ΗΡΑ vs ΧΕΙΡΩΝΑΣ – ΣΕΞ vs ΑΓΑΠΗ

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
17/05/2021

Πρόκειται για αγάπη της μιας βραδιάς ή για σχέση ζωής; Πως διακρίνουμε την επαφή μιας βραδιάς από τον αληθινό έρωτα και πόσο μακριά είμαστε απ’ αυτόν;

Όλα ξεκινούν κάπως έτσι:

Ρίγος στη ραχοκοκαλιά! Φτερούγισμα στο στομάχι, διαταραχή της όρασης με κατεξοχήν επιλεκτικό τρόπο, το ίδιο και της ακοής (καθότι βλέπουμε κι ακούμε ό,τι θέλουμε!). Όταν κάποιος μας αρέσει πολύ και τυχαίνει να μας κοιτάζει έντονα, να μας «καρφώνει» όπως συνηθίζουμε να λέμε, στέλνει κύματα στον εγκέφαλό μας, στέλνει ρεύμα-ενέργεια, γι’ αυτό και η ακτινοβολία που εκπέμπουμε! «Λάμπεις» σήμερα, είναι το συνηθέστερο κομπλιμέντο, που οφείλεται κυρίως στην ακτινοβολία που διοχετεύουμε στο σύμπαν, προκειμένου να ηλεκτρίσουμε τον καλό/ή μας. Κι όταν τα κύματα εκπομπής βρουν το στόχο τους, δηλαδή τον εγκέφαλο του δέκτη, αυτή ακριβώς τη στιγμή γεννιέται το πάθος.

Είναι αυτό που ονομάζουμε κεραυνοβόλος έρωτας, μοιραία συνάντηση, πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων που προκαλείται από την αμοιβαία έλξη θετικού/αρνητικού, αρσενικού/θηλυκού. Γι’ αυτό και ο πονοκέφαλος στο τέλος της βραδιάς, το άδειασμα της μπαταρίας του εγκεφάλου, που εν τω μεταξύ έχει κάψει κάθε λαμπιόνι, μας δίνει σήμα ότι πρέπει να αναπαυθεί, να επαναφορτίσει για να μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα στην επόμενη συνάντηση. Ευτυχώς δηλαδή που όλα εν Σοφία εποίησε, καθότι σιγά μην αντέχαμε και πολύ την κατάσταση… εκτός πρίζας για την υπόλοιπη ζωή μας. Οφείλει να είναι σπάνιος για να διατηρεί αναλλοίωτη την αξία του. Παρόλο λοιπόν που το ξεκίνημα είναι σχεδόν πάντα όπως περιγράψαμε παραπάνω, η εξέλιξη έχει πολλαπλές και συχνά απροσδόκητες εξελίξεις. Κάποιες φορές το ένα βράδυ μαζί γίνονται δύο, τρία, τέσσερα στη σειρά και καταλήγουν στην αιωνιότητα, και κάποιες άλλες παραμένουν στο γνωστό «θα σου τηλεφωνήσω» χωρίς να έχουν πάρει το τηλέφωνό σου (δηλαδή ποτέ!).

Η επόμενη αντίδραση είναι να μελετήσουμε το ζώδιο του, και το δικό μας μαζί, είτε πρόκειται για μια βδομάδα, είτε για παραπέρα, πάντα η Αστρολογία υπήρξε εξαιρετικό εργαλείο πρόγνωσης του τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε την επόμενη μέρα από τις υψηλές προσδοκίες μας για αγάπη κι έρωτα.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Γνωρίσματα είναι η γενέθλια συναστρία που εξετάζει τους δύο χάρτες και αναγνωρίζει τις επαφές μεταξύ των πλανητών των ενδιαφερομένων. Το απόφθεγμα σίγουρο και σε σύντομο χρονικό διάστημα! Ναι, ταιριάζουμε ή αντιθέτως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να διαχωρίσουμε τις πρόσκαιρες σχέσεις από αυτές που θα διαδραματίσουν σοβαρό θέμα στη ζωή μας;

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

 • Οι κλασσικές ενδείξεις έντασης κι ερωτικού πάθους υπογράφονται δια χειρός Πλούτωνα, όταν έρχεται σε επαφή με προσωπικούς πλανήτες του ωροσκοπίου (δηλαδή ο Πλούτωνας του ενός να κάνει γωνία με προσωπικό πλανήτη του άλλου). Το σφιχταγγάλιασμα είναι μοιραίο και η σχέση αναπόφευκτη, αλλά όχι πάντα με τις πιο ευγενικές προδιαγραφές, καθότι εμπεριέχει έντονες τάσεις επιβολής, κυριαρχίας, ζηλοτυπίας, με άγνωστο κάθε φορά αποτέλεσμα.
 • Ο Ουρανός, πλανήτης του αναπάντεχου, απρόσμενου, ξαφνικού, τρελού έρωτα, δηλώνει μεταξύ του ζευγαριού πως ο έρωτας δεν είναι «παιδί της λογικής» και συνήθως υπογράφει περίεργες σχέσεις πάθους, αντισυμβατικές κοινωνικά (μεγάλες διαφορές ηλικίας, φύλου ή και φυλής!), χωρίς φυσικά να εγγυάται καμία διάρκεια. Κεραυνοβολεί και αποχωρεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς δεσμεύσεις.
 • Ο Ποσειδώνας πάλι σε μια συναστρία είναι θεωρητικά απαραίτητος, γιατί πως είναι δυνατό να υπάρξει έρωτας αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξιδανικεύσουμε το ταίρι μας, να το ωραιοποιήσουμε, να το στολίσουμε  με μοναδικά χαρακτηριστικά που να μας είναι απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό;
 • Κρόνος σημαίνει χρόνος και χωρίς αυτόν σταθερή και μακροχρόνια σχέση δεν υπάρχει. Δίνει αντοχή, σθένος, δύναμη στο να αντέξουν τα ζευγάρια στις αντιξοότητες της καθημερινότητας, ακόμα κι αν κάποιες φορές δημιουργεί μεταξύ τους μια αίσθηση ανικανοποίητου.
 • Ο Άρης σύμβολο της ορμής και της δράσης ερεθίζει σημεία-κλειδιά για τη σεξουαλικότητα.
 • Η Αφροδίτη δίνει τα απαραίτητα καλλωπιστικά στοιχεία, δηλαδή να αρέσει ο ένας στον άλλο σαν εμφάνιση ή συμπεριφορά και τέλος.
 • Τα δύο Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη που με την μεταξύ τους επαφή διασφαλίζει την ενότητα, την αρμονία και τη μονιμότητα στη σχέση.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΡΑ VS ΧΕΙΡΩΝΑ ή αλλιώς σεξ vs αγάπη

 • Η Ήρα σε όψεις (γωνίες) με προσωπικούς πλανήτες προσδιορίζει σεξουαλική επιθυμία χωρίς καμία διάθεση για παραπάνω συναίσθημα.
 • Ο Χείρωνας σε όψεις (γωνίες) με προσωπικούς πλανήτες δηλώνει διάθεση και προδιάθεση μεγάλης αγάπης.
 • Η Ήρα κυβερνά το γνωστό μας ραντεβού το οποίο έχει αποκλειστικά σεξουαλική κατεύθυνση (σεξουαλικοί φίλοι).
 • Ο Χείρωνας έχει στόχο το ραντεβού που θα έχει ως κατάληξη…το γάμο.
 • Η Ήρα δηλώνει τη σεξουαλική διάθεση πολύ πιο ενδεικτικά από την Αφροδίτη, τον Άρη ή τον Πλούτωνα. Σύνοδος Ήρας/Αφροδίτης θεωρείται μακράν η πιο καυτή (γι ‘ αυτό κι όποιος τη διαθέτει σε προσωπικό ωροσκόπιο, έχει τρομερά έντονο σεξ απήλ).
 • Η δεύτερη σε σειρά πιο καυτή είναι αυτή που συνδέει το Χείρωνα με την Ήρα.
 • Όταν έχουμε ενεργοποίηση της Ήρας, το ζητούμενο είναι απλά η σεξουαλική  εκτόνωση και όχι η συναισθηματική ολοκλήρωση που αντιθέτως έχουμε ως ζητούμενο με την ενεργοποίηση του Χείρωνα.
 • Η φύση της Ήρας είναι αρκετά εγωιστική, μια και κινείται αποκλειστικά με βάση τα αρχέγονα σεξουαλικά ένστικτα. Είναι πλανήτης ηδονής, λαγνείας και αντιπροσωπεύει τη σεξουαλική ένωση εκτός δέσμευσης ή γάμου. Συμβολίζει την ερωμένη, τη μοιχεία, το παράνομο σεξ, το τυχαίο, όπως εννοούμε δηλαδή το σεξ της μιας βραδιάς.

ΧΕΙΝΩΝΑΣ/ΗΡΑ μια αιώνια σχέση με άγνωστη-μακροχρόνια δράση

Πρίγκηπας Κάρολος 14 Νοεμβρίου 1948 9.15μμ Λονδίνο
Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς  17 Ιουλίου 1947 7.10πμ Λονδίνο (σύστημα placidus)

Το Ιστορικό ζευγάρι της Βασιλικής οικογενείας της Μ. Βρετανίας, που όλος ο πλανήτης γνωρίζει την αιώνια ιστορία του, έχει πολλές εμπλοκές μεταξύ των Ήρα της Καμίλας με Άρη, Πλούτωνα, Ερμή του Κάρολου και αντίστοιχα δική του Ήρα με Χείρωνα, δεσμούς, Κρόνο και Ποσειδώνα δικό της. Επίσης πολλές εμπλοκές ο Χείρωνας τους με τους δεσμούς της σελήνης, και την ίδια τη σελήνη ισχυροποιούν τη μακροχρόνια ερωτική σεξουαλική σχέση –εκτός γάμου τους- που οδήγησε στο διαζύγιο τελικά τον Πρίγκηπα Κάρολο με την Νταϊάνα και κατόπιν στη δική τους ένωση.

Κάθε φορά στην αναζήτηση του Έρωτα, την ίδια στιγμή ανακαλύπτουμε  τον εαυτό μας μέσα από  ένα άλλο πλάσμα που μας δίνεται, με την ιστορία του, τα δικά του όρια, το σύμπαν του. Τυλιγμένο σε ένα μυστήριο, τόσο κοντά μας αλλά και τόσο διαφορετικό, αναρωτιόμαστε τι σκέπτεται, πως νιώθει, ποιος κατά βάθος είναι. Ωστόσο, όποια κι αν είναι αυτή η ύπαρξη που δεν αποκαλύπτει τα πάντα για τον εαυτό της είναι πέρα απ’ τις δυνάμεις μας και από τα μέσα που διαθέτουμε να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Αν θα είμαστε αιώνιοι εραστές, φίλοι ή σύντροφοι παντοτινοί είναι κάπου γραμμένο στ’ άστρα  και με ταπεινή προσήλωση, ίσως μπορούμε να διαβάσουμε τι κρύβει μέσα του ο έναστρος Ουρανός για μας και την αγάπη…

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα