Ήλιος στον Καρκίνο – Εγώ αισθάνομαι

ASTROTEAM GUEST
22/06/2023

Ο Καρκίνος είναι ζωδίου του νερού, παρορμητικό, η πολικότητα του αρνητική, παθητική λόγω του ότι εκφράζεται δεκτικά και όχι ενεργητικά. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι η Σελήνη. Το σύμβολο του θυμίζει τη μητρική αγκαλιά, το έμβρυο μέσα στη μήτρα.

Μητρότητα, συναισθηματισμός, ευαισθησία, συμπόνια, φιλοδοξία, κυκλοθυμία, αγκαλιά, ανασφάλεια, νοσταλγία, χειραγώγηση είναι μερικές φράσεις κλειδιά, που χαρακτηρίζουν το ζώδιο του Καρκίνου. Ντροπαλοί και τρυφεροί σαν μικρά παιδιά, θα αναζητήσουν την υποστήριξη από ένα σταθερό περιβάλλον, που θα τους προσφέρει επιβεβαίωση και ενθάρρυνση. Εμφανισιακά το πρόσωπο τους μπορεί να είναι στρογγυλό μοιάζοντας με το σχήμα της Σελήνης, με υγρά μάτια, που συνήθως χαμηλώνουν, όταν νιώθουν ντροπή. Νοιάζονται για τις ανάγκες των άλλων αλλά σπάνια φανερώνουν τις δικές τους. Θέλουν να ανήκουν κάπου και για αυτό τον λόγο η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο. Σε όλες τους τις σχέσεις θέλουν να νιώσουν ασφάλεια, που θα μπορούν να εμπιστευτούν και να φανερώσουν την προσωπικότητα τους αλλά ακόμα περισσότερο να εκφράσουν συναισθήματα τους, που τόσο πολύ προστατεύουν από πιθανές απογοητεύσεις. Σαν τον κάβουρα, που με το σκληρό κέλυφος προστατεύει το μαλακό του μέρος, έτσι και οι Καρκίνοι μπορεί να δείχνουν σκληροί εξωτερικά, που όμως όταν νιώσουν απειλή αποσύρονται στο προστατευμένο τους καβούκι, προστατεύοντας έτσι την ευαίσθητη φύση τους.

Οι Καρκίνοι αγαπούν το παρελθόν. Λατρεύουν να κοιτούν αναμνηστικές φωτογραφίες με φίλους, με την οικογένεια.

Εκφράζονται εσωτερικά και με συναίσθημα, λόγω της εσωστρέφειας τους και ανάλογα με της συνθήκες του περιβάλλοντος, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Καταβάλλονται με ανυπομονησία για κάποια αποτελέσματα, που αν η κατάσταση δεν ευνοεί με θετική έκβαση αντιδρούν σπασμωδικά παρουσιάζοντας κυκλοθυμική συμπεριφορά. Απορροφά όλες της ενέργειες από το περιβάλλον, και σε καταστάσεις, που δεν μπορούν να αντιδράσουν γίνονται περισσότερο δεκτικοί λόγω της εσωστρέφειας τους. Πολλές φορές ξεσπούν σε κλάματα η γκρίνια, για να εξωτερικεύσουν αυτό, που νιώθουν. Το σπιτι είναι το καταφύγιο τους όπου μπορούν να νιώσουν ασφάλεια και ηρεμία. Η οποία αναταραχή στον χώρο τους αναστατώνει. Δένονται τόσο πολύ, που αν χρειαστεί να μετακομίσουν σε άλλη χώρα θα φροντίσουν να διακοσμήσουν τον χώρο, με τέτοιον τρόπο, ώστε να τους θυμίζει κάτι οικείο. Θα το κάνουν αυτό ακόμα και στον χώρο, που εργάζονται, αφού το θεωρούν σαν σπίτι τους. Οι Καρκίνοι αγαπούν το παρελθόν. Λατρεύουν να κοιτούν αναμνηστικές φωτογραφίες με φίλους, με την οικογένεια.

Αρκετά δραστήριοι παρά την ανασφάλεια και τον φόβο στο αν θα τα καταφέρουν, τελικά θα τολμήσουν να κάνουν αυτό, που επιθυμούν.

Είναι φιλόξενοι, αγαπούν να φροντίζουν τα κοντινά τους πρόσωπα και φίλους χωρίς όμως να γκρεμίζουν τα όρια στο ποιους θα δεχτούν στον χώρο τους. Είναι αυστηροί σε αυτό το θέμα, γιατί δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους και μπορούν εύκολα να νιώσουν τις άσχημες προθέσεις των άλλων. Θυσιάζουν τα θέλω τους, σε τέτοιο βαθμό, όταν πρόκειται να τρέξουν για αυτούς, που αγαπούν ξεχνώντας πολλές φορές δικές τους ανάγκες. Δεν το κάνουν σαν θυσία όμως όπως οι Ιχθύες, αλλά περισσότερο για να νιώσουν ότι ικανοποιούν τους άλλους και μέσα από αυτό να πάρουν χαρά. Αν αισθανθεί όμως ότι τον εκμεταλλεύονται η αν τον πειράξουν τότε μπορεί να παρεξηγηθεί και να εμφανιστεί το σκληρό πρόσωπο, που θα υπενθυμίσει με σκληρό λόγο τα όσα έχει προσφέρει και το σίγουρο είναι ότι ποτέ δε θα ξεχάσει, την άδικη συμπεριφορά. Θα μαγειρέψουν, για να νιώσουν ότι ικανοποιούν τους γύρω τους, γιατί αυτό είναι το ζώδιο του Καρκίνου, είναι η τροφός, είναι η φροντίδα του ζωδιακού. Άλλωστε πολλοί Καρκίνοι έχουν ακολουθήσει τη μαγειρική σαν επάγγελμα. Αρκετά δραστήριοι παρά την ανασφάλεια και τον φόβο στο αν θα τα καταφέρουν, τελικά θα τολμήσουν να κάνουν αυτό, που επιθυμούν. Θα μπουν δυναμικά και με μεθοδική δράση θα φθάσουν εκεί, που έχουν στοχεύσει. Χαρακτηριστικό του απέναντι ζωδίου του Αιγόκερου και κυβερνήτη Κρόνου, που ναι μεν τους το προσφέρει αυτό, αλλά άλλες φορές τους δημιουργεί και μια ανασφάλεια, που τους προστατεύει όμως αν κάποιος το σκεφτεί λογικά από παράτολμες ενέργειες. Αν πολλές φορές ο τρόπος σκέψης τους επηρεάζεται από το συναίσθημα και εκεί η λογική χάνεται.

Στα οικονομικά είναι καλοί στη διαχείρισή τους!

Στο θέμα των ερωτικών σχέσεων θα υποβάλουν σε τεστ αυτούς, που ενδιαφέρονται, μέχρι να αισθανθούν ασφάλεια και να εμπιστευτούν στο να προχωρήσουν σε μια σχέση. Το αδύνατο σημείο τους, είναι ότι λόγω της ευαισθησίας τους κάποιες στιγμές, όταν νιώθουν παραμελημένοι από τους συντρόφους τους, ξεσπούν σε εκρήξεις ζήλιας και γίνονται αρκετά κτητικοί. Αυτό το δέσιμο και η συνεχή αναζήτησή, για τρυφερότητα και αμέριστη προσοχή από τους άλλους, θα πρέπει τελικά, μέσα από τη συνειδητοποίηση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους, να ακολουθήσουν καρμικά το μονοπάτι τις ανεξαρτητοποίησης δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες τους, χωρίς να βασίζονται στη βοήθεια από αυτούς. Στα οικονομικά είναι καλοί στη διαχείρισή τους καθώς εκτιμούν πολύ την ασφάλεια μέσω αυτών. Έχουν μέτρο στο πως να τα ξοδεύουν και μπορεί να παρεξηγηθούν για αυτό σαν φιλάργυροι. Θα δείξουν όμως έμπρακτα τη γενναιοδωρία τους σε αυτούς, που αγαπούν πραγματικά. Σε θέματα καριέρας σίγουρα μπορούν να υποστηρίξουν επαγγέλματα όπως Κοινωνικός λειτουργός, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Ηθοποιός, Ψυχολόγος, Γυναικολόγος.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα