Μάθημα: Η Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη | Ζυγός έως Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
08/02/2024

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο και είναι το πιο «λαμπρό αστέρι» στο νυχτερινό ουρανό! Ονομάστηκε Έσπερος και Εωσφόρος από τους αρχαίους Έλληνες αλλά θα τον ακούσεις από τον ελληνικό λαό και με τα ονόματα Αυγερινός ή Αποσπερίτης.

Η Αφροδίτη στην ελληνική μυθολογία ήταν η Θέα του Έρωτα και της Ομορφιάς. Υπήρξε σύζυγος του Ηφαίστου, θεού της Ολύμπιας Φωτιάς και του χειροτεχνίας. Ωστόσο, στους μύθους περιγράφεται συχνά ως ερωμένη του Άρη, θεού του πολέμου. Σύμφωνα με τους μύθους, από τη σχέση της με τον Άρη γεννήθηκαν τα παιδιά της: ο Έρωτας, ο Δείμος και ο Φόβος. Επίσης, άλλα παιδιά της Αφροδίτης σύμφωνα με τους μύθους περιλαμβάνουν τον Έρυκα, τον Πρίαπο, τον Ερμαφρόδιτο και άλλους.

Η θέση της Αφροδίτης σε έναν αστρολογικό χάρτη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη, τις προτιμήσεις μας όσον αφορά την ομορφιά και τον αισθησιασμό!

Στην αστρολογία, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ομορφιά και την επιθυμία. Η θέση της Αφροδίτης στον αστρολογικό χάρτη μας μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις και την αξία που δίνουμε στην αγάπη, την ομορφιά και την ηδονή. Η θέση της Αφροδίτης σε έναν αστρολογικό χάρτη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη, τις προτιμήσεις μας όσον αφορά την ομορφιά και τον αισθησιασμό, καθώς και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας. Επίσης, μπορεί να δείξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα υλικά αγαθά και τη σχέση μας με το χρήμα.

Η Αφροδίτη ρυθμίζει χρήματα και συναισθήματα!

Ρυθμίζει τα θέματα αγάπης, ομορφιάς και επιθυμίας. Στον αστρολογικό χάρτη μας, η θέση της Αφροδίτης στον ζωδιακό κύκλο θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα θέματα εκφράζονται στη ζωή μας. Για παράδειγμα, αν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, οι σχέσεις και οι εκφράσεις αγάπης μπορεί να έχουν μια πιο συναισθηματική διάσταση. Αντίστοιχα, αν βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, η αξία που δίνεται στην ομορφιά και στα υλικά αγαθά μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη. Οι αστρολογικές όψεις μεταξύ των άλλων πλανητών και η επίδρασή τους στην Αφροδίτη μπορούν να μας δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την αγάπη, την ύλη και την ομορφιά στη ζωή μας.

Σε ποιο ζώδιο ήταν η Αφροδίτη τη στιγμή που γεννηθήκαμε: Ας δούμε μαζί τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης και στα 12 ζώδια!

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Ζυγό αγαπά τον άνθρωπο που είναι δίκαιος και συνεργάσιμος. Εκτιμά την φυσική ομορφιά και η ευγένεια στους άλλους είναι ένα χαρακτηριστικό που τον μαγνητίζει. Ο άνθρωπος αυτός δίνει σημασία στην υλική άνεση και την πολυτέλεια, τα χρήματα μπορεί να τα αντιλαμβάνεται ως έναν τρόπο έκφρασης της αγάπης και της φροντίδας του, χρειάζεται  προσοχή για να μην πέσει στην παγίδα των υπερβολών, είτε πρόκειται για υλικά αγαθά είτε για συμπεριφορές με σκοπό να νιώσει την προσωπική του ολοκλήρωση. Συνολικά, ο άνθρωπος με την Αφροδίτη στον Ζυγό επιζητά την αρμονική σχέση, βασισμένη στη δικαιοσύνη, την ομορφιά και την ευγένεια, με μια δόση υλικής άνεσης που θα συμβάλει στην καλή εξέλιξη των αγαπημένων του σχέσεων.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Σκορπιού

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στο Σκορπιό εκφράζει την αγάπη του με την αφοσίωση και είναι προστατευτικός απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα. Η φύση του Σκορπιού ενισχύει τη δυναμική του προστατευτικού χαρακτήρα στις σχέσεις του. Αγαπά τον άνθρωπο που μπορεί να παθιάζεται με τη ζωή και τις εμπειρίες. Η ζωή του γεμίζει με ένταση και πάθος, εκτιμώντας τη βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση. Δεν έχει προτεραιότητα την χρήση των χρημάτων για υλικές αποκτήσεις. Αντίθετα, επικεντρώνεται σε πτυχές της ζωής που φέρνουν πνευματική ενδυνάμωση και προσωπική ανάπτυξη για αυτό το λόγο χρειάζεται προσοχή και σύνεση στην οικονομική διαχείριση για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων. Αυτή η στάση αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί την υλική άνεση ως μέσο για εμπειρίες και εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να διατηρήσει μια ισορροπημένη προσέγγιση στα οικονομικά του και τα υλικά αγαθά.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Τοξότη αγαπά όλο τον κόσμο! Χρειάζεται προσοχή στην οικονομική διαχείριση λόγω έμφυτου ενθουσιασμού. Αντιλαμβάνεται τα χρήματα ως ένα μέσο για να τα μοιράζεται και να τα προσφέρει σε άλλους. Η προσωπική ολοκλήρωση σε μια σχέση προκύπτει από την δυνατότητα να συμβάλει στην ευημερία του άλλου. Επιθυμεί συντρόφους που ακολουθούν το πνευματικό ταξίδι της ζωής χωρίς να επηρεάζονται από την κριτική του κόσμου. Η ελευθερία στη σκέψη και το πνεύμα είναι πόλος ερωτικής έλξης για την Αφροδίτη στον Τοξότη. Εκφράζει τα συναισθήματά του ολοκληρωτικά και είναι διατεθειμένος να τα μοιράζεται χωρίς εγωιστικούς περιορισμούς. Με τη σύνεση και την προσοχή, ο άνθρωπος αυτός έχει τις δυνατότητες για μια ισορροπημένη οικονομική διαχείριση. Η ανοχή και η αυθεντικότητα ενδυναμώνουν τη σχέση του με τα χρήματα, επιτρέποντάς του να διατηρεί έναν υγιή και συνειδητό τρόπο ζωής και προσωπικής εξέλιξης.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Αιγόκερω

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω ξέρει τι θέλει και θα κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Η τάση να εκφράζει την αγάπη του μέσω πράξεων και όχι με λόγια, υποδηλώνει τη σοβαρότητα και τη δέσμευσή του στις σχέσεις. Η προσέγγιση των χρημάτων με σύνεση αντανακλά τη σοβαρότητα του Αιγόκερω στην οικονομική του διαχείριση. Είναι αξιόπιστος σύντροφος γιατί όταν θέτει στόχους εργάζεται σκληρά για να τους πετύχει. Η ζωή θα τον προκαλέσει για να μάθει να αγαπά τους ανθρώπους με ανιδιοτέλεια και για να αποκτήσει την αντίληψη, πως η συναισθηματική ασφάλεια δεν εξαρτάται από την υλική αφθονία. Συνολικά, ο άνθρωπος αυτός με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω φαίνεται να είναι ένας συνειδητός, αποφασιστικός και οργανωμένος άνθρωπος, που αντιμετωπίζει τη ζωή με ρεαλιστικότητα και σοβαρότητα.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Υδροχόου

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αγάπα με όλη του την καρδιά και το νου σαν μικρό παιδί. Η ερωτική έλξη προς την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα υπογραμμίζει τη σημασία της νοημοσύνης και της δημιουργικότητας μέσα στις σχέσεις και αποτελεί συνέπεια της φιλοσοφίας του Υδροχόου. Η αντίληψη ότι η υλική άνεση και η πολυτέλεια είναι μάταια, και η προτίμηση του να την μοιράζεται αντικατοπτρίζει μια προοδευτική και συλλογική προσέγγιση στην ζωή. Συνολικά, ο άνθρωπος με την Αφροδίτη στον Υδροχόο φαίνεται να εκδηλώνει την αγάπη του στον άνθρωπο που έχει μια έντονη ανθρωπιστική προσέγγιση για την ζωή και προσανατολισμό προς το κοινό καλό. Με την εστίαση στη συγκέντρωση του Νου και την συνειδητοποίηση των συναισθημάτων του, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να αναπτύξει μια ισορροπημένη στάση προς τους άλλους και τον εαυτό του.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Ιχθύ εκδηλώνει την αγάπη του με την αυτοθυσία. Η ερωτική έλξη προς την τρυφερότητα υποδηλώνει την ανάγκη για βαθειά συναισθηματική σύνδεση και αγάπη που εκφράζει πρώτα ο ίδιος με ασφάλεια και φροντίδα προς τους άλλους. Η ανάγκη για χρήματα και υλική άνεση προκειμένου να εκφράζει την αγάπη του αναδεικνύει μια φιλανθρωπική προσέγγιση στη ζωή. Ωστόσο, η ζωή θα τον προκαλέσει για την συνειδητοποίηση των δικών του αναγκών και συναισθημάτων που είναι βασική για την αυτογνωσία του και την προσωπική του εξέλιξη. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον άνθρωπο και αυτό το χαρακτηριστικό τον ξεχωρίζει από τους υπολοίπους.

Η Αφροδίτη μας δίνει τις ιδιότητες της συνεργασίας, της συντροφικότητας της ευγένειας, της χάρης, της γενναιοδωρίας!

Φίλοι μου, αξίζει να θυμάστε πως εκεί που θα θελήσουμε να είμαστε γιατί νιώθουμε καλά, εκεί θα συναντήσουμε και τα θέματα της Αφροδίτης μας. Η αλήθεια είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και η εμβάθυνση στα χαρακτηριστικά του μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία και τη συναισθηματική μας σύνδεση με σκοπό πάντα, την προσωπική μας εξέλιξη μέσα από τις αρχέγονες σχέσεις της Αγάπης. H Αφροδίτη ψυχολογικά αντιπροσωπεύει τον τρόπο που αγαπάμε και μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, την αντίληψη που έχουμε για την ομορφιά, το μοίρασμα και την αγάπη. Η Αφροδίτη μας δίνει τις ιδιότητες της συνεργασίας, της συντροφικότητας της ευγένειας, της χάρης, της γενναιοδωρίας αλλά και το αίσθημα της μοναξιάς, την ανηθικότητα, την αγένεια και την αυταρέσκεια. Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου και του Ζυγού. Σε έξαρση βρίσκεται στους Ιχθύς. Σε εξορία στον Σκορπιό και στον Κριό. Σε πτώση βρίσκεται στην Παρθένο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον Αέναο ταξίδι της Αυτογνωσίας!

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα