ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: από 22/11 έως 21/12 – Εγώ Φιλοσοφώ!

ΕΦΗ ΤΣΙΛΙΔΟΥ
22/11/2021

Από τις 22/11 ο Ήλιος, από το σκοτεινό ζώδιο του Σκορπιού, περνά στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη και μπαίνουμε σε περιπλάνηση προς αναζήτηση γνώσης. Ξεκινά ένα διάστημα που γινόμαστε πιο εξωστρεφείς και αισιόδοξοι. Βλέπουμε πιο θετικά τα πράγματα γύρω μας, θέλοντας να κάνουμε διάφορα, να επεκταθούμε σε διάφορους τομείς, να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις και να ταξιδέψουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο Τοξότης είναι από τα ζώδια που προσαρμόζεται και επικοινωνεί με ευκολία. Είναι άτομα πολύξερα και έχουν στο αίμα τους το ταλέντο της φιλοσοφικής και προφητικής σκέψης. Είναι φουριόζοι, κάνουν γκάφες, είτε από υπερβολικό ενθουσιασμό -που τους χαρίζει απλόχερα ο κυβερνήτης τους, Δίας-, είτε από επιπολαιότητα και από αδιαφορία για το αποτέλεσμα. Συχνά όμως, λόγω της ειλικρίνειάς τους και την έλλειψη κατανόησης, γίνονται αγενής.

Σε αντίθεση με το ζώδιο του Σκορπιού, ο Τοξότης δε μπορεί να κρατήσει μυστικό και του αρέσει να εκφράζεται. Αγαπούν την ελευθερία και είναι νοητικά και σωματικά αεικίνητοι, δεν καθηλώνονται εύκολα και είναι έτοιμοι για περιπέτειες και ταξίδια. Ηθικά θα τα δοκιμάσουν όλα, ώστε στο τέλος να έχουν την εμπειρία να κρίνουν μόνοι τους τί είναι καλό και τί όχι. Δεν έχουν ένα τελικό στόχο, τους ενδιαφέρει το ταξίδι, που για αυτούς δεν τελειώνει ποτέ. Δεν έχουν φόβο, εύκολα παίρνουν ρίσκο και μπαίνουν σε περιπέτειες.

Τους ενδιαφέρει το παρών και έχουν ευθυμία, χιούμορ και γενναιοδωρία, πράγμα που τους κάνει αγαπητούς. Έχουν έντονη ενεργητικότητα, ώστε να προλαβαίνουν όλα τα ενδιαφέροντά τους, αν και πολλές φορές αναλαμβάνουν περισσότερα από αυτά που μπορούν να κάνουν. Επίσης, δίνουν υποσχέσεις, γιατί δε μπορούν να πουν εύκολα όχι και μετά δε μπορούν να τις εκπληρώσουν. Δυσκολεύονται να εστιάσουν στη λεπτομέρεια, αφού τους ενδιαφέρει η γενική εικόνα. Δεν τους αρέσει η ρουτίνα και ακόμη και στην εργασία τους θέλουν ερεθίσματα και κίνηση, ώστε να μη βαριούνται.

Ένα σύμβολο του Τοξότη είναι ο Κένταυρος Χείρων, ο οποίος αντίθετα με τους άλλους Κενταύρους, είχε ξεπεράσει την ζωώδη φύση του. Ήταν πολυμαθής και δίδαξε σε πολλούς γνωστούς Ήρωες. Έτσι και οι Τοξότες καλούνται να ξεπεράσουν και να κυριαρχήσουν τη χαμηλή τους ζωώδη φύση, καθώς η υπερβολική εξερεύνηση και τροφή των αισθήσεων θα τους καταστρέψουν, αφαιρώντας τους τη δημιουργική δύναμη και κάνοντάς τους σκλάβους των επιθυμιών τους, που στην ουσία απεχθάνονται…

Χρόνια Πολλά!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα