Μαθήματα Αστρολογίας | Ο Άρης στους Οίκους

ASTROTEAM GUEST
07/11/2023

Ας δούμε όμως και τη σημασία που έχει ο Άρης σε καθέναν από τους δώδεκα οίκους:

Άρης στον 1ο

Εδώ ο Άρης είναι πολύ ισχυρός, λίγο τραχύς βέβαια, αλλά πάντως δίνει την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να κατευθύνουμε λίγο-πολύ, εμείς οι ίδιοι την ζωή μας. Προικίζει τον άνθρωπο με μεγάλη νευρική ενέργεια, δραστηριότητα και την δύναμη να αντιστέκεται σε οτιδήποτε κρίνει ότι είναι αντίθετο προς την επιθυμία ή την φύση του. Ο Άρης εδώ φέρνει γεγονότα που εξελίσσονται γρήγορα.

Άρης στον 2ο

Μεγάλη ενέργεια καταναλώνεται στα θέματα του δευτέρου οίκου, δηλαδή στην προσπάθεια για οικονομική ανεξαρτησία και υλική σιγουριά. Αν ο Άρης από το σπίτι αυτό βρίσκεται σε δυσμενείς σχέσεις προς άλλους πλανήτες, δείχνει χάσιμο χρημάτων ή περιουσίας, λόγω ριψοκίνδυνης πολιτικής στο οικονομικό θέμα. Αντίθετα, οι καλές αστρικές σχέσεις δείχνουν κέρδη και πολλά χρήματα.

Άρης στον 3ο

Αν έχετε αυτόν τον πλανήτη εδώ, θα πρέπει να είστε άνθρωπος μεγάλης νοημοσύνης και ένα μεγάλο μέρος από την δραστηριότητά σας, καταναλώνεται σε θέματα πνευματικά, σε επικοινωνία, σε μετακινήσεις, μικρά ταξίδια, αλληλογραφία. Μερικές φορές οι σχέσεις με συγγενείς, αδέλφια ή ξαδέλφια, είναι κάπως δύσκολες.

Άρης στον 4ο

Η θέση του Άρη εδώ χρειάζεται κάποια προσοχή. Συνήθως δείχνει δυσκολίες με το οικογενειακό περιβάλλον και ιδιαίτερα τον πατέρα. Πολλές φορές σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει ότι, η γυναίκα αυτή θα παντρευτεί σε ηλικία μεγαλύτερη από εκείνη στην οποία βρισκόταν, όταν παντρεύτηκε η μητέρα της.

Άρης στον 5ο

Έντονα αισθήματα, σχετικές δυσκολίες κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Πάντως οι δημιουργικές σας ικανότητες είναι πολύ μεγάλες και αν ο Άρης εδώ είναι ενισχυμένος από καλές σχέσεις με άλλους πλανήτες του ωροσκοπίου σας, είναι πολύ πιθανόν ότι δεν θα περάσετε από αυτήν την ζωή χωρίς να δημιουργήσετε κάτι.

Άρης στον 6ο

Προκαλεί μερικά προβλήματα στην υγεία, δηλαδή οξείες ασθένειες με υψηλό πυρετό, αλλά πάντως θεραπεύσιμες. Αν έχετε τον Άρη εδώ, το πιθανότερο είναι να είστε άνθρωπος πολύ εργατικός, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικός με τις σχέσεις σας στο περιβάλλον της εργασίας σας.

Άρης στον 7ο

Οι δυσκολίες με τους άλλους δεν λείπουν και σε ορισμένες περιπτώσεις (όταν δέχεται δυσμενείς ακτινοβολίες από άλλους πλανήτες του ωροσκοπίου σας), φέρνει διαζύγιο. Αν συμβαίνει όμως να δέχεται ευμενείς επιδράσεις από άλλους πλανήτες στο ωροσκόπιό σας, προκαλεί γάμο σε νεαρή ηλικία και κατά κανόνα βιαστικό και γενικά δίνει μια άνεση στις σχέσεις με τους άλλους.

Άρης στον 8ο

Ο Άρης εδώ, ιδιαίτερα αν δέχεται ευμενείς ακτινοβολίες στου πλανήτες του ωροσκοπίου σας, δείχνει πιθανότητα να ευνοηθείτε από μία διαθήκη. Συχνά όμως, επίσης προκαλεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Άρης στον 9ο

Δείχνει κατά κανόνα, πολλά ταξίδια και κάποια τάση στα σπορ. Πάντως, όταν έχετε τον Άρη σε αυτόν τον οίκο, να προσέχετε από κινδύνους όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Άρης στον 10ο

Αρκετά ικανοποιητική, κοινωνική άνοδο δείχνει ο Άρης εδώ. Το επάγγελμά σας ή η κοινωνική σας πρόοδος θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος από την δραστηριότητά σας και τελικά (εκτός αν δέχεται δυσμενείς ακτινοβολίες από άλλους πλανήτες), θα πετύχετε στις επιδιώξεις σας. Γενικά, δείχνει άνθρωπο αρκετά δραστήριο και αρκετά μαχητικό, υπερβολικά μάλιστα, ιδιαίτερα αν ο δέκατός σας οίκος είναι ο Κριός, ο Λέων, ή ο Τοξότης, δηλαδή ένα από τα ζώδια της φωτιάς.

Άρης στον 11ο

Δείχνει πολλές αλλαγές στη ζωή, κατά κανόνα επιτυχημένες. Σε μερικές περιπτώσεις δείχνει θανάτους μέσα στην οικογένεια.

Άρης στον 12ο

Χρειάζεται κάποια προσοχή από ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να μη είναι και πολύ ευνοϊκοί απέναντί σας. Αν έχετε τον Άρη σε αυτόν τον οίκο, προσπαθήστε να καλλιεργήσετε την δραστηριότητά σας και ν’ αποφεύγετε την εσωστρέφεια.

Τα θέματα του οίκου στο οποίο βρίσκεται ο Άρης είναι θέματα για τα οποία καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια. Όμως ο πλανήτης αυτός, συνήθως σας δίνει και την δύναμη να πετύχετε στις προσπάθειές σας αυτές, εάν φυσικά, και εφ’ όσον έχετε την διάθεση ν’ αγωνιστείτε. Είπαμε πιο πάνω ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την δράση, την πρωτοβουλία, την ενέργεια. Οι ιδιότητες αυτές, εκτός από τη θέση του Άρη σε ένα ορισμένο ζώδιο και σε ορισμένο σπίτι, θα εκφραστούν θετικά ή αρνητικά, ανάλογα και με τις θέσεις των άλλων πλανητών και τις γωνίες που σχηματίζει με αυτούς σε ένα ωροσκόπιο. Το τετράγωνο (γωνία 90 °), η αντίθεση (γωνία 180°), η σύνοδος (γενικά όταν δύο πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο) προς άλλους πλανήτες, είναι σχέσεις δυσμενείς. Με τον Ήλιο ειδικότερα, τη Σελήνη, τον Ωροσκόπο, σημαίνουν μαχητικότητα, έλλειψη κυριαρχίας, οξυθυμία, σκληρότητα. Ακόμη προδιαθέτουν σε μεγάλη νευρικότητα, μολύνσεις, πυρετούς. Σε γυναικεία ωροσκόπια, το τετράγωνο Ήλιου-Άρη, μπορεί να σημαίνει δυσκολίες στον τοκετό ή γέννηση αρσενικών παιδιών.

 

*Πηγή: “ΟΥΡΑΝΟΣ” ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα