Ήλιος στον Σκορπιό – Εγώ επιθυμώ

ASTROTEAM GUEST
23/10/2023

Ο Σκορπιός είναι ζωδίου του νερού, σταθερό, αρνητικό, με παραδοσιακό κυβερνήτη τον Άρη και μετά την ανακάλυψη του τον Πλούτωνα.

Είναι το πιο εσωστρεφές ζώδιο, σιωπηλό και μυστικοπαθή. Για το ζώδιο του Σκορπιού σημασία έχει η ουσία και η αλήθεια των πραγμάτων. Εδώ ο Άνθρωπος με τον Ήλιο στον Σκορπιό έχει να διαπραγματευτεί με τα βαθύτερα σκοτεινά ένστικτα, που κρύβονται μέσα στην ψυχή του. Θέλει να εμβαθύνει στα πράγματα καθώς απεχθάνεται την επιφάνεια των πραγμάτων. Σταθερός και αφοσιωμένος στους στόχους του αλλά και στους κοντινούς του ανθρώπους. Το σύμβολο του ζωδίου λέγεται ότι αντιπροσωπεύει το κεντρί του Σκορπιού, που είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Επίσης, για άλλους πάλι αντιπροσωπεύει τα γεννητικά όργανα και τη δημιουργία νέας ζωής. Ο Σκορπιός είναι το μόνο αστρολογικό ζώδιο, που έχει όχι έναν αλλά τέσσερις συσχετισμούς συμβόλων. Τον Σκορπιό, που με το δηλητήριο του μπορεί να σκοτώσει αλλά και να αυτοκαταστραφεί όταν βρεθεί σε κίνδυνο, το Φίδι που αλλάζει το κεράτινο περίβλημα του δέρματος του, τον Αετό που μπορεί και πετά ψηλά και ελέγχει τα πάντα και τον Φοίνικα το μυθικό πουλί που αναγεννάτε από τις στάχτες του.

Μετάλλαξη, μαγνητισμός, μυστικά, καχυποψία, αυτοκαταστροφή, θάνατος – αναγέννηση είναι μερικές λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το ζώδιο του Σκορπιού.

Είναι το όγδοο ζώδιο και αντιπροσωπεύει τον όγδοο οίκο στον ζωδιακό κύκλο. Οίκος μυστηρίου, πάθους, εξαγνισμού και κάθαρσης, θανάτου και αναγέννησης λέξεις, που είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το ζώδιο του Σκορπιού. Ήσυχο και μυστικοπαθές ο μικρός Σκορπιός πολλές φορές θα θέλει να αποσύρεται στο δικό του μυστικό κόσμο. Είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να πληγωθεί πολύ εύκολα. Αναζητά την προσοχή από τους γονείς του και δεν είναι λίγες οι φορές, που θα ζηλέψει αν υπάρχουν, τα ίδια του τα αδέλφια, αν και τα αγαπά πολύ παρουσιάζοντας κτητική συμπεριφορά απέναντι τους. Είναι πολύ έξυπνο και ένα περιβάλλον με διανοητικά ερεθίσματα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του.

Θέλει να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον φόβο της απόρριψης αλλά και της προδοσίας και για αυτό τον λόγο είναι καχύποπτος.

Μεγαλώνοντας αρχίζει να ασχολείται με οτιδήποτε κρυφό και μυστικό, όπως είναι και η προσωπικότητα του, που κρατά πάντα την κρυφή του πλευρά μυστική, χωρίς να την αποκαλύπτει ποτέ και σε κανέναν. Είναι το πιο ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο και επιθυμεί συναισθηματική ασφάλεια. Αναζητά την απόλυτη ψυχική ενσωμάτωση σε όλες τις προσωπικές του σχέσεις και για αυτό γίνεται κτητικός. Είναι το ζώδιο της αυτοκαταστροφής αλλά και της αυτό ίασης, φθάνοντας σε σημείο να τελειώσει μια κατάσταση μέσα από μια βαθιά κρίση και να τη ξαναχτίσει από την αρχή. Νιώθει τα πάντα πολύ βαθιά και έχει την τάση να διογκώνει τα πράγματα, λόγω της έντονης συναισθηματικότητας του. Θέλει να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον φόβο της απόρριψης αλλά και της προδοσίας και για αυτό τον λόγο είναι καχύποπτος. Έχει το ταλέντο να καταφέρνει τους άλλους να του εμπιστεύονται τα μυστικά τους, ενώ κρατά κρυφά τα δικά του. Είναι πολύ χαρισματική προσωπικότητα, που είναι δύσκολο κάποιος να τον γνωρίσει καλά. Διαθέτει δυνατό ένστικτο και μπορεί να βλέπει τα πράγματα σε βάθος.

Το ταλέντο που έχει στο να κοιτάζει την καρδιά του προβλήματος, συνδυάζοντας τη λογική με τη διαίσθηση αναπτύσσοντας αποτελεσματικές στρατηγικές, κάνει τους άλλους τελικά να κάνει αυτό που θέλει.

Καταλαβαίνει από τις κινήσεις των άλλων, αν οι προθέσεις τους είναι καλές η κακές και το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους πει ψέματα. Ένα πέπλο μυστηρίου περιβάλει αυτό το ζώδιο, που κάνει τους άλλους να θέλουν να τον ψάξουν σε βάθος. Αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια έμφυτη παγίδα αυτού του ζωδίου, που κάνει τα άτομα που θέλουν να τον ψάξουν τελικά να παγιδευτούν στον σαγηνευτικό χαρακτήρα του και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα τους οδηγήσει είτε στην κόλαση του είτε στην απόλυτη πίστη του. Είναι ζώδιο αφοσίωσης και σταθερότητας, που αγαπά δυνατά αλλά και υποστηρικτικά. Αποζητά την εξουσία και θα το καταφέρει αυτό μέσα από τους χειρισμούς του. Το ταλέντο που έχει στο να κοιτάζει την καρδιά του προβλήματος, συνδυάζοντας τη λογική με τη διαίσθηση αναπτύσσοντας αποτελεσματικές στρατηγικές, κάνει τους άλλους τελικά να κάνει αυτό που θέλει.

Να διδαχθεί το μάθημα της οικοδόμησης μακριά από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

Παρόλο που έχει αρκετές φοβίες και αναστολές, που ποτέ όμως δε θα εξωτερικεύσει θα καταφέρει να φτάσει εκεί που θέλει καταρρίπτοντας όλα τα ταμπού. Δυνατός και επίμονος και με τη μανία να κόλλα σε ένα θέμα, δε θα εγκαταλείψει ποτέ μέχρι να γίνει αυτό που θέλει. Μπορεί και κρύβει καλά τα συναισθήματα του αν και είναι πολύ έντονα. Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την περίπτωση αλλά αγάπη, μίσος, πάθος και έντονη ζήλια. Μπορεί να αγαπά και να μισεί ταυτόχρονα. Πάντα υποψιάζεται ότι θα τον προδώσουν και προσπαθώντας να προστατευτεί γίνεται εξαιρετικά σκληρός. Λόγω του ισχυρού ενστίκτου, αλλά και την τάση που έχει να κρύβεται καλά γίνεται εξαιρετικός ντέντεκτιβ. Ακόμα τραπεζικός, χειρουργός, χρηματιστής, θεραπευτής, ψυχαναλυτής. Κάποιο επάγγελμα ταμπού πχ οδοκαθαριστής, νεκροθάφτης, ιατροδικαστής, μαφία, επαγγέλματα της νύχτας, ιερόδουλος, με ό,τι δε τολμούν να ασχοληθούν οι άλλοι. Στα οικονομικά μπορεί να θεωρηθεί σφιχτός, αλλά περισσότερο θέλει να νιώθει ασφάλεια με τα χρήματά του, χαρακτηριστικό που παίρνει από το απέναντι του ζώδιο τον Ταύρο. Θα ξοδέψει όμως για τα άτομα που αγαπά. Μπορεί να γίνει ριψοκίνδυνος και να ρισκάρει αν ακολουθήσει το ένστικτο του. Θα πρέπει όμως να μάθει ότι οι επιλογές του δεν μπορούν να είναι βασισμένες στο ένστικτό του, αλλά να διδαχθεί το μάθημα της οικοδόμησης μακριά από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα