Λίγο Πριν Κλείσει η Αυλαία!

ASTROTEAM GUEST
10/07/2023

Το Τέλος μέσα από την ολοκλήρωση και η αρχή μιας Νέας Πραγματικότητας!

Όλα ξεκινάνε, στις 22 Ιουλίου, για την τελική παράσταση και πριν το κλείσιμο της αυλαίας, όταν ο πλανήτης Πλούτωνας στην ανάδρομη φαινομενικά πορεία του, στην αναιρετική μοίρα στο ζώδιο του Αιγόκερω, συναντά σε τετράγωνο ακριβείας τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα των ζωδίων Ζυγού – Κριού, επίσης σε αναιρετικές μοίρες και με τον Ήλιο στο ζώδιο του Καρκίνου να κλείνει όψη κοσμικού σταυρού, τονίζοντας το τεράστιο δυναμικό που βρίσκεται στο υποσυνείδητο μας. Οι αναιρετικές μοίρες χαρακτηρίζονται οι τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου, είναι τα όρια, δείχνουν την ολοκλήρωση και το κλείσιμο ενός κύκλου. Η έκφραση της ενέργειας είναι αναιρετική, αφαιρετική, δηλώνει την ανάγκη για το τέλος στα ζητούμενα του ζωδίου, για να περάσει η ενέργεια στα θέματα του επόμενου ζωδίου. Είναι η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί και θα πρέπει να αναιρεθεί, είναι το τέλος, για να περάσουμε σε ένα καινούργιο κύκλο εξελικτικών εμπειριών.

Με τον πλανήτη Πλούτωνα στον ζώδιο του Αιγόκερω στην αναιρετική μοίρα είναι σαν να γίνεται μια μυστική σύσκεψη αποφάσεων με συγκρουόμενα συμφέροντα και να καθορίζεται η μοίρα μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε θέματα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Είναι η στιγμή που ο πλανήτης Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερω ζητά να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογούν και να αποδείξει την χρησιμότητα των αποφάσεων του. Ότι λειτουργεί με την χρήση εξουσίας για προσωπικό όφελος και μόνο θα καταστραφεί, θα αναμορφωθεί, θα γίνει μια κάθαρση στις υπερβολές και τις καταχρήσεις, θα γίνει ένας ανασχηματισμός στο τι είναι χρήσιμο και όχι, αφού πρώτα καταλάβουμε την αιτία!

Θα αντιληφθούμε ότι η αρχηγική θέση που κυνηγούσαμε μας έδινε μόνο ταλαιπωρία και το τίμημα ήταν η αίσθηση της μοναξιάς.

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού στην αναιρετική μοίρα δείχνει ότι αποκτήσαμε ένα είδος υπεροψίας και ναρκισσισμού και την δυσκολία να βρούμε αρμονία στις μεταξύ μας σχέσεις. Αφομοιώσαμε ίσως μια λανθασμένη αίσθηση της ομορφιάς κυνηγώντας την εξουσία χρησιμοποιώντας μόνο την διανόηση χωρίς το συναίσθημα και την αίσθηση του μοιράσματος. Το ζώδιο του Ζυγού ζητά αρμονία, ομορφιά, αγάπη, ζητά το Εμείς έχοντας ισχυρό ένστικτο μοιράσματος και έρχεται ο Νότιος Δεσμός να μας το θυμίσει παρακινώντας μας να ξανά κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού ζητά την καλύτερη εκδοχή του Εγώ και μέσα από την αρμονία να δούμε την δική μας ύπαρξη. Θα αντιληφθούμε ότι η αρχηγική θέση που κυνηγούσαμε μας έδινε μόνο ταλαιπωρία και το τίμημα ήταν η αίσθηση της μοναξιάς. Οι Δεσμοί της Σελήνης σε αυτό τον άξονα ζητούν ισορροπία και αρμονία μεταξύ των οποιοδήποτε σχέσεων, ζητούν ισορροπία μεταξύ της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας, ζητούν την επιβίωση με δίκαιο τρόπο μαζί με τους άλλους, ζητούν το ισότιμο μοίρασμα, ζητούν το Εγώ μέσα στο Εμείς! Ζητούν να δούμε τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν και να τα εντάξουμε στο Όλον, να δούμε τον εαυτό μας μέσα στο σύνολο! Ο πλανήτης Πλούτωνας συμβολίζει την μεταμόρφωση, συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση, αλλά και την εμμονή στον έλεγχο των καταστάσεων γι’ αυτό θα δώσει μοιραία γεγονότα. Γεγονότα που θα σπάσουν τις προσκολλήσεις, γεγονότα αποκαλυπτικά, γεγονότα που κατά κάποιον μαγικό τρόπο θα μας αναγκάσουν να αντιληφθούμε την δική μας θέση και ευθύνη που μας αναλογεί. Ότι εμείς δεν καταφέραμε να αλλάξουμε με τις εμμονές μας και τον έλεγχο, έρχονται οι Δεσμοί της Σελήνης, με γεγονότα να αποφασίσουν για εμάς για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Η ακαμψία για την αλλαγή θα σπάσει όπως και η αφοσίωση στο παρελθόν γιατί πρέπει να δούμε το καινούργιο που έρχεται. 

Ο Πλούτωνας έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξης και μας προετοιμάζει να το αποδεχθούμε, είναι ο πλανήτης της εξέλιξης και προκειμένου να προχωρήσει μπροστά εξαφανίζει βίαια μια κατάσταση που παγιώνεται. Φέρνει συμβολικούς θανάτους που μας επιτρέπουν να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης. Μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που μας αλλάζουν το τρόπο ζωή μας.
Πολεμικά γεγονότα ίσως επεκταθούν, σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία, εκρήξεις ηφαίστειων, γεωπολιτικές αλλαγές, αναδιαμόρφωση στο τρόπο διακυβέρνησης των κρατών, αποκαλύψεις μυστικών και ότι θεωρείται ταμπού θα το φέρει στην επιφάνεια για να το κοιτάξουμε κατάματα! Μπορεί να βιώσουμε καρμικές απώλειες και γεγονότα αναγκάζοντας μας να αναγεννηθούμε από την στάχτη μας!
Σε αυτήν την αναδρομή πορεία του μας δίνει την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε την ζωή μας, να δούμε τι συμβαίνει στα σκοτάδια του μέσα μας και ότι είναι τοξικό για εμάς να το απομακρύνουμε!

Η αστρολογική όψη τετραγώνου ακρίβειας που σχηματίζεται στον ουράνιο θολό από τον πλανήτη Πλούτωνα προς τους Δεσμούς της Σελήνης σηματοδοτούν μια μεγάλη καρμική στιγμή για την ανθρωπότητα, σηματοδοτούν την αρχή του τέλους, αναγκάζοντας μας να κοιτάξουμε μπροστά αφήνοντας το παρελθόν πίσω με το κλείσιμο της αυλαίας! Θα γίνει μια ριζική μεταμόρφωση μέσα από την αποσύνθεση των θεμελίων, μοιραίες κατάστασης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θα ξυπνήσουν το συλλογικό ασυνείδητο, θα ξυπνήσουν ζητούμενα της ψυχής που έχουν λησμονηθεί ή απωθηθεί, ωθώντας μας στην Νέα Αρχή του Σύμπαντος Κόσμου.

 

Από τη Αναστασία Συμεού

 

Πριν Κλείσει η Αυλαία 

«Ζητάμε την αλλαγή να έρθει από τους άλλους, ενώ δύσκολα αποφασίζουμε να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό του ο καθένας». Σκηνοθεσία: Ηρακλής Παπαδάκης
«Στον δρόμο προς την αναζήτηση της ευτυχίας, όσον αφορά στη ζωή, πάντα υπάρχει χώρος για διορθωτικές κινήσεις, βελτιώσεις και αλλαγές, «πριν κλείσει η αυλαία». Είναι θέμα επιλογής το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε και αν δεν μας ικανοποιεί κάποια επιλογή μας, να επιλέξουμε ξανά... πριν κλείσει η αυλαία!» Κείμενο: Παναγιώτης Ζαφείρης

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα