Μαθήματα Αστρολογίας | Η Αφροδίτη

ASTROTEAM GUEST
01/11/2023

Η Αφροδίτη είναι ο εκ διαμέτρου αντίθετος προς τον Άρη πλανήτης.

Θεωρείται ο πλανήτης των αισθημάτων και στην ανώτατη έκφρασή τους, εκφράζει την αγάπη. Καμία σχέση με το σεξ, και ό,τι καλό ή κακό μπορεί να προκύψει απ’ αυτό, δεν έχει η Αφροδίτη. Σ’ ένα ωροσκόπιο, είναι ο δείκτης του πόσο πολιτισμένος είναι ο άνθρωπος στον οποίο αυτό ανήκει, του πόσο και πως μπορεί ν’ αγαπήσει, του τί πιθανότητες έχει να αγαπηθεί.

Ο άνθρωπος που έχει μια καλή όπως λέμε Αφροδίτη, δεν ανταγωνίζεται, συνεργάζεται, δεν μάχεται, αλλά εξισορροπεί δύο διαφορετικές επιθυμίες και στην ανάγκη ενδίδει. Μια ισχυρή Αφροδίτη, είναι σ’ ένα ωροσκόπιο μια πολύ καλή ένδειξη για την δυνατότητα ενός γάμου που τί άλλο είναι, ή τουλάχιστον υποτίθεται πως είναι, παρά μια κατάσταση συνεργασία δύο συμπληρωματικών στοιχείων που μαζί αποτελούν ένα πιο πλήρες, πιο τέλειο, πιο αρμονικό σύνολο. Η Αφροδίτη, είναι ο πλανήτης του ταύρου και του Ζυγού, στους οποίους όταν βρίσκεται, κατά την ημέρα μιας γεννήσεως, θεωρείται καλά τοποθετημένη, δηλαδή ισχυρή. Ανεξάρτητα από το σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Αφροδίτη, ευνοεί τα πράγματα και τις υποθέσεις του σπιτιού στο οποίο βρίσκεται. Πάντως, ούτως ή άλλως η αξία της Αφροδίτης είναι μεγαλύτερη στον Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο, Πέμπτο, Έβδομο, Ένατο, Ενδέκατο και Δωδέκατο οίκο, παρά στα άλλα. Κάτι που επίσης πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη όταν κρίνουμε την σημασία που έχει σε ένα ωροσκόπιο η Αφροδίτη, είναι το αν ο Ήλιος ή η Σελήνη, ή ο Ωροσκόπος του εν λόγω ωροσκοπίου, βρίσκονται στον Ταύρο ή στον Ζυγό, οπότε ο πλανήτης θεωρείται στην περίπτωση αυτή πρωτεύων.

Η Αφροδίτη στα 12 ζώδια | Στην συνέχεια σας δίνουμε την σημασία της Αφροδίτης και την επίδραση που έχει στη ζωή μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν κατά την ημέρα της γεννήσεώς μας.

Στον Κριό: Η Αφροδίτη εδώ σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε πολλές γνωριμίες και να δημιουργείτε εύκολα φιλίες. Σας χαρίζει δημοτικότητα και σας εξασφαλίζει την αναγνώριση των άλλων. Η αφοσίωση που δείχνετε είναι μεγάλη, τα αισθήματά σας βαθειά κι έντονα, μα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και δύσκολα μπαίνουν κάτω από τον έλεγχό σας με αποτέλεσμα συχνά να κάνετε «κουτουράδες». Γενικά φέρνει κάποια ευεξία στα οικονομικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σας προικίζει με ιδιαίτερες ικανότητες για την διαχείρισή τους.

Στον Ταύρο: Η Αφροδίτη εδώ, θεωρείται εξαιρετικά ευνοϊκή. Χαρίζει σταθερά αισθήματα, πίστη στον έρωτα και παρ’ όλη τη φλογερή της φύση, μονιμότητα στις σχέσεις και καθόλου τάση προς αλλαγές. Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες σας είναι ισχυρότατες. Έχετε πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικότητας και στον κύκλο σας, σάς αγαπούν πολύ. Από το γάμο, τους συνεταιρισμού ή από κληρονομιές, είναι πιθανό να ωφεληθείτε οικονομικά. Παρ’ όλο που δίνετε μεγάλη σημασία στο χρήμα, μπορείτε να είστε γενναιόδωροι και ευγενικοί.

Στους Διδύμους: Η θέση αυτή της Αφροδίτης, σας δίνει αρκετή δημοτικότητα και μεγαλώνει τον κύκλο των φίλων σας. Δεν αποκλείεται να σας διακρίνει μια αστάθεια στα θέματα της καρδιάς, δύο ερωτικοί δεσμοί συγχρόνως σε κάποιες περιόδους της ζωής σας και δύο γάμοι πιθανότατα. Ευνοεί τα ταξίδια είτε για διασκέδαση, είτε για λόγους επαγγελματικούς και σας βοηθά ν’ αποκτήσετε χρήματα από το γράψιμο, τα βιβλία, την εκπαίδευση, τους λόγους και λιγότερο από τις επιχειρήσεις. Κάνει το μυαλό σας ραφιναρισμένο και ξεκάθαρο και σας δίνει μια κλίση προς τα θρησκευτικά, καθώς και μία μεθοδικότητα και αίσθηση τάξεως όχι μόνο στα καθημερινά ζητήματα, αλλά και στον τρόπο που εκφράζετε τις ιδέες σας και την προσοχή σας στην λεπτομέρεια.

Στον Καρκίνο: Τούτη είναι μια τρυφερή Αφροδίτη που σας κάνει τύπο συντροφικό, με αγάπη για το σπίτι σας και τους δικούς σας – αν και όχι αναγκαστικά «σπιτόγατους». Εκτιμάτε τις ανέσεις και την ασφάλεια της σπιτικής ζωής. Έχετε προστατευτικά αισθήματα απέναντι στα παιδιά και τους πιο νέους ή πιο αδύνατους από σας. Η επιρροή της Αφροδίτης εδώ γίνεται πολλές φορές πρόξενος ενός γάμου μόνο και μόνο για «κοινωνική αποκατάσταση», ή για να νιώσετε στο δικό σας σπιτικό. Ευνοεί την απόκτηση χρημάτων ή περιουσίας, που προέρχονται από έναν γάμο, ή συνεταιρισμό, ή από την οικογένεια την δική σας ή του συζύγου σας.

Στον Λέοντα: Η Αφροδίτη εδώ κάνει τα αισθήματά σας θερμά και ειλικρινή, σας καθιστά ικανό για πολύ βαθιά αγάπη, πίστη και σταθερότητα. Ευνοεί την κοινωνική ζωή και σας βοηθά ν’ αποκτήσετε πολλούς φίλους και γνωριμίες, από τους οποίους θα υπάρξουν δυνατότητες να συναποκομίσετε κάποιο κέρδος. Έχετε μεγάλη γενναιοδωρία, καλοσύνη και μεγαλοψυχία. Η φύση σας είναι χαρούμενη και αισιόδοξη, αγαπάτε τις ευχάριστες πλευρές της ζωής, την συντροφιά, την πολυτέλεια. Οι ανώτεροί σας είναι καλά διατεθειμένοι απέναντί σας.

Στην Παρθένο: Η επιρροή της Αφροδίτης από το ζώδιο αυτό, ευνοεί το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα αν σχετιστείτε με άλλους σαν υπάλληλος, διευθυντής ή συνεταίρος. Γιατί θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία από μια καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνεργασία με τους άλλους, παρά αν εργασθείτε μόνοι. Στα θέματα γάμου ή τα αισθηματικά μπορεί να προκαλέσει κάποια καθυστέρηση ή έναν γάμο κάπως αταίριαστο, αυτό όμως μπορείτε να το αποφύγετε, αν συμβαίνει η Αφροδίτη σας να δέχεται καλές γωνίες από άλλους πλανήτες. Αγαπάτε με τρόπο ήρεμο, όμως η αγάπη δεν σας τυφλώνει σε σημείο που να σας διαφεύγουν τα ελαττώματα του συντρόφου σας.

Στον Ζυγό: Τούτη είναι ευνοϊκή θέση για τον γάμο και για τους κάθε είδους συνεταιρισμούς. Διευρύνει τον κύκλο των φίλων και γνωστών σας, σας χαρίζει κοινωνικότητα και δημοτικότητα. Συμβάλλει αρκετά στον εξευγενισμό του πνεύματος και δίνει ταλέντο για ασχολίες που επηρεάζονται από την Αφροδίτη: μουσική, ποίηση, τραγούδι. Η αγάπη και η τρυφερότητά σας είναι περισσότερο εγκεφαλικά συναισθήματα παρά πόθος και σε κάθε σας ερωτική εκδήλωση δεν χάνετε την σωστή σας αισθητική. Επίσης, είναι πολύ πιθανό ν’ αποκτήσετε χρήματα από τον γάμο σας.

Στον Σκορπιό: Συνήθως δείχνει αισθήματα κι επιθυμίες τόσο έντονα και παρορμητικά που υπάρχει ανάγκη να προσπαθήσετε να τα ελέγχετε και να τα διοχετεύετε σωστά. Σας αρέσουν η πολυτέλεια, το καλό φαγητό, οι υλικές χαρές κάπως παραπάνω απ’ το συνηθισμένο. Στον αισθηματικό τομέα και στον γάμο, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που θα πρέπει να ξεπεράσετε όπως βιαστικοί ή επιπόλαιοι δεσμοί, δυσαρμονία ή ζηλοτυπία, απροσεξία που μπορεί να γίνει αφορμή για σκάνδαλα και κάποτε, χωρισμό από τον αγαπημένο σας άνθρωπο. Στα οικονομικά έχετε μια τάση υπερβολής και γι’ αυτό συχνά χάνετε αυτά που έχετε αλλά αυτό μπορεί να σας επιβληθεί από τις περιστάσεις και να μην είναι δικό σας το σφάλμα.

Στον Τοξότη: Η θέση αυτή φανερώνει φαντασία και αγάπη για το ωραίο και το υψηλό. Έχετε πραγματικά αίσθηση της ομορφιάς, της αρμονίας και της κομψότητας και θα έπρεπε αυτό να το καλλιεργήσετε σε διάφορους τομείς όπως οι καλές τέχνες, η ποίηση ή η λογοτεχνία. Τα αισθήματά σας είναι έντονα, ρομαντικά και γενναιόδωρα αλλά καμμιά φορά, ενεργείτε κάπως επιπόλαια καθώς έχετε μια τάση να παρασύρεστε από τις παρορμήσεις σας. Συνήθως είστε αφοσιωμένοι όταν σας ελκύει ένας άνθρωπος, ένας σκοπός, ή μια θρησκεία.

Στον Αιγόκερω: Εδώ η Αφροδίτη δείχνει ότι αν και έχετε ένα χαρακτήρα αφοσιωμένο και τρυφερό, η σωφροσύνη το τακτ και ο αυτοέλεγχος δεν σας λείπουν και είναι απίθανο ν’ αφήσετε τα αισθήματά σας, να σάς παρασύρουν σ’ επικίνδυνους δρόμους. Είστε πιστοί και σταθεροί και όταν ένας άνθρωπος κερδίσει την επιδοκιμασία σας αισθηματικά ή φιλικά δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξετε ή να ξεχάσετε. Αυτή η θέση συχνά καθυστερεί τον γάμο ή γίνεται αφορμή για εμπόδια. Έχετε πολλές πιθανότητες ν’ ανεβείτε κοινωνικά, να κερδίσετε την έγκριση των ανωτέρων σας και να γίνετε δημοφιλείς.

Στον Υδροχόο: Η επίδραση της Αφροδίτης σ’ αυτήν την θέση, είναι ευνοϊκή για την δημοτικότητά σας και την κοινωνική σας επιτυχία και θα σας φέρει πολλούς φίλους και γνωριμίες, μερικές από τις οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν κοινωνικά, αν όχι σε επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα. Είναι ευνοϊκή ακόμη για τα αισθήματα και τον γάμο, αλλά όταν δέχεται δυσμενείς γωνίες από άλλους πλανήτες είναι πολύ πιθανόν ότι θα προκαλέσει καθυστερήσεις ή απογοητεύσεις και συχνά, πίκρες από κακούς φίλους. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δείχνει πίστη και σταθερότητα στις φιλίες, αγάπη για τα παιδιά και ταλέντο να τα πάτε καλά μαζί τους.

Στους Ιχθύς: Η θέση της Αφροδίτης εδώ σας προικίζει με έναν χαρακτήρα συμπαθητικό και χαριτωμένο, φιλάνθρωπο για όσος χρειάζονται βοήθεια στα βάσανά τους ή στην φτώχια τους. Είστε καλόκαρδοι, χαρούμενοι, βολικοί, κάποτε όμως λιγάκι νωθροί και αδρανείς. Πλούσια φαντασία, ευαίσθητο και διαισθητικό μυαλό και κοινωνικότητα είναι από τα προσόντα σας. Δεν σας αρέσει η επίδειξη, οι τελετές, οι τυπικότητες. Κάποτε είστε λίγο επιπόλαιοι στα αισθηματικά θέματα, συχνά, μπορεί να έχετε δύο δεσμούς συγχρόνως, να παντρευτείτε δύο φορές ή να ασχοληθείτε με δύο επαγγέλματα. Αυτή η θέση της Αφροδίτης, συχνά δείχνει την πιθανότητα ενός κρυφού δεσμού ή γάμου.

 

*Πηγή: “ΟΥΡΑΝΟΣ” ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα