Κάθε μας επιθυμία και μια ευχή!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
14/09/2021

Δεν είναι πραγματικά θείο δώρο να γνωρίζουμε τις κινήσεις των πλανητών και σύμφωνα με την ερμηνεία των αστρολογικών συμβόλων, να κατανοούμε ποια ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να δράσουμε;
Το μεγαλύτερο, ίσως, πλεονέκτημα της επιστήμης – τέχνης της Αστρολογίας είναι να γνωρίζει κανείς τις θέσεις και την τοποθέτηση των πλανητών στο ουράνιο στερέωμα, ώστε να μπορεί να αποφασίζει ποια είναι η καλύτερη στιγμή να δράσει και να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για αποφάσεις που θα καθορίσουν και θα εξελίξουν τη ζωή, είτε πρόκειται για βοηθητικές αποφάσεις που θα καθορίσουν, όμως, την ποιότητα και την ευκολία του να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες.

Η Επιλεκτική Αστρολογία, σαν κλάδος της κλασσικής γνώσης της, λειτουργεί πολύ καλύτερα, όταν πρωτίστως έχουμε εξετάσει το γενέθλιο χάρτη του ατόμου, που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες επιτυχίας για τις πράξεις του! Αν ο γενέθλιος χάρτης δίνει την «τάση» ή τουλάχιστον τις προϋποθέσεις για ένα ξεκίνημα, τότε η κατάστρωση ενός καλού χάρτη επιλογής γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Να ξέρουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε!

Τα σημαντικότερα περάσματα (διελεύσεις) των πλανητών Δία, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα είναι τα πιο ενδεικτικά για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο γενέθλιο ωροσκόπιο, άρα και στην κατεύθυνση που θα δώσουμε στη ζωή μας, αν γνωρίζουμε πώς να τις εκμεταλλευτούμε καλύτερα. Η επιστήμη της Αστρολογίας, δηλαδή, λειτουργεί σαν προγνωστική επιστήμη, ακριβώς όπως παίρνουμε και την πρόβλεψη του καιρού μέσα από το μετεωρολογικό δελτίο και τη γνωστή μας ΕΜΥ. Η ΕΜΥ δίνει πρόβλεψη για τον αυριανό ουρανό, για να ξέρουμε πως θα ντυθούμε ή αν θα ταξιδέψουμε, η Αστρολογία, με τον ίδιο τρόπο, δίνει στοιχεία πρόγνωσης για το τι «καιρό» θα κάνει ένα συγκεκριμένο διάστημα στη ζωή μας, προκειμένου να προγραμματιστούμε στα έξοδά μας, στις δραστηριότητες μας, ακόμα κι αν «χιονίσει» πολύ και έχουμε δυσκολίες, να ξέρουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε!

Έτσι λοιπόν, ο Δίας και τα περάσματά του από το χάρτη μας, δίνουν αισιοδοξία και επιτυχία στις ενέργειές μας -ένα χέρι εξ ουρανού που λέμε-, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι. Συνήθως, σχετίζεται με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις ανώτερες σπουδές, τα ταξίδια, τις επαγγελματικές επεκτάσεις στο εμπόριο, τις εκδόσεις, τη διαφήμιση, τα media κ.λπ. Βοηθά δε, εξαιρετικά και σε προσωπικές επεκτάσεις, γάμους σχέσεις, απόκτηση απογόνων και άλλα τέτοια χαρούμενα συμβάντα.

Ο Κρόνος όταν διελαύνει από σημεία του χάρτη μας, δηλώνει πάντα ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες και χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέχρι ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις μας. Η πρόοδος οποιασδήποτε εργασίας ίσως είναι κάπως αργή και να γίνεται με παραπάνω κόπο, όμως τα αποτελέσματα είναι επικερδή, μακροπρόθεσμα και σταθερά. Σχετίζεται με όλες τις επαγγελματικές επιλογές -δίνει ή στερεί προαγωγές- εδραιώνει επιχειρήσεις, πριμοδοτεί θετικά τις αγοροπωλησίες ακινήτων και γενικότερα τείνει να μας εναποθέσει βαρύτητα και ωριμότητα σε θέματα που είτε φοβόμαστε, είτε δεν έχουμε σκεφτεί ότι μπορούμε να αναλάβουμε.

Ο Ουρανός στα περάσματά του, έχει την τάση να φέρνει νέες και πρωτοποριακές ιδέες στα επαγγελματικά εγχειρήματα, αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Συνήθως, μας αναγκάζει να αποτινάξουμε από πάνω μας ότι παλιό και ξεπερασμένο υπάρχει και το αντικαθιστά -γρήγορα- με κάτι που ούτε είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να έχει θέση στη ζωή μας. Είναι κάπως απότομος, βέβαια, στη συμπεριφορά του και τη στιγμή που συμβαίνουν οι αλλαγές τείνει να μας αποσυντονίζει, όμως τα αποτελέσματα είναι πάντα δημιουργικά και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε τις αλλαγές και πως αν δεν υπήρχαν οι διελεύσεις του Ουρανού πολύ δύσκολα θα κάναμε τις απαραίτητες καινοτομίες.

Ο Ποσειδώνας όταν περνάει από το γενέθλιο χάρτη μας απαιτεί μεγάλη προσοχή στις επιλογές μας, οι οποίες συχνά συνοδεύονται με προσωπικές θυσίες προκειμένου να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό. Δίνει, όμως, έμπνευση, όραμα, διαίσθηση και ευαισθησία σε τέτοιο βαθμό, που μπορούν να ξεπηδήσουν μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες. Φυσικά ευνοεί τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και την πνευματική εργασία γενικότερα, αλλά και ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά είναι μέσα στα ενδιαφέροντά του.

Ο Πλούτωνας συνήθως (σαν τον Κρόνο) δίνει γροθιά στο μαχαίρι και προσφέρει θάνατο και αναγέννηση με μια εκπληκτική ταχύτητα. Είναι ικανός σε ένα του πέρασμα να συντρίψει την προηγούμενη ζωή μας, να την ισοπεδώσει και να μας δώσει μια καινούργια κατάσταση, που να μη μπορούμε ούτε εμείς οι ίδιοι να αναγνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Δίνει φήμη, πλούτο και δημοσιότητα στα επαγγέλματα που το χρειάζονται, ανακαλύψεις και δημιουργικότητα σε όλα τα υπόλοιπα.

Βασικά Βήματα

  • Το πρώτο βήμα, για να επιλέξουμε την κατάλληλη μέρα και ώρα που θέλουμε να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα μας, είναι να ψάξουμε να βρούμε τις μέρες εκείνες που γίνονται καλές (τυχερές) διελεύσεις πλανητών από το προσωπικό μας ωροσκόπιο και κυρίως από Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, κυβερνήτη ωροσκόπου ή από πλανήτες που βρίσκονται στον ωροσκόπο μας. Είναι οι μέρες εκείνες όπου έχουμε τα περισσότερα πλεονεκτήματα.
  • Σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουμε αναδρομές πλανητών που καθιστούν αδύνατο ένα ξεκίνημα.
  • Βρίσκουμε τους πλανήτες – κυβερνήτες που μας ενδιαφέρουν και τους τοποθετούμε σε καλές γωνίες και δυνατά ζώδια (πχ. Αφροδίτη στο Ζυγό ή στον Ταύρο σε όψη με το Δία, αν πρόκειται για γάμο)
  • Βρίσκουμε τους οίκους που αφορούν τη δραστηριότητά μας και φορτίζουμε θετικά με ευνοϊκούς πλανήτες, αποφεύγοντας αυτούς που φέρνουν καθυστερήσεις ή εμπόδια.
  • Τέλος, από τα καθοριστικά βήματα είναι η θέση της Σελήνης, που πρέπει να είναι σε δυνατό ζώδιο και απαλλαγμένη από δύσκολες όψεις, τουλάχιστον στην πορεία της μέχρι το επόμενο ζώδιο.

Σε καμία περίπτωση η Σελήνη δε μπορεί να είναι κενή πορείας, δηλαδή να μην έχει όψεις όσο διαρκεί η έναρξη της δραστηριότητάς μας. Η Σελήνη είναι πάρα πολύ σημαντική στην Επιλεκτική Αστρολογία, μιας και είναι συγκυβερνήτης κάθε επιλογής μας. Το καλύτερο για καινούργια ξεκινήματα, σε θέματα που απαιτούν αύξηση και ανάπτυξη είναι να βρίσκεται ακριβώς μετά τη Νέα Σελήνη. Αντιθέτως, μετά την Πανσέληνο και καθώς το φως της μειώνεται, θεωρείται ιδανική για οργάνωση και σταθεροποίηση θεμάτων, που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και τώρα τείνουν να ολοκληρωθούν. Επίσης, πολύ θετικό θεωρείται, η τελική της όψη μέσα στο χάρτη να είναι τρίγωνο ή εξάγωνο, καθότι σηματοδοτεί ότι η έναρξη της δραστηριότητάς μας θα επιτευχθεί εύκολα και με επιτυχία.

Πρωτότυπο παράδειγμα επιλεκτικού χάρτη

Σημαντικός δείκτης του θέματος

Ακολουθεί η κατάστρωση ενός χάρτη επιλογής, που είναι βέβαιο πως όλοι μας θα χρειαστούμε κάποια χρονική στιγμή στη ζωή μας.
Κάνοντας μια ευχή, θα πει πως επιθυμούμε πάρα πολύ να μας συμβεί κάτι -προφανώς σημαντικό- και θα πρέπει να επιλέξουμε την ώρα, που με μια μικρή συγκέντρωση στον εαυτό μας, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια ευχή.

Σημαντικός δείκτης του θέματος, λοιπόν, εδώ είναι ο ίδιος μας ο εαυτός άρα ο Ωροσκόπος και η Σελήνη. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυροί και υποστηριγμένοι μόνο από δυνατές όψεις. Τα σταθερά ζώδια θεωρούνται καλύτερα λόγω μόνιμης διάρκειας, η Σελήνη αύξουσα σε φως και σε καλή όψη με τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου, με Ερμή, Αφροδίτη και Κρόνο, δίνουν εγγυητικές επιτυχίας. Ο δεύτερος και ο όγδοος οίκος -άξονας επιθυμιών- θεωρούνται, επίσης, υπεύθυνοι για την επιτυχία της ευχής μας και θα πρέπει να είναι σημαντικά πριμοδοτημένοι. Σε περίπτωση που η ευχή μας έχει να κάνει με κάποιο θέμα υγείας, βεβαίως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η Σελήνη να μην είναι καμένη από το φως του Ήλιου, να μην έχει δύσκολη όψη με Άρη, Κρόνο ή με κάποιον άλλο πλανήτη που βρίσκεται στον Ωροσκόπο.
Ο χάρτης καταστρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2002 και ώρα 12.30μμ στην Αθήνα, από Κυρία η οποία ήθελε να ευχηθεί να βελτιωθούν τα οικονομικά της για την καινούργια χρονιά που ξεκινούσε λίγες μέρες αργότερα!

Ο Ωροσκόπος Κριός αντιπροσωπεύει την κυρία που αναζητούσε την καλύτερη ώρα για να κάνει την ευχή της πραγματικότητα και ο Άρης στο Σκορπιό (σε θέση δύναμης) κυβερνά τον Ωροσκόπο και βρίσκεται στον 8ο οίκο των οικονομικών -μέσω τρίτων- μιας και το άτομο ήταν ελεύθερος επαγγελματίας. Ο κυβερνήτης του 2ου οίκου η Αφροδίτη, επίσης, στο Σκορπιό και τον 8ο οίκο -όχι πολύ δυνατή-, αλλά σε οίκο που μας ενδιαφέρει.

Η Σελήνη στον Καρκίνο -σε άριστη θέση- τείνει να κάνει εξαιρετική γωνία τριγώνου με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο (Άρης) και με τα οικονομικά του (Αφροδίτη) που, βεβαίως, μας ενδιαφέρουν πρωτίστως στην συγκεκριμένη ευχή!

Ακόμη, παρατηρούμε ότι ο Ωροσκόπος Κριός δίνει μια γρήγορα εξελισσόμενη δυναμική, χωρίς καθυστερήσεις και προχωρώντας η θέση του θα δημιουργήσει ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Πλούτωνα και τον Δία, έτσι ώστε να μείνουμε πλήρως ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της εύνοιας της ευχής.

Τέλος, όπως πάντα τσεκάρουμε την τελική όψη της Σελήνης, που είναι μια γωνία 30 μοιρών με τον Κρόνο και θεωρείται θετική αλλά και μακροπρόθεσμη…

Φυσικά, η ευχή υλοποιήθηκε και την επόμενη χρονιά το άτομο είχε μια σημαντική αύξηση των επαγγελματικών του ραντεβού, άρα και των εσόδων του!

Μια ευχή, λοιπόν, με τη συγκατάθεση του γενέθλιου χάρτη, ήταν αρκετή να πραγματοποιήσει μια σημαντική επιθυμία!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα