Ήλιος στον Ζυγό | Εγώ ισορροπώ

ASTROTEAM GUEST
23/09/2023

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα, παρορμητικό, θετικό, όποτε έχουμε να κάνουμε με μια εξωστρεφή προσωπικότητα. Κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου είναι η Αφροδίτη, προσδίδοντας του τα χαρακτηριστικά της καλαισθησίας, της ομορφιάς, της αρμονίας, της ευγένειας.

Μυθολογικά ο Ζυγός σχετίζεται με τη θεία δίκη και με τη Νέμεσης. Το σύμβολο του είναι η ζυγαριά της δικαιοσύνης δείχνοντας έτσι ότι σε όλη του τη ζωή διαπραγματεύεται, πως να βρει την ισορροπία στα πράγματα, τη δικαιοσύνη στις καταστάσεις της ζωής. Ακόμα λέγεται ότι συμβολίζει τον Ήλιο που δύει και ίσως για αυτό τον λόγο να θέλει να δείξει ότι ο Ήλιος εδώ βρίσκεται σε πτώση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια αδυναμία στους ανθρώπους που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού, αλλά χάνεται η αποφασιστικότητα και η δράση για να εκφραστεί ο άνθρωπος. Σε αντίθεση με το απέναντι του ζωδίου του Κριού όπου ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση και ο άνθρωπος εδώ λειτουργεί πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά. Είναι Ζώδιο δικαιοσύνης και διπλωματίας αλλά και ζώδιο ματαιοδοξίας που στόχος του είναι τελικά να μάθει να αγαπά τον εαυτό του. 

Εγώ ισορροπώ 

Είναι το έβδομο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο και αντιπροσωπεύει τον έβδομο οίκο. Οίκος της συντροφικότητας, συνεργασιών και του γάμου. Από το εγώ του Κριού και τον πρώτων έξι ζωδίων περνάμε στο εμείς του Ζυγού. Ο Ήλιος έχει ταξιδέψει στα πρώτα έξι ζώδια και έχει εξελιχθεί από έμβρυο σε ενήλικας φτάνοντας στο ζώδιο του Ζυγού για να μάθει να συντροφεύεται, να συνεργάζεται.

Από μικρό παιδί ο Ζυγός εμφανίζει το χαρακτηριστικό της ευγένειας, έχει καλούς τρόπους και είναι πολύ δημοφιλή στο σχολείο αφού αγαπά να έχει φίλους και είναι πολύ κοινωνικό. Είναι έξυπνο και του αρέσει να του συμπεριφέρονται με ωραίους τρόπους. Σημαντικό για ένα παιδί Ζυγό είναι ότι θα είναι δύσκολο να διαπραγματευτεί αντιπαλότητες και καβγάδες είτε στο φιλικό του περιβάλλον η ακόμα περισσότερο στο οικογενειακό, γιατί του δημιουργούν ταραχή. Σαν ενήλικας θα ασχοληθεί περισσότερο με θέματα των άλλων με απόλυτη ειλικρίνεια και όχι με τα δικά του όσο θα έπρεπε. Ο Ζυγός δεν μπορεί να είναι μόνος. Θέλει πάντα κάποιον δίπλα του να τον εμψυχώνει να τον κινητοποιεί αφού δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις και καταλήγει να αναβάλει χάνοντας έτσι ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Θέλει την έγκριση των άλλων για να προχωρήσει σε αυτά που σχεδιάζει να ξεκινήσει. Δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις σε θέματα που των απασχολούν αλλά και στις σχέσεις του σε περιπτώσεις που δεν περνά καλά δε φεύγει για να μη χαλάσει την ισορροπία των πραγμάτων. Αν κάτι πάει στραβά τότε θα περιμένει από την άλλη πλευρά να κάνει το πρώτο βήμα για να σταματήσει τη σχέση.

Η Αφροδίτη σαν κυβερνήτης του ζωδίου εκτός από την ευγένεια και την ομορφιά του χαρίζει την καλαισθησία και την αρμονία των χρωμάτων. 

Διαθέτει ομορφιά εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, με ευγένεια και καλαισθησία, με ωραίους τρόπους. Ενδιαφέρεται πολύ για την εξωτερική του εικόνα και αναζητά την αρμονία στην εμφάνιση του αναδεικνύοντας την αισθητική του. Το ίδιο βέβαια παρατηρεί και στους άλλους στο περιβάλλον του η σε ανθρώπους που γνωρίζει για πρώτη φορά. Από εκεί λέει ότι καταλαβαίνει τον χαρακτήρα τους. Η προσωπικότητά του παρουσιάζει μεταβολές και από τη μια μπορεί να φαίνεται απαθής και ανασφαλής και να χρειάζεται στήριξη και από την άλλη να φαίνεται πιο αποφασιστικός και ενεργητικός πιστεύοντας πιο πολύ στον εαυτό του. Εξαρτάται βέβαια από το είδος ανθρώπων που είναι στο περιβάλλον του και στο κατά ποσό τον στηρίζουν. Για αυτό και λέγεται ότι ο Ζυγός είναι ζώδιο που εξαρτάται από τους άλλους.

Είναι ζώδιο του δικαίου και της απόλυτης αντικειμενικότητας.

Είναι ιδεολόγος αλλά με έναν άλλο τρόπο πιο εκλεπτυσμένο. Διαθέτει τακτ και διπλωματία και λειτουργεί βάση σχεδίου και στρατηγικής. Είναι ζώδιο του δικαίου και της απόλυτης αντικειμενικότητας. Θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Θα εξετάσει και τις δυο πλευρές σε κάποιο θέμα, σε μια αντιπαράθεση και θα προσπαθήσει να δώσει λύση που θα στηρίζεται όμως πάντα στο αίσθημα της ισορροπίας και της δικαιοσύνης. Άλλωστε είναι αρκετοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον νόμο και τη δικαιοσύνη που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού.

Δυσκολεύεται να πει όχι στους άλλους και πολλές φορές συμβιβάζεται να κάνει πράγματα που δε θέλει για μα μην τους στεναχωρήσει.

Αγαπά την ηρεμία στο περιβάλλον του και απεχθάνεται εχθρικές συμπεριφορές. Λατρεύει όμως να μπαίνει σε διαλογική αντιπαράθεση για έτσι αφήνεται ο θυμός να εκτονωθεί. Δεν του αρέσει να πληγώνει τους άλλους αλλά αν αναγκαστεί από κάποιες καταστάσεις να το κάνει τότε είναι αυτός που θα πληγωθεί περισσότερο. Δυσκολεύεται να πει όχι στους άλλους και πολλές φορές συμβιβάζεται να κάνει πράγματα που δε θέλει για μα μην τους στεναχωρήσει. Συνήθως το κάνει αυτό λέγοντας ψέματα για να μην πληγώσει κάποιον συναισθηματικά. Πολλές φορές δείχνει να συμφωνεί και να αποδέχεται τις γνώμες των γύρων του διατηρώντας την ισορροπία αλλά μέσα του πάντα θα πιστεύει αυτό που θέλει και θα κάνει αυτό που εκείνος τελικά θεωρεί σωστό.

Στο θέμα των οικονομικών έχει την τάση να είναι σπαταλά εύκολα τα χρήματα του αφού είναι δύσκολο να πει όχι στην καλοπέραση. Θα ξοδέψει στο όνομα του έρωτα αλλά και για προσωπική του ευχαρίστηση θεωρώντας ότι το χρήμα είναι για να ξοδεύετε. Επαγγελματικά σαν γνήσιο παιδί της Αφροδίτης θα ασχοληθεί με χώρους ομορφιάς αλλά και το εξαιρετικό του γούστο και η υψηλή αισθητική, του δίνει τη δυνατότητα να γίνει πολύ καλός διακοσμητής αλλά και γραφίστας η σχεδιαστής ενδυμάτων. Επίσης, διπλωμάτης, δικηγόρος και σε ότι έχει μα κάνει με τον νόμο.

Καρμικά το ταξίδι του Ζυγού σε αυτή την ενσάρκωση είναι να καταλάβει ότι τα πάντα δεν εξαρτώνται από τις σχέσεις και ότι το σημαντικό δεν είναι η αποδοχή των άλλων αλλά θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να μη χάνει τον εαυτό του να πει την αλήθεια του και να προβάλει τα θέλω του με θάρρος και αποφασιστικότητα. Να κοιτάξει τον απέναντι του τον Κριό σαν μέσα από καθρέφτη και να ξεκλέψει λίγο από την αποφασιστικότητα του.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα