Ήλιος στην Παρθένο | Εγώ προσφέρω – Εγώ αναλύω

ASTROTEAM GUEST
22/08/2023

Ο Παρθένος είναι ζώδιο της γης, ανήκει στον μεταβλητό Σταυρό και έχει κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή.

Είναι το έκτο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο και ο αστερισμός του κυριαρχεί στον Ουρανό από τις 23 Αυγούστου έως και 22 Σεπτεμβρίου. Παρότι ανήκει στον μεταβλητό Σταυρό, είναι το μόνο από τα υπόλοιπα ζώδια τις ομάδας, που βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα αφού όπως είναι γνωστό τα μεταβλητά ζώδια βλέπουν τα πράγματα από δυο πλευρές. Η πολικότητα του είναι αρνητική και αυτό σημαίνει ότι σαν ζώδιο είναι πιο εσωστρεφές και πιο συγκαταβατικό. Το σύμβολο του προέρχεται από το φοινικικό γράμμα mem, που στην γλώσσα τους σημαίνει νερό, έχοντας σε συνδυασμό ένα ψάρι στην άκρη του. Επίσης παρουσιάζεται σαν ένα κορίτσι που κρατά ένα στάχυ, συμβολίζοντας έτσι την αγνότητα και την γονιμότητα. Υπηρεσία, ικανότητα, λογική ταπεινοφροσύνη, τελειομανία και ανάλυση είναι μερικές από τις λέξεις κλειδιά που εκφράζουν το ζώδιο της Παρθένου.

Εγώ προσφέρω – Εγώ αναλύω

Προσαρμοστικός, ήσυχος, με μια γήινη ομορφιά, ο Παρθένος εκφράζει με την στάση του αξιοπιστία και ικανότητα κάνοντας τους άλλους να θέλουν να στηρίζονται επάνω του. Έτσι έχοντας πάντα σε ετοιμότητα το χαρακτηριστικό στοιχείο της προσφοράς, γίνεται περισσότερο εργασιομανής και τελειομανής. Προσπαθεί να γίνει απαραίτητος στους άλλους με την δοτικότητα και την προσφορά του. Είναι ζώδιο υπηρεσίας όπου το Εγώ δεν υπάρχει, αλλά νοιάζεται στο πως θα προσφέρει στους άλλους. Η ανάγκη αυτή για την τελειότητα όμως και την αίσθηση του ανικανοποίητου τον φέρνει πολλές φορές σε καταστάσεις άγχους και στην εξάντληση του νευρικού συστήματος. Το σίγουρο όμως είναι αν έλειπε ο Παρθένος από τον ζωδιακό κύκλο δεν θα υπήρχε η διάθεση για λεπτομερή ανάλυση, πρακτικότητα, τελειότητα, από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ζωδιακού.

Διακρίνεται για τις διανοητικές του ικανότητες. αλλά παγιδεύεται στην υπεράναλυση.

Από μικρό παιδί θα δείξει το ποσό τακτικό και οργανωμένο είναι ξέροντας ακριβώς που θα βρίσκεται το κάθε πράγμα που ψάχνει. Μαθαίνει με πρακτικό τρόπο, έχει διαύγεια νου, τάξη και οργάνωση. Θα υπάρχει όμως η αίσθηση του ανικανοποίητου αφού από μικρό παιδί ο Παρθένος αναζητά την τελειότητα. Είναι ζώδιο ταπεινότητας, εργατικότητας εκτιμώντας τα χαρακτηριστικά αυτά και στους άλλους στο περιβάλλον του. Διακρίνεται για τις διανοητικές του ικανότητες αλλά παγιδεύεται στην υπεράναλυση. Θα πάρει το πρόβλημα και θα το αναλύσει σπάζοντας το σε μικρά κομμάτια, θα κάνει σχόλιο και κριτική θα το κατηγοριοποιήσει και θα ξεκινήσει να το οργανώνει. Θέλει να αλλάξει τους άλλους μέσα από την κριτική, θέλει να τους τελειοποιήσει. Λόγω παθητικότητας και δεκτικότητας του ζωδίου, μπορεί να νιώθει ότι δεν μπορεί να καταφέρει αυτά που θέλει για λόγους ανασφάλειας καταναλώνοντας έτσι πολλές ώρες σκέψεις και ανάλυσης.

Συναισθηματικά μπορεί να κριθεί σαν ψυχρό και υπολογιστικό ζώδιο, αφού δεν εκφράζει άμεσα τα συναισθήματά του!

Η παρατηρητικότητα του είναι εξεταστική και λεπτομερέστατη, διακρίνοντας με ευκολία την κάθε ατέλεια, που δεν θα διστάσει να την υποδείξει με έναν τρόπο επικριτικό, φέρνοντας τον συχνά σε αντιπαράθεση που μπορεί και τελικά να το πληρώσει με απομάκρυνση, κάνοντας τους άλλους να πιστεύουν ότι είναι ιδιότροπος και ότι τα ξέρει όλα. Κρίνει αυστηρά βασανίζοντας πολύ τον εαυτό του με αυτήν την τάση του για τελειότητα που απαιτεί ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό και δεν θα διστάσει να αυτοσαρκάζεται μερικές φορές επιδεικνύοντας με καυστικό χιούμορ τα λάθη του. Συναισθηματικά μπορεί να κριθεί σαν ψυχρό και υπολογιστικό ζώδιο, αφού δεν εκφράζει άμεσα τα συναισθήματά του, τα αναλύει συνεχώς αλλά θα τα δείξει μέσω πρακτικότητας που μπορεί να μην γίνει εύκολα αντιληπτό από τους άλλους ειδικά όταν πρόκειται για πολύ συναισθηματικούς ανθρώπους. Θεωρείται πολύ υποχόνδριος και έχει τα πράγματα του σε τάξη με ένα σπίτι καθαρό σε σημείο ψυχαναγκασμού που στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει, υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία εκείνου που είναι πολύ ατημέλητος και ακατάστατος που θα καταφέρει και πάλι να βρει την τάξη μέσα στο χάος. Η αγνότητα που θέλει να δείχνει στους άλλους και ο συντηρητισμός μπορεί τελικά να είναι και η μάσκα που κρύβει την ανάγκη για κρυφές και υπόγειες απολαύσεις χωρίς να τον υποψιαστεί κανείς.

Εξελικτικά και καρμικά οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου θα πρέπει να αφήσουν πίσω την τάση να λειτουργούν με βάση την ψυχρή λογική!

Φειδωλός στα οικονομικά καθώς θα προσέξει πολύ που θα ξοδέψει τα χρήματα του και ξέρει καλά να αποταμιεύει. Κάποια από τα επαγγέλματα που θα μπορούσε να ακολουθήσει ένας Παρθένος είναι κριτικός, αναλυτής, μαθηματικός, γιατρός διατροφολόγος, βιολόγος, νοσοκόμος, υπεύθυνος να φροντίζει άλλους, κτηνίατρος υπάλληλος ακόμα και σε πιο ταπεινά επαγγέλματα όπου θα είναι υπόδειγμα με την εργατικότητα του. Εξελικτικά και καρμικά οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου θα πρέπει να αφήσουν πίσω την τάση να λειτουργούν με βάση την ψυχρή λογική, να μάθει ότι στην πραγματική θυσία δεν υπάρχει ο υπολογισμός του πάρε δώσε, να κατανοήσει ότι δεν αναλύονται και δεν υποδεικνύονται όλα, ότι είναι άλλο πράγμα η επίκριση άλλο η κριτική.

 

Από τον Λευτέρη Καρύδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα