χειρουργική, την Τεχνική. Η θέση αυτή του πλανήτη της δράσεως δίνει ζωτικότητα, αλλά και κάποια τάση για υψηλή θερμοκρασία, πυρετούς, ατυχήματα, μολύνσεις και μολυσματικές ασθένειες. Έχετε έντονη αίσθηση της αξιοπρέπειας, υπερηφάνεια, αλλά και κάποια τάση να προσβάλετε τους άλλους, να προσβάλλεστε εσείς εύκολα και να υποφέρετε από εχθρότητα, αντιθέσεις και ζηλοτυπία.

Άρης στον Τοξότη

Σας προικίζει με ενέργεια που μπορεί να εκδηλωθεί τόσο διανοητικά, όσο και συναισθηματικά και να πάρει τη μορφή παρορμήσεως, ζέσεως και ενθουσιασμού. Πότε-πότε οι ιδιότητες αυτές είναι δυνατόν να σας παρασύρουν, ώστε ν’ ακολουθήσετε μίαν ιδέα ή μίαν επιθυμία σας ως τα άκρα. Σας χρειάζεται μέτρο και φρόνηση. Έχετε το θάρρος των ιδεών και των απόψεών σας που δεν συμφωνούν πάντοτε με των άλλων, όμως η φυσική σας τάση είναι να ακολουθείτε τον δικό σας δρόμο πάση θυσία. Έχετε την ικανότητα να εργάζεστε με ταχύτητα και ζωηρότητα, αλλά και αλλάζετε και να καταπιάνεστε με πολλά η να διασκορπάτε τις δυνάμεις σας. Τα ταξίδια, η αλλαγή γνώμης, επαγγελματικής απασχολήσεως ή ζωή της υπαίθρου, ο αθλητισμός είναι για εσάς πράγματα ευχάριστα και εύκολα.

Άρης στον Αιγόκερω

Έχετε μεγάλες πρακτικές και διοικητικές ικανότητες και είστε σε θέση να εργασθείτε σκληρά, με ικανότητα και να κατορθώσετε πολλά. Έχετε έναν αέρα εξουσίας και μπορείτε να κατευθύνετε και να ελέγξετε άλλους, ενώ παράλληλα είστε μοναδικός για πόστα που προϋποθέτουν ευθύνες. Μπορείτε ν’ ανεβείτε κοινωνικά και να κυριαρχήσετε και να ξεχωρίσετε κατά κάποιο τρόπο από τους άλλους, έστω και λίγο μόνο. Όμως υπάρχει και ο φόβος ν’ απομονωθείτε από τους άλλους που ίσως πιο πολύ σας φοβούνται και σας σέβονται, παρά σας αγαπούν. Ο Άρης είναι πολύ ισχυρός στον Αιγόκερω και ιδιαίτερα κατάλληλος για απασχολήσεις, εργασίες και θέματα συναφή προς την φύση σου.

Άρης στον Υδροχόο

Η θέση αυτή του Άρη κάνει άνθρωπο με μυαλό σταθερό, γρήγορα και δραστήριο αν και κάπως αμετακίνητο και φιλόνικο. Αν έχετε τον Άρη στον Υδροχόο, έχετε και μεγάλη νευρική ενέργεια και ικανότητα για εργασία, αλλά και παρορμητικότητα που μπορεί να δώσει την εντύπωση πως είστε παράλογοι. Ο Άρης εδώ σας δίνει μια προθυμία και αποφασιστικότητα, αλλά μερικές φορές και μια τραχύτητα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις (αστρικές), είστε πολύ αφοσιωμένος στους φίλους και στους σκοπούς σας και είναι πιθανό ότι θα δρέψετε ικανοποίηση.

Άρης στους Ιχθύς

Εδώ ο Άρης χάνει πολύ από την φλόγα και την παρορμητικότητά του και αποκτά κάποιαν επιφυλακτικότητα. Έχετε δύναμη και ικανότητα, όμως δεν τις δείχνετε καθ’ ολοκληρίαν, δεν «ρίχνεστε» στη δράση χωρίς σκέψη, αλλά ούτε και έχετε και τη σιδερένια θέληση και την ακαμψία που δίνει ο Άρης όταν βρίσκεται σε μερικά ζώδια. Γνωρίζετε να διαλέγετε τον καιρό να βρίσκετε την κατάλληλη στιγμή για δράση, να περιμένετε, να γίνεστε διπλωματικός, και να κερδίζετε το σκοπό σας αθόρυβα. Μ’ αυτόν τον τρόπο κατορθώνετε πολλά. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις όμως είναι δυνατόν να επισύρετε κρυφές εχθρότητες, κριτική, αντιθέσεις.

 

*Πηγή: “ΟΥΡΑΝΟΣ” ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα