Ήλιος στον Υδροχόο

ASTROTEAM GUEST
18/01/2023

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα, σταθερό με παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο και μετά την ανακάλυψη του, τον Ουρανό, γι’ αυτό και ίσως να θεωρείται ως μια ιδιόμορφη προσωπικότητα. Έτσι μπορεί να έχει δύο πρόσωπα από την μία πλευρά αυτή του Κρόνου που θα δείχνει πιο ψυχρός, απόμακρος, αυστηρός και με όρια, με τάση για έλεγχο και εξουσία και αυτή του Ουρανού που θα προβάλει ένα πιο επαναστατικό προφίλ, και κάποιες φορές αυτό του επαναστάτη χωρίς αιτία.

Εγώ βρίσκω την Αλήθεια. Εγώ επαναστατώ.

Ο Υδροχόος είναι ευγενικός και ήρεμος αλλά και με χαρακτήρα που προκαλεί και πάντα αυτό επιδιώκει είτε με την εμφάνιση του που μπορεί να είναι εκκεντρική, είτε με τον λόγο να προσπαθεί να πηγαίνει κόντρα στην κοινή γνώμη αφού κρυφά χαίρεται να σοκάρει τους πιο συμβατικούς ανθρώπους. Είναι επαναστάτης που ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται ότι τα παλιά έθιμα και καταστάσεις πρέπει να ανατραπούν για να έρθει το καινούργιο να προχωρήσει η ανθρωπότητα μπροστά και να κοιτάξει το μέλλον. Όπως σκέφτεται ο Υδροχόος έτσι θα σκέφτεται ο κόσμος σε πενήντα χρόνια. Αγαπά τον Άνθρωπο και θα κάνει πολλά για να τον βοηθήσει θυσιάζοντας πολλά, χωρίς όμως να εμπλακεί συναισθηματικά αλλά θα το κάνει με έναν αποστασιοποιημένο τρόπο και ιδεολογικά αφού στόχος του είναι να επαναστατεί για να αλλάξει τον κόσμο, να ανακαλύψει την παγκόσμια αλήθεια, φθάνοντας τελικά στην κατάρριψη κάθε κατεστημένης αξίας. Και αυτό θα το κάνει ακόμα και με τον πιο σκληρό τρόπο για να πετύχει τον στόχο του περιορίζοντας ακόμα και την όποια άλλη ιδεολογία η ελευθερία του λόγου από τους άλλους.

Είναι πολύ κοινωνικός, έχει πολλούς φίλους αλλά λίγοι από αυτούς είναι τελικά που θα είναι ουσιαστικοί.

Είναι εξαιρετικά ευφυής και έχει τον τρόπο να το κάνει αυτό και να το υποστηρίξει κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει ότι έχει δίκιο. Πάντα όμως για το κοινό καλό. Ο Υδροχόος είναι ένας θεωρητικός επαναστάτης. Έχει το δικό του όραμα που το ακολουθεί πίστα μένοντας προσκολλημένος στις ιδέες του και προσπαθεί να βρει ανθρώπους που να τον κατανοούν. Αν δε συμβαίνει αυτό τότε απλά τους απομακρύνει. Σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός Υδροχόου έχουν οι φίλοι. Ακόμα και οι ερωτικές του σχέσεις μοιάζουν να είναι περισσότερο σαν φιλικές και μέσα από αυτές θα προτιμήσει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του. Η απόπειρα κάποιος να προσπαθήσει να περιορίσει την ελευθερία του θα τον κάνει να αντιδράσει και να σκεφτεί την φυγή. Είναι πολύ κοινωνικός, έχει πολλούς φίλους αλλά λίγοι από αυτούς είναι τελικά που θα είναι ουσιαστικοί. Μπορεί να δείχνει συναισθηματικά αποκομμένος αλλά όταν κάποιος τον γνωρίσει σε πιο βαθύ επίπεδο θα καταλάβει το πόσο αληθινός φίλος μπορεί να είναι. Ο Υδροχόος λατρεύει να ευθυμεί τους ανθρώπους όταν νιώθουν λυπημένοι και μπορεί να είναι αρκετά κωμικός μερικές φορές.

Έχει ισχυρό το ένστικτο της αδελφότητας

Μπορεί κάποιους να τους μαγνητίζει με την παρουσία του ενώ κάποιος άλλους να τους απωθεί με την αντισυμβατική του συμπεριφορά προσπαθώντας να ανατρέψει τα πάντα αλλά στο τέλος θα καταφέρει να φέρει την ισορροπία αφού έχει την ικανότητα να μπορεί να χαλαρώνει και τους εξαιρετικά άκαμπτους. Έχει το ταλέντο και ενδιαφέρεται να διεισδύσει στην ψυχολογία των άλλων όταν είναι αγχωμένοι και να τους ηρεμεί και την εξαιρετική ικανότητα να καταπραΰνει τον φόβο των μικρών παιδιών. Γι αυτό και δείχνει ενδιαφέρον για την ψυχολογία που μπορεί να ακολουθήσει και σαν επάγγελμα. Όπως επίσης ενδιαφέρον μπορεί να έχει και για τις εναλλακτικές θεραπείες και την ομοιοπαθητική και την εξελιγμένη ιατρική, ρομποτική. Ο Υδροχόος είναι γνωστό ως το ζώδιο της ιδιοφυΐας, και έτσι είναι αφού ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που το έχουν αποδείξει αυτό είναι είτε Υδροχόοι στο ζώδιο είτε έχουν Υδροχόους ωροσκόπους. Από την άλλη πλευρά, τις περισσότερες φορές οι ιδέες του επειδή είναι πέρα από τις συνηθισμένα και λόγω ότι δύσκολα μπορεί να γίνουν αντιληπτές από τους γύρω του θεωρούνται λίγο παρεξηγημένες.

Σα γονιός είναι προοδευτικός και θα αφήσει τα παιδιά του να έχουν την δική τους προσωπική βούληση!

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, λένε, μεταξύ ιδιοφυΐας και παραφροσύνης, και οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν μπορεί μερικές φορές να τους κάνουν να αναρωτιούνται σε ποια πλευρά της γραμμής βρίσκονται. Συναισθηματικά ο Υδροχόος αποφεύγει τις δεσμεύσεις καθώς προτιμά να διατηρεί την ανεξαρτησία του (Ουρανός), από την άλλη όμως αν συμβεί αυτό τότε θα παραμένει πιστός σαν σύντροφος ίσως γιατί το θεωρεί σαν καθήκον (Κρόνος). Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο σύντροφός του θα συμφωνεί με τα δικά του ιδεώδη. Αν επέλθει στην πορεία ο χωρισμός και το θελήσει τότε θα επιδιώξει να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τον σύντροφο του και έχει έναν ιδανικό τρόπο για να το καταφέρει. Σα γονιός είναι προοδευτικός και θα αφήσει τα παιδιά του να έχουν την δική τους προσωπική βούληση και αρκετή ελευθερία ώστε να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να δείχνουν μια ασταθή και πιο ψυχρή συμπεριφορά, κάνοντας τους άλλους να αναρωτιούνται αν μπορεί να είναι και μέρος κάποιας παιδαγωγικής μεθόδου.

Η επιστήμη, η τεχνολογία, η έρευνα, η ιατρική, η πολιτική και η αστρολογία είναι επαγγέλματα που θα ταίριαζαν σε έναν Υδροχόο.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα