Κριός έως Παρθένος: Θέματα που θα δουλέψεις στις γιορτές και στην αρχή του 2023

ASTROTEAM GUEST
19/12/2022

*Διαβάζεις ζώδιο και Ωροσκόπο

Ξεκινώντας να σου γράφω ουράνιες προβλέψεις συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σου ετοιμάσω αυτό εδώ το αστρολογικό bucket list που να πιάνει τις γιορτές των Χριστουγέννων και ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο με τον Ερμή να αναδρομεί στις 29 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023, τον ανάδρομο Άρη να ορθοδρομεί στις 12 Ιανουαρίου 2023 -μετά από 4 μήνες, WOW- ταυτόχρονα με τον Ήλιο και την Αφροδίτη να περνάνε από τα ζώδια του Τοξότη, του Αιγόκερω και στη συνέχεια του Υδροχόου. Καθώς σκέφτεσαι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως κλεισιματική και ταυτόχρονα την Πρωτοχρονιά ως εναρκτήρια περίοδο με πιστολιά του αφέτη, σου απαριθμώ τα θέματα που θα χρειαστεί να δουλέψεις -άρα θα σε δυσκολέψουν κατά βάση- γιατί ως γνωστόν ο καλός ο αστρολόγος χρειάζεται κάποιες φορές να δυσκολεύει το αστροπαίδι του.

Κριός

Αγαπημένε gladiator Κριέ κάνω την αρχή με το να σε τοποθετήσω στην αρένα με τα λιοντάρια σε σχέση με τα επαγγελματικά σου. Οι θεματικές εδώ αφορούν τις δυναμικές που υπάρχουν με τους ανώτερους αλλά και σε σχέση με όλο το σύστημα γύρω σου, το πως στέκεσαι και αν στέκεσαι, προς τα που θέλεις να κατευθυνθείς και με ποιον τρόπο, τι ευκαιρίες να αξιοποιήσεις και πως θα/να αναδειχθείς. Ξανασυστήνεσαι στον κόσμο -ποια είναι η κοινωνική σου ταυτότητα;- και εδώ συνυπολόγισε και τον παράγοντα του έρωτα μέσα από επισημοποιήσεις δεσμών ή χωρισμούς και updating στο status σου ως single. Σαν μάνα γη περιφέρεσαι αγαπημένο μου Κριάρι και κυοφορείς στα σπλάχνα σου ένα σχέδια που πρόκειται να επικοινωνήσεις με την έναρξη του 2023. Με το χέρι στη καρδιά μου πιστεύω ότι το σχέδιο αυτό αφορά εσένα και τον καινούργιο -ολοκαίνουργιο- εαυτό που θα πλασάρεις. Θα κάνεις ζυμώσεις, θα εμβαθύνεις και θα επεξεργαστείς αποφάσεις που θα πάρεις. Ασάφεια θα υπάρχει, ναι πράγματι, γι’ αυτό και μια θα τραβάς μπροστά και μια θα τρέχεις πίσω με τα πόδια στη πλάτη. Ασταθής πλην τίμιος και αδιαμφισβήτητα αποφασισμένος. Τα ζητήματα καριέρας θα επανέλθουν με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 20 περίπου Ιανουαρίου 2023. Κάτι οφείλεις να ξαναδεις, να ξαναφτιάξεις χωρίς όμως βιασύνες και τσαντίλες. Υπομονή και επιμονή. Θα χρειαστεί να εξηγήσεις και να επιχειρηματολογήσεις γι’ αυτό που είσαι, που πιστεύεις και τι επιλογές κάνεις.

Δίνεται χώρος να εκφραστείς καλύτερα και να βελτιώσεις την επικοινωνία!

Τα επικοινωνιακά μπλοκαρίσματα, οι καβγάδες και οι λεκτικές επιθέσεις που αναταράσσουν τον στενό σου κύκλο θα συνεχιστούν. Η επικοινωνία επίσης ναι, θα έχει ένταση και μένος και κάθε φορά που θα επιδιώκεις να δώσεις λύση όλο αυτό θα καταλήγει σε μια υπερπροσπάθεια με υπερβολή, παρορμητισμό και εσένα εξουθενωμένο φέροντας και την ευθύνη για την σύγκρουση και το φιάσκο. Συνυπολόγισε εδώ και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις και τους αλλοπρόσαλλους χρόνους στην καθημερινότητα σου. Σκέψου αγαπημένε Κριέ πως έχεις τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα, με ένα κεφάλι και μια καρδιά δηλαδή στον πάγο. Ενώ δηλαδή κάνεις και θέλεις πράγματα και μάλιστα ενώ συμβαίνουν γεγονότα γύρω σου, εσύ τελικά νιώθεις να μένεις κατά μια έννοια στο ίδιο σημείο και το αποτέλεσμα να είναι χλιαρό. Σκέφτομαι όμως ότι όλο αυτό λειτουργεί ως πυροκροτητής για την ηρωική έξοδο που ετοιμάζεσαι να κάνεις από το τωρινό κεφάλαιο ζωής σου που σέρνεις εδώ και μια δεκαετία σε ένα άλλο, καινούργιο και συντονισμένο με αυτό που έφτασες πλέον να είσαι συνολικά. Ας είμαστε ειλικρινείς, νιώθεις ήδη ότι κάτι έρχεται και σε πλησιάζει. Από την αρχή της χρονιάς θα αρχίσεις να διαπραγματεύεσαι ανάμεσα στο μόνος ή μαζί -και αυτό αφορά την συντροφικότητα, τις συνεργασίες, τον στενό κύκλο αλλά και το σώμα σου (δες εγκυμοσύνες)-. Θα επεκταθείς -και εδώ πρόσεξε να μην γίνει μόνο στα κιλά σου- και θα επανατοποθετηθείς σε καταστάσεις. Σημείωσε ότι με την ορθοδρόμηση του Άρη από τα μέσα Ιανουαρίου 2023 δίνεται χώρος να εκφραστείς καλύτερα και να βελτιώσεις την επικοινωνία και τον συγχρονισμό γενικότερα στη ζωή σου. Να το εκμεταλλευτείς αυτό.

Ταύρος

Αν δεν μου δώσεις αυτό που θέλω και συγκεκριμένα αυτό που μου αξίζει, δεν θα πάρεις αυτό που μου ζητάς. Αυτή είναι η κεφαλίδα στη ζωή σου Ταύρε! Έρχονται τελικές αποφάσεις, διεκδικήσεις και ευκαιρίες στα επαγγελματικά σου. Την εύνοια των ανωτέρων σου την έχεις όμως καθώς δεν είναι τίποτα ρόδινο θα χρειαστεί να λύσεις διλήμματα με τεράστια προσοχή μέχρι το τέλος. Απανωτά crash tests και σκωτσέζικα ντους. Κράτα ότι κάτι θα σε σοκάρει ή ίσως θα σοκάρεις εσύ τους άλλους. Οφείλεις τώρα να αναλάβεις ευθύνες και να έρθεις αντιμέτωπος με διασπάσεις, εντάσεις και πολλά “δεν θέλω”. Και εδώ κάπου βρίσκουμε εσένα να μουλαρώνεις και να μένεις αμετακίνητος. Έρχονται δοκιμασίες στη πίστη σου που κλονίζεται. Γίνεσαι περισσότερο παρατηρητικός και αφιερώνεις πολύ χρόνο στις σκέψεις σου. Πόσο κοντά είσαι σε αυτό που προσδοκάς και θέλεις από τη ζωή σου; Έγινες αυτό που ήθελες όταν θα έφτανες στην ηλικία που είσαι τώρα; Πόσο ακόμα θα μείνεις εκεί που είσαι και αν μετακινηθείς -που θα χρειαστεί να το κάνεις, έτσι;- ποια κατεύθυνση θα επιλέξεις; Δίπλα στα ζητήματα πίστης σου τώρα αναζητάς έναν δάσκαλο, κάποιον νοητικό οδηγό. Στην πραγματικότητα ψάχνεις εξόδους κινδύνου και δεν παραδέχεσαι τις τάσεις φυγής. Οπωσδήποτε δεν είναι οι καταλληλότερες μέρες για να κλείσεις και να κάνεις εκδρομές και ταξίδια. Άλλωστε δεν χρειάζεται να ξεφύγεις από το σπίτι και το νομό σου αλλά από αυτά που σε μπλοκάρουν μέσα στο κεφάλι σου.

Για να μη γκρινιάζεις όμως θα έχεις και έσοδα…

Οι δύσκολοι και πιεσμένοι τελευταίοι μήνες στα οικονομικά είχαν να σου διδάξουν τη σωστή διαχείριση. Ως γνωστόν άλλωστε κάθε φορά που ταλαιπωρείσαι στη τσέπη σου κλονίζεται το είναι και το σύστημα γύρω σου. Τα έξοδα θα συνεχίσουν και το πορτοφόλι σου θα ξαναπάρει φωτιά. Για να μη γκρινιάζεις όμως θα έχεις και έσοδα τα οποία όμως θα έρχονται ασυντόνιστα. Υπάρχουν ευκαιρίες για νέες πηγές εισοδήματος αρκεί όμως να τις διεκδικήσεις εσύ. Ταρακουνιούνται οι ασφάλειες σου και κάπως έτσι καταλήγεις να επαναξιολογείς με γεωμετρική πρόοδο από το πορτοφόλι σου, εσένα και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματα και την ύλη μέχρι τους άλλους και τις αποφάσεις που παίρνουν και πως αυτές επηρεάζουν εσένα.

Δίδυμοι

Ο ανάδρομος Άρης ακριβώς από πάνω σας ή μάλλον ακριβώς μέσα σας μπλοκάρει, απογοητεύει, μαραζώνει σχέδια και επιθυμίες, καθυστερεί και σίγουρα δίνει γερά χαστούκια. Ταυτόχρονα όμως φέρνει και σχεδιασμούς, ανάγκη για συντονισμό με το μέσα σας, φόρτιση μπαταριών και προετοιμασίες βημάτων και κινήσεων. Δίδυμοι έχετε να δουλέψετε το πως να υποστηρίξετε αυτά που θέλετε χωρίς να σας επηρεάζει το αν το θέλουν εξίσου οι άλλοι και αν σας κάνουν back up. Θα χρειαστεί να διεκδικήσετε, να παλέψετε και να πολεμήσετε γι’ αυτά που θέλετε στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους και για το πόσα βήματα να κάνετε πίσω από την άλλη -για ακόμα μια φορά- στους συμβιβασμούς σας. Συνεργασίες και ερωτικές σχέσεις που διακόπηκαν στο παρελθόν πρόκειται να επιστρέψουν είτε σε φυσική μορφή είτε μέσα στο κεφάλι σας. Θα επιστρέψουν με τρόπο απότομο και τον ρόλο του ενεργοποιητή σε αυτό θα τον παίξετε εσείς. Θα επιστρέψετε δηλαδή εσείς πίσω σ’ αυτούς. Στο menu έχετε ξεκαθαρίσματα με συνεργάτες και σύντροφο, ανοιχτές υποθέσεις με δημόσιους φορείς ή δικαστήρια, ληξιπρόθεσμες οφειλές και αναμονή στην τελική απάντηση στο ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν -αυτό σχετίζεται και με τους πολλούς σας εαυτούς-.

Ανακαλύπτετε μυστικά ή αλήθειες και κάνετε συνειδητοποιήσεις.

Στρέφετε την ενέργεια προς τα μέσα και έρχεστε αντιμέτωποι με ένα γεμάτο και ισχυρό συναίσθημα το οποίο ωστόσο δεν μπορείτε να το βάλετε σε σειρά. Το κεφάλι σας είναι βαρύ και πάει αγκαζέ με εμμονές και ενοχές. Κάνετε αναδρομές και συνδέετε γεγονότα με πρόσωπα. Ανακαλύπτετε μυστικά ή αλήθειες και κάνετε συνειδητοποιήσεις. Για τους δεσμευμένους οι οικονομικές υποθέσεις του συντρόφου φέρνουν άγχη και δυσκολίες. Δεν θέλω να ξεχνάτε ότι είστε σε περίοδο ξεκαθαρισμάτων και απαλλαγής φορτίων για να επανατοποθετηθείτε εκεί που πρέπει και με αυτούς που πρέπει . Όλα άλλωστε γυρίζουν γύρω από εσάς και μένει να καταλάβετε ότι έχετε κατεβάσει ρολά γιατί στριφογυρίζετε τελικά γύρω από τον ίδιο σας τον εαυτό με αποτέλεσμα να έχετε ζαλιστεί. Προσέξτε όμως! Στα μέσα του Γενάρη ο αφέτης θα κάνει μπαμ για την 100άρα για το χρυσό μετάλλιο και καθώς έχετε προπονηθεί τόσο καιρό για να τρέξετε με λύσσα για τη νίκη αν συνεχίσετε να επιμένετε στο στριφογύρισμα γύρω από τον εαυτό σας φοβάμαι ότι τελικά ότι θα το πάτε περπατητό και στο παραπάτημα. Ή τώρα ή ποτέ και αυτό είναι μονόδρομος.

Καρκίνος

Καρκίνε βρίσκεσαι σε περίοδο παύσης και οφείλεις τώρα να ξαναδείς την σχέση με τον εαυτό σου. Ενδοσκόπηση και απαντήσεις στα ερωτήματα “τι έκανα και τι δεν έκανα;”. “Πόσο θέλω και άλλο πόσο δεν έχω από αυτό που θέλω;”. Μια υπόθεση τώρα λαμβάνει τέλος και ολοκληρώνεται. Ο ανάδρομος Ερμής αναποδογυρίζει συνεργασίες και σχέσεις. Κάποιοι μένουν και κάποιοι φεύγουν. Δικαστικές υποθέσεις, θέματα με την εφορεία ή με δημόσιους φορείς πιθανώς να φέρουν δυσκολίες, χαρτούρα και τρέξιμο. Ασυνεννοησία και παρανοήσεις με τον σύντροφο και τους σημαντικούς σας άλλους. Νιώθεις ότι οι άνθρωποι δεν σε κατανοούν αλλά και ούτε προσπαθούν. Από την άλλη η δική σου προσπάθεια να συνεννοηθείς μαζί τους και να καλύψεις την μη προσπάθεια τους καταλήγει τελικά στο κενό και εσένα ματαιωμένο. Προκύπτουν τρικλοποδιές στα σχέδια σου μαζί με θυμό και εκνευρισμό. Παρατήρησε πως έχουν αλλάξει τα αισθητηριακά σου και δώσε μεγάλη βάση στο ότι εκφράζεις λιγότερα από αυτά που θέλεις και απορροφάς περισσότερα.

Η σεξουαλικότητα εκτονώνεται σπασμωδικά και οφείλεις να καταφέρεις να τη διαχειριστείς.

Είναι ημέρες που έχεις να πετάξεις πράγματα που σε βαραίνουν και παράλληλα να αναζητήσεις να βρεις τον ήρωα μέσα σου ανακαλύπτοντας δυνάμεις. Έχεις να δουλέψεις σχεδόν εξαναγκαστικά με τα πυρηνικά σου κομμάτια -που ανα περιόδους σε ταλαιπωρούν-, τον κατώτερο εαυτό σου ο οποίος λειτουργεί αυτοκαταστροφικά, την διαρκή συσσώρευση συναισθημάτων που τελικά οδηγεί σε δραματικά κλαταρίσματα, τις εμμονές και το μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου. Η σεξουαλικότητα εκτονώνεται σπασμωδικά και οφείλεις να καταφέρεις να τη διαχειριστείς. Δίνεις εσωτερικές μάχες με σκοπό να απελευθερωθείς σαν να δίνεις προαγωγικές εξετάσεις έχοντας να απαντήσεις σε ερωτήματα για το πόσο επαρκής είσαι, αν μπορείς να τα καταφέρεις, αν ξέρεις τι θέλεις και αν έχεις τη δύναμη να προχωρήσεις και να υποστηρίξεις τις επιλογές που θα κάνεις.

Λέων

Οι σχέσεις, οι άλλοι και οι συνεργασίες μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο μετά από 2,5 επιδραστικότατα χρόνια που συντροφεύτηκες, χώρισες, αποχωρίστηκες από κάποιος που επέστρεψαν ξανά πίσω και είτε έμειναν είτε έφυγαν διαπαντός. Στην πραγματικότητα η στροφή αυτή στους άλλους είναι μια τελευταία ματιά σαν να τσεκάρεις και να αξιολογείς για τελευταία φορά. Παρατηρείς ποιους έχεις, ποιους έχασες και κυρίως με ποιους θα πορευτείς. Θα κατεβάσεις ρολά ή θα δώσεις τα χέρια με σφιχτή χειραψία αλλά και απόφαση για δέσμευση και αφοσίωση. Από κάποιον φεύγεις και σε κάποιον άλλο πηγαίνεις. Έχεις αλλάξει το μοτίβο σου με το οποίο επιλέγεις ανθρώπους και ερωτικούς συντρόφους; Έχεις αλλάξει τα κριτήρια και κυρίως έχεις συνειδητοποιήσεις τις απαιτήσεις που διαρκώς έχεις από τους άλλους; Απάντησε σ’ αυτά.

Οι αυθεντικοί φίλοι θα είναι ο σύμμαχος στον πόλεμο που θέλεις να ξεκινήσεις στη ζωή σου!

Μέσα σε ένα κλίμα αναβλητικότητας, εμποδίων και μη συντονισμού με τους συνεργάτες στα εργασιακά παράλληλα αξιολογείς το κατά πόσο θέλεις να μείνεις ή να φύγεις σε κάτι άλλο. Επαναξιολογείς και επαναξιολογείσαι. Θέματα υγείας, σώματος και διατροφής ξαναέρχονται και ξαναφεύγουν και θα ξαναρθούν. Διαμάχες με φίλους ή φιλικοί δεσμοί που είχαν μπει στον πάγο ξανα-ενεργοποιούνται. Λαμβάνουν χώρα επανασυνδέσεις με φιλικά πρόσωπα -αν και θα χρειαστεί να είσαι αντιμέτωπος με σκληρές αλήθειες, συγκρούσεις, έντονα συναισθήματα- ή βαρύγδουπες διασπάσεις. Οι αυθεντικοί φίλοι θα είναι ο σύμμαχος στον πόλεμο που θέλεις να ξεκινήσεις στη ζωή σου και μαζί με αυτούς σύμμαχος θα είναι και μια ανώτερη δύναμη που αν αφεθείς στα χέρια της πρόκειται να σε οδηγήσει. Ερωτικά σκιρτήματα, γνωριμίες που τραβούν την προσοχή σου αν και προκλητικές κάποιες φορές θα φέρουν ένταση αλλά ταυτόχρονα θα σε πορώσουν. Λέοντα, παρακαλώ, μην βιαστείς και λειτουργήσεις παρορμητικά. Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι που θα μπουν στη ζωή σου αυτό το διάστημα θα κάνουν θόρυβο. Μπορεί να είναι πυροτεχνήματα αλλά μπορεί να είναι και σκορδάκια αποκριάτικου party.

Παρθένος

Παρθένε, θα χρειαστεί να κατεβάσεις κεφάλι, να σηκώσεις μανίκια και να δουλέψεις. Σου έρχονται πράγματα σε σχέση με τα επαγγελματικά σου με την προϋπόθεση όμως ότι θα είσαι allert να ορμήξεις και ταυτόχρονα να λειτουργήσεις με πειθαρχία, σκληρή δουλειά και ευφυΐα. Αυτό που προετοιμάζεις στο μυαλό σου τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τα επαγγελματικά σου μπορείς να το διεκδικήσεις τώρα μανιασμένα. Για να σου βγει όμως οφείλεις να είσαι μετριοπαθής και συντηρητικός, προσηλωμένος στον στόχο και ρίχνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο καύσιμο στη μηχανή. Σώμα, διατροφή, γυμναστική, υγεία και καθημερινότητα (από τι ώρα θα σηκώνεσαι, τι θα τρως, τι θα κάνεις τα ΣΚ μέχρι και τι εξετάσεις θα κάνεις) θα είναι θεματικές που θα αρχίσεις να πλάθεις στα δάχτυλα σου. Ειδικότερα, το πρώτο μισό του Ιανουαρίου δεν είναι περίοδος για ενάρξεις, είναι όμως περίοδος για να επιστρέψεις στις παλιές καλές συνήθειες του ευ ζειν σου και να γίνει ο πάλαι κάποτε γνωστός Παρθέναρος.

Ιδανικότερες μέρες για να χαλαρώσεις και να περιμένεις κάτι αξιόλογο θα είναι από τις 20 Ιανουαρίου και μετά.

Ας μιλήσουμε τώρα για τα ερωτικά σου μπλοκαρίσματα και τρακαρίσματα! Το παρελθόν συγκρούεται με το παρόν. Συγκεκριμένα θα έχεις επιστροφές του παρελθόντος ωστόσο για να μην σου δημιουργώ προσδοκίες, οι επιστροφές αυτές μπορεί απλά να είναι ως αναδρομές στο μυαλό σου. Τώρα δώσε προσοχή στα παρορμητικά μηνύματα και τα τηλέφωνα που θα θέλεις να κάνεις τα οποία φοβάμαι ότι θα εξισωθούν με λοβοτομή -τύπου “όταν το τηλέφωνο χτυπήσει, κανείς δε θα σου απαντήσει”-. Οι μέρες αυτές λειτουργούν ως ξυπνητήρι για να σε ενεργοποιήσουν και να σε επαναφέρουν σιγά σιγά. Φλερτ και γνωριμίες θα έχεις αλλά θα είναι σαν τα φοφίκο στο μπολάκι του μπαρ Σάββατο βράδυ στην Ηπίτου -φανταστικό σνακ αλλά όχι και ολόκληρο γεύμα-. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει από μόνο του. Να βάλεις υποσημείωση ότι ιδανικότερες μέρες για να χαλαρώσεις και να περιμένεις κάτι αξιόλογο θα είναι από τις 20 Ιανουαρίου και μετά.

 

Από το Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα