Κρόνος στους Ιχθύς από το 2023 έως τις αρχές του 2026 – Β’ Mέρος

ASTROTEAM GUEST
11/01/2023

Η ενέργεια και τα θέματα που έχεις να δουλέψεις και να διαχειριστείς αλλά και η διαδικασία μέσα από την οποία θα ξαναδείς τον εαυτό σου αλλάζουν κάθε φορά που κάποιος πλανήτης μεταβαίνει σε νέο ζώδιο. Η ενέργεια των πλανητών είναι υπαρκτή εφόσον αρχικά αποδεχτείς ότι και οι πλανήτες είναι οντότητες μεγαλωμένες οι οποίες εκπέμπουν σε άλλα μήκη κύματος, ανώτερες συχνότητες και αλληλεπιδρούν μέσα σε ένα σύστημα ενεργειών δικών σου μέσα από τις σκέψεις, τις σχέσεις και το θυμικό σου αλλά ταυτόχρονα και από την ενέργεια του πλανήτη Γη, του υπόλοιπου πλανητικού συστήματος μέχρι και του σύμπαντος συνολικά.

Στα ενδιάμεσα θα αποχωριστεί τους Ιχθύς για να περάσει δοκιμαστικά στο ζώδιο του Κριού από τις 25 Μαΐου 2025 έως την 01 Σεπτεμβρίου 2025.

Πολύ σύντομα και στοχευμένα, ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που βιώνεται μέσα από τις στερήσεις, τις δυσκολίες, τις αφαιρέσεις, τους φόβους, τις ενοχές, τις ανεπάρκειες, την πειθαρχία, την ανάληψη ευθύνης, τις υποχρεώσεις, το καθήκον και την οριοθέτηση. Έχει να σου αφηγηθεί στην πραγματικότητα για ένα απαιτητικό μεγάλωμα και ενηλικίωση μέσα στην ενηλικίωση, σαν ψυχρές μπάμπουσκες που τις ανοίγεις με εμμονή αλλά ταυτόχρονα και με ανησυχία για το αν βρεις κρυμμένους θησαυρούς ή εκρηκτικό μηχανισμό αφάνισης ή το απόλυτα τίποτα.
Στις 07 Μαρτίου του 2023 μέχρι και τις αρχές του 2026 ο Κρόνος μπαίνει στον γαλαξία των Ιχθύων αποχαιρετώντας ολοκληρωτικά το ζώδιο του Υδροχόου μαζί μ’ έναν αναστεναγμό ανακούφισης από τους Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς. Από τις 07 Μαρτίου 2023 θα αγκαλιάσει πια με κεφαλοκλείδωμα -όχι που δεν θα έκανε επιβλητική είσοδο- τους Ιχθύς, Παρθένους, Τοξότες και Διδύμους μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου 2026 στο Κολοσσαίο της εξέλιξης, του αγώνα και των αυτοαπακαλύψεων . Στα ενδιάμεσα θα αποχωριστεί τους Ιχθύς για να περάσει δοκιμαστικά στο ζώδιο του Κριού από τις 25 Μαΐου 2025 έως την 01 Σεπτεμβρίου 2025 όπου θα ξανά επανέλθει στην συνέχεια στους Ιχθύς για μια τελευταία -καθοριστική- κούρσα.

*Διαβάζεις Ζώδιο και Ωροσκόπο

Ζυγός

Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς φίλε Ζυγέ θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις την καθημερινή σου ζωή που γεμίζει με απαιτήσεις, γεμάτο πρόγραμμα και συχνά το αίσθημα μη ελεύθερου χρόνου. Από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 θα εστιάσεις σε θέματα υγείας και βελτίωσης του σώματος. Η διατροφή και οι καθημερινές συνήθειες (ύπνος, χρήση ενέργειας, καταχρήσεις όπως ζάχαρη, υδατάνθρακες, junk food, αλκοόλ, τσιγάρο) θα καταλάβουν πρωτεύοντα ρόλο μιας και είτε θα πάρεις την πρωτοβουλία από μόνος σου να τις αλλάξεις είτε θα αναγκαστείς να προχωρήσεις σε αυτό. Στα θετικά να υπολογίζεις την γυμναστική μέσα στην εσωτερική σου ροπή για το ευ ζειν και την φροντίδα του σώματος (κιλά, μορφή, αντοχή, επίπεδο ορμονών ή παθολογικές καταστάσεις που έχουν προκύψει). Να προσέξεις να αποφύγεις όμως τις υπερβολές σε όλα τα παραπάνω γιατί στο τέλος θα καταλήξεις να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Όπως καταλαβαίνεις διαμορφώνεται ένα ενεργό πεδίο στο οποίο οφείλεις να βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο θα κινείσαι από εδώ και στο εξής και θα αντιλαμβάνεσαι την καθημερινότητα και κατ’ επέκταση τη ζωή. Στην διαδικασία αυτή της προσωπικής σου αυτοβελτίωσης πολύ πιθανόν να νιώσεις την ανάγκη να ξεκινήσεις κάποιο hobby ή δραστηριότητα που για να ευδοκιμήσει θα χρειαστεί να δεσμευτείς και να λειτουργήσεις με υπευθυνότητα.

Η εργασία θα αποτελέσει ξεκάθαρα ένα από τα πιο SOS κομμάτια. Να υπολογίσεις ότι θα προκύψουν σημαντικές και συχνές απαιτήσεις και δυσκολίες. Κάτι θα χρειαστεί να αλλάξει ή να αφαιρεθεί ή να αναληφθεί ως ευθύνη από μεριάς σου. Αρκετοί Ζυγοί θα αλλάξουν επαγγελματική στέγη είτε ακόμα και μορφή εργασίας στην οποία θα δουλέψουν σκληρά. Βοηθητικό θα είναι να επιλέξεις να κάνεις κάτι στο οποίο να προσφέρεις υπηρεσίες και να λειτουργείς αλτρουιστικά. Θα είναι σοφό να περιορίσεις τον εγωκεντρισμό σου, το πως θα κερδίσεις περισσότερο, πως θα φανείς καλύτερα και πως θα πάρεις αυτό που θέλεις αγνοώντας το περιβάλλον γύρω σου. Στα υπόψη να καταγράψεις ότι πιθανόν να χρειαστεί να διαχειριστείς ρήξεις και συγκρούσεις με συνεργάτες. Τα χρόνια αυτά θα δουλέψεις πάνω στη σημασία και στο νόημα του χρόνου ακριβώς γιατί θα νιώθεις ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου.

Σκορπιός

Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς φίλε Σκορπιέ θα χρειαστεί να σοβαρέψεις, να περιορίσεις την ελαφρότητα και την ευκολία με την οποία συχνά επέλεγες να κινηθείς και να παίξεις σε φάσεις ζωής. Από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 θα δουλέψεις στο πως μπορείς να διαμορφώσεις την χαρά και την διασκέδαση μέσα από ουσιαστικότερες διαδικασίες αναγνωρίζοντας και απορρίπτοντας επιφανειακά κομμάτια πάνω στα οποία μέχρι τώρα βασιζόσουν. Ναι, πράγματι θα είσαι πιο βαρύς και οι συνήθειες παιχνιδιού και χαράς που μέχρι κάποτε ήταν το de facto σου πια θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα είσαι τόσο τυχερός και εδώ οφείλω να σου ζητήσω να προσέξεις να κινείσαι με πιο μεθοδικό και συνετό τρόπο -πράγμα οικείο για εσένα- και να αποφεύγεις τα ρίσκα. Το προηγούμενο αφορά ειδικότερα εσένα που θα θελήσεις να κάνεις βήματα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Σαφώς και από εδώ και στο εξής θα μπορέσεις να ξεκινήσεις και να στήσεις κάτι σταθερό και με θεμέλια, ωστόσο είναι σοφό να αποφύγεις τον παρορμητισμό, τις υπερβολές και τις μεγάλες προσδοκίες.

Στα SOS της περιόδου να καταγράψεις τα ερωτικά σου στα οποία θα αναγκαστείς να κινηθείς με ωριμότητα. Πρόκειται να αναλάβεις ευθύνη πρώτα από όλα εσύ -μιας και απαιτείς διαρκώς την ευθύνη από τους άλλους- και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να υποστηρίζεις και να διεκδικείς πια ως πραγματικός ενήλικας αυτά που λες και ζητάς. Ερωτικά μπλοκαρίσματα, δυσκολίες και περιορισμοί στο φλερτ θα σε δοκιμάσουν και μέσα από αυτά θα πειραματιστείς με τον εαυτό σου. Πιθανόν να προκύψουν σχέσεις και γνωριμίες με άτομα διαφορετικής ηλικίας ή άτομα που προέρχονται από διαφορετικό background. Οτιδήποτε αφορά τον έρωτα και την δημιουργικότητα θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα και συχνά θα νιώθεις ότι ενώ έχεις κάτι τελικά δεν το απολαμβάνεις -και εκεί οφείλεις να αντιληφθείς ότι αυτό ξεκινάει πρώτα από εσένα-. Για το τέλος, οι γονείς θα επαναπροσδιορίσουν καταστάσεις και στάσεις σε σχέση με τα παιδιά τους τα οποία φέρνουν απαιτήσεις και δυσκολίες. Στην ανάληψη ευθυνών να υπολογίζεις και κάποια επικείμενη εγκυμοσύνη.

Τοξότης

Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς φίλε Τοξότη περνάς σε μια φάση ουσιαστικότερης ενηλικίωσης, ανάληψης ευθυνών σε σχέση με το σπίτι, την οικογένεια και τα θεμέλια, την ρίζα σου. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 θα υπάρχει άγχος, στρες και λίγη μελαγχολία ωστόσο οφείλω ταυτόχρονα να σου εξηγήσω ότι οι διαδικασίες που θα έρθουν θα σου ζητήσουν να αποτάξεις από πάνω σου οικογενειακά κατάλοιπα, να σταθείς καλύτερα και πιο αυτόνομα στα πόδια σου και να διαμορφώσεις μια «οικογένεια» ανθρώπων γύρω σου χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα είναι η βιολογική. Καθώς κλονίζονται οι βάσεις σου αυτό παρασύρει και θέματα σπιτιού στο οποίο θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο, ενέργεια και να δώσεις λύσεις. Πιθανώς να μετακομίσεις είτε σε κάτι πιο σταθερό, μόνιμο και ενήλικο είτε να φύγεις από εκεί που είσαι και κατά μια έννοια βολεύεσαι. Η βιολογική οικογένεια θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα σου και θα προκύψουν δοκιμασίες μέσα από συγκρούσεις και περιορισμούς που θα σε επιβάλουν. Φαίνεται ότι από κάπου χρειάζεται να απελευθερωθείς μέσα σε μια διαδικασία στην οποία αυτό το κάτι θα σε ρουφάει ξανά πίσω και πάλι εσύ από την αρχή θα παλεύεις να φύγεις.

Η κληρονομικότητα και το παρελθόν σου χτυπάνε την πόρτα και εκεί θα αναλάβεις ευθύνες και θα θέσεις τα όρια σου -μάλλον θα εκπαιδευτείς στο πως να θέτεις καλύτερα τα όρια σου-. Δώσε προσοχή στα άτομα τρίτης ηλικίας μέσα στο σπίτι καθώς και σε θέματα ακινήτων και κατοικίας. Το σπίτι και η οικογένεια πρόκειται να συγκρουστούν με την δημόσια εικόνα και την καριέρα σου, λίγο πολύ δηλαδή με αυτό που πλασάρεις εκεί έξω. Επί της ουσίας έχεις να συνδέσεις την αφήγηση που κάνεις μέσα στο σπίτι σε σχέση με την αφήγηση που κάνεις με τους άγνωστους ανθρώπους εκεί έξω στους οποίους παρουσιάζεσαι με μάσκες και ρόλους. Τα εν οίκω μη εν δήμω δηλαδή θα πάψουν να υφίστανται και την ευθύνη της διαδικασίας αυτής θα την αναλάβεις εσύ -και κάπως έτσι θα εμβαθύνεις τόσο πολύ μέσα σου αποδεχόμενος δύσκολα κομμάτια σου ξεκινώντας σταδιακά να τα αποδομείς και να τα επικοινωνείς στους άλλους-. Για το τέλος έχω να σου μιλήσω για τα μεγάλα χρέη που πιθανόν να έχεις παραμελήσει και τώρα επιστρέφουν πίσω -τα χρέη εδώ δεν είναι απαραίτητα οικονομικά-.

Αιγόκερως

Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς φίλε Αιγόκερε θα δουλέψεις πάνω στην επικοινωνία, στο βάρος του λόγου και στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Πρόκειται να ωριμάσει η σκέψη και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να αποτάξεις στερεότυπα και μονόφθαλμους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Οι παρεξηγήσεις και οι δυσκολίες στην επικοινωνία δεν θα λείψουν όπως και τα νοητικά μπλοκαρίσματα. Μεταβάλλεται ακόμα και ο τρόπος που χρησιμοποιείς και επικοινωνείς στο διαδίκτυο. Συχνά θα δυσκολεύεσαι να εξηγήσεις αυτό που θέλεις και ακόμα πιο συχνά θα νιώθεις ότι οι άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν. Από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 θα χρειαστεί να βαρύνει και να σοβαρέψει ο τρόπος σκέψης σου και να αναλάβεις τις συνέπειες των όσων λες.

Μέσα σε μια γενικότερη αλλαγή του νοητικού σου να υπολογίσεις ότι θα σε απασχολήσουν θέματα εκπαίδευσης και γλώσσας. Να θυμάσαι ότι οφείλεις να δεσμευτείς και να αφοσιωθείς σε οτιδήποτε αποφασίσεις να ξεκινήσεις. Αν πάλι από την άλλη είσαι σε χρονική στιγμή που πρόκειται να ολοκληρώσεις τις παραπάνω θεματικές θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά και να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο από ότι υπολόγιζες. Δώσε προσοχή στην αγορά μεταφορικού μέσου αποφεύγοντας τις υπερβολές και τον παρορμητισμό. Η μετακίνηση σου ευρύτερα πρόκειται να αλλάξει και σε αυτό να συνυπολογίσεις και τα ταξίδια τα όποια είτε θα γίνονται με δυσκολία και περιορισμούς είτε καταναγκαστικά. Στις απαιτήσεις που θα αναλάβεις ευθύνη είναι και η σχέση με τα αδέρφια σου και με την γειτονιά. Τέλος, για τους δεσμευμένους ο σύντροφος σας πρόκειται να αλλάξει ή να βιώσει κρίσεις σε υπαρξιακά θέματα εκφράζοντας την ανάγκη να εμβαθύνει στη ζωή. Από την άλλη υπάρχει και η σκέψη ότι ο/η σύντροφος σου να είναι αυτός/ή που θα λειτουργήσει ως πυροδότης προκειμένου να κινητοποιηθείς και να μεταβάλλεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και επικοινωνείς.

Υδροχόος

Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς φίλε Υδροχόε αλλάζεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και διαχειρίζεσαι τα οικονομικά, τις σταθερές και την ύλη. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις οικονομικές απαιτήσεις ή περιορισμούς στο πορτοφόλι σου. Από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 οι πηγές εσόδων σου στενεύουν και χρειάζεται να κινηθείς με μεγαλύτερη ωριμότητα. Από την άλλη μπορεί να προκύψουν οικονομικές εισροές οι οποίες ωστόσο θα είναι συντηρητικές και θα είναι σώφρον να τις διαχειριστείς με υπευθυνότητα κάνοντας αποταμίευση. Πιθανώς να αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις χρήματα που είχες στην άκρη. Η μεγαλύτερη κρίση θα αφορά την σταθερότητα και τις ασφάλειες σου οι οποίες πρόκειται να κλονιστούν ως προμήνυμα ότι οφείλεις να δουλέψεις και να κάνεις σχετικές αλλαγές προκειμένου να διαμορφώσεις ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθεις πραγματικά ασφαλής και σταθερός. Σου περιγράφεται δηλαδή ότι από εδώ και στο εξής εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει τον τρόπο που θα συμβαίνει αυτό.

Μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να αλλάξουν οι ανάγκες σου και να γίνει ένας δυναμικός επαναπροσδιορισμός. Παρατήρησε τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο μέχρι κάποτε θεωρούσες ότι απολαμβάνεις τη ζωή και εκπληρώνεις τις επιθυμίες σου. Σε μια πιο εσωτερική ανασκόπηση των γεγονότων που θα έρθουν οι κρίσεις στο αξιακό σύστημα πρόκειται να έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Υδροχόε να καταγράψεις ότι θα σου ζητηθεί να υποστηρίξεις πρακτικά ανά στιγμές τις αξίες και την προσωπική σου ηθική η οποία θα τεθεί υπό αμφισβήτηση πρώτα από όλα από εσένα τον ίδιο. Πρόσεξε την κριτική των αγαπημένων σου ανθρώπων. Τέλος, το συναίσθημα του συντρόφου σου θα βαρύνει και θα κινείται με περισσότερο άγχος και ανησυχία.

Ιχθύες

Με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιο σας φίλοι Ιχθύες από το 2023 μέχρι τις αρχές του 2026 έρχονται χρόνια μέσα στα οποία ωριμάζετε, σοβαρεύετε, δημιουργείτε και αναλαμβάνετε ευθύνες. Η ζωή πρόκειται να αλλάξει πρακτικά και όλα αυτά που προετοιμάζατε είτε συνέβαιναν στο παρασκήνιο τα 3 τελευταία χρόνια πρόκειται να πάρουν μορφή και υπόσταση. Η ζωή σας πετάει μπροστά και αλλάζει κυριολεκτικά τα σκηνικά του μονόπρακτου σας. Θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις οι οποίες θα έχουν επιδραστικό χαρακτήρα για ανθρώπους γύρω σας ωστόσο αυτό είναι και το point από εδώ και στο εξής. Να επιλέξετε δηλαδή αυτά που θέλετε σύμφωνα με τα δικά σας θέλω και τις συνθήκες που θα σας προχωρήσουν μπροστά. Από τα σημαντικότερα μαθήματα στα οποία έχετε να εργαστείτε να είναι στο πως να στέκεστε με περισσότερη αυστηρότητα στους ανθρώπους και να βάζετε όρια σε συμπεριφορές και σχέσεις που λειτουργούν καταχρηστικά. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία οι σχέσεις αναδιαμορφώνονται και δη οι συνεργασίες και η σχέση σας με τον σύντροφο. Οτιδήποτε είναι αυθεντικό και αληθινό θα αντέξει και θα δυναμώσει μέσα από κρίσεις και δοκιμασίες προχωρώντας σε επισημοποιήσεις, γάμο ή συγκατοίκηση. Από την άλλη οτιδήποτε δεν θα καταφέρει να επιβιώσει θα οδηγηθεί σε χωρισμό και διαζύγιο.

Ένα από τα σπουδαιότερα δώρα που θα φέρει ο Κρόνος στο ζώδιο σας θα είναι η υπομονή και η επιμονή στους στόχους σας. Τώρα είναι η στιγμή που μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα αυτά που θέλετε. Αναλαμβάνετε projects και πραγματοποιείτε ενάρξεις που ωστόσο φέρουν έντονα το αίσθημα ευθύνης, την συναισθηματική πίεση και συχνά τις δοκιμασίες και τον περιορισμό. Θα είναι χαρακτηριστικό ότι θα επικοινωνείτε συχνά την κόπωση σας και το ότι νιώθετε ότι έχετε παρα-μεγαλώσει. Οι μεγάλες απαιτήσεις της καθημερινότητας θα καταλήξουν να σας αφήσουν να αγνοείτε ή να μην μπορείτε να φροντίσετε κατάλληλα τον εαυτό σας. Να θυμάστε πάνω από όλα να αποφύγετε την υπερανάλυση, την έντονη αυτοκριτική και κριτική στους απέναντι και κυρίως να μην επιτρέπετε στους άλλους να σας κουνούν το δάχτυλο. Τέλος, δώστε προσοχή στα οικονομικά σας κάνοντας την απαραίτητη αποταμίευση πριν μπει τελεσίδικα ο Κρόνος στον τομέα των οικονομικών σας από το 2026 και μετά.

 

Από το Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα