Ήλιος στον Τοξότη | Εγώ φιλοσοφώ

ASTROTEAM GUEST
24/11/2023

Πύρινος, ενθουσιώδης, αισιόδοξος με αγάπη για την περιπέτεια ο Τοξότης ανήκει στα ζώδιο της φωτιάς μαζί με τον Κριό και τον Λέοντα. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας και ανήκει στην μεταβλητή ομάδα των ζωδίων.

Εγώ φιλοσοφώ είναι η φράση που τον χαρακτηρίζει.

Λόγω της μεταβλητότητας του, έχει την ικανότητά να προσαρμόζεται εύκολα, σε όλες τις καταστάσεις και είναι ανοικτός στο να ακούσει τις ιδέες των άλλων αλλάζοντας πολλές φορές την δική του, απορρίπτοντας έτσι κάθε συμπεριφορά που μπορεί να τον φέρει σε αντιπαράθεση μαζί τούς. Έχει έντονα την ανάγκη να εκφραστεί και του αρέσει να μιλά πολύ φθάνοντας στα όρια της φλυαρίας. Διαθέτει μεγαλοψυχία και μπορεί και συγχωρεί εύκολα αφού δεν τον ενδιαφέρει να σταθεί σε μια αρνητική κατάσταση, ανοίγει την σκέψη του και πάει παρακάτω. Αγαπά την ελευθερία και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αναζητά από τις σχέσεις του. Μπορεί να επικοινωνεί με ευκολία μπαίνοντας σε ένα θέμα ακόμα και χωρίς να μην έχει γνώση, έχει όμως την ικανότητά να το επεκτείνει και να το φιλοσοφεί, κάνοντάς έτσι τους άλλους να πιστεύουν ότι ξέρει πολλά. Κατά την διάρκεια τις ζωής του αποκτά γνώσεις που του αρέσει μετά να μοιράζεται και μπορεί εύκολα να τις μεταδίδει. Γι’ αυτό και ένα από τα επαγγέλματα που του ταιριάζει είναι εκπαιδευτικός.

Ο Τοξότης είναι αυτός που θα ταξιδέψει σε ένα μέρος του κόσμου για να εξερευνήσει…

Διαθέτει πολύ αισιοδοξία, ευστροφία και ειλικρίνεια λέγοντάς τα πράγματα όπως έχουν. Θεωρείται ένα από τα τυχερά ζώδια. Έχει χιούμορ το οποίο όμως πολλές φορές αν αισθανθεί οικειότητα με τους γύρω του αυτό να καταλήξει σε αγένεια κάνοντας αστεία που να ακούγονται κάπως χοντροκομμένα. Εύκολα όμως τον συγχωρούν, αφού αυτοί που τον γνωρίζουν καλύτερα ξέρουν πόσο καλόκαρδος είναι. Του αρέσει να ταξιδεύει και αν δεν καταφέρνει να το κάνει για διάφορους λόγους, βάζει στόχο για το επόμενο ταξίδι με τον ίδιο ενθουσιασμό διατηρώντας έτσι την θετική του ενέργεια. Ενδιαφέρεται για θέματα που έχουν να κάνουν με την θρησκεία την ηθική ή άλλες πνευματιστικές αξίες. Ο Τοξότης είναι αυτός που θα ταξιδέψει σε ένα μέρος του κόσμου για να εξερευνήσει, να μάθει, και να μεταδώσει την εμπειρία του στους άλλους με πολύ ενθουσιασμό. Του αρέσει να γνωρίζει ανθρώπους από διαφορετική χώρα και κουλτούρα επεκτείνοντας έτσι τις γνώσεις τους περί διαφορετικών πολιτισμών. Είναι αυτός που μπορεί να ζήσει σε ένα ξένο μέρος, και να προσαρμοστεί με ευκολία βλέποντας το σαν μια νέα πρόκληση στην ζωή του.

Όταν βρίσκονται σε μια σχέση, ο σύντροφός τους πρέπει να το διατηρεί αυτό το κυνήγι του στόχου!

Το σύμβολο του Τοξότη είναι το βέλος που στοχεύει ψηλά συμβολίζοντας το πάθος του για έναν στόχο, μια ιδέα καθώς η ανυπομονησία του για ένα όραμα του προσφέρει ενθουσιασμό. Το μείον του είναι ότι κάποιες φορές έχει πολλές ιδέες στο μυαλό του και αυτό τον οδηγεί στο να χάνεται σε πολλές σκέψεις, και διαφορετικούς στόχους με αποτέλεσμα στο τέλος να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Συναισθηματικά ο Τοξότης δύσκολα δεσμεύεται αφού δεν θέλει να στερηθεί την ελευθερία του και στην ουσία αυτό που ιδανικά θέλει είναι έναν σύντροφο που θα του εξασφάλιση την ανεξαρτησία του. Παρόλα αυτά όμως γίνεται ακόμα ποιο ενθουσιώδης όταν ερωτευτεί, και δεν σταματάει να κυνηγά μέχρι να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Όταν βρίσκονται σε μια σχέση, ο σύντροφός τους πρέπει να το διατηρεί αυτό το κυνήγι του στόχου, έτσι ώστε να κρατά το ενδιαφέρον τους ζωντανό.

Μπορεί να φαίνεται άστατος η ανεξάρτητος αλλά η αλήθεια είναι ότι ξέρει να αγαπά πραγματικά. Αν δεν το νιώθει τότε θα αναζητήσει κάπου αλλού την αγάπη. Αν πάλι νιώσει ότι η σχέση τελειώνει θα το παλέψει και αν δει ότι δεν γίνεται, τίποτα το αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και πάει παρακάτω. Με τα οικονομικά ο Τοξότης δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά αφού του αρέσει να ξοδεύει για να ικανοποιεί τα γούστα του, έχοντας πάντα την αισιοδοξία ότι τα χρήματα θα έρθουν εξ ουρανού πιστεύοντας στην τύχη που τους προσφέρει απλόχερα ο κυβερνήτης τους Δίας.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα