Ήλιος στον Αιγόκερω | Εγώ ιεραρχώ!

ASTROTEAM GUEST
21/12/2023

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο Γης παρορμητικό με κυβερνήτη πλανήτη τον Κρόνο.Είναι υπεύθυνος, με αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος και τις πειθαρχίας αλλά και με τάση για σκληρότητα και οριοθετημένο τρόπο σκέψης. Γήινος που ξέρει να ελέγχει το παρορμητικό χαρακτήρα του και που σκοπός του είναι να φέρει τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα.

Εγώ οργανώνω, εγώ ιεραρχώ.

Από μικρό παιδί ο Αιγόκερως θα ξεχωρίσει για την οργανωμένη του σκέψη αλλά και την ωριμότητα του, κάνοντας πολλές φορές τους μεγαλύτερους να αισθάνονται άβολα. Είναι συνήθως ο καλός και τακτικός μαθητής που θα αποδώσει καλύτερα όταν βρίσκεται σε ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον ανταγωνιστικό και με αρκετές προκλήσεις.Ενδιαφέρεται πολύ για το τι θα πει ο κόσμος και κάνει τα πάντα για να κερδίσει τον σεβασμό τους. Δεν του αρέσει να εκτίθεται και ξέρει να φροντίζει καλά για αυτό. Δεν κάνει εύκολα φίλους αλλά λίγους και καλούς που θα αφοσιωθεί όμως σε αυτούς και θα προσφέρει πάντα ένα χέρι βοήθειας όταν χρειάζεται. Δύσκολα εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και προτιμά να τα κρατά για τον εαυτό του. Μπορεί να δείχνει ψυχρός στην αρχή αλλά έχει συναισθήματα για τους άλλους που προτιμά να τα δείχνει με πράξεις και όχι με αερολογίες της στιγμής. Αποκαλύπτει μόνο ότι πρέπει να νιώθει και όχι αυτό που νιώθει πραγματικά. Μπορεί τελικά να είναι ο φόβος της απόρριψης όχι μόνο από εγωισμό αλλά και από την αποφυγή κοινωνικής του έκθεσης. Υπάρχει μια ελαφριά τάση για μελαγχολία και μοναξιά στην προσωπικότητα ενός Αιγόκερου.

Η φιλοδοξία του τον βοηθά να κατακτά υψηλές θέσεις.

Είναι πολύ εργατικός και θα κάνει τα πάντα για να αναρριχηθεί προς την κορυφή της ιεραρχίας με στόχο, οργάνωση, πρακτική σκέψη και δράση βασισμένη στη στρατηγική αφού έχει έμφυτο το ταλέντο της υπομονής. Θα σκαρφαλώσει στην κορυφή για να ικανοποιήσει τις κρυφές του επιθυμίες στοχεύοντας την κοινωνική καταξίωση. Είναι ο κοινωνικός ορειβάτης. Ακολουθεί σταθερά την ανοδική πορεία με πίστη, αδιαφορώντας για δελεαστικές σύντομες διαδρομές που γνωρίζει ότι είναι γεμάτο παγίδες. Η φιλοδοξία του τον βοηθά να κατακτά υψηλές θέσεις. Ο νόμος, η αρχιτεκτονική, η πολιτική, είναι μερικά από τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε έναν Αιγόκερω.

Όταν αισθανθεί οικειότητα τότε ξεπροβάλει ένα διαφορετικό προφίλ!

Ο Αιγόκερως δεν είναι αυτός που του αρέσει να περηφανεύεται για τα κατορθώματα του. Είναι ένας θεατής που θαυμάζει αυτούς που έχουν κατακτήσει την κορυφή, σέβεται την εξουσία και τιμά την παράδοση. Η επιρροή που ασκεί ο κυβερνήτης πλανήτης Κρόνος δεν τον αφήνει να ξεφύγει εντελώς από το αυστηρό καθημερινό πρόγραμμα του και από τη δέσμευσή των ευθυνών. Αντιστέκεται στις αλλαγές και σε κάθε τι καινούργιο. Κάποιοι ίσως τον χαρακτηρίζουν ως σνομπ η απόμακρο αλλά είναι στη φύση του χαρακτήρα του αυτό. Όταν όμως αισθανθεί οικειότητα τότε ξεπροβάλει ένα διαφορετικό προφίλ, και ο πάγος του Κρόνου σπάει και ο Αιγόκερως μεταμορφώνεται σε έναν πιο θερμό άνθρωπο με αρκετή δόση χιούμορ. Πολλές φορές θα κάνει την αυτοκριτική του, θα θέσει τον εαυτό του απέναντι, θα δει τα λάθη του, την όποια ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους άλλους και θα προσπαθήσει να τα διορθώσει και αυτό γιατί προσπαθεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση των άλλων έχοντας στο νου του στο πώς μπορεί να ένιωσαν, αλλά και επίσης γιατί δε θέλει οι άλλοι να τον συζητούν αρνητικά πίσω από την πλάτη του.

Αν απογοητευτεί στον έρωτα το παίρνει προσωπικά σαν αποτυχία.

Ο Αιγόκερως έχει μάθει να αντιμετωπίζει το καθήκον και την ευθύνη και να ανέχεται την απογοήτευση. Μπορεί και καταπατά το εγώ του για να κερδίσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Με ευγενική αλλά αυστηρή προσεκτική σοφία, προστατεύει το παρελθόν από την παραμέληση και το παρόν από τη σύγχυση, ώστε να μπορεί να χτίσει το αύριο με ασφάλεια. Όταν αγαπήσει ο Αιγόκερως γίνετε ένας πιστός σύντροφος και με τις πράξεις του θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συντρόφου του. Αν απογοητευτεί στον έρωτα το παίρνει προσωπικά σαν αποτυχία. Στα οικονομικά ο Αιγόκερως είναι πολύ προσεχτικός καθώς θέλει να συσσωρεύει χρήμα γιατί θέλει να καλύπτει τις ανάγκες του και για να μπορεί να δείχνει περισσότερο αξιοπρεπείς στην κοινωνία. Τα ευαίσθητα σημεία ενός Αιγόκερω, είναι στα κόκαλα, δόντια, γόνατα, κνήμες αλλά και το δέρμα. Ένας Αιγόκερως σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση για τους υπόλοιπους του ζωδιακού διδάσκοντας τους το πρόγραμμα, την πειθαρχία και το τρόπο για την κατάκτηση της κορυφής. Θα πρέπει όμως και εκείνος να ακούσει την εσωτερική του φωνή που θα τον φέρει σε επαφή με τις εσωτερικές του ανάγκες ανακαλύπτοντας μέσα από τον κόσμο της ύλης την πνευματική αξία των πραγμάτων.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα