Μάθημα: Η Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη | Κριός έως Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
08/02/2024

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο και είναι το πιο «λαμπρό αστέρι» στο νυχτερινό ουρανό! Ονομάστηκε Έσπερος και Εωσφόρος από τους αρχαίους Έλληνες αλλά θα τον ακούσεις από τον ελληνικό λαό και με τα ονόματα Αυγερινός ή Αποσπερίτης.

Η Αφροδίτη στην ελληνική μυθολογία ήταν η Θέα του Έρωτα και της Ομορφιάς. Υπήρξε σύζυγος του Ηφαίστου, θεού της Ολύμπιας Φωτιάς και του χειροτεχνίας. Ωστόσο, στους μύθους περιγράφεται συχνά ως ερωμένη του Άρη, θεού του πολέμου. Σύμφωνα με τους μύθους, από τη σχέση της με τον Άρη γεννήθηκαν τα παιδιά της: ο Έρωτας, ο Δείμος και ο Φόβος. Επίσης, άλλα παιδιά της Αφροδίτης σύμφωνα με τους μύθους περιλαμβάνουν τον Έρυκα, τον Πρίαπο, τον Ερμαφρόδιτο και άλλους.

Η θέση της Αφροδίτης σε έναν αστρολογικό χάρτη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη, τις προτιμήσεις μας όσον αφορά την ομορφιά και τον αισθησιασμό!

Στην αστρολογία, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ομορφιά και την επιθυμία. Η θέση της Αφροδίτης στον αστρολογικό χάρτη μας μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις και την αξία που δίνουμε στην αγάπη, την ομορφιά και την ηδονή. Η θέση της Αφροδίτης σε έναν αστρολογικό χάρτη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη, τις προτιμήσεις μας όσον αφορά την ομορφιά και τον αισθησιασμό, καθώς και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας. Επίσης, μπορεί να δείξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα υλικά αγαθά και τη σχέση μας με το χρήμα.

Η Αφροδίτη ρυθμίζει χρήματα και συναισθήματα!

Ρυθμίζει τα θέματα αγάπης, ομορφιάς και επιθυμίας. Στον αστρολογικό χάρτη μας, η θέση της Αφροδίτης στον ζωδιακό κύκλο θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα θέματα εκφράζονται στη ζωή μας. Για παράδειγμα, αν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, οι σχέσεις και οι εκφράσεις αγάπης μπορεί να έχουν μια πιο συναισθηματική διάσταση. Αντίστοιχα, αν βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, η αξία που δίνεται στην ομορφιά και στα υλικά αγαθά μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη. Οι αστρολογικές όψεις μεταξύ των άλλων πλανητών και η επίδρασή τους στην Αφροδίτη μπορούν να μας δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την αγάπη, την ύλη και την ομορφιά στη ζωή μας.

Σε ποιο ζώδιο ήταν η Αφροδίτη τη στιγμή που γεννηθήκαμε: Ας δούμε μαζί τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης και στα 12 ζώδια!

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Κριού

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στο Κριό εκδηλώνει με παρορμητικό τρόπο τα συναισθήματα του. Με παρορμητικό τρόπο ξοδεύει και τα χρήματα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η διαχείριση των χρημάτων μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και να αντιμετωπίζει οικονομικά ρίσκα με ενθουσιασμό. Αγαπά τον άνθρωπο  που τον προκαλεί και τον κρατάει σε ερωτική εγρήγορση. Οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο με τη θέση της Αφροδίτης στον Κριό περιλαμβάνουν την ανάγκη ελέγχου των ακραίων αντιδράσεών και του ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα χρειάζεται να αντιμετωπίσει με προσοχή και συνειδητά την οικονομική και συναισθηματική του διαχείριση.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Ταύρο εκδηλώνει σταθερά και έμπιστα την αγάπη του και προνοεί για την οικονομική και υλική του ασφάλεια. Μπορεί να είναι αργός στο να παίρνει αποφάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις αλλά είναι αξιόπιστος σ’ αυτές. Αγαπά τον άνθρωπο που του εμπνέει εμπιστοσύνη. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο αγαπάς εκεί που νιώθεις ασφάλεια. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εκτιμά τα ωραία πράγματα και να διατηρεί μια αισθητική προσέγγιση στη ζωή. Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με τη φύση και η Αφροδίτη εδώ μπορεί να έχει βαθειά σχέση και αγάπη για τον φυσικό κόσμο και το ζωικό βασίλειο. Οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Ταύρο είναι λόγο της αδιαλλαξίας του. Η αδιαλλαξία μπορεί να εκδηλώνεται σε διάφορους τομείς της ζωής, όπως στις προσωπικές, τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις σχέσεις ή τις επαγγελματικές αποφάσεις. Ενίοτε, η αδιαλλαξία μπορεί να είναι θετική όταν υποδεικνύει ανθεκτικότητα ή αφοσίωση σε συγκεκριμένες αξίες, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκολίες όταν εμποδίζει τη συνεργασία ή την προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Δίδυμο είναι η εγκεφαλική έλξη για εκείνον είναι ακαταμάχητη σε μια σχέση. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπήσει με πλατωνικό τρόπο είναι ο γεννημένος με την Αφροδίτη στον Δίδυμο. Αγαπά τον άνθρωπο που είναι ικανός να επικοινωνεί μαζί του σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτόν, η επικοινωνία είναι ένας τρόπος να μοιράζεται συναισθήματα, ιδέες, και εμπειρίες. Η ικανότητα να είναι φίλος και εραστής ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα που έχει η έκφραση της αγάπης του. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει του χρησιμεύουν ως ευκαιρίες, για να μάθει την αυτοσυγκράτηση των συναισθημάτων του και την σημασία του προγραμματισμού και της στρατηγικής όσον αφορά τα οικονομικά του.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στον Καρκίνο γνωρίζει να φροντίζει και να προστατεύει. Η αντίληψη του για τα υλικά αγαθά και τα χρήματα είναι για να τα προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια εκεί που αγαπάμε. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο δημιουργεί έναν έντονο προστατευτικό χαρακτήρα. Η προστασία και επιμέλεια των αγαπημένων του είναι ο τρόπος που θα εκδηλώσει την αγάπη και αγαπά τον άνθρωπο που μπορεί να δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός ασφαλούς και οικογενειακού περιβάλλοντος. Μπορεί να εκτιμά την τέχνη και την ομορφιά σε όλες τις μορφές τους. Είναι ευαίσθητος στο παρελθόν, και αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις σχέσεις, τα χρήματα και τις αγάπες του στο παρόν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην προσκόλληση δηλαδή στην τάση να δεσμεύεται συναισθηματικά και από ανασφάλεια να επιδεικνύει έντονο συναισθηματικό χειρισμό προς στους άλλους ενίοτε και να τον δέχεται από τους άλλους. Θα πρέπει επίσης να δίνετε μεγάλη προσοχή ώστε η προσκόλληση αυτή να μην οδηγήσει σε απομόνωση από το υπόλοιπο κόσμο. Είναι σημαντικό για το άτομο με αυτήν τη θέση της Αφροδίτης να βρει ισορροπία μεταξύ της έκφρασης της αγάπης με ανιδιοτέλεια και της ανάγκης για αυτονομία και προσωπικό χώρο. Η επίτευξη υγιών και ισορροπημένων σχέσεων απαιτεί κατανόηση και επίγνωση των προσκολλήσεων που μπορεί να εκδηλώσει η Αφροδίτη στον Καρκίνο.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στο Λέοντα είναι γενναιόδωρος με τα συναισθήματα του και του δίνει χαρά η προσφορά. Αγαπά τον άνθρωπο που τον θαυμάζει και τον ακολουθεί και παίρνει ρίσκα για τις αγαπημένες του σχέσεις. Η τόλμη και η αποφασιστικότητά του τον οδηγούν σε οικονομικά ρίσκα, αλλά πρέπει να προσέχει να μην υπερβαίνει τα όρια και να αποφεύγει τις υπερβολές. Η παροχή άνεσης και πολυτέλειας είναι κάτι που εκτιμά και προκαλείται από την ζωή να μάθει να την προσφέρει με ανιδιοτέλεια. Η πύρινη Αφροδίτη στην θέση του Λέοντα, τον οδηγεί να αγαπάει με πάθος και να εκτίθεται στους άλλους με ενθουσιασμό. Είναι σημαντικό η αυτοπεποίθηση του να μην να εξελιχθεί σε υπεροψία, και να μάθει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ψυχραιμία και σοφία. Συνοψίζοντας, ο άνθρωπος που γεννιέται με την Αφροδίτη στον Λέοντα είναι ένας ενθουσιώδης, τολμηρός άνθρωπος που εκτιμά την αγάπη, την αναγνώριση και την πολυτέλεια στη ζωή.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου

Ο άνθρωπος που είναι γεννημένος με την Αφροδίτη στην Παρθένο εκφράζει την αγάπη του με ανοιχτή καρδιά και εμπιστοσύνη, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Αγαπά τον άνθρωπο που εκδηλώνει τα συναισθήματά του με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Η ικανότητα να αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του με συνειδητό τρόπο τον κάνει συνεργάσιμο και αξιόπιστο σε μια σχέση αλλά και άριστο διαχειριστή στα οικονομικά θέματα. Εκφράζει την αγάπη του με την προσφορά και διαχειρίζεται τα χρήματα του με σύνεση. Προκαλείται από την ζωή για να μάθει να βάζει όρια στη διαρκή προσφορά χρημάτων και συναισθημάτων του.

Η Αφροδίτη μας δίνει τις ιδιότητες της συνεργασίας, της συντροφικότητας της ευγένειας, της χάρης, της γενναιοδωρίας!

Φίλοι μου, αξίζει να θυμάστε πως εκεί που θα θελήσουμε να είμαστε γιατί νιώθουμε καλά, εκεί θα συναντήσουμε και τα θέματα της Αφροδίτης μας. Η αλήθεια είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και η εμβάθυνση στα χαρακτηριστικά του μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία και τη συναισθηματική μας σύνδεση με σκοπό πάντα, την προσωπική μας εξέλιξη μέσα από τις αρχέγονες σχέσεις της Αγάπης. H Αφροδίτη ψυχολογικά αντιπροσωπεύει τον τρόπο που αγαπάμε και μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, την αντίληψη που έχουμε για την ομορφιά, το μοίρασμα και την αγάπη. Η Αφροδίτη μας δίνει τις ιδιότητες της συνεργασίας, της συντροφικότητας της ευγένειας, της χάρης, της γενναιοδωρίας αλλά και το αίσθημα της μοναξιάς, την ανηθικότητα, την αγένεια και την αυταρέσκεια. Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου και του Ζυγού. Σε έξαρση βρίσκεται στους Ιχθύς. Σε εξορία στον Σκορπιό και στον Κριό. Σε πτώση βρίσκεται στην Παρθένο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον Αέναο ταξίδι της Αυτογνωσίας!

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα