Ήλιος στον Ταύρο – Εγώ έχω

ASTROTEAM GUEST
19/04/2023

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης, σταθερό, με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη. Το σύμβολό του είναι ο κύκλος με ένα ημικύκλιο στο πάνω μέρος, που συμβολίζει την δύναμη αλλά και την αποφασιστικότητα του ζωδίου.

Εγώ έχω.

Είναι μια λέξη κλειδί, που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου, αφού το κύριο μέλημα του είναι η συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Έχει μεγάλη αντοχή και πείσμα στο να φέρει εις πέρας στόχους, που έχει θέσει με υπομονή και σταθερά αλλά αργά βήματα.Παραγωγικότητα, πρακτικό μυαλό, ασφάλεια, καλοπέραση, κτητικότητα και ξεροκεφαλιά είναι κάποιες άλλες λέξεις κλειδιά, που επίσης χαρακτηρίζουν το ζώδιο του Ταύρου.mΔιαθέτει καλό γούστο, σαν γνήσιο ζώδιο της Αφροδίτης, αγαπά το ωραίο και φροντίζει να περιποιείται αρκετά προσέχοντας την εμφάνιση του. Συνήθως εμφανισιακά έχει κοντό λαιμό και φαρδύς ώμους, με εκφραστικά χαρακτηριστικά, μεγάλα μάτια και φαρδύ μέτωπο. Λατρεύει το καλό φαγητό, το καλό κρασί και γενικά τα απλά και ποιοτικά πράγματα, που θα του προσφέρουν την ηρεμία της στιγμής.

Πιστός και αφοσιωμένος, αλλά και απόλυτος.

Ο Ταύρος νιώθει ασφάλεια μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας.Δεν του αρέσουν οι αιφνίδιες αλλαγές, αλλά και οι εκπλήξεις και τρομάζει στην ιδέα όταν κάτι πάει να αλλάξει. Πιστός και αφοσιωμένος, αλλά και απόλυτος. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη και αυτό είναι ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα. Κάποιες φορές αν θεωρήσει ότι κάποιος άλλος κάνει λάθος που μπορεί να τον επηρεάσει, μπορεί να φθάσει στα όρια της αγένειας και της προσβολής δείχνοντας απότομη συμπεριφορά. Δεν παραδέχεται τα δικά του λάθη του, αλλά πολύ πρόθυμα υπενθυμίζει στους άλλους τα δικά τους. Βρίσκει εύκολα λύσεις, προσεγγίζοντας το κάθε πρόβλημα με την βοήθεια του πρακτικού μυαλού του, η σκέψη του όμως είναι αργή χωρίς παρορμητισμό, που θα του αποφέρει αργότερα συχνούς προβληματισμούς. Συνήθως αποφεύγει να ακούει γνώμες άλλων και αποφεύγει να λέει τα σχέδια του καθώς φοβάται την κριτική η ακόμα περισσότερο δεν την ανέχεται.

Ειλικρινής απέναντι στους άλλους, που νιώθουν εύκολα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη δίπλα του.

Στις προσωπικές σχέσεις ο Ταύρος είναι σταθερός με τρυφερά συναισθήματα, που βασίζονται όμως στην κτήση.Θεωρεί δικά του αποκτήματα υλικά η ανθρώπους και γίνεται αρκετά ζηλιάρης, προσπαθεί όμως να κρατά την ψυχραιμία του γιατί αναγνωρίζει τα ξεσπάσματα του που είναι έντονα.Η ανάγκη για ασφάλεια είναι κυρίως αυτό που τον κάνει να είναι κτητικός.Μπορεί να φθάσει και στα όρια της καταπίεσης για τα δικά του έχω. Έχει όμως και την σκοτεινή του πλευρά που αντλείτε από το απέναντι ζώδιο τον Σκορπιό εκφράζοντας συναισθήματα όπως ζήλια, πείσμα, αδιαφορία και την τάση να μην ξεχνά όταν πληγωθεί. Ειλικρινής απέναντι στους άλλους, που νιώθουν εύκολα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη δίπλα του. Οργανωτικός χάρη στην λογική του και δημιουργικός χάρη στης καλλιτεχνικές ιδιότητες που διαθέτει.

Στοργικός σαν γονιός, προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά του και τα μαθαίνει να ενεργούν με λογική και πρακτικότητα!

Έχει ταλέντο στην οικονομική διαχείριση, που και αυτό είναι ένα από το βασικό του χαρακτηριστικό την ασφάλεια και έχει το ταλέντο να μπορεί να αποταμιεύει αρκετά χρήματα.Μπορεί όμως να ξοδεύει όταν επιθυμεί για τα αγαπημένα του πρόσωπα και για ότι θεωρεί ποιοτικό. Αποφεύγει να παίρνει ρίσκα και δεν επενδύει αν πρώτα δεν ερευνήσει καλά, αλλά και να ξέρει ότι σίγουρα θα βγει κερδισμένος. Στοργικός σαν γονιός, προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά του και τα μαθαίνει να ενεργούν με λογική και πρακτικότητα, έχοντας λίγες στιγμές αυθορμητισμού. Σαν καριέρα μπορεί άνετα να ασχοληθεί με την διακόσμηση λόγω των καλλιτεχνικών ταλέντων που του προσφέρει ο κυβερνήτης πλανήτης η Αφροδίτη, όπως επίσης και στην ενασχόληση με την μόδα, το τραγούδι, τον χορό. Ακόμα λόγω της αγάπης του καλού φαγητού θα μπορούσε να γίνει ένας καλός σεφ, η γευσιγνώστης η και δοκιμαστής κρασιών. Επίσης σαν μεσίτης, αλλά και με τα οικονομική διαχείριση επιχειρήσεων.

Το ευαίσθητο σημείο του Ταύρου όσον αφορά την υγεία είναι ο λαιμός όποτε είναι πιθανές κάποιες μολύνσεις η ασθένειες εκεί.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα