Ήλιος στον Λέοντα – Εγώ φαίνομαι

ASTROTEAM GUEST
20/07/2023

Ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς, σταθερό, αρσενικό, θετικό, με κυβερνήτη τον Ήλιο. Εδώ το ζώδιο του Λέοντα βρίσκει αυτό που θέλει και μπορεί να εκφράσει με όλη του την δυναμική όλες τις ιδιότητες του κυβερνήτη του. Αντοχή, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, αυτοπεποίθηση, γενναιοδωρία, δημιουργικότητα, ανθεκτικότητα, αυτοέκφραση είναι μερικές λέξεις κλειδιά που εκφράζουν το ζώδιο του Λέοντα. Το σύμβολο του ζωδίου θυμίζει την χαίτη του λιονταριού.

Εγώ φαίνομαι

Από μικρό παιδί ο Λέων είναι λαμπερό, κοινωνικό, δημιουργικό και δημοφιλές. Η ανάγκη του για να κάνει πάντα το δικό του όμως το οδηγεί σε ξεσπάσματα δράματος για να καταφέρει στο τέλος να πετύχει αυτό που θέλει. Μεγαλοπρεπής, λαμπερός ο βασιλιάς του ζωδιακού, συνήθως αποζητά την προσοχή των γύρω του και το πετυχαίνει προβάλλοντας την τονισμένη αυτοπεποίθηση που διαθέτει και την θετικότητα του που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Έχει θετική στάση προς την ζωή και ενέργεια, που εκφράζεται έντονα μέσα από την δημιουργικότητα του και την αγάπη για διασκέδαση. Είναι τολμηρός και έχει σταθερές απόψεις και στάση προς την ζωή, στοχεύοντας την κορυφή αναζητώντας την προσοχή και την κολακεία από το περιβάλλον του. Διατηρεί μια στάση κάποιες φορές όταν μιλάει, που δείχνει ότι αγνοεί τις απόψεις των άλλων η της σνομπάρει με έναν τρόπο που δημιουργεί αντιδράσεις. Ο τρόπος που εκφράζει τα πιστεύω του, μπορεί να γίνεται με έναν τρόπο δογματικό και δύσκολα κανείς θα καταφέρει να του αλλάξει γνώμη.Αν γίνει αυτό τότε νιώθει ότι χάνει την δύναμη του. Έχει όμως τόσο γοητευτική και ζεστή προσωπικότητα, που δύσκολα κανείς θα τους αντισταθεί τελικά χωρίς να δεχτεί την τάση του να είναι αυταρχικός.

Ο Λέων απαιτεί την αφοσίωση από τους άλλους, την πίστη και την σταθερότητά τους.

Ο Λέων θεωρεί ότι είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και περιμένει ιδιαίτερη μεταχείριση από τους άλλους καθώς επίσης εκφράζει μια τάση για μεγαλομανία, που γίνεται με τόσο αθώο τρόπο και καθόλου ενοχλητικό.
Κατέχει δυνατό το συναίσθημα της υπερηφάνειας και όταν προσβληθεί δύσκολα θα το ξεπεράσει.Χρειάζεται δίπλα του ανθρώπους να τον στηρίζουν και να τον επαινούν ώστε να φτάσει στον στόχο που θέλει και να μεγαλουργήσει. Δεν ανέχεται τις προσβολές και την κριτική όταν κάποιος προσπαθήσει να θίξει τα δήθεν ελαττώματα του και είτε αποχωρεί είτε θα αγριέψει προστατεύοντας την εικόνα του και κυρίως την αυτοπεποίθηση του. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη και διατηρεί τις απόψεις του γενικά σταθερές χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Παίρνει αποφάσεις βάση ενστίκτου ακόμα και αν δείχνει ότι εργάζεται πολύ σε μια ιδέα η έναν στόχο και απεχθάνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στης λεπτομέρειες. Ο Λέων απαιτεί την αφοσίωση από τους άλλους, την πίστη και την σταθερότητά τους, αφού και ο ίδιος διατηρεί αυτό το μοτίβο στην ζωή του και στις σχέσεις του, κάτι που αποδεικνύεται αφελές κάποιες φορές φέρνοντας του απογοητεύσεις. Γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, δημιουργικός, φωτίζει την ζωή των άλλων.

Ο Λέοντας αγαπά τα παιδιά και σαν γονιός τα στηρίζει και τα ενθαρρύνει να είναι δημιουργικά!

Η τάση του για να διατηρεί τα πιστεύω του εκφράζετε ως αυταρχικότητα, που μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα για τον χαρακτήρα του. Η αδιαφορία για την γνώμη των άλλων μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί σαν σνομπισμός. Έχει τόσο πολύ την ανάγκη αποδοχής από τους άλλους, που δεν διστάζει να υπερηφανεύεται συχνά για τον εαυτό του αποζητώντας την επιβράβευση. Μπορεί να φθάσει σε σημείο πολλές φορές και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των άλλων προς όφελος του. Ο Λέοντας αγαπά τα παιδιά και σαν γονιός τα στηρίζει και τα ενθαρρύνει να είναι δημιουργικά, αν και οι προσδοκίες που έχει για αυτά είναι πολύ υψηλές και κάποιες φορές ξεπερνούν τα όρια. Προσδοκίες που έχει και ο ίδιος για τον εαυτό του. Σε θέματα καριέρας θα μπορούσε να ξεχωρίσει σε επαγγέλματα όπως αυτά του θεάματος, ηθοποιού, χορευτή, η και ακόμα σε επαγγέλματα μόδας, η και σχέδιο κοσμημάτων, ιδιαίτερα με τον χρυσό που λατρεύει.

Στις σχέσεις του είναι πολύ γενναιόδωρος, αγαπά και στηρίζει τους συντρόφους του ανεβάζοντας τους στο βάθρο, που βρίσκεται και αυτός αλλά περιμένει και από αυτούς να το έχουν σαν ξεχωριστό κομμάτι στην ζωή τους.Αν εξαπατηθεί τότε θα φύγει με ψηλά το κεφάλι διαγράφοντας αυτόν που θα τον προδώσει προστατεύοντας την υπερηφάνεια του. Αν και ο Λέοντας λόγω του ότι αρέσκεται στο να επιβεβαιώνεται, δεν θα τον εμποδίσει τίποτα στο να φλερτάρει ακόμα και αν είναι σε σχέση, δεχόμενος ευχάριστα τα κολακευτικά λόγια. Του αρέσει να ξοδεύει χρήματα και λόγω της γενναιοδωρίας του αλλά και για να φανεί. Ακόμα και να δυσκολεύεται οικονομικά δεν θα το δείξει. Παρόλα αυτά η τύχη είναι με το μέρος του αλλά και η έξυπνη φύση του τον βοηθάει στο να κερδίζει χρήματα όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση, καταφέρνοντας να διατηρεί έτσι μια καλή ποιότητα ζωής. Η πρόκληση εδώ για το ζώδιο του Λέοντα καρμικά είναι να καταλάβει ότι εκτός από το δυνατό εγώ του και την ξεχωριστή ύπαρξη του θα πρέπει να εργαστεί για την πρόοδο, την συλλογική εικόνα, δίνοντας βάση στην φιλία συνειδητοποιώντας ότι η ουσία δεν βρίσκεται στο χειροκρότημα.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα