Ήλιος στον Κριό!

ASTROTEAM GUEST
22/03/2023

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς, θετικό, παρορμητικό, με κυβερνήτη πλανήτη τον Άρη.

Το σύμβολο του μοιάζει με τα κέρατα του κριαριού συμβολίζοντας την ανήσυχη φύση του ζωδίου, που μπαίνει στην μάχη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση παρουσιάζεται στον δρόμο του. Είναι η αρχή της νέας ζωής. Το ζώδιο του Κριού συνδέεται με τον μύθο του Ιάσονα και με την Αργοναυτική εκστρατεία για το χρυσόμαλλο δέρας. Παρορμητικός, ανεξάρτητος, δυναμικός, διαθέτει πρωτοβουλία και θάρρος, επιθετικός, εγωιστής με αρχηγικές τάσεις.

Εγώ Είμαι

Ο Κριός χαρακτηρίζεται για τον αυθορμητισμό του και την ανυπομονησία του, καθώς βιάζεται να τελειώσει οτιδήποτε πριν καν το αρχίσει. Με πρωτοβουλία και θάρρος κάνει πράξη αυτό που έχει στο μυαλό του, χωρίς όμως να σκεφτεί τα πρακτικά θέματα καθώς αγνοεί τις λεπτομέρειες. Είναι ανυπόμονος και τείνει να αφήνει αυτό που έχει αρχίσει, αν χάσει το ενδιαφέρον του ή κάτι καθυστερεί την εξέλιξη των πραγμάτων. Όταν όμως ασχοληθεί με κάτι αφιερώνεται με απόλυτη προσοχή και με αποφασιστικότητα και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να το καταφέρει.

Ως παιδί ο κριός είναι ζωηρό και επιρρεπές στα ατυχήματα. Έχει έλλειψη φόβου, είναι γεμάτο ενέργεια και είναι συνήθη τα χτυπήματα στο κεφάλι. Αναζητά την προσοχή από το περιβάλλον του και όταν δεν την έχει συνήθως αυτό του προκαλεί εκνευρισμό. Σαν ενήλικας ο Κριός έχει ανάγκη συνήθως να είναι ζωηρός και έχει αθλητικό σώμα, έχει ενέργεια και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αποφασιστικός, δυναμικός, εκφράζει τον εαυτό του με ειλικρίνεια προβάλλοντας κυρίως το εγώ του. Θέλει να νικά και ο ανταγωνισμός τον εξιτάρει. Αφοπλιστικά ειλικρινής κάποιες φορές μπορεί να σοκάρει τους άλλους με τον τρόπο που ξεστομίζει τις αλήθειες του. Συνήθως θέλει να δρα ανεξάρτητα χωρίς να χρειάζεται την ομαδική συνεργασία, λόγω της ανεξάρτητης φύσης του.

Η σκέψη του είναι γρήγορη και οι αποφάσεις του χαρακτηρίζονται από παρορμητισμό!

Δεν φοβάται την σκληρή δουλειά και διακρίνεται για το θάρρος του. Θέλει να νιώθει ελευθερία στις κινήσεις του και απεχθάνεται την κριτική που μπορεί να τον φέρει στα όρια του. Άλλες φορές μπορεί να τον ενοχλούν κάποιες συμπεριφορές απέναντι του, στις οποίες μπορεί να μην αντιδράσει εκείνη την στιγμή αλλά να τις κρατήσει μέσα του και σε άσχετο χρόνο να το θυμηθεί και να ξεσπάσει αφήνοντας τους άλλους άναυδους, με έναν θυμό όμως που κρατά για λίγα λεπτά, ξεστομίζοντας λόγια που πληγώνουν και που μετά όμως το μετανιώνει. Η σκέψη του είναι γρήγορη και οι αποφάσεις του χαρακτηρίζονται από παρορμητισμό, που συνήθως όμως είναι σωστές και αφιερώνεται σε ότι καταπιάνεται, δίνοντας όλη του την προσοχή.

Μπορεί να είναι δυνατός σαν ιδιοσυγκρασία και να δείχνει σκληρός κάποιες φορές, τα συναισθήματα του όμως είναι αγνά, ιδίως όταν ερωτεύεται που κυριεύεται από πάθος σαν αυτό της φωτιάς που φουντώνει. Αυτό όμως διαρκεί όσο το αντικείμενο του πόθου είναι άπιαστο με κάποιο τρόπο και δεν μπορεί να το κατακτήσει. Όσο λοιπόν τον κρατά σε εγρήγορση κυνηγά και μάχεται για το τρόπαιο της κατάκτησης. Αν φθάσει στον στόχο τότε μπορεί και να βαρεθεί και η φωτιά να ξεθυμάνει και να σβήσει. Παρόλα αυτά θεωρείται ντροπαλός στο να εκφράσει τα συναισθήματα του ή δεν ξέρει τον τρόπο να τα εκφράσει και αν το κάνει τελικά ο τρόπος θα είναι απότομος και γρήγορος. Ζώδια της φωτιάς όπως Λέων και Τοξότης και του αέρα Δίδυμος και Ζυγός είναι σε θέση να κρατούν την φλόγα του αναμμένη. Με το ζώδιο του Υδροχόου μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο σε φιλικό επίπεδο. Ενθουσιώδης αγαπά τον κίνδυνο και αντιπαθεί την μονοτονία, την υποκρισία, την αδικία.

Είναι περισσότερο υποστηρικτικός παρά αυστηρός.

Στα επαγγελματικά ο Κριός έχει την ανάγκη να νιώθει αρχηγός προσπαθώντας να διατηρεί έτσι την ανεξαρτησία του. Μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός επιχειρηματίας ή στο να ξεκινά επιχειρηματικά σχέδια, αλλά όχι και τόσο καλός ώστε να διαχειρίζεται τα οικονομικά. Στρατιωτικός, αστυνομικός, πυροσβέστης, μηχανικός είναι επαγγέλματα που ταιριάζουν επίσης σε έναν Κριό καθώς επίσης και οδηγός περισσότερο όμως σε οχήματα ταχυτήτων αφού λατρεύει να τρέχει. Με τα οικονομικά ξοδεύει παρορμητικά, πολλές φορές και για να ικανοποιήσει το εγώ του, έχει την τάση να ρισκάρει και σπάνια αποταμιεύει. Η αποταμίευση γίνεται συνήθως νοητικά, κάνει σχέδια τα οποία όμως στην πορεία ξεχνά αφού ο παρορμητισμός του τον ξεπερνά και ξοδεύει. Σα γονιός λατρεύει να παίζει με τα παιδιά του παιχνίδια δράσης και περιπέτειας, μέσα από τα οποία τα μαθαίνει να είναι ανεξάρτητος και δυναμικός. Είναι περισσότερο υποστηρικτικός παρά αυστηρός. Με την υγεία μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με πονοκέφαλους και τα δόντια.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα