Ήλιος στους Ιχθύς

ASTROTEAM GUEST
24/02/2023

Οι Ιχθύες είναι ζώδιο του νερού με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα αλλά και παραδοσιακό κυβερνήτη τον Δια. Σαν τελευταίος εκπρόσωπος του ζωδιακού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία και τις εμπειρίες από όλα τα προηγούμενα ζώδια. Ανήκει στην μεταβλητή ομάδα και θεωρούνται μεταβαλλόμενες προσωπικότητες. Κάποιες λέξεις κλειδιά που τους χαρακτηρίζουν είναι συμπόνια, ονειροπόληση, αμφιταλάντευση, μυστικισμός και εκφραστικότητα.

Εγώ θυσιάζομαι, εγώ ενώνομαι.

Ονειροπόλοι από μικρά παιδιά οι Ιχθύες εκφράζουν τις σκέψεις τους με πολύ φαντασία. Είναι πολύ ευαίσθητοι και δεν αντέχουν τον συναισθηματικό πόνο. Οι Ιχθύες όπως δείχνει και το σύμβολο τους είναι σαν να κινούνται σε δυο αντίθετες κατευθύνσεις και αυτό μπορεί να τους προκαλεί σύγχυση, με την μεταβλητότητα του χαρακτήρα τους και την δυσκολία στο να αποφασίζουν όταν βρίσκονται συνήθως σε δυο διαφορετικές καταστάσεις. Η προσωπικότητά τους χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ονειροπόληση αλλά και καλοσύνη με τάση να θυσιάζουν τα δικά τους θέλω ώστε να ικανοποιούν τους άλλους. Δεν μπορεί να πουν εύκολα όχι και αυτό τους φέρνει σε εσωτερική σύγκρουση κάποιες φορές αφού καταπιέζονται συσσωρεύοντας θυμό οδηγώντας τους σε μια παθητική επιθετικότητα.

Υπάρχει μια τάση για μυστικοπάθεια και επιφυλακτικότητα στην προσωπικότητα τους και έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο τους τον εαυτό, λόγω της θολής εικόνας που έχουν για τους άλλους αλλά και για αυτούς τους ίδιους. Δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα την αλήθεια από το ψέμα και μπορεί να δίνουν υποσχέσεις που δύσκολα κρατούν αλλά και να αναλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσουν. Πολλές φορές αναγκάζονται να πουν αθώα ψέματα για να μπορέσουν να αποφύγουν δύσκολες καταστάσεις και όταν αποκαλύπτονται, αυτά τα ονειροπόλα μάτια τους φέρνουν τους άλλους σε μια κατάσταση ώστε να τους συγχωρούν αφού καταλαβαίνουν τις αθώες προθέσεις τους.

Συνήθως συγχωρούν πολύ εύκολα προσπαθώντας να βάζουν τον εαυτό τους στην θέση των άλλων.

Δυσκολεύονται όταν αντιμετωπίζουν σκληρές καταστάσεις και αυτό μπορεί να τους οδηγεί στο να γίνονται κατά κάποιο τρόπο χειριστικοί, προβάλλοντας τις αδυναμίες τους κάνοντας τους άλλους να τους λυπούνται και να ξεγλιστρούνε με αυτό τον τρόπο σαν το ψάρι. Διαθέτουν δυνατή διαίσθηση και με αυτή κυρίως λειτουργούν για αυτό έχουν μια τάση προς τον μυστικισμό, όπως και με το δυνατό τους συναίσθημα και όχι με την λογική πέφτοντας πολλές φορές όμως σε παγίδες οδηγώντας τους σε προσωπικές απογοητεύσεις. Συνήθως συγχωρούν πολύ εύκολα προσπαθώντας να βάζουν τον εαυτό τους στην θέση των άλλων. Λαχταρούν την ένωση με το θείο αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Απορροφούν σαν σφουγγάρι όλες τις ενέργειες του περιβάλλοντος τους και έχουν την τάση να θέλουν να βοηθούν, να θέλουν να σώσουν τους άλλους από όποια δυσκολία και αν βρίσκονται ενσωματώνοντας τα προβλήματα τους ίσως γιατί νιώθουν έτσι πιο σημαντικοί, ή και γιατί έτσι θα φτάσουν τον στόχο τους να θυσιαστούν.

Έχουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα για αυτό και θεωρείται ότι η μια πλευρά του ζωδίου μπορεί εύκολα να εξαρτηθεί από ουσίες, ενώ η άλλη να βρίσκει διαφυγή μέσω καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων. Είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο. Εύκολα μπορεί να εξαπατηθούν ή να πέσουν θύμα της δίκης τους πλάνης και για αυτό έχουν φτιάξει έναν δικό τους ονειρικό κόσμο στον οποίο αποσύρονται όταν νιώθουν πληγωμένοι, όπου μέσα σ’ αυτόν αναγεννιούνται διαλύοντας την αλήθεια που τους πληγώνει και φτιάχνοντας ένα καινούργιο όνειρο αναγέννησης. Βάζουν αρχή και τέλος στο όνειρο. Οι Ιχθύες αγαπούν τον ρομαντισμό την τέχνη την μουσική το θέατρο. Αγαπούν την θάλασσα αφού είναι και το στοιχείο τους το νερό νιώθουν ηρεμία κοντά σε αυτό που τους βοηθά να διώχνουν τις αρνητικές τους σκέψεις.

Σε θέματα σχέσεων αναζητούν την αδελφή ψυχή…

Δεν έχουν όρια, δεν τους αρέσουν οι λεπτομέρειες και αντιπαθούν τους περιορισμούς… Τους ταιριάζουν καλλιτεχνικά επαγγέλματα όπως ηθοποιός, λογοτέχνης, φωτογράφος αλλά και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά και την βοήθεια προς τους άλλους. Η αγάπη για το νερό μπορεί να τους στρέψει και σε καριέρα Ναυτικού. Σε θέματα σχέσεων αναζητούν την αδελφή ψυχή και την αιώνια αγάπη έχοντας την τάση να εξιδανικεύουν τους συντρόφους τους, ζώντας έναν έρωτα μοναδικό κάποιες φορές ακόμα και πλατωνικό όπως τον έχουν φτιάξει στον δικό τους μυαλό. Όταν αγαπήσουν πραγματικά δίνονται ολοκληρωτικά χαρίζοντας απλόχερα τα συναισθήματα τους.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα